Şimdi Ara

LG Optimus 4x P880 Custom rom yükleme klavuzu (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
8
Favori
59.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: delioflu

Merhaba hocam Euphoria 5.1.1 sürümlerini denedim hiç stabil değil.

5-6 tane rom denedim diyebildim. En son 4.4.4 Cyangemod yükledim.

Telefon piyasada çok bilinen bir telefon olmadığı için fazla rom vs yok. Her şey kısıtlı.

Şimdilik bununla idare edeceğim. Sürekli rom değiştirmek de sıkıcı bir yerden sonra.

Euphoria ilk romum olduğu için bana iyi geldi galiba ya. Bana şarj konusunda iyi bi rom tavsiye eder misin hocam. Birde rom değiştirince uygulamalar silinir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Becquerel

quote:

Orijinalden alıntı: delioflu

Merhaba hocam Euphoria 5.1.1 sürümlerini denedim hiç stabil değil.

5-6 tane rom denedim diyebildim. En son 4.4.4 Cyangemod yükledim.

Telefon piyasada çok bilinen bir telefon olmadığı için fazla rom vs yok. Her şey kısıtlı.

Şimdilik bununla idare edeceğim. Sürekli rom değiştirmek de sıkıcı bir yerden sonra.

Euphoria ilk romum olduğu için bana iyi geldi galiba ya. Bana şarj konusunda iyi bi rom tavsiye eder misin hocam. Birde rom değiştirince uygulamalar silinir mi

Eger data bölümunu formatlamazsaniz silinmez fakat pek tavsiye etmiyorum cogu zaman sorun cikiyor. Yani tavsiyem silmenizdir. Bu arada aosp lollipop tavsiye ederim gayet seri çalisiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 11 Ekim 2015; 18:12:11 >

• Becquerel kullanıcısına yanıt
    Cyangemod'un son sürümünü yükledim.

http://download.cyanogenmod.org/?device=p880

Buradaki son sürüm çok stabil. 4.4.4 Android sürümü ama iyi yani güzel. Tavsiye ederim.
  • delioflu kullanıcısına yanıt
    eyvallah deneyeyim. şarj konusunda nasıl
    Şarj konusu idare eder diyebilirim.

Telefon benim hanımda o da telefon ile çok oynuyor. Tam olarak bir şey diyemiyorum size şimdi.
  • Arkadaşlar Selam,

Bende orj 4.1.2 var. Custom rom yüklemek istiyorum. cyanogenmod son sürümünde Play store var mı? Birde başlıktaki ilk sayfadaki yöntemi kullanarak cyanogenmod'un rom'unu yükleyebilir miyim?

Teşekkürler.

Edit : CM11'i sorunsuzca yükledim. Şuan iyi görünüyor. Tabi şuan telefon boş. Uygulamarı yüklemeye yeni başladım. Bakalım umarım sorun çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WSUS -- 14 Ekim 2015; 15:11:54 >
  • delioflu kullanıcısına yanıt
    hocam bu işlere yeni yeni girdiğim için tam çözemedim. cyanogenmod için gappsi nerden bulabilirim. attığınız linkteki en üstte bulunan romu indirdim
    http://opengapps.org/?api=4.4&variant=nano

Bu linkten sürüme göre indirebilirsin.

Rom'u kurduktan sonra izlenimlerini yazarsan sevinirm.Genel olarak benim telefon çok hızlandı bayağı fark var. Ama aynı zamanda 4.4.4_CM11 için birkaç sorun yaşıyorum.

Bunlar;

1- Kulaklık takıldığında kulaklık işaretinin bildirim arayüzünde çıkmaması. (Sadece birşey dinlemek istediğimde Müzik çaları açtığımda çıkıyor.)
    2- Anlık ses profil değştirme işlemi çok meşekatli. Tek tuşla yapmayı bir türlü beceremedim. Yapan var ise paylaşırsa sevinirim.
    3- 2 de bahsettiğim gibi kullanıcı arayüzü çok dostane değil. Bazı işlemleri yapmak için gereksiz yere bir kaç extra dokunuş istiyor.
    4- Teması berbat ilk işiniz bir tema bulmak olsun.
    5- Zil sesi çalma süresince sürekli çalmıyor. Örneğin tanımlanan ses dosyası 5 saniye sürüyür ama telefonunuz 10 sn boyunca çalışıyor ise 5 saniye ses 5 saniye titreşimde devam ediyor.

Sonuç : Rom yüklemeye değer mi? Hız istiyorsanız kesinlikle evet. Bir bakıp cıkıcam diyorsanız gerek yok.

