Şimdi Ara

LG Optimus G E975 ROOT/Unbrick/Recovery Menu/Tweak Rehberi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
10
Favori
31.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar kolay gelsin .. bende e975 kullanicisiyim ve cihazi root edip sadece emei sini degistirmek istiyorum ilk sayfada verilmis olan USB suruculerine ulasamiyorum sayfa surekli eror veriyor yardimci olabilecek kimse varmi ?
  • Rootlasanız bile imei değiştirme şansınız yok.

Sürücüleri kontrol eder tekrar koyarım.
  • peki EMEI degistirmek icin hic bir yolumuz yokmu ? yapilabilecek herhangi biseyler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytun

peki EMEI degistirmek icin hic bir yolumuz yokmu ? yapilabilecek herhangi biseyler ?

Yapabiliyorsa bu iş için özel boxlarla telefoncular yapar hocam.
  • Evomania kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam tesekkur ederim suruculeri yukleyebilirsen cok sevinecegim ... Tesekkur ederim ..
  • Galiba ugulamanın ara yüzü değişmiş. Bende sizde ki gibi Unlocak My Phone çıkmadı. Recovery ve yedek seçenekleri çıktı. CWM Recovery işaretledim ve kurdu. Resimde ki gibi cihaz Enable ve Unlock yazıyor ve CWM giriyor. Anladığım kadarıyla oldu. Youtube CM11 videosu izledim iyi görünüyor ilk fırsatta yükleyeceğim.
  • selam arkadaşlar
    3-4 gündür cm11 den stock roma geçme gayretindeyim ve ne yaparsam yapayım extract file error hatası aldım. yazdıklarınızı okuyunca yaklaşık benzer şeyler oluyor bendede. RD test tool ülke ve dil ayarlarına geçmeyip LG mobile support Tool u açıyor.
    bende start upgrade e tıkladım test tool çalışmayı durdurdu fakat programı kapata tıklamadım arka planda duruyor.

fakat farklı bişey deniyorum şuan. açılan LG support tool dan yazılım yükseltmeyi tıkladım. şu an 1gb tan fazla olan bir dosya indiriyor. sonuçları paylaşırım. fakat pek umduum yok. çünkü test tool durunca cihaz recovery menüsüne döndü bende tekrar download mod a aldım bu işlemler devam ederken:)
    sonuçta ne olacağını yazarım:)
    (kafayı yemek üzereyim, 3 gündr işten gelip gece 1 e kadar bununla ugraşıyorum. artık ölüm kalım savaşı oldu benim için. kesin bir çözümü bilen varsa fikirlere açığım. ama xda de ne varsa denedim hepsini)

• Programlar değişti vs oldu. En kısa zamanda güncelleyeyim rehberi ben de.

Yine dönemezseniz stock rom a bana pm atın ben size 1 gb'tan küçük kdz dosyası yollayayım.
  • günaydın herkese
    kesinlikle şans eseri deneme yanılma ile stock rom a döndüm. hem de indirdiğim kdz dosyalarını kullanmadan!:)

şöyle ki; bahsettiğim gibi test tool ülke dil penceresine geçmeyip mobile support tool açılmıştı. ordan yürüdüm. hiçbirşey değiştireden türkiye ayarlarıyla ayarlara tıkladım ordan yazılım yükseltme ye tıkladım. ve son kdz dosyasını indirdi 1 gb tan büyük. daha sonra yükledi bunu ve orjinal LG OG hazır;)))

