Şimdi Ara

LG marka PS serisi tüm PLAZMAlarda problem var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
9.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dvd - digi -d smart ve tele dünya üzerinden farklı hdmi girişler ve kablolar ile kontrol ettim olay kablodan değil.
  • talvegus dostum hala bir gelişme olmadığına üzüldüm. Sorun olmayan cihazlardan biride bende bulunuyor , hastalık nedeni ile 5 gün işe gidemedim bu süre içersinde notebook (1080p HDMI çıkışlı), harici disk, dsmart kutusu , 1080i dvd oynatıcı ve HDMI, optik çıkış ve girişleri bulunan ses sistemi ile test etme imkanım oldu sonuç gayet başarılı. Divx izlerken tv ile ses sistemi arasında optik kablo ile gayet net ses alınıyor, ayrıca fotoraf gösterimi esnasında arka fondan istediğin dosyadaki müzikleride dinlenmesi iyi olmuş.
  • merhaba

yoğunluktan çok ilgilenemiyorum.

ama konu kapanmadı :)

selamlar

Versuz arkadaşım PM attım. telefonlaşırsak sevinirim.
  • Umarım en kısa zamanda sorununuz hallolur. Bendeki sizin sorunun İstanbul versiyonu.

Fiyat/performans diyerek, Kasım başında aldığım 50PS6000'in kurulumunda
    - Siyah zeminde yanıp sönen çok küçük yeşil çizgiler
    - 6 adet ölü piksel saptadım.
    Ölü pikseller rapora geçirildi ve değişim için LGE'den onay geldi.

İkinci cihaz geldi.
    - Yeşil çizgiler
    - 3 adet ölü piksel karşımda duruyor.
    Yeşil çizgileri ne yaptıysam, gelen servistekilere bir arıza olarak kabul ettiremedim: Tüm yeni plazmalar bunu yapar-mış.

Aldığım yer, metrocity'deki tekno lojik eşya mağazası ve ne yalan söyleyeyim beklediğimden daha ilgili çıktılar.
    Sonrasında bugün itibari ile başka bir ürünle değiştirmeyi kabul ettiler.

x-----------------------------x

Şimdi cüzdan bir kez delindiğinden [%40 SD, %30 HD, %30 Oyun] amaçlı LGE dışında ne alacağımı kara kara düşünüyorum.
    Off-topic ama, her türlü TV önerisine de açığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturksr

Umarım en kısa zamanda sorununuz hallolur. Bendeki sizin sorunun İstanbul versiyonu.

Fiyat/performans diyerek, Kasım başında aldığım 50PS6000'in kurulumunda
    - Siyah zeminde yanıp sönen çok küçük yeşil çizgiler
    - 6 adet ölü piksel saptadım.
    Ölü pikseller rapora geçirildi ve değişim için LGE'den onay geldi.

İkinci cihaz geldi.
    - Yeşil çizgiler
    - 3 adet ölü piksel karşımda duruyor.
    Yeşil çizgileri ne yaptıysam, gelen servistekilere bir arıza olarak kabul ettiremedim: Tüm yeni plazmalar bunu yapar-mış.

Aldığım yer, metrocity'deki tekno lojik eşya mağazası ve ne yalan söyleyeyim beklediğimden daha ilgili çıktılar.
    Sonrasında bugün itibari ile başka bir ürünle değiştirmeyi kabul ettiler.

x-----------------------------x

Şimdi cüzdan bir kez delindiğinden [%40 SD, %30 HD, %30 Oyun] amaçlı LGE dışında ne alacağımı kara kara düşünüyorum.
    Off-topic ama, her türlü TV önerisine de açığım.

Yeşil çizgileri biraz daha detaylı anlatırmısınız teşekkürler.

• PDP de LGE iyi değil!

Bunlar ise klasik sorunlardır ama LGE artık bu işleri bıraktı gibi,aynı Samy de böyledir ve bunlar aynı zamanda dünyanın en büyük(üretim/ihracat v.s bazında)
    Modül ve TV üreticileridir,ama asıl işleri TFT-LCD TV üretmektir!!!

Dolayısıyla Samy/LGE PDP ler bana göre bu saatten sonra "risktir"!!!

Pany OK dir+

Ama asıl PDP Pio idi ama onlarda Dükkanı kapadılar,kötü olan ise budur!

++

Green-flush/ genelde PDP lerde olur,Modül çalışması bunu yapıyor ve teknoloji önü kapalı olduğu için bu kadar oluyor ancak!
    Ayrıca Dead/Stuck-pixel hatalarıda en fazla LGE de çıkmaktadır!

Bazı eski tipik PDP sorunları en fazla LGE de devam ediyor,Samy biraz daha iyi en az sıkıntılı hatta sıkıntısız olan ise Pany PDP lerdir!

Çünkü bir kere ne Samy nede LGE PDP Modül konusunda bir gelişme yapmadılar çünkü onları asli işi LCD TV üretmektir!
    Ama Pany nin asli işi ise PDP TV üretmektir!!!
    Ve 2009 daki NEO_PDP Modülleri teknik olarak oldukça iyi seviyeye gelmiş olup,Siyahlarda KURO ya ciddi manada yaklaşmıştır!

