Şimdi Ara

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.303
Cevap
253
Favori
335.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: estimates29

arkadaşlar c14 için araştırma yapıyorum 65 inch i vatanda 30 küsür , 77 inch liği lg bayilerinde 37 ye bırakıyorlar . günde 5 6 saat tv izlenecek günde 1 2 saat maksimum oyun falan bir de film vs özellikle karanlık odada keyifli bir sinema keyfi versin istiyorum. 65. incliğini vatanda incelemiştim her ne hikmetse oyun demosuydu başka videolardı derken yarım saat izledikten sonra aşırı yoğun renkleri yüzünde gözümü yordu .. yeni model sony lerde böyle aşırı parlak renkler yok daha doğal . samsung qn90 da düşünüyorum yada sony x90j . sony nin ses çıkışı 20 watt samsung qn90 60 watt bunlarda seçimimi etkileyecek

c1 in artıları neler memnun olanların yorumlarını alabilirmiyim .

Lg bayileri derken ? Burak beyden fiyat aldinizmi belki hepsinden düşük fiyat vericek ?

OLED tv izlemeye müsait değildir. 3-4.cü yıllarda burn in problemleri veya DSE olabilir

İllaki tv yayını izlenecekse OLED LIGHT BRIGHTNESS -35 i geçmemeli.

Dışarıda gördüğün tvler DEMO modunda tamamen belli başlı videolar için hazırlanmış oradan doğru sonuç çıkmaz. En doğal renkler LG dedir ayrıca

Size Q90A daha uygun gibi Tv yayın akışı olduğu için

C1 + 3. Yıl uzatmalı alırsanız yine kurtarır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Demo derken internetten oyun sinema vs 4k icerikleri test ettim . Demolarin pek birsey ifade etmedigini ben de biliyorum . Gunde en assagi 5 6 saat tv izledikten sonra sanirim logo kisimlarinda problemler olacak ama hala satis temsilcileri 100.000 saat omru var zaten icinde ekran koruyucu var vs gibi laflara getiriyorlar dedigim gibi oyun ve sinema perf iyi fakat gunde en assagi 4 saat tv izlenecek . Qled samsung qn90 i incelemistim 4k icerik iyi fakat oyun kismi oled kadar iyi degil . En basitinden tepki suresi . Yeni sony ler de oled onlarda acaba bu tip sorunlar yasanacakmi . 40 bin kusur perakendeci fiyati olan bir tv nasil bu kadar dayaniksiz olur . Vazgecicem sanirim . Digerleri de bana uygun degil samsung gibi . Param cepte kalsin

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

@brknil06 Biraz boş vaktimde geriye dönük tarama yaptımda, dikkatimi çeken ağır samsung fanı 2-3 üye gördüm. Yıllar önce yazdıklarını gördümde efsane imiş yazılar

. Hiçbir LED pixel level dimming gelene kadar (2025-2027 micro led) OLED in yanına yaklaşamaz.

Salonda Samsung Q95T var onda daha vahimdir bir deneyeceğim şimdi 

Evo panel candır

• quote:

Hayirli olsun TV 'in   Sorun çıksa bile 1.5 / 2 yıl içinde çıkmaz. Uzun ömürlü kullanım için BURAK BEYİN 5 YILLIK GARANTİSİ şart tabi. Siz nerden aldınız ne yaptınız bilmiyorum ama iyi olmamış ek garanti olmaması

Konumun ilk mesajında hangi testlerin yapılması gerektiği yazıyor 

Alıntıları Göster

teşekkür ederim. Vatan da indirim vardı. 11.700 e aldım. Vatan fatura kesildiği için +3 yıl garantiyi yapmıyor. Başka şekilde uzatma ihtimalim olur mu acaba?

Son olarak CX kutularının üzerinde NEW 2020 yazıyor. Benim kutumun üzerinde NEW 2020 yazısı yok o bölümde WEBOS vs yazıyor. Bu TV nin üretim dönemi ile ilgili bir durum mudur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzn0024 -- 13 Temmuz 2021; 7:57:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rmzn0024

teşekkür ederim. Vatan da indirim vardı. 11.700 e aldım. Vatan fatura kesildiği için +3 yıl garantiyi yapmıyor. Başka şekilde uzatma ihtimalim olur mu acaba?

Son olarak CX kutularının üzerinde NEW 2020 yazıyor. Benim kutumun üzerinde NEW 2020 yazısı yok o bölümde WEBOS vs yazıyor. Bu TV nin üretim dönemi ile ilgili bir durum mudur acaba?

Alıntıları Göster

SN ilk 3 harf üretim yılı ve ayı sizinki SN: 005 mesela

0=2020

05=mayıs

• quote:

SN ilk 3 harf üretim yılı ve ayı sizinki SN: 005 mesela

0=2020

05=mayıs

Alıntıları Göster

benim ki 104 ile başlıyor bu durumda 2021 Nisan üretimi sanırım.

teşekkürler bilgiler için 

• 48c1 oled aldım. Sorularım:

1. Cihaza pc bağladım. Pc yi açtığımda monitör gibi , TV nin de kumandasız olarak açılmasını sağlayan bir ayar mevcut mu?
    2. PC oyunlarında yüksek hrz değerini sağlayabiliyormuyuz? Mouse u hareket ettirdiğimde geriden izli gelme durumu oluyor.
    3. Samsung sound barı hdmı üzerinden bağladım (ARC) fakat TV tanımadı cihazı. LG marka mı istiyor acaba?

