Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
93.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: özgür66

Arkadaşlar İkisi arasında kaldım. (TARAMA HIZI YÜZÜNDEN) Hangisini tercih etmeliyim?

Amaç sadece monitör olarak kullanmak %80 Pc oyunları ,%20 Pc'den film izlemek.Forumda birçok arkadaşta var ama pc performansını hiç denememişler sanırım .

42 SL8500

Kontrast : 150.000:1
    Tepki Süresi : 2 ms
    Tarama Hızı : Tru Motion 200 Hz

42 SL9500

LED Back Light Technology
    Kontrast : 3.000.000 - 1
    Tepki Süresi : 2 ms
    Tarama Hızı : Tru Motion 100 Hz

PC' özellikleri:
    64 bit vista
    işlemci: Core2Quad Q9300 2.50 GHz
    ekran kartı : asus 8800 ultra
    anakart: asus Striker2 Formula

Lh 5000 öneririm
    Hem 200hz hem 2 ms tepkime süresi
    Yansıma yok Ve fiyatı diğerlerine göre 1000 tl uygun

• Teşekkürler ederim,ben sadece bu 2 seri arasında tercih yapmak istiyorum.Pc performansını deneyenarkadaşlar varsa,tecrübelerini paylaşırlarsa
  • @orhan2009 çalıştığım yerin açıkadresini özelden yazabilirim, samsung dükkan-servis çalışanı olmadığımı görmüş olursun.
    ben lcd almak için gittiğimde denediğim filmi yazdım. böyle her yazanı sen samsung çalışanı yazacaksan işimiz var seninle.
    sen LG çalışanı olmadığına emin misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix20

@orhan2009 çalıştığım yerin açıkadresini özelden yazabilirim, samsung dükkan-servis çalışanı olmadığımı görmüş olursun.
    ben lcd almak için gittiğimde denediğim filmi yazdım. böyle her yazanı sen samsung çalışanı yazacaksan işimiz var seninle.
    sen LG çalışanı olmadığına emin misin

Bende bir yerde çalışmak istiyorum benide transfer edin

Şakası bir yana phoenix arkadaşımız samsung çalışanı değildir , zaten forumda samsung nickli yasal satıcı vardır

Samsung ise bahsettiğiniz türkçe altyazıları sorunsuz izleyebilirsiniz , mkv dahil sadece Dts sesi çözemez , saygılar....

• Am@deus teşekkürler dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix -- 31 Aralık 2009; 9:26:50 >
  • arkadaslar bana iyi bir receiver tavsiye edebilir misiniz bende sl8000 var receiver olarakta sunny alalı 6 sene oldu. Tv de tam performans alamıyorum hızlı harektlerde karecıkler falan olusuyor ve tvnin sesini hafif yukselttıgımde vınlama olusuyor..bu gıbı sorunlara en aza indirgeyecek bir receiver tavsiye edebilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustasy

arkadaslar bana iyi bir receiver tavsiye edebilir misiniz bende sl8000 var receiver olarakta sunny alalı 6 sene oldu. Tv de tam performans alamıyorum hızlı harektlerde karecıkler falan olusuyor ve tvnin sesini hafif yukselttıgımde vınlama olusuyor..bu gıbı sorunlara en aza indirgeyecek bir receiver tavsiye edebilir misiniz

arkadaşım bu forumdan okuduğum kadarı ile seoul hiremco X3 veya X3 turbo fiyat performans olarak iyi yorumlar mevcut. TF'de X3 ile ilgili kendi forumları mevcut ordanda incele
  • lh 5000 dts sesleri çözebiliyor mu kullanan var mı?
    philips 8000 serisi ya da lh 5000 almayı düşünüyorum ben de..
    ne tavsiyeedersiniz..
  • DTS leri hiç bir panel çözmüyor!

Ya Lisans bedeli ödemek istemiyorlar;yada Lisanslama işinde bir ters durum var v.s!!!

