Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
93.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LCD televizyonumun kurulumu dün öğle saatlerine doğru yapıldı. Açıkçası 42'' (~107 cm) ekranın odama büyük gelip gelmeyeceği konusunda biraz endişeliydim ta ki kutu açılana dek. Böylece ekran boyutu konusunda doğru bir tercih yaptığımı anlamış oldum. SL8500'ün dokunmatik tuş takımıyla beraber oldukça şık tasarıma ve zengin bağlantı seçeneklerine sahip olduğunu söyleyebilirim. Dürüst olmak gerekirse arada DLNA desteğini de görmek fena olmazdı. SL8500'deki Bluetooth alıcısıyla cep telefonumdaki fotoğrafları televizyonda görüntüleyebildim. Mono Bluetooth kulaklıklığımla yaptığım test de sorunsuz. Ayrıca menülerin kullanımı basit geldi.

Çeşitli inceleme siteleri tarafından belirtildiği gibi S-IPS panellerin siyah başarımı S-PVA panellere göre biraz daha zayıf kalıyor. Mağazalarda gözlemlediğim kadarıyla Samsung, Sony ve Toshiba modellerinde siyahlar daha iyi. Diğer renklerde ise hiçbir problem gözlemlemedim. Ayırdığım bütçe LG'nin dışında en fazla Sony 40EX500 ile Samsung 40C650'ye elveriyordu. Ancak input lag konusundaki yorumları, incelemeleri gözden geçirdikten sonra bu seçenekleri 40EX500 başta olmak üzere sırayla elemek zorunda kaldım.

Pek çok oyuncunun merak ettiği konu kuşkusuz input lag. Playstation 3 ve GOW3 ile TruMotion 200 Hz kapalı, düşük ve yüksek olacak şekilde çeşitli denemeler yaptım. TruMotion kapalı veya düşük seviyedeyken hiçbir sorun göremedim. TruMotion'ı yüksek seviyeye getirince tepki süresinde belli belirsiz bir gecikmeye şahit oldum. Ama bu durumun da oyun keyfimi etkilemediğini belirteyim. Yalnız input lag konusundaki görüşler, beklentiler kişiden kişiye farklılık gösterebilir; bunun altını çizmekte kesinlikle fayda var. FPS veya futbol oyunu deneme şansım olmadı.

Bir kaç sayfa önce TruMotion açılınca filmlerde karelenmelerden söz edilmiş. Televizyonun dibine girdiğimde bazı sahnelerde karakterlerin baş kısımlarında karelenmelere rastladım. Optimum izleme mesafesine geldiğimde ise bu durum gözüme batmadı. Flat TV'den sonra doğal olarak LCD'nin SD yayın performansından fazla memnun kalmadık. (Kablolu TV abonesiyiz) Ancak Playstation oyunları dahil olmak üzere USB'den izlediğim HD filmler mükemmel görünüyor.

Teledünya aboneliği düşünüyoruz, önerir misiniz? Görüntü kalitesinde SD yayınlarda gerçekten fark oluyor mu? Cihaz için ilk seferinde ne kadar bedel ödüyoruz? Bir diğer sorum SL8000 / 8500 kullanıcılarına... Uzaktan kumandanızda aydınlatma tuşu var mı? Teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 1 ay kadar önce ps3 alarak 30 yaşımdan sonra oyun oynamaya başladım. Bundan kısa bir süre sonra da İB'den 47sl8000 aldım. Keyfime diyecek yok

Eklemek isterim ki İB'nin satıcıları diğer satıcılardan daha bilgili/bilgisiz/iyi/kötü değiller. Bu çağda herkes internet üzerinden alacağı ürüne dair tüm incelemeleri yapıp karar vermiş olarak satın alım yapıyor. Herhangi bir dükkandaki satıcılar çoğu zaman sizin hedeflediğiniz ürün hakkında sizden daha az bilgi sahibi olmaktalar. Onların bilgilerini sınamaktan sadistçe bir zevk alıyorsanız; bunu yapmak sizin tercihinizdir. Oranın maaşlı elemanını suçlamanın çok bir mantığını göremiyorum.

Paralel ithalat da risk almak ile ilgili bir konudur. Daha ucuza teknik desteği problemli bir ürün almak yine sizin tercihinizdir. Sonuçta bu paneller aynı fabrikadan çıkıp benzer gemiler ve konteynırlar ile ülkemize ulaşıyor.

