Şimdi Ara

LG Optimus G E975 ROOT/Unbrick/Recovery Menu/Tweak Rehberi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
10
Favori
31.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anladığım kadarıyla custom romun üzerine kurtarma yapınca bu hale geldi. Bana göre çözüm şu önce bunu indir http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downlo...E97510H_00.kdz

Sonra birinci bölümde var kdz programıyla indirdiğini yukle bu almanya romudur. Birinci bölümde anlatım mevcut sonra türkiye romuna dönmek istersen yukseltme kurtarmadan çak gitsin. Öncelikle sitres yapma rahat ol halledilmez bişey değil yeterki download moda girebilesin
  • Eğer kdz yuklemeyi başaramazsan fabrika ayarlarına geri dön sonra tekrar kurtarma işlemini tekrarla buyuk itimalle çözülebilir. Kdz yukleme daha kısa sürüyor tabiki
  • Hayır custom romun üzerine yapmadım,rom stocktu. Az önce baktım da pc suitede bellek 0 gb olarak görünüyor sanırım scanning files simgesinin ve kamera galerinin açılmama sebebi bu.Nedeni nedir acaba bu hafıza sorununun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCode -- 21 Ocak 2014; 13:17:47 >
  • Dediğim gibi yap hart reset at sonra yazılım yukseltmeden tekra yukle. Buyuk ihtimal eksik yukleme yapmıştır
  • Tamam dediğini yapıcam . Yaptıktan sonra yazarım sonucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

quote:

Bir up çekeyim.
    Bende de Stock Rom ve Rootlu bir E975 var. Imei klonlu kullanıyorum. Efs yedeği almasam, Custom rom atınca Imeim gider mi ?
    Çok güzel 4.4 ve 4.3 Romlar buldum. Denemeyi çok istiyorum. Ama sadece Imei konusu ve geri dönüş zor olur mu diye düşünüyorum..

Custom rom atınca IMEI gitmez, ancak bootloader kilidini açarken böyle bir risk var, bu yüzden efs yedeğini almanız iyi bir fikir olabilir.

İyi de ben efs yedeği almak için tek yöntem buldum, o da zip şeklinde, Recovery Mod yardımıyla çalışıyor yani BL Kilidi açık olmalı.

EFS'yi başka programla almayı denedim, elimde 3 tane m9kefs isimli img dosyası var 780 KB'lık.
    Olur da ben BL Kilidini açarken imei giderse, elimdeki bu 3 img dosyasını da telefonun sdcard0 dizinine atsam imei geri gelir mi ?

Başka bir yöntem buldum zip dosyası var, onu Recovery'de flashlıyorsun ve eline .zip şeklinde EFS yedeği geçiyor. Daha sonra istediğin zaman bu yedek olan .zip dosyasını flashlayarak Imeiyi geri getiriyorsun ama bu işlemi BL Kilidi açıkken yapacağımız için risk var.

En mantıklısı ne olur sizce ?

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Lg optimus G E975 cihazına sahibim. Şebeke sorun yaşıyorum. 3G veri ağım randımanlı çalışmıyor. DC simgesi çıkıyor arada da 3G+ simgesi. Eski tlefonum iphone 3gs ile aynı yerde 3g veri ağım 4 çubuk çekiyor. CMod 10.2 kurdum 3g+ simgesi yerine h+ simgsi çıktı ve çok iyi çekime sahipti, genel olarak beğenmediğim için kaldırdım. Orjinal singapur kdz si yukledim onda da hakeza çok iyi çekiyordu onda da turkce dil olmadığı için tekrar telefonn seri numarası ile btünleşik orjinal kdz sini kurdum. Şebeke en başta aldığım gibi 3g+ veri ağını çok az çekiyor hiç bir faydası olmuyor bana.
    1- Türkçe dilin olduğu 1g dan küçük kdz linki verebilir misiniz, E97510G olarak orjinal indirim. Baska surumlerde yuklenebilir mi bu cihaza?
    2-Şebeke çekim ayarlarını değiştireceğimiz bir yöntem var mı?
    3- Alternatif önerilerinizi sunabilirseniz sevinirim.
    Teşekkür ederim

• Üst mesajlarıma bakarsan link verdim almanya romu onu kur kdz ile 1 gb altındadır. Sonra istersen software ile seçeneklerden yazılım onarma ile turkiye romuna dönersin.
  • Yada direkt lg software den yazılım yukseltme onarmayı seç türkiye romu kurulsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: reductil

Yada direkt lg software den yazılım yukseltme onarmayı seç türkiye romu kurulsun

işin kotusu benimki fransa SFR sirketinden alınma o yuzden dırek ona kuruyor ve aynı sebeke sorunu yasanıyor. Almanya romunu ındırıp bakayım o zaman. Tesekkur ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tanimsiz

quote:

Orijinalden alıntı: reductil

Yada direkt lg software den yazılım yukseltme onarmayı seç türkiye romu kurulsun

işin kotusu benimki fransa SFR sirketinden alınma o yuzden dırek ona kuruyor ve aynı sebeke sorunu yasanıyor. Almanya romunu ındırıp bakayım o zaman. Tesekkur ederim.