Samy ve LGE böyle şeylere para vermez laf aramızda

Phil 8x ile LGE 5x arasında çok ciddi bir fark yok,ayrıca Phil in çoğu Modülüde LGE ile aynı yani LGD den geliyor

Örneğin 8404 biraz daha stabil ve görüntü işleme kalitesi iyi+
  • quote:

quote:

arkadaslar bana iyi bir receiver tavsiye edebilir misiniz bende sl8000 var receiver olarakta sunny alalı 6 sene oldu. Tv de tam performans alamıyorum hızlı harektlerde karecıkler falan olusuyor ve tvnin sesini hafif yukselttıgımde vınlama olusuyor..bu gıbı sorunlara en aza indirgeyecek bir receiver tavsiye edebilir misiniz

arkadaşım bu forumdan okuduğum kadarı ile seoul hiremco X3 veya X3 turbo fiyat performans olarak iyi yorumlar mevcut. TF'de X3 ile ilgili kendi forumları mevcut ordanda incele

Mustasy,
    Seul x3 ü denedim kanal geçişlerinde cızırtı ses yapıyor,görüntü kalitesi olarakta diğerlerinden aman aman bir üstünlüğü yok.
    Ama X3 turboyu denemediğim için bir şey diyemiyorum. Bende reciver araştırıyorum.şimdiye kadar 6-7 tane reciver denedim.
    Fakat kullandığım reciverden daha iyisine rastlamadım. Denediklerimin içinde Golmaster ler fena değil görüntü kalitesi iyi diyebilirim.
    Albani ustanın kullandığı Humak 5400 z diye bir cihaz var bu cihazı tavsiye ediyor,sahibinden .comda 2. el satanlar var (sıfırı yok)
    ben bir tane buldum yarın kısmet olursa almaya gideceğim.
    Sana bir tavsiyede bulunayım alacağın cihazı görüp denemeden sakın alma.
    Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: damasyus

quote:

quote:

Mustasy,
    Seul x3 ü denedim kanal geçişlerinde cızırtı ses yapıyor,görüntü kalitesi olarakta diğerlerinden aman aman bir üstünlüğü yok.
    Ama X3 turboyu denemediğim için bir şey diyemiyorum. Bende reciver araştırıyorum.şimdiye kadar 6-7 tane reciver denedim.
    Fakat kullandığım reciverden daha iyisine rastlamadım. Denediklerimin içinde Golmaster ler fena değil görüntü kalitesi iyi diyebilirim.
    Albani ustanın kullandığı Humak 5400 z diye bir cihaz var bu cihazı tavsiye ediyor,sahibinden .comda 2. el satanlar var (sıfırı yok)
    Selamlar.

Dostuma katılıyorum aynı ses sorunu benim x3'de var belki bir yerinden ayar vs gerekiyor ,

Panelin sesini kısıtınmı sorun biraz düşüyor bu akşam zaman bulabilirsem , Goldmaster ile karşılaştırıcam ama sanki X3 biraz daha iyi hdmı'dan dolayı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

quote:

quote:

Mustasy,
    Selamlar.

Dostuma katılıyorum aynı ses sorunu benim x3'de var belki bir yerinden ayar vs gerekiyor ,

Panelin sesini kısıtınmı sorun biraz düşüyor bu akşam zaman bulabilirsem , Goldmaster ile karşılaştırıcam ama sanki X3 biraz daha iyi hdmı'dan dolayı...

Am@deus usta merhaba.
    Ses sorununu sende teyit ettiğine göre genelde bu sorun var demekki,sen rahatsız olmuyormusun bu sesten?
    Belki HDM dan dolayı biraz farklılık olabilir, Bana göre Golmasterlerde fena değil sende bir karşılaştırma yap bakalım ne çıkacak.
    Bende Nextin eski modeli 5 senelik 2000 xcı plus var cihaz iyi görüntü veriyor,birçok kullanıcı Nextin görüntü kalitesinin
    düşük olduğunu söylerler (yeni çıkan modellerde gerçekten haklılar) bende beğenmiyorum.
    Bizim emektarın tunerindenmidir nedir işini iyi yapıyor.
    Selamlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

quote:

quote:

Mustasy,
    Selamlar.

Am@deus usta merhaba.
    Ses sorununu sende teyit ettiğine göre genelde bu sorun var demekki,sen rahatsız olmuyormusun bu sesten?
    Belki HDM dan dolayı biraz farklılık olabilir, Bana göre Golmasterlerde fena değil sende bir karşılaştırma yap bakalım ne çıkacak.
    Bende Nextin eski modeli 5 senelik 2000 xcı plus var cihaz iyi görüntü veriyor,birçok kullanıcı Nextin görüntü kalitesinin
    düşük olduğunu söylerler (yeni çıkan modellerde gerçekten haklılar) bende beğenmiyorum.
    Bizim emektarın tunerindenmidir nedir işini iyi yapıyor.
    Selamlar.