Sonuç olarak bugün illa PDP alacaklara ben sadece Pany diyorum++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 25 Kasım 2009; 0:08:29 >

• @albani

mesaj attım..bi zahmet cevap lütfen

• Yeşil çizgileri biraz daha detaylı anlatırmısınız teşekkürler.

Yeşil çizgiler derken kastettiğim daha çok koyu renk oluştururken dikkat çeken titreyen, çok küçük ve doğrusal çizgiler.
    DT ve Kablo TV yayınlarında, HDMI kablo ile DVD seyrederken, başka bir HDMI kablo ile PS3 ana menüyü gösterirken, Wii YUV bağlantıda var.
    Farklı gri tonlarında koyu renk üzerinde bu çizgiler oluşuyor. Mesela bir obje siyah ve üzerinde çizgi yok iken, arkasındaki koyu gölgesinde bol miktarda çizgi dikkat çekiyor.

Ek olarak söyleyebileceğim, bu çizgiler energy saving kapalı iken ve/veya kontrastı köklediğimde artıyor.
    Energy saving maksimumda ve/veya kontrast 20 sınırı ve altında iken azalıyor, ancak tamamen kaybolmuyor.
    DVD oynatırken oluşan alt ve üst siyah bantlarda, normal TV menüsünün siyah kısımlarında veya yayın yokken oluşan siyah ekranda yeşil çizgiler yok.

Daha fazla ukalalık etmek istemem, hatta bazıları takma kafana, 3 metreden dikkat çekmez diye düşünebilir; ancak konu paranızla rezil olmak.
    Bu kadar basit. Özetle bu seride ya kalite kontrolden kaçan bütün LGE PDP'ler bana denk geldi ya da adamların PDP'lerinde sorun var.

x-----------------------x
    @albani,
    Çok haklısınız, PDP demek pio demek, o yoksa pany demek. De bunları nereden bulacaksınız?
    Şimdi PDP'ten çekildikleri için Pio'ya mı, yoksa tenezzül edip ülkemize gelmedikleri için Pany'e mi küfredeyim?
    Amacım net: [%40 SD, %30 HD, %30 Oyun] Yarın gidip LGE PDP yerine, 46-50 inch arası bir LCD TV seçicem.
    Seçenekler belli philips, sony veya sammy. Özetle al birini vur ötekine!
    Özetle katkınız için çok teşekkür ederim; ancak LGE ile değiştirmek için öneriniz nedir?
    Bütçe artık delik olduğundan toplamda 5-6.000 civarı diyebilirim.

• Kardeş sen şimdi Pio yu unutacaksın,veya sağda-solda teşhir v.s kalmış varsa vede şansın iyiyse hala bir 5090 bulma şansın olabilir!
    6090 istersen beni ararsın ama fiyat çok yüksek!

2.el 5090 satan vardı,sanırım o da vazgeçti son anda(galiba!!)

Pio cephesi böyle şimdilik
    ++

Pany ayrı bir alem şimdilik sadece İB de var ama çeşit v.s az/yok !!!
    Herifler gelecekler ama hangi akla hizmet ise Tekofaksı erken attılar kendileride 15 aydır gelemediler(sankim gelmek çok kolaymış gibi!)
    TR piyasasını önemsemedikleri aşikar kaldıki Pany Avrupada da hikayedir!bunların tek pazarı USA dır!!

++
    Senin elin LCD de alabilir tabiki ve seçenekler malum!ama bin tane modelden birisini seçmek zor tabiki!

++
    Yanlız anlamadığım bütçe "delik" derken bu nasıl bir delik,yani rakam yukarımı çıkıyor???yoksa borç yiyen-kesesinden yer misalimi??
    yada öylede battık böylede battık gibimi!!

Bu arada elindeki paneli değiştirmek derken aldığın yerde başka Marka panellermi vardır(şayet böyle ise bu yi tabiki!)???

Sony W/Z55x ler OK+
    Samy den tek seri var B65x buda iyidir+

Phil/LGE benim diğer seçenekler içindedir,ama Phil 9xx serileri yine iyidir(Vividçi değilsen Phil renklerini seversin!!)

++
    LED düşünürsen F/P olarak zaten tek bir marka var o da Samy B6/7/8 Serisi!!!

+

• - Her ikisinde de benzer arıza çıkınca, teknosa LG'yi aradaki farkı ödeyerek bir başka marka ve model ile değiştirmeyi kabul etti.
    - Bütçe delik derken, tahmin ettiğin gibi öyle de battık böyle de anlamında.
    - Yarın Samsung 6/7 serisi ve Phil LED_LCD'lerle Sony W/Z serilerine bakıp birini seçeceğim.
    Öneriler için çok teşekkürler.
  • merhaba

her halikarda LG den uzak durun bence. çünkü servis + yaklaşım vs. sıfır...

yeşil noktalara vs gelince LG plazmalarda var.. PS6000 de

buyuk ekranda lcd ye girme.. plazmadan devam et bence....

fazla para da yatırma tv ye.... ileride led tv alırsın........

biz aldık rezil olduk...

iyi çalışmalar
  • merhaba

son gelişmeleri aktarayım sizlere.