Alıntıları Göster
    Reductil hocam vermiş olduğunuz almanya 10h kdz linki çalışmıyor. Internette de almanya 10f kdz si var. Linki güncelleyebilir misiniz.

• quote:

Reductil hocam vermiş olduğunuz almanya 10h kdz linki çalışmıyor. Internette de almanya 10f kdz si var. Linki güncelleyebilir misiniz.

Alıntıları Göster
    Sorunu çözdüm.

http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW237986573210987654321/E97510H_00.kdz sayfasından avrupa kdzsini indirin ve kdzsoftware ile hocamın dedıgı sekılde yukleyın.

eger telefonunuza Recovery seceneklerınden herhangı bırını yuklemıssenız hata alacaksınız. Onun ıcın yapmanız gereken recovery menusune gırıp sırasıyla
    Wipe data/factory reset.
    wipe cache partition seceneklerını uygulayın sonrasında sırasıyla

mounts and storageye girip sırasıyla sunları uygulayın
    Format System
    Format Data
    Format Cache.
    (sadece bu ucunu)

son olarak Wipe Dalvik Cache yapın ve Power Off yapın.
    Download moduna alıp kdz software ıle kdznızı yukleyın.

Yuklendıkten sonra power+ses dusurme tusu ıle cıhazınıza hard format atın.

Sebeke olayına gelınce;
    Ozellikle avea kullananlar ve cekımınden dolayı ıskence cekenler duzgun calısaın cıhazınıza once ROOT atın sonra FreeGee nın son ucretsız surumunu ındırın(en bastakı konuda hocamızın belırttıgı sekıllerde)
    FreeGee acın root ıznı verın menude dırek CWM 4.6 recovery surumu olacak onu kurun. Cıhazı kapatın acın. Sebeke normalınden cok daha ıyı hale gelecek. Normal sayfayı acamadıgım noktada youtube vıdeolarını durmadan actı.

Baska konuda soru sormak ısteyen arkadas olursa tecrubelerımı paylasmak ısterım nıtekım son uc gunde 2 tane Rom 10 tane kdz denedım. Hepsi de sorunsuz calıstı lakın Romlara pek alısamadım orjınal fırmwareye dondum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanimsiz -- 24 Ocak 2014; 12:38:02 >

• Tanimsiz T kullanıcısına yanıt
    http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW293486573210987654321/E97510F_00.kdz
    yanlışlık olmuş 10f vermem gerekiyordu zaten
  • http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW293486573210987654321/E97510F_00.kdz
    yanlışlık olmuş 10f vermem gerekiyordu zaten almanya romu v10f
  • reductil R kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederîm hocam.
  • quote:

Tesekkur ederîm hocam.
    öncelikle herkese sa ...
    ben yaklaşık 3 aydır e975 yani gheerc kullanıcısıyım..
    hocamızın anlattığı gibi root+bootloader kilidini açmış ve custom rom kullanmaktayım...
    şimdi kafamdaki bazı sorular için tecrubeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim....
    işin aslı telefonumdan memnundum fakat tellefonu pcye baglıyınca guncelleme oldugunu soledi pc suite guncelleme yaptim ve tel turkce dil dest . sildi .. zamanla araştırmam uzerine telefonun paralel ithalat yolu ile geldiğini ogrendim ve bu urunlerim zamanla kendi ulkelerindeki dile dondugunu ogrendim ... ve telefonun garanti belgesine bakınca lg turkiye garantili olmadıgını farkettim ...fakat iş işten geçmişti teli aldıgım bimeks e gittim ve garantiye yolladılar sanırım eu kdz attılar ve geri geldi ...bende bidaha pcye baglıyınca gene guncelleme uyarı geldi bidaha guncelledim ve gene dil yok gene gittim ve tekrar eu kdz atıldı ve bu sefer optimus g için yuksek surumde tr dil destegi olmadığı için pcye baglayıp gunceleme yapmam istenmedi....tabi benim tepe atti ve root+bootloaderi bastım...

bunu neden anlattim bundan once yaklasık 1 sene boyunca rootlu htc kullandım ve custom rom gruplarının yazımlarını bildigim için buna root ve custom rom şarttı ama htc de root+boootloader okadar meşaketlliydiki bırakın stock a donmeyi boot kilidini açmak bile canımızı cıkarıyordu...fakat lg ninde bundan bi farkı olmadıgını ogrendim...

surekli custom rom degistirdigim için xda da farklı yorumlar goruyorum ve ing yettigi kadarı ile açıklayayım....

