Şimdi Ara

LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
18
Favori
14.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam SDR film izlediniz muhtemelen. SDR modunun varsayılan parlaklık ayarı düşük.

OLED parlaklığını 100'e getirip, "maksimum parlaklık" ayarını yükseğe getirirseniz TV kendini göstermeye başlar. Özellikle, maksimum parlaklık ortadan yükseğe çıkınca fark ediyor.

Yine de, SDR modunda olduğu için, HDR'ye göre çok daha az parlar. TV'nin gerçek kapasitesi, iyi bir HDR film veya oyunda, Dinamik Ton Haritalama açıkken ortaya çıkar.

Ayrıca, @ulwi'nin dediği gibi, G4'te Canlı mod'ta parlaklık fırlıyor. Karanlık sahnelerdeki ışık parlamalarında 2200 nit görüyor. Renklerde de, MLA Color Booster'ın sınırına ulaşıyor.

Tabi canlı mod isabeti bozar. (Manuel ayarla iyileştirilebilir.)

Not: SDR'yi HLG HDR'ye dönüştürme olayı servis menüsünden değil, gizli menüden yapılıyor. Garantiyi etkilemez.

Şurda bahsetmiştim. Yalnız sadece HDMI'da yapılabilir. TV'deki gömülü Netflix'e falan olmuyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Ekim 2024; 22:22:13 >

• GedKalessin kullanıcısına yanıt
    Sadece sdr da hdr i açardan sanmıyorum garanti dışı kalacağını, otomatik parlaklık kısma özelliğini kapatırsan garanti dışı kalıyor diye biliyorum. Ama yeni update den sonra onu iptal etmeye gerek kalmadı zaten.
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü

Benim dediğim bu module hdr i on yaparsan sdr içeriklerde hdr gibi gözüküyor, hem parlak hem canlı.
  • Arkadaşlar c4 ile g4 arasında çok büyük bir fark varmı panel ve görüntü kalitesi olarak

• Ersin001 kullanıcısına yanıt
    Parlaklık,işlemci ve soğutma farkı var. Ses de g4 de çok iyiydi, soundbar a ihtiyaç duymayabilirsin. C4 ü bilmiyorum ses konusunda.
  • İlk acemi kullanım olarak mutsuzum. Hepinize cevapları için teşekkür ediyorum. Sanıyorum biraz deneme yanılma yapmam lazım. Tüm inceleme sitelerinde top 3’e girmesi tesadüf olamaz (2024 için). Destek ve yorumlarınızla memnun kalıcam umarım. Sizi yorabilirim bu süreçte. Tekrar teşekkürler.
  • ulwi U kullanıcısına yanıt

Bu alan nereden yapılıyor ve garantiyi etkiler mi ?

• Anlamadığım şey, youtube da örneğin güldür güldür açsam bile parlak, ama disneyde (apple tv dolby vision kapatıyorum) örneğin avangers ya da netflix bursa bülbülü izlerken aynı görüntü modunda renkler daha karanlık.

servis menüsünden değiştirebilirsin. İstersen ilk önce Castle ın söylediğini yap, ondan memnun olmazsan benim dediğimi denersin. Bu arada enerji ayarlarına da bak, dolby vision modunda canlı modda hala düşük parlaklık varsa kesin enerji tasarrufu ayarı açıktır.

Üstad dolby visionda sorun yok canlıda çok net parlak. Enerji tasarrufu kapalı. Hatta oled parlaklığını 85 e indirdim hem yeterli hemde erken yıpranır %100 kalırsa düşüncesiyle.

Dolby olmayan içeriklerde sorun var. Mesela 4k lar netflix vs karanlık. Canlıya aldığımda da renk açılıyor ama saçma sapan renkler var. Canlı için iyi bir kalibreye ihtiyacım var.

Dediğim gibi canlı da renk sıcaklığı “Sıcak 50” yap, renk derinliği 50 ,hdr olmayan içeriklerde dinamik kontrast kapalı, keskinlik 25, renk uzayı otomatikte olsun. Bu şekilde sorunsuz izlemen gerekiyor.