Her ne kadar bu forumda anllatığım proble konusunda LG Türkiye teknik servis müdür Murat Tugasaygı hiçbir geri dönüş yapmamış da olsa, LG Türkiye olarak kendilerine yakışır şekilde hareket etmemiş de olsa aşağıdaki konularda aksiyon almış. bunları kendisine telefonda iletmiştim. kendisini tebrik ediyorum.

VARAN 1

ilk satın aldığım 50PQ6000 HD ready plazma televizyonda

** ses de vınlama ve uğultu problemi vardı. bana tv yi topraksız çalıştırmam gerektiğini söylediler. çözümü yokmuş. AV1 ve AV2 nin standartları farklıymış.Türkiye için AV2 kullanmakta fayda varmış. (başka bir servis altın uçlu scart kablo ile durumu çözdü.

** ayrıca ve TVden gelen aşırı buzzing sesleri konusunda, bu sesin tüm plazmalarda olduğunu söylemişlerdi. (yeni aldığım 50PS6000 bu problemkesinlikle yok

** panelde içte görünen çizikten dolayı değişim raporu tutuldu. çizik olmasaydı yanmıştık.

ayrıca Tv geldiğinde ortada birçizgi vardı yukarıdan aşağıya inen. bence tv kullanılmıştı. bununla ilgili detaya şimdilik girmiyorum. yeri gelirse anlatırım.

kavga dövüş ben bu televizyonu KUTUP AŞ. ye iade edip paramı geri aldım. (teşhir ürünü verdikleri bir başka arkadaşım var. ispatı da var. benim de yaşadıklarımdan olayları birleştirdiğimde çıkardığım sonuç + tv ilk kurulduğunda ekranı yukarıdan aşağıya doğru ikiye bölen çizgi vardı. XD engine on/off çizgisi. zamanla silindi bu çizgi ne hikmetse :) anlayan anladı ne demek istediğimi.

aslında anlatmayayım dedim ama ben 50PQ6000 iade edip 1-2 gün sonra yeni tv almak için KUTUP un başka şubesi ile konuşurken (KUTUP A.Ş. de kalmadığını biliyordum. farklı şubelerine sormuştum.PQ serisi kalmamıştı) PQ serisi yok mu dediğimde PANORA şubesindeki satıcı arkadaş benim yeni alacağım tv nin bayrama elimde olması için KadirBey ie konuşurken (ben Kadir ismini duyunca atladım tabi :) PQ serisi var mı sor dedim. KUTUP A.Ş den konuştuğu KADİR Bey elimde 1 tane var dedi. satıcı da 1 tane varmış abi ne dersin diye bana sordu. ben kalsın . o benim iade ettiğim arızalı TV. sen Kadir Bey e selamlarımı söyle . o mesajı alır dedim. Kadir Bey ile iade konusunda biraz atışmıştık. onu da biraz fırçalamıştım.

ortak depodan sevkiyat yaptıkları ve hiçbir şubede tv yokken CEPA KUTUP LG bana 1 adet 50PQ6000 i sattı. Merkez Elektronik e madem tek depo var . başka subeler mal satamıyor. sen benim TV yi nerden getirdin dedim. yanıt vermediler. ısrar edip konuyu değiştirdiler.

Arcadium KUTUP Sony de bir tanıdığımıza teşhir malını sattı. ama amcamız yememiş.mağazada seri numarasını almış. :) eve gelince bakmış. teşhir ürünü. 3 günde kabul ettiler. önce inkar ettiler. akıl akıldan üstündür....yahu bizimbaşımıza gelen de pişmiş tavuğun başına gelmemiş. anlattıkça benim için de rahatlama oluyor.

parayı iade almak için tabiki yukarılardan fırçayı yiyince bir rahatlama oldu. aynı gün benim de amcamın da paralarının ödeneceğine dair söz verdiler.

Merkez Elektronik bana bu problemlerin başka tv de gelse aynı olacağını söyledikleri için 400 TL fazla para verip ya tutarsa diyerek (belki bu seri de yoktur problem deyip) 50PS6000 i aldım (değişime yanaşmadım.) yağmurdan kaçarken doluya tutuldum.

MERKEZ Elektronik adındaki bu servis ile LG Türkiye yollarını ayırdı. bunu 444 65 43 deki yetkiliden teyit ettirdim. ismi bende saklı.

VARAN 2

daha sonra akıllanmayıp yine LG aldım. ama full HD olanı. burada adı geçen meşhur 50PS6000 i satın aldım.

YİĞİTLER ELEKTRONİK ise bu topicte yer alan gölgelenme problemlerinin normal olduğunu kendilerini rahatsız etmediğini vs söyledi. tüm seride problem var bu hata değil diye sekreterle geri döndüler. baştada bana tüketici hakları son derece önemli tabikihakkınızı sonuna kadar aramalısınız. bir sürü para veriyorsunuz masalı anlatmışlardı.

