Şimdi Ara

LG Optimus 4x P880 Custom rom yükleme klavuzu (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
8
Favori
59.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm hocam lütfen yardım edin LG 4XHD recovery modu açılmıyor error : boot image signature diye hata veriyor lütfen yardım edin gerçekten çok zor durumdayım
  • Telefonu acilmayan veya hata alan arkadaslar s/w moduna gecirip lg support tool ile v20 kdz si flashlasinlar. suan telefondayim detayli yazamadim yarin yazarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    LG p880 hocam lütfen yardım edin root işlemlerini falan hallettim ve sıra geldi rom managere programı çalıştırdım ve sırasıyla işlemleri yaptım telefon kapandı fakat menü gelmedi ekranın üstünde küçük kırmızı yazıyla

[LGE _SECURITY]error: boot image signature
    [LGE _SECURITY]5 seconds after power is turned off for power saving

hatası verdi ve kapandı.bataryayı çıkarıp taktım ve tekrar telefonu açtım tel açıldı fakat hala recovery moduna geçmiyordu. nette biraz arştırdım recovery yapılması gerektiğini öğrendim ve apk formatında bir recovery programını sd karta attım ve yükleyip çalıştırdım.program telefonu yeniden başlattı fakat bu seferde LG logosunda kaldı bir türlü açılmıyor lg support tool da yükseltme hatasını da denedim oda hata veriyor flash tool ile rom atayım dedim oda %15 yada %60 ta kalıyor ve RETRY hatası veriyor lütfen yardım edin çok zor durumdayım zaten teli yeni almıştım

• Bootlader'ı tekrar kitlemek isteyenler için:
    Bu konudaki unlock apk'yi indiriyorsunuz.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2263627
    Sonra root browser ı yükleyip /sys/firmware/fuse/odm_reserved dosyasını açıp son 16 karakterini kopyalayıp unlock adlı uygulamada yapıştırıyorsunuz check lock state diyorsunuz. Büyük bir yazı geliyor ona basılı tutarak kopyalıyorsunuz. Sonra terminal emulator'u yüklüyorsunuz açıp
    su root yazıp root izni veriyorsunuz sonra kopyaladığınız komutu yapıştırıp enter'a basıyorsunuz ve telefonu yeniden başlatıp unroot yapıyorsunuz.
    @ömerbayram hocam aldığınız hata hakkında bir bilgim yok fakat s/w moduna girmeden önce bataryayı takmanızı önermiş bazı xda kullanıcıları. Oda olmazsa bir çözümde windows 7 kurulu bir bilgisayarda şu konudakileri denemeniz.(Büyük ihtimal olacaktır.)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2179126&highlight=roll+back
    Yalnız işlem biraz zor. Ve çevirecek vaktim olmadığından çeviremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 12 Haziran 2015; 21:56:45 >

• crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    hocam allah razı olsun logoda kalma sorununu çözdüm retry hatasını alıyordum pc ye format attım (dell inspiron mini 1012-win 7 ultimate) yine denedim çok şükür ALLAHA ki oldu
  • Hocam bende az sonra başlayacağım daha önce baya bir rom denedim.Menmun kalmadım.Şuan ki kullandığınız rom nedir ?Önerir misiniz ?
    Şarj uzun gitmeli
    Performansı iyi olmalı kasma yapmamalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: NotimeTodie

Hocam bende az sonra başlayacağım daha önce baya bir rom denedim.Menmun kalmadım.Şuan ki kullandığınız rom nedir ?Önerir misiniz ?
    Şarj uzun gitmeli
    Performansı iyi olmalı kasma yapmamalı

Hocam ben şuan bunu kullanıyorum. İyi gibi :)
    http://www.mediafire.com/download/vov686mdkoj0z46/LS-KK-v3.2-2014-09-18-p880.zip
    buda gapps
    http://downloadandroidfiles.org/file-php/?File=/Gapps/KitKat/Android%204.4.X/pa_gapps-modular-pico-4.4.4-20150308-signed.zip

• Cihazima unroot nasıl yapabilirim ?(Customdan stocka döndüm)
  • Stock roma kdz yükleyerek döndüğünüzde ne root kalır ne birşey.
  • Arkadaşlar chatin_62 beyin katkılarıyla lg p880 telefonumu vaktiyle https://www.youtube.com/watch?v=oQqlRT5rkEk linkindeki anlatımla geriye döndürmüştüm..şimdi cyanogenmod özel geliştirilmiş rom kullanıpta orjinal lg ye dönemeyenlere en basit yöntemi açıklıyorum.ben en son lollipop 5.1.1 kullandım ısınma sorunundan dolayı eski haline getirdim..