(NOT: eğer test tool çalışmayı durdurup telefon recovery ye dönerse power off yapıp download mod a geçiş yapın. o sırada mobile support tool kdz indiriyor zaten bi sıkıntı olmuyor)
  • Bende de secure booting error hatası alıyorum. Bootloader kilidi filan açılması gerekiyor diye okudum bir yerden ama tam olarak emin olamadım. Telefonu recovery moda alınca secure booting error hatası alıyorum ve sadece hard reset atınca düzeliyor telefon. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • Şimdi de bellek şifresi soruyor, hard reset atınca da düzelmiyor. Ne yapmam gerekiyor telefonu düzeltebilmek için? Almanya F kdz dosyası ile kurulum yaptım bu arada
  • Beyler rootlu cihazimin kulaklık sesini nasıl yukseltebilirim bir yardımcı olun lütfen günlerdir bunu arıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de sürekli aynı sorun oluyor. Bir türlü Stock roma dönemedim.
  • Arkadaşlar kendi deneyimlerimden bir husus aktaricam .orjinal rom olarak 10 f surumunu tavsiye ediyorum neden şarj konusunda 10 j yani son surumde dalgalanmalar oluyor telefonu kurcaliyosun sarj diyelim %80 ekrani kilitleyip 2 dakika sonra açinca %82 olmus.10 f surumunde boyle bir sorun yok en azindan benim cihazda deneyimlerim bu yonde batarya grafiği gayet stabil birden düşmeler ve yukselmeler olmuyor.yanliş anlaşilma olmasin batarya suresi daha uzun demiyorum sure olarak ayni sadece pil grafiği stabil oluyor
  • HELTON_19 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bi internet sitedinden basarı garantili sözde sifır g2 aldım , adamlar rootlu cihaz yolladılar, yani ikinci el, garnti beldesi veya fatura gelmedi. Tuketici mahkemesine başvuracağim ancak cihazın root edilme tarihine ihtiyacım var, veya kitkat yüklenme tarihine, o da yüklu geldi. Radyo falan yüklemiş adam. Bu islemlerden herhangi birinin tarihini öğrenebilir miyim? Nasıl? Yardımlarınız icin şimdiden tesekkeürler arkadaşlar

• beyler herkese sa da nedir bu 1gb ustu kdz flashlama isteği bi türlü anlayamadım 1gb den dusuk bir kdz lashlayın bunun içi size onerim ise eu/open sürümleri var onlardan bir tanesini indirin basın kdz ye bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ustad burada zate gayet iyi anlatmış... emin olun bie android geliştiricisi olarak bayabi sorun yaşadım ama buradakiler fazlası ile yeterli gelelim cevaplara ..
    a- imei kaybeden arkadaşlar bunun 2 sebebi var. oncelikle qualcom işlemcilerde ozellikle snap 400 de qualcom muthiş bir sistem oturtmuş . yani imei numaralarımız işlemciye gömülü .samsug lar gibi hafıda değil bu yuzden imei yi gerçekten silmeyi başardıysanız helala olsun ..... aynı şey benimde başıma geldi daha attığım ilk android roundan dolayı (tahminen cwm kaynaklı olarak sıkıntılı) imei kaybettim ..fakat ertesi gün 4.3 bir rom atınca imei geri geldi ...özür dilerim geri gelmedi kernel işlemcide imei numarısını okumadı çünkü imei silme diye birşey olmadı .....bu 1. sebep 2. sebep ise emin olun hala tam anlayabilmiş değilim ama zor ihtimal

şimdi gelelim ne yapmalı yani root atmayalımmı .. gayet basit arkadaşlar...root u atın+bootladırı açın...burası zaten dormal şeyler fakat bundan sonra size önereceğim kğçğk 2 tane işlem var....1- ilk işiniz hemen freege ye girin ve restore efs yapın sd kartınıza efs back up ve freege dosyası oluşacaktır hemen bilgisayara yedekleyin bunları .......2. işlem ise hemen telefondan cwm veya twrp ye girin do full backup yanı sadece root aılmış tomunuzun bir yedeğini alın yaklasık 1.5 g fln olur dosya halinde bu dosyayı pc ye alın ve korkmayın istediğiniz şekilde silinsim imei rahatlıkla geri getirebilirsiniz .... diyelimki hocam ben efs almadım stock romuda backup yapmadım ...endişe etmeyin sıkıntı yok ... hemen android terminali indirin ... su yazıp yetki verin ... ve googleye terminalden efs yedek alma yazın bir kod çıkacaktır o kodu yazın terminale sd kartınızda efs dosyası oluşacaktır bu dosyaları pcye alın ve hemen o romun yedeğini alın onları pcde muhavaza edin. diyelim imei gitti eski romu restoreden geri yukleyin terminale geri çağırma kodunu girin imei geri geldi :D