YİĞİTLER Elektronik adındaki bu servis ile LG Türkiye yollarını ayırdı. bunu 444 65 43 deki yetkiliden teyit ettirdim. ismi bende saklı.

son gelişmeler

yukarıdaki gelişmeler yüreğime biraz olsun su serpti.

görüldüğü üzere sıradan gidiyoruz. yavaş yavaş derinden

444 65 43 lü hattı arayıp ne bu? Kasım ayından beri geri dönen kimse yok ne iş ? diye kalayı bastıktan sonra yeni bir servis üzerinden tekrar kayıt açtırdım.dün geldi baktılar

gölgelenme , yatay çizgiler ve yeşillenme olma üzere 3 problem tespit edildi. servis formununbir kopyasını da aldım. artık kağıt üstünde kayıtlı olarak ve call center üzerinden son denememi yapıyorum. hadi hayırlısı. gelişmelerde haberdar ederim sizleri. :)

hadi sağlıcakla kalın.

albani abicim saygılarımı sunuyorum , sana selamlarımı yolluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talvegus -- 5 Aralık 2009; 19:44:28 >

• Merhaba,

bende 2 ay kadar önce 50PS6000 model TV den almıştım, bahsedilen görüntü bozukluklarına rastlamadım,memnundum, bu forumda okuduktan sonra özellikle de baktım, bilemiyorum belki ben göremedim. Fakat bende de görüntü değil ses problemi var! HDMI girişlerinden ses alamıyorum; 2 ay dır da herhangi bir HDMI dan çıkış veren cihazım olmadığından bakamamıştım, aldığım media player ile deneyince ortaya çıktı. Servis çağırdım ve gelen servisde arızayı onayladı ve arıza tesbiti için TV yi servise götürdüler.

Değiştirilmesini talep ettim aam servis öncelikle arıza tesbitinden sonra talebinizi iletelim dedi, normal olarak 1 ay içinde olursa doğrudan değiştiriyorlarmış. Demekki aldığımız ürünleri 1 ay içinde kalite kontrolden geçirmek gerekiyor !

Bu aşamada ürünün değiştirilmesi veya ücret iadesi konusunda yapabileceklerim ile ilgili önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

teşekkürler.

• yaw kardeş o zaman niye LGE PDP aldın yeniden!!
    aynı filmi bir dahamı yaşamak istiyorsun,yoksa bu iş sana "zevk" mi verdi,çözemedim doğrusu

LGE lerin PDP leri ""genel"" olarak böyle(Orhan da duysun laf aramızda!)

PDP işi Pio da o da bitti-gitti,geriye bir tek Pany kaldı adam gibi,gerisi ise ki ne kaldı diyeceksiniz>>>LGE ve Samy
    bunlarıda PDP işinde aynen sallıyacaksın bu kadar basit(en azından teknik-H/W v.s olarak tabiki!!) bu herifler aslında
    TFT-LCD TV üreticileri,asli işleri budur; PDP leri ise "Spor" için üretiyorlar

++
  • Selamlar arkadaşlar;

Dün 50PS6000'i beğendim. Almadım henüz hele bir bakayım forumlara dedim. Bu konuyu görünce şok oldum.
    Yahu nedir bu başınıza gelenler böyle. Resmen üçkağıtçılıktır bu. Yazıklar olsun.

Annemlere LCD almıştık yakın zamanda 40B651... Çok güzel hakkaten bir problem yok. Dedim bir de Plazma bakayım kendi evime. 50" olduğunu görünce ve fiyat da uygun olunca LG alayım diyordum.
    Şimdi bu iş olmayacak artık. Sorun yaşamak istemiyorum. Canım sıkıldı.

Albani kardeş,

Madem ki bu kadar bilgi sahibisiniz işin genişinden yaklaşmadan adam gibi LCD ve Plazma modellerini sıralamanızı bekliyorum.
    Beni mazur görün ama bir ürün iyiyse bu herkes için iyi olur. Eğer herkes aynı şeyi söyleyemiyorsa orada bir sorun vardır.
    Ben Sony ve Samsung arasında kaldım. W5500 almak yerine 40B651 aldım. Hata mıydı bilmem. Sony alacak param da vardı.
    Şimdi ikinci kez kendime alacağım acaba ne yapsam diye düşünüyorum.

Lütfen ben ve benim gibi kullanıcılara yardımcı olunuz. Plazmalardan uzak mı durmalı artık? Pany dediğiniz Panasonic sanırım. İyi demişsiniz ama onda yok mu yeşillenme ya da iz kalma...?

Konuyu ele alma ve Signore gibi bir rehber hazırlama vakti gelmedi mi halen? Bekliyorum...

• Volkan kardeş,zaten dünyada PDP üreten "Marka" olarak 3 üretici kaldı,Pio ise dükkanı kapattı!

