Şimdi Ara

LG Super Multi Dvd Rewriter gh22ns50 Sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde konu başlığında belirttiğim alet bulunmakta. Ön bilgi vermek amacıyla şöyle bir açıklama yapayım. Laptop sürücüm cdleri dvdleri bozduğu için eski kasa bilgisayarımın dvd sürücüsünü kullanmak istedim. Bayadır kullanmıyordum dvd sürücüyü. Sorun olup olmadığını bilmiyordum.

Onun içinde "SL-SATA35 USB 2.0 DAN SATA+IDE DATA KABLOSU" satın aldım.

Buraya kadar her şey normal. Sakatlık buradan sonra başlıyor. DVD sürücüme bağladım çeviriciyi. Her şeyi hallettim. Fakat dvd sürücüsünü açma düğmesine basınca açılıp kapanıyor. Açtığım an içine cd koyuyorum fakat çalıştırmıyor onuda.

Bununla ilgili fotoğraf ve video koyuyorum umarım yardımcı olursunuz.

https://www.youtube.com/watch?v=rXlSeJLBN8Q&feature=youtu.be

LG Super Multi Dvd Rewriter gh22ns50 Sorunum LG Super Multi Dvd Rewriter gh22ns50 Sorunum LG Super Multi Dvd Rewriter gh22ns50 Sorunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUROVSKI -- 28 Mayıs 2015; 23:25:29 >

• çalıştırmıyor derken?
    döndürüyor okumuyor ya da yazmıyor mu yoksa hiç mekanik hareket olmuyor mu?

soruna bakınca aklıma adaptör ya da kablo arızalı gibi bir ihtimal geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

çalıştırmıyor derken?
    döndürüyor okumuyor ya da yazmıyor mu yoksa hiç mekanik hareket olmuyor mu?

soruna bakınca aklıma adaptör ya da kablo arızalı gibi bir ihtimal geliyor..

İçine taktığım cd-dvd'nin içinde dönme sesi gelmiyor.(Önceleri gelirdi)

Adaptör ve kablo daha bugün aldım vatanbilgisayardan. İsmini verdim ürünün oradan bakabilirsiniz ama onlarda sorun olduğunu sanmıyorum. Güç dvd-r a geliyor çünkü. Sorun bir cd-dvd'yi bilgisayarda açmak istediğimde başlıyor. Videoda görüntüler var bizzat çektiğim. Ayrıca içinden dııığdııığdııtdıt dıığdığğğdıtdıt diye ses geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUROVSKI -- 29 Mayıs 2015; 0:22:59 >
  • Valla bu noktada

Dvd writerı başka bir laptopda bu adaptör sistemiyle ve
    bu notebookda başka bir dvd writerı bu adaptör sistemiyle
    denemeniz lazım.Hatayı eleyebilmemiz için bu olasılıkları değerlendirmeniz gerekiyor.Ancak öyle sorun nerede bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Valla bu noktada

Dvd writerı başka bir laptopda bu adaptör sistemiyle ve
    bu notebookda başka bir dvd writerı bu adaptör sistemiyle
    denemeniz lazım.Hatayı eleyebilmemiz için bu olasılıkları değerlendirmeniz gerekiyor.Ancak öyle sorun nerede bulabilirsiniz.

Başka laptop'dada denedim bunu ama bir tek bu writer olduğu için şuan ikinci dediğinizi yapamayacağım malesef.

Bu arada biraz salladım dvd writer'i ve şöyle bir durumla karşı karşıya geldim.

Aygıt yöneticisini açıp DVD/CD ROM Sürücüleri kısmına geldiğimde Writer'ı taktığım vakit gözükmüyordu en başta. Salladım ettim açma düğmesine basınca cd takılan yer çıktı bu sefer kapanmadı yani.(Ama hala açılıp kapanma olayı olabiliyor.) Açık iken aygıt yöneticisi güncelliyor kendisini ve "CD ROM Sürücü" adında geliyor. İçine Cd koyuyorum ve kapatıyorum. Tekrar güncelliyor ve gidiyor o şey. Bana kalırsa bayadır kullanmadığımdan yada daha önce hatırlamadığım bir şeymi yaptım kestiremiyorum. Herhalde donanımsal bir durum.

Taktığım cd'yi çevirmiyor namussuz :D Olmazsa yeni bir şey alacak gibiyim herhalde.

Bu arada ilgin için çok teşekkürler zahmet edip benim sorunumla ilgilendiğin için. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.