• iyi forumlar kolay gelsin
    telefonun ön tuşları bozuldu dokunmatiği çalışmıyor, playden uygulama indirdim sanal tuş onu kullanıyorum normalde ama yeni rom yüklerken recovery modda bişeyler seçerken power tuşu işe yaramıyor home tuşu çalışıyordu bende ama artık tuş bozulduğu için çalışmıyor tuş atama vs veya recovery modda da çalışan sanal tuş ekleme gibi bi şansımız var mı acaba teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SametKA24

iyi forumlar kolay gelsin
    telefonun ön tuşları bozuldu dokunmatiği çalışmıyor, playden uygulama indirdim sanal tuş onu kullanıyorum normalde ama yeni rom yüklerken recovery modda bişeyler seçerken power tuşu işe yaramıyor home tuşu çalışıyordu bende ama artık tuş bozulduğu için çalışmıyor tuş atama vs veya recovery modda da çalışan sanal tuş ekleme gibi bi şansımız var mı acaba teşekkürler :)

Play store dan twrp manager'ı indirin. Açıldığında root yetkisi verin,cihazı optimus 4x seçin ve altta install recovery diyin işlemler bitince recovery'niz twrp olacaktır kullanımı gayet rahattır ve dokunmatik arayüzü vardır. Yanlız yeni rom yüklerken wipe işleminde dikkat etmeniz gereken direk wipe yapmamak wipe'a dokunduktan sonra advanced wipe diyip /system /data /cache /dalvik-cache i seçerek wipe'lamanız yoksa /system bölmesini silmiyor.
    Edit: Bu arada arkadaşlar klavuzu yeniledim. CWM'den TWRP'ye geçmek isteyenler (tavsiye ederim) 4. aşamadan itibaren yapabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 28 Ekim 2015; 17:41:32 >

• crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevap için çok teşekkürler tam da istediğim gibi ön tuşlar çalışmazken de yapılabilir gözüküyo bugün telefoncuya sordum dokunmatiği tamamen değişecek 280 tl dedi hemen uzaklaştım :)
    Hocam çok geç oldu cevap kusura bakma. Çocuğum oldu bu dönemde o yüzden fazla ilgilenemedim. Kaç gündür pc açmıyorum evde.

https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=5648

Buradan sürüme göre bulabilirsin gapps.
  • Merhaba;
    Orjinal 4.1.2'den 5.1.1'e ClockWorkModRecovery kullanarak yüklemeyi yaptım,fakat orjinalde (4.1.2) root erişimi olan programı 5.1.1'e tekrar yüklediğimde root izni yok diyor.CWMR'de tekrar root yapabileceğim ''apply update from ADB'' gibi bir bölüm yoktu ya da bulamadım.Google Play'den Superuser programını kendim indirip tekrar denedim,sanki Superuser hiç kurulu değilmiş gibi yine root erişimi istiyor program.Tekrar bir root gerekli mi?Güncel sistemde nasıl root yapabilirm?CWMR'yi orjinal recoverye mi çevirmek gerekli?Gerekliyse nasıl??Tıkandım.Yardım lütfen...
  • cm11 nightly denemeyın p880 de cok sıkıntılı...uzun hatta bazende kısa bekleyıslerde SIM KART sıfresı sorup durması kasması uygulamarı kapatması ve en sinir olduklarım arasında duvar kagıdının gitmesi ekrandakı uygulamaların kaybolması VE YANKI SORUNU .Kim arıyorsa beni telefonun mu dınlenıyor ne bu yankı dıyor kendım de denedım evet fena halde yankı var karsımdakı ınsanlar konusurken bagırmak zorunda kalıp gerılıyor ALLAH belasını versın CM nın dıyorum bazen..Vanir yada miui deneyeceğim...

hayır bu kadar p880 var ama çözüm olanı yok ve hıc kbakmayın lolipop yukleyıp ne yapacaksınız telefonumuz 3 yıllık lolıpop yukleyerek sıstemı kasmanın alemi yok.. uygun bır room ve samsung arayuzu olsa yeterde artardı bana...abim cm11 romu s3 e yukledı benm 2 katım uygulama var tık demıyor.kardesım stok sekılde s3 u kullanıyor hala uygulamalar bnmle esıt mıktarda tık demıyor arayuzude duvar kagıtları vs de cabası..

LG g2-g3 en baba telefondu zamanında ama p880 nı gorunce LG mı hayır dıyorum..ama ınat ettım yenısını almıcam ölene kadar mokoko modundayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak14 -- 10 Kasım 2015; 14:13:44 >

• telefona factory reset atıyorum wipe data atıyorum tamam telefon sıfırlanıyor falan ama resimler ve uygulama verileri silinmiyor nasıl düzeltebilirim
  • quote:

telefona factory reset atıyorum wipe data atıyorum tamam telefon sıfırlanıyor falan ama resimler ve uygulama verileri silinmiyor nasıl düzeltebilirim

Hangi recovery'i kullaniyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

quote:

telefona factory reset atıyorum wipe data atıyorum tamam telefon sıfırlanıyor falan ama resimler ve uygulama verileri silinmiyor nasıl düzeltebilirim

cmw tocuch gibi bişey olması lazım kapasitif tuşlar çalışmadığından, şuan lolilop rom attım mesela telefon sıfırlandı ama dosyalar vs duruyor
  • quote:

quote:

quote:

cmw tocuch gibi bişey olması lazım kapasitif tuşlar çalışmadığından, şuan lolilop rom attım mesela telefon sıfırlandı ama dosyalar vs duruyor

hocam twrp icin wipe da advanced wipe diyip internal storage'ıda sececeksiniz. Cwm icin mounts and storage dan format /data ve format /sdcard yapacaksiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam twrp icin wipe da advanced wipe diyip internal storage'ıda sececeksiniz. Cwm icin mounts and storage dan format /data ve format /sdcard yapacaksiniz

tamamdır hocam deniyip sonucu yazarım teşekkürler
    edit: oldu hocam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SametKA24 -- 4 Aralık 2015; 18:03:54 >

• Şuan için rom önerecek var mıdır ?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.