Pany/Samy/LGE kaldı senin anlayacağın ama Pany hariç diğer ikisi oldukça geride kalıyorlar,hadi Samy de idare
    eder diyelim ama LGE hem sorunlu hemde PDP konusunda alt seviyededir,zaten eskiden beride böyleydi,bu heriflerin
    LCD leri sınıfı geçebiliyor ama PDP leri öyle değil!

Bunlar genel değerlendirmelerdir,her alınan LGE PDP de illa sorunlu olacaktır v.s v.s elbette diyemeyiz,ama panel işinde(LCD lerde dahil)
    hata oranları ile stabilite v.s durumları çok farklıdır ve bunlar birer basit cihaz yada sistem filan değildir!!
    H/W olarak sorunlar var+Modül olarak var+S/W var kısaca var oğlu var,ama sen üreticilere bakarsan onlar olayı aşmışlar,ama yok böyle bir şey
    tabiki!!

Kısaca bu panel sistemler(PDP/LCD) artıları-eksileri ile gelir,şimdi senin imzandan MakçMüh.olduğunu görüyorum,ama ne üretiyorsunuz
    yada hangi konuda iştigal ediyorusnunuz bilmiyorum ama bir mantık yürüterek bu panel işine bakarsan çok ciddi yanılırsın Hocam
    Panel işinde mantık olsa zaten sorunlarda olmazdı!!

Hikayeyi bırakıpta sen illa PDP dersen,ben eskiden olsa Pio derdim,ama şimdi sadece vede sadece Pany diyorum,bu tabiki kendi şahsi görüşümdür!
    Pany de şuanda sadece İB de o kısıtlı çeşitleri ile bulunabiliyor,bu herifler geçen sene Tekofaks ile olan Dist.anlaşmasını bozdular karşılıklı ve
    herifler kendileri gelecek TR ye ama ne hikmetse bir seneyi geçti daha tık yok hazretlerde

++
    Panel işinde "bir ürün iyiyse" lafıda oldukça görecelidir,yukarıda kısaca bahsettim,paneller teknikleri ve yapıları gereği böyle direk iyidir diyemiyoruz,NEDEN??
    çünkü ne stabilitede nede sistemin çalışması dahil+Modül lerin tipik sıkıntıları v.s v.s derken daima bu işte daha yucarlak laf olan "genel" tabiri kullanırız,
    ama bazı paneller daha iyidirde diyebiliriz,"hata oranları" ise(her türlü hatalar+Processor çalışması v.s dahil) oldukça yüksektir!!!

Ben genelde "makine" tabiki kullanırım üzerindeki sisteme(Processor+Chipset) ve buna bakarım performans olarak,bastınmı ne yapıyor v.s diyerek
    Ancak bizim makineler çok iyi değil,hatta ciddi kötü+sistem olarakta zaten makine bir yere kadar iş görüyor!!!örneğin PDP ler=PlasmaDisplay paneller
    fosfor yapılı ve pixellerden oluşan Modülün(Panel)çalışması bir kere hatalara ve sıkıntılara açık(teknik olarak!!) buna birde makinenin durumu eklenince
    ortaya öyle aman aman bir şey çıkmıyorki!!!

Dolayısıyla bu teknik panellerle ancak bu kadar oluyor!!!alınan panellerde dediğim gibi artıları-eksileri ile geliyor bizlere!!

++
    Şimdi sende zaten bir panel var,acele etme ayrıca!
    Bekle Panasonic/TR yapılanması bitsin veya olmadı İB den alırsın artık,ben sana Samy/LGE PDP tavsiye etmiyorum,Pany ediyorum sadece

++

Yine bana göre hala izlediğimiz kaynaklar itibarıyla,bugün için PDP ler LCD den biraz daha avantajlıdır!!!ancak bundan sonrası yine görecelidir
    ve kullanıcıların diğer bir sürü tercihleri devreye giriyor,kaldıki günümüzde insanlar salt panel alıpta görüntü izlemek için yola çıkmıyorki;
    örneğin yok MKV leri açıyorumu yok DTS desteği varmı,yok Internete bağlanıyormu,yok YouTube açılıyormu gibi panel dışındaki olayları konulup
    bunların muhabbetlerini yapıyorlar!!! Samy nin bu kadar çok satmasının iki temel nedeni vardır>>>MediaPlayer desteği ve malum işi yapması+panellerinin
    fiyatlarıdır!!! aynı durum LGE ve Phil LCD lerde içinde geçerlidir,uyanık üreticiler bu teknikte sona gelindiği için,ne üreteceklerini bilemediklerinden
    Cosmetic ve panel dışı bir sürü özelliği panellere ekleyip satışa aynen devam ve pazar hala aç!!!

Bu teknik aslında onlar için bitti,yoksa Chipset geliştirmesi/Processor lerin iyileştirmesi v.s v.s kısaca Engine dediğimiz olayı adam ederlerdi!!!!
    Hala "Motionhandling" sıkıntıları var hatta çok ciddi var,Camera-pan-scan(Cam.in sağdan sola hızlı hareketinde bütün paneller aynen çuvallıyor "hala"!!!)
    Bluring/Juddering diz boyu,herifler hala adam gibi yağ gibi kayan görüntü yürütemiyorlar!!! yani makineler hala "nanay"!!!