Geçenin bu saati üşenmedim karşılaştırdım İlk önce insan gözü yanılabilir bunu belirtiyim ,

Goldmaster'ı monster altın uçlu scartla bağladım , görüntü tahminimden iyidi gerçi bunda uygun ayarları bulmamında etkisi var ,

X3 bağlantısında phılıps hdmı kablo kullandım , sonuç goldmaster'a göre %10-15 daha iyidi , aslında bu kadar farkın olacağını tahmin etmemiştim , özellikle izlerken beğendiğim bazı kanallar var fox ve atv , şimdi şöyle bir durum var goldmaster koyu tonlar üretiyor gözlemlediğim kadarıyla ,

X3 açık ve berrak tonlar var , özellikle obje kenarlarında kanal logosu goldmaster'a göre iyi ,

Birde şunu belirtmek isterimki karşılaştırma yaparken özellikle SD kalitesi iyi olan kanallara gözattım

Dostum , ses beni fazla rahatsız etmiyor görüntümüz iyi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 7 Ocak 2010; 4:22:52 >

• peki sl 9000 ile sl9500 arasında ki farkı bilen varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAS207

peki sl 9000 ile sl9500 arasında ki farkı bilen varmı

Üstat bu soruyu soran ikinci kişi benim galiba.İki gündür arıyorum bir fark bulamadım. İstanbul bilişime baktım karşılaştırıyorum yinede fark yok. Hayır fiyatları da aynı iki tv'nin işin garip tarafı. Düz mantıkla gidersen 9500'de 9000'den daha üst bir özellik olması lazım alıştığımız üzere.Sayı yüksekse fiyat ve donanım da farklı olur diye.Hayır oda yok çıldırıcam.Hakikaten farkı bilen yazarsa çok sevinicem.
  • acaba sl8500 ile sl8000 arasındaki fark gibi olmasın dediginiz... birinin önü cam panel, diğerinin önü ise plastik panel...cam kaplama olanda görüntüler daha net..ama fiyatları aynı demişsiniz.. fiyat aynı olmazdı öyle bişey olsa..zaten benim dedigimde sl8500 sl8000 den daha pahallı.
  • merhabalar siteye yeni üye oldum zaten hali hazirda bi lcd im var sadece ps3 için odama 32 inç bi lcd almak istiyorum sony w5500 ve lg sl8500 arasinda cok kararsiz kaldim en akli selim kullanicılarin bu sitede oldugunu gordum ve yazdim sizce en onemli beklentim blue ray ve ps3 ken hangisini tavsiye edersiniz lg nin ozellikleri daha iyi orasi kesin ama sony nin sony e uyumu aklimi kariştiriyor net bir tavsiye verebilirseniz cok memnun kalirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DFX

Bu arada 42 SL 8000
    Gerçek Kontras Değeri

Black levels: 0.25 cd/m²
    ANSI contrast: 810:1 olarak ölçülmüş.

SONY W5500
    Gerçek Kontras Değri

Black levels: 0.07 cd/m²
    ANSI contrast: 2753:1 olarak ölçülmüş.

Bu arada ürünün eksikliği olarak
    - Lacks contrast
    - Far too many reflections
    - Panel coating degrades image quality, doubling image and masking detail
    - Lack of sharpness

Google Çeviri

- Yoksun kontrast
    - Çok fazla sayıda yansımaları
    - Panel kaplama alçaltır görüntü kalitesi, detay görüntü ve maskeleme katlama
    - Keskinlik eksikliği

bu bilgileri buldugun linki verebilirmisin

• quote:

Orijinalden alıntı: aliyasin1907

merhabalar siteye yeni üye oldum zaten hali hazirda bi lcd im var sadece ps3 için odama 32 inç bi lcd almak istiyorum sony w5500 ve lg sl8500 arasinda cok kararsiz kaldim en akli selim kullanicılarin bu sitede oldugunu gordum ve yazdim sizce en onemli beklentim blue ray ve ps3 ken hangisini tavsiye edersiniz lg nin ozellikleri daha iyi orasi kesin ama sony nin sony e uyumu aklimi kariştiriyor net bir tavsiye verebilirseniz cok memnun kalirim

W5500 Alıyosun ,ve arkana bakmıyosun
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.