Panellerden çok anlamamakla beraber, tepkime süresi konusuna daha iyi bildiğim "ses" alanından açıklama getirebiliyorum. Nominal çıkışı 3W - 5W arasında dolaşan kolonları kutularında 1500W-2000W gibi ibareler görürsünüz. Normalde 2000W ses çıkış ile sesi aşağı yukarı 10 kilometre uzağa taşımanız mümkün. Lakin PMPO denilen farklı bir ölçüm kriteri ile bu ölçümü yapmak, ve yalan söylemeden 5W'lık kolona 2000W demek söz konusudur. Sanırım tepkime süresindeki milisaniye ölçümü de buna benzer bir farklı ölçümleme içeriyor. Yoksa üretici firmaların hukuken yalan söyleyebileceğini zannetmiyorum.

Neyse, asıl sizlerden destek istediğim konuya geleyim

1. 250 GB'lık 2,5" harddiskimin içindeki 720P tüm filmleri sorunsuz bu panelde izleyebiliyorum. 1080P bir filmim var, onu oynatmadı. Sadece bu film ile mi ilgili, yoksa 1080P'de genel bir sıkıntı mı var bilemiyorum, bilgisi olan?

2. 720P filmlerin yarısının sesini oynattı, yarısının sesini "Audio not supported" diyerek oynatmadı. Cihazın menüsünde "Software Update On/Off" gibi bir seçeneğin olması güncelleme ile bu olası codec problemini aşabileceğimi düşündürdü. 47sl8000 ile ilgili yazılım güncellemesine rastlayan varsa, paylaşırsa sevinirim.

• @albani

Keyfimi düşündüğün için teşekkürler.

quote:

Teledünya aboneliği düşünüyoruz, önerir misiniz? Görüntü kalitesinde SD yayınlarda gerçekten fark oluyor mu? Cihaz için ilk seferinde ne kadar bedel ödüyoruz? Bir diğer sorum SL8000 / 8500 kullanıcılarına... Uzaktan kumandanızda aydınlatma tuşu var mı? Teşekkürler.

Öncelikle hayırlı olsun paneliniz,güle güle kullanın.Bir Teledünya abonesi olarak size kesinlikle öneririm. Eniştem Türksat'ta çalıştığı için şöyle bir bilgiye sahibim ;
    Diğer uydudan yayın yapan tüm yayıncılara göre,Türksattaki yayınlar %20 oranında daha kayıpsız şekilde,kablo tv-Teledünya şebekesine aktarıldığı için diğer yayınlara göre daha kalitelidir.

İşin teknik detaylarını bilemem,ancak ben de SD kanalları izlerken bazen acaba HD mi izliyorum diye şaşırdığım olmuştur.Hele bir de yayın 16:9 olursa....
    HD kanallara zaten diyecek bir şey yok. 6 ad HD kanalımız var 9,5 TL'ye.Fiyat konusunda rakipsiz.

Abonelik içinse,şu anda HD STB kampanyası var,yarı fiyatına düşürmüşler (110 TL olması lazım ),ama size Sinema SD paketini almanızı da şart koşuyorlar.Sonuçta SD sinema paketi işinize yaramaz,kampanya sonunda size verdikleri cihaz aynı paraya gelecektir.

Size önerim Conax modül kullanarak,hem cihaz fazlalığından,kablo karmaşasından,fazla elk sarfiyatından kurtulmanız şeklinde.Conax ile görüntülerin daha kaliteli olduğunu söyleyenler de var,arada kablo bağlantısı olmadığından dolayı.

@vidiot

1080p filmlerle ilgili hiçbir sorun yaşamadım,size söyleyebileceğim başka bir 1080p filmle denemeniz.

• sl9500 de, resmi telefondan gönderirsem çok küçük bir boyutta açıyor.ama aynı resmi laptoptan gönderirsem normal boyutlarda açıyor.bu konuda bilgisi olan varmı?ayrıca telden çektiğim videoları göndermek istedim ama kabul etmiyor,sadece resimmi gönderebiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remt -- 17 Haziran 2010; 13:40:59 >
  • vallaha iyicene kafam karıştı.. yeni tv almaktan vaz geçtim.! en iyisi beninki: panasonic 100hz flat screen tüplü. 32 inc.24 saat durmadan çalışıyor.. lcd almak için bozulsun diye 1 yıldır tv yi kapatmıyom uyurken bile.. tık demedi....
    oku oku deli olacam..

neyse..
    tabiki herkeze yorumlarından dolayı teşekkür ederim.

saygılar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhan1 -- 17 Haziran 2010; 16:29:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Knight..
    ............................
    ......Ancak input lag konusundaki yorumları, incelemeleri gözden geçirdikten sonra bu seçenekleri 40EX500 başta olmak üzere sırayla elemek zorunda kaldım.

