Şimdi Ara

LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
18
Favori
14.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GedKalessin

Selamlar 65inç G4 arıyorum. İnternette düzgün stok yok. İyi bir fiyat gören duyan olursa haber verirse çok memnun olurum.

Peşinen teşekkürler. :)

Pazartesi gece kampanyası yaptılar 6.000 TL indirimli sattılar, stokları bitirdiler yeni stok ne zaman gelir bilmiyorum.

LG'nin sitesini ara ara kontrol edin isterseniz.

65 inç LG OLED evo AI G4 4K Smart TV 2024 - OLED65G45LW | LG TR

• Mağazaları pazarlık için arıyorum ama ( LG yetkili satıcılar ) 2500 TL düşüyorlar :D Psikolojik sınırıım 110-115 arası. Acaba kasımda bu rakamlara düşer mi ?

• GedKalessin kullanıcısına yanıt

Kasımda değil de Ocak ve Şubatta güzel fiyatlar oluyor.

• payda P kullanıcısına yanıt

Beklemeye devam o halde :)

Hocam 25 adet kapalı kutu hazır stok var düşünüyorsanız pm'den yazın yardımcı olurum.
  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

Hocam özel mesaj atamıyorum bir sıkıntı var. İstanbul’damısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GedKalessin -- 24 Ekim 2024; 19:59:39 >
    Hocam bizim şirketimiz Ankara'da 11 tane mağazamız var ben size yazıyorum.
    Ufuk hocam LG OLED 65G45LW ürünüz hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın,
    Ürünüz kargo çıkışı bugün yapıldı bilginiz olsun.

LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Keskin06 -- 25 Ekim 2024; 11:12:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: payda

Ömür yeterse OLED teknolojisinde 100% ekran parlaklığının 800 Nit olacağını bu fani gözler görecek mi bakalım :)

@payda

O değerleri mobil OLED dışında görmemiz zor hocam. Panelin kapasitesi yetse bile, güç tüketimi sorun oluyor malum.

Yine de, Tandem + MLA ile, ciddi bir atlama olacak. Panelin kendisinde de her yıl gelişme oluyor.

@evren377

Alıntı

metni:
    Bu çok güzel haber. Genelde güncellemelerle TV'nin parlaklığının düşürülmesinden çekiniyorum. LG'yi takdir etmek lazım cidden.

Evet hocam. LG bu konuda iyi. Gerek G1, gerek G4'te, bir kısıntı yaptıklarını görmedim. Güncellemeleri kafa rahat kuruyorum.

Samsung parlaklıkta bazen kısıntı yapıyor. S95B'de yapmıştı. S95C'de ise termal yönetimi değiştirdiler.

QD-OLED'in daha kısa ömrü ve metal heatsink olmaması sebebiyle, daha sıkı termal kontrol gerekiyordur. Tabi yeni bir teknoloji olması da etkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Ekim 2024; 23:11:45 >

• TV'ye bluetooth kulaklık bağladığımız zaman oyun modundan çıkıyor, dolayısıyle input lag artıyor. Bunun bir çözümü yok mudur?
  • Almanlarin incelemesi :
    hifi.de
    HIFI.DE Shootout 2024: Die besten TVs im Blindtest der Experten
    https://hifi.de/news/hifi-de-shootout-2024-beste-tv-209738

• Fw sonrası Tlou Part 1'e baktım. O oyunda parlaklık artışını direkt hissettim. Aydınlık denebilecek sahnelerde bile, ışık parlamaları göz alıyor. (Hgig modunda daha belirgin.)

Muhtemelen, LG, yaptığı testler sonucunda, G4'ün panel kapasitesinin daha yüksek olduğunu görmüştür. Bunun sonucunda, %25 Window'a kadar olan kısımlarda parlaklığı yükseltirken, daha üstünde ise voltajı kısmışlardır. Bu sayede sıcaklık da düşmüştür.

Tabi Samsung S95D'nin de etkisi vardır. Rakip tarafta, beyaz renkte bile daha çok parlayabilen bir QD-OLED olunca, LG kayıtsız kalamadıLG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü  Belki ömürden de hafif taviz vermişlerdir.

• Arkadaşlar selam G4 oled aldım. Fakat Dolby Vision içeriklerde görüntü yine sararıyor. Daha parlak aydınlık olması gerekmiyor mu? Nerede hata yapıyorum.

- DV'de varsayılan renk ayarı Sıcak 50'dir. Tonu çok sıcak geliyorsa, onu 25'e düşürebilirsiniz.

- Onun dışında, AI ayarlarında, AI parlaklık ayarı açık olmalı. (Varsayılan olarak açıktır.)

- DV modu olarak da, Ev Sineması iyidir.

Bundan sonrası filmin kendisine kalıyor. Mesela Netflix'teki The Crown'un ilk 2 sezonunda parlaklık kısıtlıydı. LG G1 bile çoğu zaman max nit'e ulaşmıyordu. Üçüncü sezondan itibaren tamamen değişmişti. G1'de max nit'e çıkıyordu.

G4'te bu durum haliyle daha belirgin olur. Birçok film 1500 nit'e çıkmaz. Ayrıca, DV'deki sahne tabanlı parlaklık ayarı her filmde en iyi sonucu vermeyebilir.

Düz HDR + Dinamik Ton Haritalama modu, nit açısından daha çok tatmin edebilir. HDMI'dan bağlı cihazlarda, gizli menüden HLG de denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Ekim 2024; 19:25:50 >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Hocam cevap için teşekkürler. Daha yeni kurcalamam lazım baya belli. Mesela netflixte ana ekranda renkler süper filme girince biraz matlaşıyor standart modda oled parlaklık 80. Çok doğal görünüyor ama mat biraz. Rtingden filan bakmak icap edecek.

Sony Xf9005 vardı şu an için komik gelecek size ama arada uçurum var diyemiyorum :))) ya beklentiyi çok yüksek tuttum ya da cidden şu an ayarlardan ötürü beceremiyorum.

Canlı modda izlemen lazım, tv nin gücü o zaman belli oluyor, sdr içinde servis menü de hdr ı açman lazım, o zaman sdr içeriklerde çok canlı ve parlak oluyor.
    Canlı modda bazı ayarlar ile oynaman lazım. Tv yi geri verdiğim için tam hatırlamıyorum.
  • ulwi U kullanıcısına yanıt

Servis menüsüne müdahale edince garanti dışı kalmaz mı?

• Arkadaşlar birde servis ekran koruyucu sattı bana. Oled ekran ısınacağı için zarar vermez mi dedim, sorun yok dediler. Ne diyorsunuz akmadan iade edeyim mi yoksa kullanan var mı ?
    İlk defa duyuyorum, bizim burada hiç görmedim ( viyana ) . Ben olsam takmazdım. Evde ufak çocuk vs var mı ?

Bu arada canlı modda renk sıcaklığını sıcak 50 yapman lazım , renk yoğunluğu 50 , sdr da kontrast arttırıcı vs devre dışı bırakırsın, sadece hdr içerikte açarsın. Netlik deydi 25 sanırım bende.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.