-telefonum 1 saat boyunca gidiyor hic acamıyorum donuyor ve 1 saat sonra duzeliyor
    -bataryam cok kotu gidiyor sorun nedir vb şeklinde telefonu baba parası veya el emegi ile almış yani cebinde 2. kere tel amayan arkadaşlar için uzucu bir durum oluşuyor....bunu engelllemek için bazı şeyler hakkında sizlere anlatmak ve kendi sorularıma cevap bulmak için buradayım....

1- hocam anlatım gerçekten harika fakat ben cwm yi seçip unlock dedigimde karşıma 2 secenek çıktı bunlardan birisi classic methot ve diğeri mako unlock olmak uzere 2 yöntem var...ing yettigi kadarı ile mako unlock daha guvenli olan ve yukarıdaki orneklerdeki gibi sorun yaşama olasılıgı dusuk olan bir yontem yanlış hatırlamıyorsam onu seçtim ve diğer arkadaşlarada bunu oneririm (sorumluluk almıyorum-fakat Allaha sukur bişe olmadı suana kadar inş olmaz) bu yuzden arkadaşlara soruyorum bende mako unlockmu yoksa classik methot ile açık bootloader var nasıl anlarım classik ise sorunlara yaşamadan geri donmek için ne yapmam gerek (stock rom)
    2-şimdi diyelimki ben donanımsal bir sorundan dolayı geri donmem lazım fakat telde custom rom var.. bnm seri numarama baglı olan yani singapur kdz si ilemi işlemleri yapmam lazım yoksa herhangi bir kdz (turkiye ,eu vb) ilede stock rom işlemini yapabilirmiyim turkçe dil desteği için ....(yani farklı ulke kdz atsam bir riski veya zararı olurmu)
    3- htcden tecrubeli oldugum için root ve cwm yi kurduktan sonra ilk işim cwm den stock romun backupunu almak oldu( bu işe bulaşacak arkadaşlar kesinlikle sizde bunu yapın )yani ben restoreden geri yuklesem bir şekilde cwm yi silip bootloader kilidini kpatabilirmiyim ..(kısaca baseband yani radio atmadan bootloader ve cwm yi kaldırabilirmiyi)
    4-Allah aşkına şuraya 1 Allah ın kulu gelsin ve videolu bir anlatım yerleştirsin bizde şu işi bir çozelim tam olarak arkadas 10 kere kdz attım diyor bi yardım edin birisi 1gbden az olcak diyor biri fazla olcak ama şu program diyor ne yapacagımızı şaşırdık ....bide paralel ithalat olunca kdz farklı oluyor neye ugradıgımızı sasırıyoruz ...ve dow mod a almadan once cwm den factory reset fln bunları yapmama gerekmi ...

beyler hersey için teşekkürler biraz kafanızı şişirdim fakat bu sorulara tam yanıt alırsam kafam daha rahatlıcak ..yani teleona zarar gelmeyecegini anlayip geri donusu olacak şekilde guvenceye alabilirsem basic ve java bilen birisi olarak prog işine girip sizinle paylaşmak istiyorum elimde 2 tane android var ve 1 tanesi bekliyor...Ve custom rom hakkındaki butun sorularınızı cevaplayabilirim xda daki çoğu custom romun testibi bizzat yaptım ... en stabili dahil bir onerme yaparım yorumlarınızı ve sorulara yanıtlarınızı bekliyorum

yazım hataları için kusura bakmayın...

• quote:

Orijinalden alıntı: metrixx02

öncelikle herkese sa ...
    ben yaklaşık 3 aydır e975 yani gheerc kullanıcısıyım..
    hocamızın anlattığı gibi root+bootloader kilidini açmış ve custom rom kullanmaktayım...
    şimdi kafamdaki bazı sorular için tecrubeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim....
    işin aslı telefonumdan memnundum fakat tellefonu pcye baglıyınca guncelleme oldugunu soledi pc suite guncelleme yaptim ve tel turkce dil dest . sildi .. zamanla araştırmam uzerine telefonun paralel ithalat yolu ile geldiğini ogrendim ve bu urunlerim zamanla kendi ulkelerindeki dile dondugunu ogrendim ... ve telefonun garanti belgesine bakınca lg turkiye garantili olmadıgını farkettim ...fakat iş işten geçmişti teli aldıgım bimeks e gittim ve garantiye yolladılar sanırım eu kdz attılar ve geri geldi ...bende bidaha pcye baglıyınca gene guncelleme uyarı geldi bidaha guncelledim ve gene dil yok gene gittim ve tekrar eu kdz atıldı ve bu sefer optimus g için yuksek surumde tr dil destegi olmadığı için pcye baglayıp gunceleme yapmam istenmedi....tabi benim tepe atti ve root+bootloaderi bastım...