Yorum: Cihazı TV ye hiç bağlamadım. Sadece film ,oyun, pc için kullanıyorum. Önceki oled tv im philips 55" de logo ve kayan yazı izleri oluştu. Hala kullanıyorum. cihaz çok iyi fakat yansıma durumu çok can sıkıcı. Gündüz konum itibariyle film izlemek çok zor. Umarım sonraki modellerde yarı mat ekran çıkarırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: boylum

48c1 oled aldım. Sorularım:

1. Cihaza pc bağladım. Pc yi açtığımda monitör gibi , TV nin de kumandasız olarak açılmasını sağlayan bir ayar mevcut mu?
    2. PC oyunlarında yüksek hrz değerini sağlayabiliyormuyuz? Mouse u hareket ettirdiğimde geriden izli gelme durumu oluyor.
    3. Samsung sound barı hdmı üzerinden bağladım (ARC) fakat TV tanımadı cihazı. LG marka mı istiyor acaba?

Yorum: Cihazı TV ye hiç bağlamadım. Sadece film ,oyun, pc için kullanıyorum. Önceki oled tv im philips 55" de logo ve kayan yazı izleri oluştu. Hala kullanıyorum. cihaz çok iyi fakat yansıma durumu çok can sıkıcı. Gündüz konum itibariyle film izlemek çok zor. Umarım sonraki modellerde yarı mat ekran çıkarırlar.

1- Yok, varsada ben daha keşfetmedim

2- HDMI 2.1 GPU varmı ? UHS sertifikalı kablon varmı nvcp den 120hz i açtınmı ?

3- LG ve LG soundbar seamless bağlantı için en iyi çözüm. Bitstream seçtinizmi ?

• Sound Barları bağlarken HDMI ile bağlamak Optic Out a kıyasla daha mı iyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Beygirbey

Sound Barları bağlarken HDMI ile bağlamak Optic Out a kıyasla daha mı iyi?

Optic den alabileceğin veri yolu max 96khz

HDMI EARC dan 36mbit bandwidth

Birisi mağara birisi elon musk  

Bağlantı LG soundbar > LG OLED Port 2 eARC > Tv üzerinde geri kalan PORT 1-3-4 ile hdmi çıkış pc,konsol,appletv vs > LG OLED SOUND OPTIONS BITSTREAM PASSTHROUGH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 15 Temmuz 2021; 9:31:19 >
  • Teknik özellikler sağlam içerik kaynak ve ekipmanlar ile vücut bulmadığı müddetçe okuması güzel göze hoş gelen verilerden öte olamaz.

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt

Şef sağ ol ya, biz mağarada kalmışız hemen çıkalım hızlı hızlı.

• @StreamRolleR hocam Dark Room'da Clarity -- TruMotion -- Smooth Movement yaptım bazı HD içeriklerdeki geçişlerdeki frame frame takılmalar gitti ve aşırı memnun kaldım. Sen tercih etmiyorsun diye hatırlıyorum ama bu işin bir sıkıntısı zararı var mı? Neyden feragat ediyoruz bunu açarak? Eskiden B7'm vardı orada HDR Effect modu vardı onun gibi oldu sanki...

• quote:

@StreamRolleR hocam Dark Room'da Clarity -- TruMotion -- Smooth Movement yaptım bazı HD içeriklerdeki geçişlerdeki frame frame takılmalar gitti ve aşırı memnun kaldım. Sen tercih etmiyorsun diye hatırlıyorum ama bu işin bir sıkıntısı zararı var mı? Neyden feragat ediyoruz bunu açarak? Eskiden B7'm vardı orada HDR Effect modu vardı onun gibi oldu sanki...

Hocam birşeyden feragat yok. Yaşadığın problem gitti ise ne mutlu 

• Bendeki LG soundbar da HD’mi çıkış yok. Wi-Fi bağlantı yapmam gerekecek tv ile

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bu görüntülere göre Samsung daha iyi gözükmüyor mu😇

• Dışarıdan satın aldığımız servis kumandalarıyla kullanım saatimizi vs. izleyebilme şansımız olur mu?

Örnek olarak şu linkteki gibi...

urun.n11.com
    Lg Lcd Led Tv Servis Kumandası Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/uzaktan-kumanda/lg-lcd-led-tv-servis-kumandasi-P497495147
  • quote:

Dışarıdan satın aldığımız servis kumandalarıyla kullanım saatimizi vs. izleyebilme şansımız olur mu?

Örnek olarak şu linkteki gibi...

urun.n11.com
    Lg Lcd Led Tv Servis Kumandası Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/uzaktan-kumanda/lg-lcd-led-tv-servis-kumandasi-P497495147

Aynen dostum ama SAKIN IN STOP A BASMA  

Eyvah eyvah, kesin basmayalım. Ne oluyor şef basılırsa (meraktan)? Bu arada kullanım saatini izlemek için yönergeleri biliyor musunuz veya tek tuşla oluyor mu?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.