Pek çok oyuncunun merak ettiği konu kuşkusuz input lag. Playstation 3 ve GOW3 ile TruMotion 200 Hz kapalı, düşük ve yüksek olacak şekilde çeşitli denemeler yaptım. TruMotion kapalı veya düşük seviyedeyken hiçbir sorun göremedim. TruMotion'ı yüksek seviyeye getirince tepki süresinde belli belirsiz bir gecikmeye şahit oldum. Ama bu durumun da oyun keyfimi etkilemediğini belirteyim. Yalnız input lag konusundaki görüşler, beklentiler kişiden kişiye farklılık gösterebilir; bunun altını çizmekte kesinlikle fayda var. FPS veya futbol oyunu deneme şansım olmadı.............

selamlar Sn. Knight

Tv hayırlı olsun güle güle kulanın

İnput lag aslında uluslar arası bir sorundur

hangi inceleme sitesine gidilirse gidilsin muhakkak bashi geçer, isterse forum siteleri olsun.

bir çok inceleme sitelerinde yapılan incelemelerde çok taraf tutanlar vardır.(parasal mefaat/çıkarları üzerine)

Aslında artık ben bir raddeden sonra bu işin abartıldığına inanıyorum.

üreticiler input lag tan kurtarmak için panel i optimum seviyeye çıkaran vede gecikmeye etken olan bazı özellikleri kapatmak için "Game mod" u çıkardılar.

Sizinde bahsettiğiniz TruMotion olayı bu etkenleren bir tanesidir.

bir panelin input lag ile performansına bakılacak olursa o panel tv nin tüm modlarda başarısına bakılmalıdır.Eğer başarılı bir panel ise her mod da aynı seviyede olması gerekir.

LCD Panel tv lerde input lag başarısı sırası ile

1.sırada Sharp-Toshiba-Sony(toshiba en başarılı)
    2.sırada Toshiba-Sony
    3.sırada Sony-Toshiba
    4.sırada Samsung-LG

Bu her markanın farklı versiyonlarda tv üretiyor olmasından dolayı farklı sıralamalara girer.

İnput lag de en büyük etken daha doğrusu tek etken tv de kullanılan işlemci/processor dür.Bir tv temelde motion handling performansı ile ortaya çıkar.

Bu performansı da gösterecek olan işlemcinin kabiliyetidir.Motion Handling de en başarılı olan Toshiba dır.

motion handling/processor problemi

Samsung/LG'lerde input lag yaratır.

sizin aldığınız panel SL8xxx serisi input lag kunusunda SL9xxx den daha başarılıdır.

okuyan arkadaşlar alınması SL9xxx input lag iyi durumdadır.

Size tavsiyem Game mod da hiçibir ayarı ile oynamadan oynamanızdır.Özellikle TruMotion kapalı olsun.

saygılar

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 17 Haziran 2010; 17:28:47 >

• Dün televizyonu VGA girişinden bilgisayarıma bağladım. (TruMotion otomatik olarak iptal oldu) Çözünürlüğü 1920x1080 olarak ayarladığımda ekranın sol köşesinde 2 parmak kadar siyah boşluk oluşuyor. 1680x1050'de ise o sorun ortadan kalkıyor. FPS testinde nişan alırken hiçbir problem göremedim.
  • edit: bu mesajı buradan silmiştim

arkadaşım input lag ms ler ile ölçülüyor.

milisaniye ile ilgili inptu lag başlığında yazmıştım.

önce mili saniyenin nasıl olduğunu algılamak gerekir diye.

Şimdi sana soruyorum kaç milisaniyeye kadar alıgılaya bilirsin veya insan oğlu algılar

+++++

zaten senin panel Lg nin içlerinde en iyi input lag değeri verendir diyede msj ımda yazmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 17 Haziran 2010; 17:32:58 >
  • bons@i kardeş,ben bu konuda biraz bilgisizim.input lag nedir?nelerde olur,oyundamı filmde mi.
    sl9500 de bu olay varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: remt

bons@i kardeş,ben bu konuda biraz bilgisizim.input lag nedir?nelerde olur,oyundamı filmde mi.
    sl9500 de bu olay varmı?

merhaba

input lag her LCD/PLAZMA tv de var dır.

Latency(gecikme olarak da bilinir)

tv nin sinyali, external bir chazdan(Konsol/dvd player/bluray player gibi) alıp işleyip panele gönderdiği süreye denir.En az bu değer yapısı gereği plazmalarda mevcuttur.

Bizin bildiğimiz CRT tvlerde Şahane yapısı gereği hiç yoktur.