Sonuç olarak bu teknik ile bu kadar oluyor!!

++
    PDP de yazdım ben sadece Pany diyorum,ama Pany aldınmıda olay bitiyormu,elbette bitmiyor!! bir sürü yukarıda anlattım,diğerlerinide yazarsam kimse panel almaz bu sefer
    zaten kendimde Panel kullanıyorum ama ben hala "SD" leri Sony CRT den izliyorum o da ayrı bir olay
    Panel işinde büyük beklentilere kimse girmesin lütfen!!! zira bazı insanlar bunu alınca bir şeyler olacağını filan sanıyorda!!panel eve geliyor sonrada sıkıntıları başlıyor yaw

Birde 24 aylık Garanti bitipte olaki Modül hatası çıktı(zaten çıkanda bu sıklıkla) o zamanda kaldır at paneli camdan aşağıya
    Ama PDP ler bu konuda LCD lere göre daha şanslıdır! 3/5 sene götürür şansın varsa dahada fazla götürebilir(çok zor ama!!)hepsi budur+

LCD de ise bir sıralama yapmak çok zor çünkü her markanın bir High-End serileri vardır ve bunlarda genelde iyi olanlardır ama salt şudur demek
    LCD delerde çok zor,ancak nokta atışlı Marka/Seri filan seçmek lazım,bu arada bazılarınında fiyatları ciddi yüksektir v.s

Selamlar++

• Merhaba tekrar,

Güzel bir özet yapmışsınız teşekkürler.
    Yazınızdan anladığım aslında daha çok yeni sayılabilecek bir teknoloji bu PDP ve LCD işi. Bu nedenle işimiz zor.

Biz 40B651 aldık demiştim. Belki de konulara biraz uzak olmamdan dolayı varsa sorunları anlamadım.
    Ancak yine yazınıza dayanarak söyleyeceğim sanki LCD tercihleri Plazmalara göre daha mantıklı. Çünkü Plazma işini sıkı takip eden firma kalmamış.
    Bu durumda sektör LCD'ye kayıyor demektir.

Ben Makine Müh.yim. Ancak konum Otomotiv. TV ve Ses işinden çok iyi anlamam. Bilgisayar severim.

Sizden ricam şudur;

Madem sorunlar var. Madem sizler bunları tespit eebiliyorsunuz.
    Bir fihrist hazırlansa ve orada söz konusu paneller veya markalar modeller değerlendirilse iyi olmaz mı?
    Ben çok yeni duydum Plazmada Panasonic'in iyi olduğunu. LG ve Samsung da iyidir diyordum ama değil diyorsunuz.

Tek tercih varsa bu LCD olsun çünkü üreticisi fazla.

Mesela Sony'den bahsetmemişsiniz... Kendi panelini yapmasa da en iyi değil mi?

Örneğin Sharp var... O nasıl? Toshiba vs vs..

Ben LCD veya Plazma'daki sorunlar listesini bilmiyorum... Hani saydınız ya İnput Lag, Motionhandling vs vs... bunların listesi oluşturulsa mesela.
    Ne nerede var bilinse...

Yani seçimimiz 40B651 nasıl bir tercih? Ben EW'den aldım ve 5 yıl uzatılmış (değişim dahil) garantisi var.
    Kötü bir seçim mi yaptım?

Aklımda çok soru var elim yetişmiyor. Lütfen bilgilerinizi derleyebilir misiniz? Çok faydalı olur bizlere...

• Selamlar

1-Kardeş bu iş adeta "dipsiz" bir kuyu,bahsettiğin manada bir Fihrist v.s hazırlamak ise hem çok zor hemde zaten ben uğraşmam
    çünkü vaktim olmaz ayrıca zaten yapmam böyle bir şey,ancak zaman içinde fırsat buldukça satır araları ve bzen nokta atışları v.s v.s
    konularda yazarım,ancak senin istediğin tarzda bir dünya derlenmiş v.s bilgide nette vardır!

Ben aslında olayın perde arkasını severim,çünkü verilen "hava" vede "gaz" öyle fazlaki,ülen ne oluyor diyorsun ama ortada aslında bir bok yok
    laf aramızda sadece "çok aç bir panel pazarı" var ve uyanık üreticiler ne üretseler aynen dehliyorlar

Örneğin bu iş Otomotiv ile uzaktan-yakından hiç bir şeyi ile benzemediği için sen mantık yürüterek çoğu şeyi kesinlikle anlıyamazsın!
    yada bazı şeyleri duysan .......vay canına yaw demekki bunlar oluyormuş......der şaşırırsın

2-İlk cümlende yazdığın .......PDP/LCD yeni bir teknoloji......de ayrıca yanlış,çünkü yeni değil tam tersine çok eski sayılabilir ama herifler
    bu teknoloji bitiyor olmasına hala "adam edemediler" sıkıntı burada,birde yukarıda yazdım pazar aç Hocam!! sanırım çaktın manzarayı
    yani şuanda gördüğün olay "maçın uzatmaları kısmı"
    Sonuç; bu teknoloji bitti çoktan

Ama sen söylemlere vede verilen yemlemelere bakarsan herifler olayı bitrimişler,ama böyle değil tabiki!