bunu neden anlattim bundan once yaklasık 1 sene boyunca rootlu htc kullandım ve custom rom gruplarının yazımlarını bildigim için buna root ve custom rom şarttı ama htc de root+boootloader okadar meşaketlliydiki bırakın stock a donmeyi boot kilidini açmak bile canımızı cıkarıyordu...fakat lg ninde bundan bi farkı olmadıgını ogrendim...

surekli custom rom degistirdigim için xda da farklı yorumlar goruyorum ve ing yettigi kadarı ile açıklayayım....

-telefonum 1 saat boyunca gidiyor hic acamıyorum donuyor ve 1 saat sonra duzeliyor
    -bataryam cok kotu gidiyor sorun nedir vb şeklinde telefonu baba parası veya el emegi ile almış yani cebinde 2. kere tel amayan arkadaşlar için uzucu bir durum oluşuyor....bunu engelllemek için bazı şeyler hakkında sizlere anlatmak ve kendi sorularıma cevap bulmak için buradayım....

1- hocam anlatım gerçekten harika fakat ben cwm yi seçip unlock dedigimde karşıma 2 secenek çıktı bunlardan birisi classic methot ve diğeri mako unlock olmak uzere 2 yöntem var...ing yettigi kadarı ile mako unlock daha guvenli olan ve yukarıdaki orneklerdeki gibi sorun yaşama olasılıgı dusuk olan bir yontem yanlış hatırlamıyorsam onu seçtim ve diğer arkadaşlarada bunu oneririm (sorumluluk almıyorum-fakat Allaha sukur bişe olmadı suana kadar inş olmaz) bu yuzden arkadaşlara soruyorum bende mako unlockmu yoksa classik methot ile açık bootloader var nasıl anlarım classik ise sorunlara yaşamadan geri donmek için ne yapmam gerek (stock rom)
    2-şimdi diyelimki ben donanımsal bir sorundan dolayı geri donmem lazım fakat telde custom rom var.. bnm seri numarama baglı olan yani singapur kdz si ilemi işlemleri yapmam lazım yoksa herhangi bir kdz (turkiye ,eu vb) ilede stock rom işlemini yapabilirmiyim turkçe dil desteği için ....(yani farklı ulke kdz atsam bir riski veya zararı olurmu)
    3- htcden tecrubeli oldugum için root ve cwm yi kurduktan sonra ilk işim cwm den stock romun backupunu almak oldu( bu işe bulaşacak arkadaşlar kesinlikle sizde bunu yapın )yani ben restoreden geri yuklesem bir şekilde cwm yi silip bootloader kilidini kpatabilirmiyim ..(kısaca baseband yani radio atmadan bootloader ve cwm yi kaldırabilirmiyi)
    4-Allah aşkına şuraya 1 Allah ın kulu gelsin ve videolu bir anlatım yerleştirsin bizde şu işi bir çozelim tam olarak arkadas 10 kere kdz attım diyor bi yardım edin birisi 1gbden az olcak diyor biri fazla olcak ama şu program diyor ne yapacagımızı şaşırdık ....bide paralel ithalat olunca kdz farklı oluyor neye ugradıgımızı sasırıyoruz ...ve dow mod a almadan once cwm den factory reset fln bunları yapmama gerekmi ...

beyler hersey için teşekkürler biraz kafanızı şişirdim fakat bu sorulara tam yanıt alırsam kafam daha rahatlıcak ..yani teleona zarar gelmeyecegini anlayip geri donusu olacak şekilde guvenceye alabilirsem basic ve java bilen birisi olarak prog işine girip sizinle paylaşmak istiyorum elimde 2 tane android var ve 1 tanesi bekliyor...Ve custom rom hakkındaki butun sorularınızı cevaplayabilirim xda daki çoğu custom romun testibi bizzat yaptım ... en stabili dahil bir onerme yaparım yorumlarınızı ve sorulara yanıtlarınızı bekliyorum

yazım hataları için kusura bakmayın...

Alıntıları Göster
    Günaydın

1- Klasik metot seçtim ben dün geçen gün rootlarken. Bir fark olduğunu düşünmüyorum.

