Şimdi Ara

LG PG60G PROJEKSİYON İNCELEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
7.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hsngrms

quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

quote:

Vay arkadaş ne körmüşüm. 3D Ready yokmuş bu projeksiyonda... Yılın mallığı Zaten gözlüğü iade edip parasını almıştım ama neredeyse gaza gelip DX'ten gözlük alıyordum!

Nasil yok 3d ready ?

Hocam ben de şoktayım. Kendimi öyle inandırmışım ki sanki düne kadar vardı da dün yok oldu. İnanamadım başta sonra projeksiyonun üstündeki, kutusundaki etiketlere baktım, kılavuzun hem Türkçe hem İngilizcesini baştan sona okudum, LG'nin sitesinde PG60G sayfasına 10 defa baktım... Hiçbir yerde 3D Ready yok maalesef.

Ayrıca yazmayı unutmuşum, dün rojeksiyonun tüm menülerini de defalarca kurcaladım.. yok yok yok.. Artık 3D olmadığına %100 eminim.

Hocam senin cihazin pg60g cakmasi falandir millet catir catir 3d izliyor o cihazda satilan heryerde 3d oldugundan bahsediliyor yada senin cihazin modeli pg60 degildir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PB60G ile karıştırıyor olmayasın? O ürün bundan epey eski ama 3d ready destekli, kullanan çok onu... Bu pj TRde bir bilemedin iki elin parmağını geçmez.

Benim elimdeki cihaz yepyeni ürt. tar. Nisan 2014 ama 3D yok şaka gibi...

Milletin pj DTS ses çalmaz bizimkinde DTS var 3D yok.

edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsngrms -- 10 Şubat 2015; 22:33:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

PB60G ile karıştırıyor olmayasın? O ürün bundan epey eski ama 3d ready destekli, kullanan çok onu... Bu pj TRde bir bilemedin iki elin parmağını geçmez.

Haklisiniz ben cihazlari karistirmisim maalesef sizin cihazda 3d yokmuş ama çok dert etmeyin 2 kere izleyip bi kenera atacaktiniz 3d gözluklerinizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

quote:

PB60G ile karıştırıyor olmayasın? O ürün bundan epey eski ama 3d ready destekli, kullanan çok onu... Bu pj TRde bir bilemedin iki elin parmağını geçmez.

Haklisiniz ben cihazlari karistirmisim maalesef sizin cihazda 3d yokmuş ama çok dert etmeyin 2 kere izleyip bi kenera atacaktiniz 3d gözluklerinizi

4K video açıp avutuyorum kendimi, çok gerçekçi olunca gözlüksüz 3D gibi zaten diye :)

İşin eprisi bir yana desteğin için teşekkür ederim, fazla kafaya takmıyorum zaten.

Neyse 100 küsür lira gözlük parasından yırttık. (Gerçi DX.com'da 15 dolara bile var hem de iyi yorum almış ama sağlık olsun.)

• almayı düşündüğüm bir cihaz
    wi-di özelliğini kullanabilen oldu mu?

televizyon yayınlarını izlemek için?
    a) laptoptan internetten yayın wi-di üzerinden cihaza aktarılır?
    b) telefondan veya tabeltten wi-di ile aktarılır
    c) uydu alıcısı bu cihaza bağlanabiliyo mu?
    d) anten yayınlarını alabilmenin bir yolu var mıdır?
    e) aklıma gelmeyen başka bir yöntem?

cevaplar için şimdiden teşekkürler
  • WiDi özelliğini kullandım ancak kullandığım bilgisayar %100 WiDi uyumlu değilmiş o yüzden masaüstü yayını yapmıyordu sadece Intel'in kendi paylaşım programı aracılığı ile görüntü aktarıyor (video, resim vs.)

(Bu arada WiDi'a alternatif olduğu için söylüyorum; Miracast sıkıntılı, telefondan görüntü aktaramadım hiç, aktarabileni de duymadım, bilgin olsun. Güncelleme varmış onu yapınca tekrar deneyeceğim.)

TV yayınlarını izlemenin en basit yolu HDMI girişinden HD uydu alıcısı bağlamak.

PG65U bulabilirsen onunla anten yayınlarını direkt LNB'den gelen kablo ile alabilirsin ama Türkiye'de henüz yok sanırım.