Bu Panel işinin YENİ sıfatını ancak yakın gelecekte çıkacak olan örneğin "OLED" ki bu bile eskide teknoloji olarak,çünkü Cep Telefonları,
    Camera,Video Cam gibi cihazlarda Display olarak kullanıyor,hatta Otomotivde bile Toyota nın bildiğim kadarıyla en üst segment
    Japonyadaki arabaları için öndeki sizin adına ne diyorsunuz bilemiyorum ama Ekranlı sistem diyelim örneğin orada takılı bu OLED paneller(eski nesil)

Bunun haricinde SED/FED/TOLED/MOLED/A_MOLED/P_MOLED/S_PLED gibi bir sürü yeni Display cihazları geliştirildi ve hepside hazır bunların!
    ama yukarıda yazdım pazar hala bu eski teknolojiye aç olduğu için bu yenileri çıkmıyor Hocam!!! herifler çekik-gözlü uyanıklar ve herkes
    aralarında gül gibi geçiniyor,yeniyi çıkarmak için eskisinden iyice "malı götürecekler" sonra yenisini çıkaracaklar,yeni diye ama bunlarda
    çıkıncaya kadar eskiyor laf aramızda ama herifler boş durmadıkları için 20/30 sene sonrasının AR-GE sini yapıyorlar

3-Senin aldığın Samy B65x güzel bir panel ve yanlış filan yapmadın tabiki!

"Mantık" konusundaki görüşüne katılmıyorum,her ne kadar bende LCD panel kullansamda,PDP tercihim olacaktır yinede(bugün için)!!
    Ama ben Pio almak istediğim zaman fiyatı bana göre çok yüksekti!!! diğer LGE/Samy PDP lere ise hiç bakmayacaktım ve Pany lerde yine Tekofaks
    Garantili olarak çok pahalı olduğu için bende o zaman diğer seçenekler olarak mecburen LCD ye dönmüştüm,kaldıki bendeki panel efsane Tosh 46ZF355
    ama bunda da çok ciddi Modül hatası çıkıyor(Çizgi hatası yani)üzerindeki Modül ise bugün için en iyisi kabul edilen Samsung S_PVA ama,bizdeki tüm seride
    çizgi hatası çıktı,ancak Engine felaket stabil vede başarılı!

Sonuç olarak bana göre "hala" PDP ler en azından benim için ilk seçenektir!Pio yoksa Pany olarak tabiki!

PDP de her zaman Pany hem çok iyi idi hemde en çok satan paneldi,bugünden öyle 10 sene evvelde öyle ve USA bir numara,aynı şekilde tüm dünyada PDP
    satış rakamında Pany rakipsiz Liderdir,zaten Pio ya dükkan kapattıranda Pany oldu(USA daki satışlardan dolayı,ve çok agresif fiyatlarıyla bütün rakiplerini adeta ezdi geçti)

LGE ve Samy nin PDP işi zaten hep 2.plandaydı(bir ara Phil de vardı,hatta Tosh ve Sony çok eskilerde v.s)
    Pany ise PDP de bugün için rakipsiz ve sanırım 2011/2012 de çok çok iyi paneller gelecek bu heriflerden,zaten Pio nun bütün Mühendislerinide
    geçtiğimiz yaz Transfer etmişlerdi

4-Sony den bahsetmemem,onu pas geçtiğim için değildir,konu gereği belkide değinmedim!
    Evet Sony/Phil/Tosh Modül(Panel)üretmezler ama Modül ayrı bir üretim konusudur ve herkes bunu üretemez,yatırımı
    inanılmaz büyüktür+ayrıca bir teknoloji bulmanız yada Lisans almanız gerekiyor,ayrıca bu işte geçmişten gelen bir üretici sayısı vardır ve buda yetiyor bütün dünyaya!!!

TV üretmek ise herkesin yapacağı bir iştir!!!hiç anlamazsanız bile Çin de montajlatırsınız olur biter
    Bütün No-name TV ler böyledir ama bunlar bizde pek yoktur,Modül üreten 10 kişi varsa,TV üreten 1000 kişi vardır!

5-Panellerde "sorunlar" diyeceğimiz sıkıntılar elbette var ama bunlar bütün panellerde vardır(Pio bile dahil)!!!
    yani bunlar artıları-eksileri ile geliyor!!!
    Mükemmel ve "sıfır hatalı" bir panelde bugün için yoktur!

Selamlar

• Selamlar,

Anlıyorum sizi. O halde pek şansımız yok desenize. Çok düşünüp hüsrana uğramaktansa sanki LCD bir Samsung 6 serisi alsam daha iyi edeceğim. Yahut bir Sony W alsam...