şimdi gelelim orjinale geri dönüş işlemine

1-LG Flash Tool

https://mega.co.nz/#!3dRlySCT!czu3OVR89d-OzR1KRqIGXWoqyyggAExS9EoW3wAOYCw

2-LG p880 TÜRKİYE için orjinal rom---LGP880AT-00-V10c-AME-XXX-JU…zip olanı indiriyoruz..
    http://uploaded.net/f/pzs8z7
    http://uploaded.net/file/wgyd7quu/from/pzs8z7

3-vereceğim linkteki dosyayı indirip sd karttan kuralım.
    link= https://drive.google.com/file/d/0B42RGRpypNTuQ19waHhGMkdmX0k/view?pli=1

DİKKAT=BU ROM YÜKLENDİĞİNDE TELEFON AÇILMAYACAK,EKRANDA SADECE KIRMIZI,MAVİ,SARI VE YEŞİL TOPLAR KALACAK.şimdi bataryayı çıkarıp 4.adıma geçelim

4- chatin_62 nin videosunu eksiksiz uygulayalım.video altında belirtilmiş fakat videoda unutulmuş tlf nu kapatıp bağlantı yaparken ses kısma tuşuna basıyoruz..

https://www.youtube.com/watch?v=oQqlRT5rkEk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 25 Temmuz 2015; 15:59:44 >

• gerbera kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

Bilgi için teşekkürler.

rica ederim,ben teşekkür ederim..forumda sizin gibi insanların olması gurur verici..
  • quote:

Bilgi için teşekkürler.

Hocam merhaba, size sormak istedigim birkac sey var. Ben telefonu tamamen formatlamak istiyorum, muhtemelen yukledigim bir programdan sonra isinmaya basladigi icin. Merak ettigim cwm ile formatlayabilir miyim telefonu ? Aslinda evet diyeceginizi biliyorum ama ben ekstra rom falan yuklemeyecegim icin o menuden format/systemi uygularsam telefonu acinca formattan onceki sistem ve surum acilir mi bilmiyorum ? Cunku suan evdeki internetim bozuk, orjinal romu indirip yukleyemem bir sure.

Ayrica hazir sormusken, yukledigim program root booster. Ram yetmedigi icin telefon kasiliyordu ama bu program gayet ise yaradi ve telefonu daha rahat kullanmami sagladi ama bunun yaninda yukledigimden beri isinma ve sarj problemi basladi. Formatlarsam duzelir telefon degil mi ?
    Son olarak formatlasam bile yine telefon kasilmasi canimi sikacak, root booster gibi bu konuda ise yarayacak ama sorun cikarmayacak program oneriniz var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 3 Ağustos 2015; 1:08:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

quote:

Bilgi için teşekkürler.

Hocam merhaba, size sormak istedigim birkac sey var. Ben telefonu tamamen formatlamak istiyorum, muhtemelen yukledigim bir programdan sonra isinmaya basladigi icin. Merak ettigim cwm ile formatlayabilir miyim telefonu ? Aslinda evet diyeceginizi biliyorum ama ben ekstra rom falan yuklemeyecegim icin o menuden format/systemi uygularsam telefonu acinca formattan onceki sistem ve surum acilir mi bilmiyorum ? Cunku suan evdeki internetim bozuk, orjinal romu indirip yukleyemem bir sure.

Ayrica hazir sormusken, yukledigim program root booster. Ram yetmedigi icin telefon kasiliyordu ama bu program gayet ise yaradi ve telefonu daha rahat kullanmami sagladi ama bunun yaninda yukledigimden beri isinma ve sarj problemi basladi. Formatlarsam duzelir telefon degil mi ?
    Son olarak formatlasam bile yine telefon kasilmasi canimi sikacak, root booster gibi bu konuda ise yarayacak ama sorun cikarmayacak program oneriniz var mi ?