• hsngrms H kullanıcısına yanıt
    pg65 te veya pg60 ile uydu olmayan normal anten yayınlarını izleyebiliyor muyuz?
  • PG60G ile direkt analog yayın alman mümkün değil, ancak bilgisayar aracılığı ile alabilirsen projeksiyona aktarırsın.
    PG65U ile izleyebiliyor olman lazım fakat deneyemediğim için %100 öyle diyemem.

• Bugün aldık cihazı,cep telefonundan miracast ile video oynattık 720p,takılmadan oynattı alıt,herhangi bir kablo,sarj aleti vs olmadan bu işi yapabılmek super

• Hayırlı olsun, güle güle kullan. Çok isteyip de yapamadığımı gerçekleştirmişsiniz. :D

Yazılım güncelledim sırf bunun için ama ondan sonra telefon hiç görmedi cihazı. :)

• Arkadaşım 1 ay önce bu cihazdan ( LG PG60G) aldı. Dün akşam laptoptan HDMI üzerinden görüntü aktararak maç izlemek istedik fakat bataryası yaklaşık olarak 1 saat falan gitti. Cihazın açıklamalarında yanılmıyorsam 2.5 saat yazıyor. Denediyseniz sizde durum nedir ??
  • şarjı dolu değildir muhtemelen,bend 1,5 saatlık fılm ızledım ve hala doluydu

• enclave kullanıcısına yanıt
    Güç tasarrufu kapalı ise fazla gitmiyor. 2.5 saat de zor tabi, ben 2 saat kullandım tasarruf modunda, maximumda ise 1.5 saat dayandı ancak.

1 saat az bir süre, arkadaşın dediği gibi batarya tam dolu olmayabilir.

• 2 gün önce bende pg60g aldım telefon olarak blackberry q10 kullanıyorum telefondan yaklaşık olarak 30-45 saniye aralığında görüntü aktarıyor fakat sonrasında görüntü gidiyor. Çözümü bilen arkadaşlar varsa yardım lütfen :)
  • Arkadaşlar merhaba,

Az önce gördüm LG PG60G için mayıs 2015 te güncelleme gelmiş. LG Türkiye sayfasında da var. Aynı güncelleme iki kere görünüyor. Ancak alttaki projeksiyon için olanı. Franszıca bir döküman ile nasıl kurulacağını anlatmışlar ancak ben beceremedim. Gören, yapan var mı?

Niye güncellemek istiyorum. Şu cihazı aldım alalı sağlıklı bir miracast / widi olmadı. 8.1 Windows ile widi sorunsuzdu aslında ancak windows 10 geldi. Tüm sürücüleri güncelledim, inteli in kendi widi yardımcısı ile de bazı güncelemeleri yaptım ancak 8.1 de sorunsuz olan bağlantı windoes 10 ile bir türlü olmuyor. tam bağlandı diyor karşılıklı bağlantı kopuyor. WİDİ bir çok açıdan benim için önemli.
  • Ben güncellemeyi yaptım ancak Güncellemeyi yapmadan önce en azından telefon cihazı buluyordu fakat bağlanamıyordum. Güncellemeyi yaptıktan sonra telefon artık hiç görmez oldu cihazı...
    Şuan adımlar ezbere bir şekilde aklımda yok tekrar incelemem lazım.

WiDi ile Windows 8/8.1 ile ben de bağlantı kurdum problem yoktu ancak iş bilgisayarı olduğu için Windows 10'a geçmedim o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Evimdeki bilgisayar zaten Linux, WiDi için sürücü olmadığından işlem yapamıyorum.

Bugün araştırmaya başlayıp bulabilirsem farklı firmware sürümleri deneyeceğim. Miracast olayını artık çözmem lazım, zaten 3D yok en azından telefon olayını halletsem güzel olacak.

• Yalnız ben Mayıs'tan önce güncellemiştim.

Mayıs'ta aynı sürüm numarasına sahip yeni güncelleme çıkmış (sürüm no değişmemesi enteresan).

Birazdan onu deneyeceğim.

Bu arada Fransızca kılavuza tekrar baktım kurulum çok basit.

Bir flash bellek içerisine LG_DTV adında klasör açıyorsun. Firmware dosyasını arşivden çıkarıp bu klasöre atıyorsun. Sonra flash belleği projeksiyona bağlıyorsun. Zaten ondan sonra ekranda İngilizce ya da Türkçe kullandığın dile göre bilgiler çıkıyor.