Plazma için;

Pioneer'a param yetmez yetse de o kadar para vermek pek mantıklı gözükmüyor... (4000 üstü)

Panasonic alırım almasına ama teknik servis ne olacak belli değil... Ha derseniz İB yeterince iyi bir hizmet sağlıyor o başka..Sonuçta TR'deki kanunlar neyse belli...

LG, Samsung alınmaz diyorsunuz ki artık ben de bunu bile bile alamam...

Dolayısıyla,
    Plazma işi askıda... Belki Panasonic...

LCD için;

Aslında Sony mantıklı görünüyor. 2500 TL'ye W5500 alabilirim. Ama burada da bir soru işareti var. W5500, W5710,W5720,W5820 .... uzuyor da uzuyor... Hepsi aynı mı?
    Ayrıca V serisi daha uygun. 50 HZ olmasa o da alınası duruyor. Garanti konusunda en iyisi olduğunu düşünüyorum.

Samsung aldık zaten. Maşallah canavar gibi bence...SD yayını da beğendim. Hele HD film çok keyifli...
    Tamam multimedya için TV alınmaz ama eğer multimedya geri kalan özelliklerin yanında sunuluyorsa daha ne isteriz... :)
    Yani Samsung'a çok yakınım... Anadolu Elektronik iyidir diye düşünüyordum...

LG uygun fiyatıyla cezbediyor. Kendi panelini üretiyor. Üstelik 10 bit (ne işe yarar bilmem ama? ) panel kullanan modeller yapıyor sanırım.
    Ayrıca 100 HZ ve özellikle LH5000 ve LH7000 'ler çok hoş... Ne eksiği var Sony ve Samsung'dan bilmem! Alınası duruyor...

Sharp için şunları söylemeliyim. Eğer satıcı doğru söylüyorsa (genelde inanamam) en iyi LCD panel üreticisi imiş. Japonyada üretilirmiş..
    Ne desem bilmem ki... Ama hangi modeli iyidir onu da bilmem..

Philips oldum olası dandik gelmiştir. Nedense ısınamıyorum. Üstelik sorun çıkarıyorlar diye duyuyorum. Mesela 8404'ler PC bağlantısı konusunda sorunlu demişlerdi.
    Şansı yok gibi...

Toshiba'yı hiç bilmiyorum.

Eh işte bu kadar sözden sonra ne almam gerektiği konusunda epeyce karışıyorum... Eh bir de beklentilerimi söyleyeyim...Siz de kendi beklentinizmiş gibi düşünerek mantık yürütebilirsiniz...

Önem sırasında göre;

1- Elbette HD film. Genel olarak devamlı PC ye bağlı HDMI kullanacağım. (Gerçi ne kadar izleyebiliyorum diye sorduğunuzda haftada 1 diyebilirim :( ancak )
    2- Sorunsuz PC bağlantısı Full HD. Oyun oynamayı istiyorum.
    3- SD yayını gördüm 40B651 de... O nasılsa yeterli...
    4- Elbette garantili olsun. Ve 3 m mesafe için en mantıklı büyüklükte olsun. Bu mesafe 4,5-5 m olabilir. Çünkü Salonda da kullanılabilir. Şimdilik oturma odamızda kullanacağız.

Bu kadar yazıya göre ne yapardınız yerimde olsanız. 46" bir B65x mi alırdınız? :)

• Kardeş sende zaten Samy 40B65x yokmu elinde???
    Madem güzel o zaman 1 tane daha al aynısından

1-HD genelde bütün paneller aşağı-yukarı güzeldir!Sadece Motionhandling yaparken ne yapıyor ona bakmak lazım!!! hızlandırma işlemini nasıl yapıyor
    yada gaza basınca takılıp ilerimi fırlıyor yoksa arkasından eksoz izimi bırakıyor v.s kısaca resim kalitesi(renk/ton)iyi olsada diğer sorunlar varmı yokmu olayı vardır!

2-PC ye çoğu sorunsuz bağlanır bir şekilde,sadece kimisi biraz uğraştırır v.s!! ben Gamer olmadığım için bundan sonrasına karışmam Input-LAG sorunu varmı,varsa
    oyunun tadı olmaz örneğin(bilen bilir)

3-SD yayınlar benim için FULLHD panellerde bir "kriter" olmadığı için ne verirse eyvallah diyorum!

4-Garanti konusu içinde TR yetkili Distribütör lerinden alacaksın!diğer Garantiler benim için "hikaye"!
    İzleme mesafesi içinde fazla hesap yapma çünkü HD izleme mesafesi çok yakın olmalı ama SD lerde uzağa kaçmalısın gibi bir durum vardır,dolayısıyla
    fazla mesafelere takılma,örneğin 4/4,5 metre dedinmi ve bundan 1080 HD izleyeceğin zaman izleme mesafene göre 65" ve üstü panel gereklidir

FULLHD Salon için panel düşünüyorsan ve elinde bir tane 40" varsa ya paraya kıy en az 50" al yada şimdilik bekle!!

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.