haaa diyelim bunları yapmaddan imei gitti geçmiş olsun hocam yuzde 99 telefon cop belki şansınız varsa telefona bir telefoncu ei atmayı basarır basaramazsa emin olun telefonu birdaha açamazsınız bile malesef bunu için yapacak birşeyim yok :(

b- beyler kdz ile konusmak istiyorum işlem gayet basit ustadın verdiklerini indirin bir yerden veya hocamdan 1gb altı bir kdz indirin ben hocamın verdiğini indirdim ama kullanmama gerek bile kamadı avrupa open yani açık avrupa surumunu indirmiştim direk onu hocamın dediği bibi flashladım ...ufak bir sorun cıktı dw moda girdim flash dedim telefon bootloader menusune geçiyor du.. sizdede boyleyse rahat olun sıkıntı yok geçsin .işlem basit . bootloadere geçince hız kaybetmeden seceneklerden power of yapın kabloyu sokun ses + / - ve kabloyu tekrar baglayın yani dw mod işlemini hızlıca yapın ve tekrar launch upgrade e basın hemen telefon yüklemeye baslayacaktır ..ama hata almadan biraz hızlıca yapın işlemi bukadar basit .. ha hocam ben kutudaki yazılımı istiyorum diyorsan yukle pc suiteyi direk guncelleme var der zaten yükle onu kutudaki yazılımdan farklı olursa gel yuzume tukur haaa diyelim guncelleme yok diyor ozaman hocam senin keyfine diyecek birşey yok .. bu demektiri zaten sen kutu yazılımını atmışsın zaten :D
    c- beyler şimdi gelelim biraz daha ciddi konulara artık şunları aşın biraz adam gibi bir geliştirici bulamıyorum ... kafayı yiyeceğim ... adam gibi konuya hakim birileri varsa hemen bana ulaşsın birşeyler yapalım artık bi rom portlayalım vb ....

d- son bir onerii beyler telefonun işlemcisi aslında baya hassan en ufak sorunda hemen kernel otomatik korumaya geçiyor ve telefon donanımsal olarak kendini kapatıyor ... bunlar farklı ekran renkleri ve hep aynı başlıkla karşımıza gelir DEMİGOD CRASH ERROR ... bunlar telefona res atınca duzelen veya rom flaslayınca hallolan sorunlardan oluşuyor ama içlerinden birtansei gayet pislik birşey Demigod Crash Error SUBSYSTEM CRASH ERROR (EXTERNAL_MODEM ERROR ) yan external modem error mavi ekran hatası .. kısaca işlemci çekirdeklerinin kitlenmesi okadar pislik birşeyki stock rom dısında custom rom kullanamıyorsunuz .bir dusunun tam custom romun tadına varmışsınız ve güm telefon a bir engel custom rom engeli stock rom dasınız sadece ...bunun için farklı teoriler var kimine göre efs yani modem bilgileri farklı veya çakışma olunca kaynaklanıyor diyorlar mishal diyelim a operatoru ile telefna root ve unlock yaptınız unlcok için freege kullandınız efs aldınız ve b op. geçtiniz yeni simi takınca bilgiler çakışıyo ve güm çek. sinyal ararken kitleniyor ... 2. teori ise bu freege uygulamasının bir açığı yani zamanla ortaya çıkan bir sorun herkesin başına gelebilecek birşey.3. teori ise beyler bu aslında bizim tel lerin kardeşi olannexus 4 lerde baya rastlanan bir durum çözüm gayet basit bir apk var kuuruyosunuz çekirdekleri yöneten kernel operatorlerini c0 v e c1 i off dierlerini on yapınca sorun çozulyor diyorlar yani voltaj ve işlemcinin hassaslığından koruma amaçlı kendini kapattığı bir durum..4. surekli kernel veya kerneli orlayacak uygulamalar veya dosyaların verdiği zarardan bahsediliyor ..bana sorarsanız hepsi olabilir cunku 4 şlemide yapmış birisi olarak bu hatayı aldım ve bu sebeble suan stock kdz attım bekliyorum . bir yerde stock kd ve tekrar root+freege unlock yapınca sorun cozuluyor diyorlar İNŞALLAH oyledir yoksa teli fırlatacağım buyuk ihtimalle veya 3. teori umarım işime yarar cunku diğer 3 methoduda uyguladım yani root ve unlock yapıp cozumu görmem gerekiyor fakat beklemedeyim 4.4 ile yeni kernel ve baseband surumleri gunellenecek .bu sebeple bu sorunda ortadan kalkabilir yani açık kapanır çunku simdi root+unlockdan sonra aynı sorun olursa tekrar kdz üşeniyorum :D