• Güncellemeye çalıştığımda maalesef aynı sürüme zaten sahip olduğunuz için bir şey yapmanıza gerek yok diyip engelledi.

Ben de sinirlendim ve ayarlardan soft reset atmaya karar verdim.
    (Grafik ayarlarını kaybetmemek için daha önce hiç yapmamıştım.)

Reset attım ve sonra tekrar güncellemeyi denedim yine aynı uyarı çıktı.

Sonra bir şansımı deneyim dedim ve telefondan Miracast'ı açtım. Ve projeksiyonu buldu.
    PJTR 60XX JE benzeri bir ismi vardı, bağlandım 5 dk denedim kopma sorunu falan yok,
    sadece kaliteli videolarda biraz takılma olabiliyor o da telefondan kaynaklı olabilir.

Çözüm bu kadar basitken sırf grafik ayarlarını baştan yapmamak için bunca zaman soft reset bile atmamak enteresan.
    We Bought A Zoo filmini izlemiştim az önce. Bazen 20 saniye deli cesareti gerektiğini söylüyordu. Aynen öyleymiş.

• quote:

Yalnız ben Mayıs'tan önce güncellemiştim.

Mayıs'ta aynı sürüm numarasına sahip yeni güncelleme çıkmış (sürüm no değişmemesi enteresan).

Birazdan onu deneyeceğim.

Bu arada Fransızca kılavuza tekrar baktım kurulum çok basit.

Bir flash bellek içerisine LG_DTV adında klasör açıyorsun. Firmware dosyasını arşivden çıkarıp bu klasöre atıyorsun. Sonra flash belleği projeksiyona bağlıyorsun. Zaten ondan sonra ekranda İngilizce ya da Türkçe kullandığın dile göre bilgiler çıkıyor.

Çok teşekkür ederim. Sayenizde güncelledim.

Ancak güncellemeden sonra bir şey değişmemişti. Ancak dediğiniz gibi güncelledikten sonra fabrika ayarına döndürdüm. Artık sony, Lg miracastla çok sorunsuz ve kolayca bağlanmaya başladı. Ve çok seri. Kopma yok. Ancak ses aktarmıyor. ses gitmiyor ve ara ara çat çut sesler çıkıyor. Onu nasıl çözebilirim bilmiyorum. Bu güncelleden önce miracast bağlantısı bir türlü olmuyordu. Ancak şimdi de ses sorunu var.

Fakat yine windows 10 ile WİDİ bağlantısı yapamadım ki bu benim için çok önemliydi. Uğraşıyorum. Windows 8 de bağlanıyordu. Windows 10 ile bağlanmıyor.

Desteğiniz için tekrar teşekkürler... Yeni sorunlarıma ilgili yardımcı olacağınız bir bilgiye sahipseniz paylaşırsanız sevinirim

• karabatak58 K kullanıcısına yanıt
    Aynı yöntemin sende de işe yaramasına ve görüntü aktarabilmene sevindim.

Ses ile alakalı bir problem yaşamadım. Hem telefonunda hem de projeksiyon cihazında seviyeyi maksimuma getirip deneyebilir misin?
    Ben de ilk denediğimde ses yok sandım sonra farkettim ki ikisinde de ses seviyesi düşük ayarda olduğundan duyamayacağım kadar az çıkıyormuş.
    Muhtemelen sen dediğimi denemişsindir ama ben buraya yazmış olayım bir ihtimal gözden kaçabilir diye.

Windows 10 kullanmadığım için hiç yorum yapamıyorum. Yabancı forumları araştırmak lazım.
    Daha önce dediğim gibi şahsi bilgisayarımda Linux, iş bilgisayarımda W8.1 var.
    Şahsi bilgisayara bağladığım harici diske Windows 10 kuracak olursam bu sorunla mecburen benim de uğraşmam gerekecek.
    Ancak W10 ilk çıktığından beri üşeniyorum kurmaya çünkü şahsi bilgisayarı sadece internet, müzik ve projeksiyonla film izlemek için kullanınca Windows bu işler için fazla geliyor uğraştığıma değecek bir artısı yok (uzun zaman önce oyunları da bıraktım ama ne yalan söyleyim dev ekranda Skyrim oynayasım var. Zaten kurarsam sebebi bu oyun olur.)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.