1. olarak sakın system'i formatlamayın. Çünkü telefon bir daha açılmaz. Zaten istese de açılamaz çünkü siz işletim sisteminin olduğu bölümü formatlamış olacaksınız. Yeniden rom yüklemeden de ayağa kaldırmanız mümkün olmaz.
    Benim bugüne kadar kullandığım hiçbir ekstra uygulamanın cihaza getirisinden çok götürüsü olmuştur. Bu nedenle böyle root booster, ram booster, kernel bilmem ne gibi uygulamalar, benim kullandığım dönemlerde fasafisodan başka birşey değillerdi. Bu yüzden uzun zamandır böyle şeyler kullanmıyorum.
    Data, cache ve dalvik partisyonlarını wipe yapmanız yeterlidir. Ama dahili hafıza kalacak. Bunu da telefonun ayarlarında Yedekle ve Sıfırla menüsünden fabrika ayarlarına dönerken sıfırlayabilirsiniz.

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler.
    Cahce,dalvik ve data wipe yapip sonrasinda da fabrika ayarlarina donmem yeterli yani programin etkisinden kurtarmak ve cikan sorunlari ortadan kaldirmak icin ?

Aslinda ben de o tur programlara pek bel baglamazdim ama gercekten telefonun kasilmalari sinirimi bozmaya basladi. Tabi bu tur zararli etkileri daha kotu, o yuzden yapacak bir sey yok, kasilsa da oldugu gibi kullanacaz galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 3 Ağustos 2015; 18:03:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Cevap icin tesekkurler.
    Cahce,dalvik ve data wipe yapip sonrasinda da fabrika ayarlarina donmem yeterli yani programin etkisinden kurtarmak ve cikan sorunlari ortadan kaldirmak icin ?

Aslinda ben de o tur programlara pek bel baglamazdim ama gercekten telefonun kasilmalari sinirimi bozmaya basladi. Tabi bu tur zararli etkileri daha kotu, o yuzden yapacak bir sey yok, kasilsa da oldugu gibi kullanacaz galiba.

Tam olarak öyle değil. Cihazları root yaptıktan sonra, hem biz hem de kullandığımız uygulamalar sistem partisyonunda birşeyleri değiştirebiliyoruz. Zaten Root yapmaktaki amacımız da bir bakıma bu. Tabi bunun bir de yan etkisi var. Sistemde yaptığımız şeylerin geri dönüşü yok. Tabi yaptığımız şeylerle ilgili önlemler alıp, yedekler oluşturmadıysak.
    Sistemin eski haline gelebilmesinin tek yolu rom yüklemektir.

• rom attım telefona güzel çalışıyor fakat, wifi yi açıyorum, açılıyor diyor kalıyor öyle. Europhia 5.1.1 en son çıkan vesiyonunu kurdum. sorunu nasıl çözerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eonsinriba

rom attım telefona güzel çalışıyor fakat, wifi yi açıyorum, açılıyor diyor kalıyor öyle. Europhia 5.1.1 en son çıkan vesiyonunu kurdum. sorunu nasıl çözerim.

Kernel hatasi olabilir iodak v10 deneyin. Oda olmazsa aosp lp daha iyi çalisiyor sanirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

quote:

rom attım telefona güzel çalışıyor fakat, wifi yi açıyorum, açılıyor diyor kalıyor öyle. Europhia 5.1.1 en son çıkan vesiyonunu kurdum. sorunu nasıl çözerim.

Kernel hatasi olabilir iodak v10 deneyin. Oda olmazsa aosp lp daha iyi çalisiyor sanirim

kerneli nasıl yüklüyoruz, biraz yeniyimde, romu filanda sizin rehberden tarif ettiğiniz şekilde yaptım da
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

quote:

kerneli nasıl yüklüyoruz, biraz yeniyimde, romu filanda sizin rehberden tarif ettiğiniz şekilde yaptım da

Kernel dosyasını indiriyorsunuz xda'da var yanlız cm olanını indireceksiniz. Daha sonra recovery'i açıp hiçbir şey wipe'lamadan direk zip'i yüklüyorsunuz.(İsteğe bağlı dalvik cache wipe'layabilirsiniz)

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.