Deneyeceğim üstad teşekkür ederim.

Birazda izlediğiniz içeriğin çekimi ile alakalı Bursa Bülbülü vs malesef çok iyi çekim kalitesinde değil.

G4'ten memnun kalmamanız çok mümkün değil bence :)

• Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt
    Ben lg g4 ü s95d ile beraber kullandım 1 hafta, lg g4 ü geri yolladım, s95d ile devam ediyorum. Benim göz zevkime ve hassasiyetime göre s95d daha iyi bir tv.
    Ama tabi biraz kişisel bir şey olduğu için lg g4 ü beğenenleri de anlıyorum.

S95D önce detayları ve siyahları gösterebilsin.. LG'nin C serisi ile kıyaslanabilir belki ama :)

Ben kendim iki tv yi de yan yana aynı içeriklere bakarak 1 hafta boyunca test ettim. Kendi gözlerime mi inanayım, milletin hangi ayarda ayarlandığını bilmediğim taraflı incelemerine mi ? Bir de canlı inceleme ile fotoğrafda görme çok farkedebiliyor.

Ayrıca iki tv de aynı fiyata gelmiş bana, neden daha kötüsünü seçip iyisini yollayayım ki :)

Üstad selamlar, biraz tezcanlılıkla öyle geldi sanıyorum :D Dolby Vision içerikler çok iyi HDR'da aynı şekilde. SDR için henüz tam kurcalayamadım. Onada ince ayar çekince kendine gelecektir. PS5'te zaten oyun modunu açıyorum ekstra birşey yapmadan fazlasıyla kaliteli.

Fakat şunu anlamıyorum, RTINGS'deki ince ayarlarda örneğin FILMMAKER üzerinden ayarlama yapıyorlar , o mod zaten bana oldukça karanlık geliyor. Buralardan ayar yapıp heh tamam budur diyen varmı aramızda ?

Valla hocam görünen köy klavuz istemez :) Aynı ayarlarda aynı görüntüler ve görüntüler ss'nin demosu yani kendi demosunda daha kötü görüntü veriyor ki, zaten bu bilinen bişey G4'e muadil bir OLED TV yok şuanda.. + Yazılım ve kullanım kolaylığı konusunda çok çok önde..

her zaman dediğim gibi OLED TV konuşuyorsak LG'yi tek geçerim LG yoksa SONY ama samsung kesinlikle OLED TV için bir seçenek bile değil..

Bu senin görüşün saygı duyarım, benim için de ikisi arasında en iyisi Samsung. Almanların en son shootout testinde de S95D yi görmeni isterim, incelemelerdeki tvler hepsi aynı ayara getirilip test ediliyor. Bilir kişilerin oylarına göre puan veriliyor.
    Link :
    hifi.de
    HIFI.DE Shootout 2024: Die besten TVs im Blindtest der Experten
    https://hifi.de/news/hifi-de-shootout-2024-beste-tv-209738

Video :
    HIFIDEyoutube
    TV ShootOut 2024: 7 Video-Experten bewerten die 5 besten OLED Fernseher im Blindtest!
    https://www.youtube.com/watch?si=HFSRqDRuMUrLJ6wu&v=nZKqVX-PmTE&feature=youtu.be

Hocam Benimde sizin görüşünüze saygım var fakat gönderdiğiniz görüntüde de samsung çok kötü sanırım Oktoberfest'ten çıkıp öyle test etmişler :))

ama normal daha OLED için bir işlemcisi bile yok normal LED TV'lerinde kullanılan işlemcinin aynısını kullanıyor ve siyah performansı çok zayıf özellikle ekran kenarlarında gosthing oluşuyor..

gönderdiğim fotolarda samsung beyaz kumu kırmızı gösteriyor, yani bu konuda ikna olmam mümkün değil Sony olsa ok ama samsung dediğim gibi OLED TV'de seçenek değil ama normal LED TV'de bakarız kıyaslarız.

Samsung S95D vs LG G4 OLED TV Comparison in HDR

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.