Böylelikle LCD/PLAZMA nın gecikme(latency/input lag) değerini CRT ye karşı ölçerler.(ancak ben buna artık inanmıyorum çünkü CRT nin yapısı çok farklı)

LCD tvlerde 40ms ve 70ms arası iyi değer

40ms altı çok iyibir değerdir.

PLAZMA larda aynı şekilde 40ms ve altı çok iyidir ancak PLAZMA lar genelde 20ms altındadır.

bu konuyla ilgili input lag adlı başlıklara bakarak biraz daha bilgi edine bilirsin

• yalnız bazen sabaha kadar pes 10 oynadığımız zamanlar oluyor.böyle bir şey olsaydı hissederdik,normalde tv de oyunuda standart kullanıcıda.sen dedikten sonra pes oynarken oyun moduna aldım uzun paslarda topta hafif gölgelenme oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: remt

yalnız bazen sabaha kadar pes 10 oynadığımız zamanlar oluyor.böyle bir şey olsaydı hissederdik,normalde tv de oyunuda standart kullanıcıda.sen dedikten sonra pes oynarken oyun moduna aldım uzun paslarda topta hafif gölgelenme oldu.

arkadaşım

bu hissetme konusunda inputlag testi adlı başlıkta msj yazmıştım>> son iki mesaj >>>>>Link

toptaki hafif gölgelenme sadece game mod da mı oluyor__??????
  • evet oyun modunda oluyor,standart kullanıcıya geçiyorum normal
  • tv den kaynaklanan bir durum.

harket sıktısı olan bir marka yapacak birşey yok

bu tip sorunların LG de olduğunu duymuştum.

Yeni gelecek modellerede düzelmiş olabilirde olmaya bilirde.Kesin konuşmak yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 17 Haziran 2010; 23:53:21 >
  • @..Knight..
    Bende 47SL8000 var ama maalesef oturduğum semtte kablo tv yok, hiç gecikmeden bir an önce teledünya HD abonesi olmanı tavsiye ederim, en ucuz yollu ve kaliteli hd keyfi başka yok çünkü. Sadece conax modül alacaksın ve abonelik o kadar, tvnin çoğu özelliği aktif hale geliyor (epg, guide vs.)

Geçen Teknosada incelediğim SL8000'İn kumandası daha ufaktı ve üstünde light tuşu vardı fakat basınca ışık falan yanmadı.
    Benim kumanda daha uzun (yaklaşık 23 cm) ve üzerinde light tuşu yok.
    Üzerinde MKJ61842701 diye bir kod var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhan1

vallaha iyicene kafam karıştı.. yeni tv almaktan vaz geçtim.! en iyisi beninki: panasonic 100hz flat screen tüplü. 32 inc.24 saat durmadan çalışıyor.. lcd almak için bozulsun diye 1 yıldır tv yi kapatmıyom uyurken bile.. tık demedi....
    oku oku deli olacam..

neyse..
    tabiki herkeze yorumlarından dolayı teşekkür ederim.

saygılar.....

Benim Sony CRT 1987 Modeldir ve bugüne kadar yaklaşık 115/120bin KM yol yaptı hala banamısın demiyor hiç kapanmaz meret,bozulsa bende
    atacağım diyorum ama bozulmuyor,şimdi 25.seneyi doldurmayı bekliyorum ve 25.sene dolarsa bunu Sony-Eurasi ya "Hediye" edeceğim!!
    Müzeye koysunlar gari!! ama görüntü hala dehşet verici,süper 8 sene evvel Servis görmüştü .....abi bu görüntü hala hiç bir TV de yok demişti!!!......

Sende CRT nin kıymetini bil ve sakla onu hatta SD leri ondan izle ben aynen öyle yapıyorum örneğin!!

++
    Bu arada bir panelde alır kullanırsın nasılsa,takma kafana fazla,zaten bu panelide en fazla 1/2 sene kullanırsın sonra gelsin yeni Modeli
    Panel işi böyledir!
    ++

• quote:

Orijinalden alıntı: erolbey

Merhaba arkadaşlar...
    (Özellikle Albani..!!! dostum tavsiyelerine ihtiyacım var..aşağıda yazdığım durum tam olarak nedir ve ne yapmamız gerek acaba)

Karşı dairemde oturan sevdiğim komşum geçen ay Madia Marketten LG 42SL8000 model lcd tv almış. 2 gün önce beraber bu tv de maç izlerken panelin kenarında lekeleri farkettim.Aşağıda fotolarını ekliyorum..Bu konuda ne yapmalıyız..?