BEYLER yardımcı olduysam sevinirim .. ustad a herşey için teşekkürler gereğinden fazlasını bile paylaşmış :D sağolsun .. her soruya açığım herkonuda yardımcı olurum uygulama rom kernel cevap veririm umarım fazla yazdığım için kusura bakmayın ama bence bütün yazıların böyle olması lazım benim ustaddan ricam konunun başına imei ile ilgili yazdığım yazıyı eklerse bu işi yapacak arkadaşlar için iyi olur duşunuyorum çunku imei gittikden sonra bu yazı okunsa ne yazar :( bencce android gozukduğu kadar basit değil bazı şeyler başınıza gelince tecrube ediliyor ama emin olun herkes keşke bukadar açık yazsa daha basit çözüme ulaşırız ...

UNUTMADAN EXTERNAL MODEM ERROR mavi ekran alan arkadaşlar mutlaka bana ulaşın stock roma donmeden once elimdekiler ile belki yardımcı olabilirim :D

• Evomania kullanıcısına yanıt
    Evomania stock romda cihazi root edip ana konuda x2y arkadasimizin anlattigi solid kerneli yukleyip knock on`u aktif etmeyi dusunuyorum

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=65187909&p=437&f=714

Ama bu noktada soyle bir durum var
    Recovery menuden tekrar orjinal kerneli kurabilir miyim ?
    Stock kernelin linki var mi
    imei sorunu olabilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: HELTON_19

Arkadaşlar kendi deneyimlerimden bir husus aktaricam .orjinal rom olarak 10 f surumunu tavsiye ediyorum neden şarj konusunda 10 j yani son surumde dalgalanmalar oluyor telefonu kurcaliyosun sarj diyelim %80 ekrani kilitleyip 2 dakika sonra açinca %82 olmus.10 f surumunde boyle bir sorun yok en azindan benim cihazda deneyimlerim bu yonde batarya grafiği gayet stabil birden düşmeler ve yukselmeler olmuyor.yanliş anlaşilma olmasin batarya suresi daha uzun demiyorum sure olarak ayni sadece pil grafiği stabil oluyor

10 j den 10 f ye donus sorun olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Mavi_Yeleli

Evomania stock romda cihazi root edip ana konuda x2y arkadasimizin anlattigi solid kerneli yukleyip knock on`u aktif etmeyi dusunuyorum

imei sorunu olabilir mi

Sorun olmaz. Ben öyle kullanıyorum. KDZ yükleyince orijinale döner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

Orijinalden alıntı: Mavi_Yeleli

imei sorunu olabilir mi

Sorun olmaz. Ben öyle kullanıyorum. KDZ yükleyince orijinale döner.

Tesekkur ederim
    Sadece kerneli yukleme yapamayiz mi illa kdz yukleyerek mi stock hale donebiliriz

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.