2- Verdiğim programla telefonunuz E975 ise herhangi bir E975 kdz sini atabilirsiniz. Program sadece 1 gb tan küçük KDZ leri yüklüyor. Ayrıca usb2.0 portlarını kullanmalısınız. Masaüstü kullanıyorsanız Arkadaki USB'lerden birini kullanmalısınız. USB HUB vb. kullanmamanız lazım.

3- Backup alıp bilgisayara kopyalarsınız. Telefonun içinde de durur. Eğer Recover Menu açabiliyorsanız Telefondaki backup'tan açamıyorsanız kdz yükleyip duruyorsa telefondaki backup'tan ya da bilgisayardakini telefona kopyalayıp ondan yüklersiniz.

4- 2. sorunun cevabında detayları verdim. Ayrıca çok düzgün anlattığıma inanıyorum. Bir de video çekmek gereksiz diye düşünüyorum.

İyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Günaydın

1- Klasik metot seçtim ben dün geçen gün rootlarken. Bir fark olduğunu düşünmüyorum.

2- Verdiğim programla telefonunuz E975 ise herhangi bir E975 kdz sini atabilirsiniz. Program sadece 1 gb tan küçük KDZ leri yüklüyor. Ayrıca usb2.0 portlarını kullanmalısınız. Masaüstü kullanıyorsanız Arkadaki USB'lerden birini kullanmalısınız. USB HUB vb. kullanmamanız lazım.

3- Backup alıp bilgisayara kopyalarsınız. Telefonun içinde de durur. Eğer Recover Menu açabiliyorsanız Telefondaki backup'tan açamıyorsanız kdz yükleyip duruyorsa telefondaki backup'tan ya da bilgisayardakini telefona kopyalayıp ondan yüklersiniz.

4- 2. sorunun cevabında detayları verdim. Ayrıca çok düzgün anlattığıma inanıyorum. Bir de video çekmek gereksiz diye düşünüyorum.

İyi günler

Alıntıları Göster
    Telefonum açılışta Secure Booting Error! Cause: boot certification verify! hatası veriyor ve LG logosunda takılı kalıyor. Ne recovery menusune ne de downloader menusune alamıyorum. Sadece hard formata izin veriyor onda da boot securıty error dıyor. Yardım arkadaslar, telefonumu kullanamıyorm.

• Evomania kullanıcısına yanıt
    Syn Evomania güzel anlatmışsınız iyi hoş ama bu kdz programı 1gb üzerindekileri yuklemiyor hata veriyor . 1gb altında kdz bulmak zor her ülkenin kdz si farklı ben almanya kdz sini kurup update yaparak turkiye sürümüne güncelliyorum. Bunun üzerine çok uğraştım 1gb üstündeki kdz yukleme yöntemlerini denedim bi türlü başarılı olamadım zaten cihazıma kitkat gelirse onun boyutu da yuksek olcaktır. Yine eski rom yukleyip 3 saat boyunca güncellemesini bekliycez teşk.
  • Beyler ben root yapıp stock romda sadece birkaç uygulama kurmak istiyorum, daha fazlasına gerek yok.
    Root yapmak çok kolay 3 dklık iş, ama geri dönmek istediğimde cok uğraşmıştım KDZ, Hard Reset vs..

Simdi bir sey okudum, SuperSU'dan telefonu Unroot edebiliyormuşuz.
    Ben bu yöntemi kullanarak veri kaybı yaşamadan kolayca unroot edebilir miyim ?

Rootla ilgili sorunum yok ama geri dönmek çok kafamı karıştırıyor, kdz ile uğraşmayı da hiç istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 18 Şubat 2014; 0:07:03 >
  • quote:

Beyler ben root yapıp stock romda sadece birkaç uygulama kurmak istiyorum, daha fazlasına gerek yok.
    Root yapmak çok kolay 3 dklık iş, ama geri dönmek istediğimde cok uğraşmıştım KDZ, Hard Reset vs..

Simdi bir sey okudum, SuperSU'dan telefonu Unroot edebiliyormuşuz.
    Ben bu yöntemi kullanarak veri kaybı yaşamadan kolayca unroot edebilir miyim ?

Rootla ilgili sorunum yok ama geri dönmek çok kafamı karıştırıyor, kdz ile uğraşmayı da hiç istemiyorum
    Türkiye Stock 10F sürümü isteyen arkadaşlar bana pm ile ulaşabilir. Vakti zamanında indirdiğim KDZ dosyasını dropbox a upload ettim dün gece.

Ayrıca üzgünüm.

1gb üzeri kdz yükleme yöntemlerinin her biri problemli.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.