bu problem benim 42 sl 8500 de başıma geldi hatta daha beteri ekranın orta yerinde ortalama bir el büyüklüğünde leke farketti eşim daha dikkatli bakınca aslında köşelerdede bu lekelenmelerden farkettik müşteri hizmetlerini arayıp kayıt açtırdım dün servis gelip tv'yi aldılar bugün aramasam beni arayacakları yoktu bizim cihazın durumu nedir diye sorduğumda kasasında problem olduğunu değişeceğini ama ellerinde olmadığından merkezden istedikleri ancak 15 günde gelir deyince benim şalterler attı.2900 Tl verdiğim cihazın hem kasası değişecek hemde 15 gün serviste yatacaktı hemen müşteri hizmetlerini aradım konuyu bilmediklerini servisi arayıp parça kodunu alıp depoda olup olmadığını bana hemen dönceklerdi akşam oldu hala arayan soran yok aradım ama 20:00 den sonra müşteri hizmetleri çalışmıyormuş.Cihazı aldığım yeri aradım onlarda konuyu takip edeceklerini söylediler ama saat itibari ile firmada muhattap bulamayacaklarını ilettiler.Fabrikanın kalite kontrol mekanizmasının atlaması nedeni ile resmen Dünya kupası izleyemiyorum bi dünya yatırım yapıp atlanta hd box aldım ama kala kala 37 ekrandan maç izliyorum anlayacağınız cihaz problem çıkarırsa yandınız arkadaşlar bakalım eğer sonuç alamazsam iade etmeyi düşünüyorum almazlarsada tüketici mahkemesine başvurmayı düşünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozmo44 -- 18 Haziran 2010; 21:30:10 >

• Kardeş kusura bakma ama bu olayın "KASA" ile alakası neki

Yani herifler Modülü KASA ya çok sıkı oturttularda ondanmı kastıda Dirty-screen/Patch efekti yapıyor panel

Bu heriflerin yani LGE nin böyle eğri oturtulmuş PDP/LCD lerini biliyorum!!hatta Siteden dende bazılarında çıkmıştı!!
    Şöyle bir sallıyorlar Kasayı Modül şak diye oturuyor!! çünkü bu gibi sorunlarda karşıdan bakınca panele;eğri görüyorsunuz
    Kasadan ekranı

Ancak yukarıdaki olay ilginç doğrusu neden KASA değişecek acep!

Kasayla ilgisi var ama dedikleri gibi değil! hangi işlemi yapacaklar çok merak ettim açıkçası++

• Arkadaşlar biz de yaklaşık 1.5 ay önce Darty Kocaeli şubesinden almıştık SL 9500.Zamanında ben de çok ama çok araştırmıştım.Hatta artık bir süre sonra kafam patlayacaktı.Ürünü aldıktan sonra daha önceki sayfalarda verilen uzman kontrolü renk ayarlarını yaptım.Ama SD yayın performansını bir türlü düzeltemedim ki artık kanaat getirdiğim nokta ise bizim uydu alıcımızın hem eski hem de düzgün görüntü aktaramaması oldu.Çünkü gene daha önceki sayfalarda görebileceğiniz resimlerdeki görüntü kalitesini alıyorsunuz Hiremco X3 Turbo ile.Yani uydu alıcısına göre değişiklikler gösteriyor.Teledünya'yı kullanan arkadaşlar zaten hayatlarından memnun.Demek ki buradan SL 9500'ün görevini layıkıyla yerine getirdiği sonucu ortaya çıkıyor.

Daha sonrasında hem dizüstümü hem de PS3'ümü bağladım televizyona.Oyunlar konusunda tereddütlerim vardı çünkü internette yaptığım araştırmalardan ürünün "Input Lag" dedikleri gecikme süresinin olağandan biraz fazla olduğunu okumuştum.Hatta bu değerin garip bir şekilde "Oyun Modu" ile diğer modlar arasında değişiklik göstermediğinden dem vurulmuştu.Denediğim zaman gördüm ki cidden oyun modu ile diğer modlar arasında bir fark oluşmuyor oyun oynarken.Ama hayatımın çoğu döneminde oyun oynamış biri olarak yani bir "oyuncu" olarak input lag denen olayı yaşamadım.(Ben ki bu tür detaylara çok dikkat ederim.)Ama bu durum demek değildir ki herkes benimle aynı fikri paylaşacak.O yüzden mümkünse ürünü test etmenizi öneririm.PS3'ü kurduğumda bir dahakine fotoğraf alabilirsem buraya eklemeye çalışacağım.

• NeOzguR kardeş; bu tv yi %80 oyun için almıştım.tespitlerin içime su serpti.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.