Şimdi Ara

LG taşınabilir sabit diskimin içindekilere ulaşamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İçinde bilgilerimin bulunduğu 500 GB lık LG sabit diskim düzgün çalışırken, bir anda verilere ulaşılabilmesi için format atılması gerektiğini söyleyen bir uyarıyla karşılaştım. Veri kurtarma programı ile sabit diskimin içindeki verilerin sağlam olduğunu görebiliyorum. Kaldı ki, verileri kurtarmam halinde onları muhafaza edecek kadar yerim yok.

Sabit diskimi nasıl bütün bilgilerimi barındıran ve düzgün çalışan haline döndürebilirim ?

Sabit diskimin modeli, LG 2.5" External HDD HXD2 500GB

Teşekkürler.

• bilgisayarım yönet disk yönetiminden bak hdd görünüyosa harf yolunu değiştir öyle bir dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLFoNs0

bilgisayarım yönet disk yönetiminden bak hdd görünüyosa harf yolunu değiştir öyle bir dene

Öneri için teşekkürler, fakat işe yaramadı. Halâ aynı sorunu veriyor.
  • Biran önce başka bir bilgisayara takarak veri kurtarma programları ile verilerinizi kurtarıp yedekleyin ve sonrasında harici hddnizi biçimlendiriniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

Biran önce başka bir bilgisayara takarak veri kurtarma programları ile verilerinizi kurtarıp yedekleyin ve sonrasında harici hddnizi biçimlendiriniz..

Galiba dediğiniz gibi yapacağım, fakat yer sıkıntım had safhada. Arkadaşlarıma taşınabilir sabit diskleri var mı diye soruyorum. İnşallah en kısa sürede hallederim. Öneriniz için teşekkürler.
  • Benzer bir problemi bende yaşıyorum şu anda harddiskten sesler geliyor ve kullanamıyorum. Arasıra çalışıyor bir süre sonra yeniden ses çıkarmaya başlıyor ve harddiske erişemiyorum. Banada bir öneride bulunabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boujist

Benzer bir problemi bende yaşıyorum şu anda harddiskten sesler geliyor ve kullanamıyorum. Arasıra çalışıyor bir süre sonra yeniden ses çıkarmaya başlıyor ve harddiske erişemiyorum. Banada bir öneride bulunabilir misiniz?

Sanırım senin harddisk mefta olmak üzere bir an önce verilerini yedeklesen iyi olur benden söylemesi sonra hdd bozuldu bilgilerim gitti diye yakınma
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin1975

quote:

Orijinalden alıntı: boujist

Benzer bir problemi bende yaşıyorum şu anda harddiskten sesler geliyor ve kullanamıyorum. Arasıra çalışıyor bir süre sonra yeniden ses çıkarmaya başlıyor ve harddiske erişemiyorum. Banada bir öneride bulunabilir misiniz?

Sanırım senin harddisk mefta olmak üzere bir an önce verilerini yedeklesen iyi olur benden söylemesi sonra hdd bozuldu bilgilerim gitti diye yakınma

Güzel öneri :) gerekli olan dosyaları zaten yedeklemiştim yanlız anlamadığım ses harddiskten gelmiyor. Bilgisayarda bir problem olduğu zaman BIOS sesle uyarı verir o tarz birşey bendeki. Yani ses harddiskten gelmiyor kutunun harddiskle bağlantı noktasından geliyor. USB'yi taktığımda harddisk dönmeye başlıyor sonra sesler geliyor bu duruyor, tekrar başlıyor dönmeye ve duruyor. Yaklaşık 30 saniye kadar bu şekilde devam, sonra ışık yanmasına rağmen kutunun harddisk dönmüyor. Az önce tekrar denedim bağlamayı ve şu hatayı verdi "USB Aygıtı Tanınmadı" halbuki bilgisayarımdaki bütün USB girişleri çalışıyor. Başka bir USB girişine taktım yine aynı hatayı veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boujist -- 17 Ocak 2010; 11:47:48 >

• format tek çözüm mü yani? benim başıma böyle bir şey gelmedi ama gelmemesi içinde neler yapmamız gerektiğini bir anlatsanız çok iyi olacak yoksa onca arşiv boşa gitmesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardaboylu

format tek çözüm mü yani? benim başıma böyle bir şey gelmedi ama gelmemesi içinde neler yapmamız gerektiğini bir anlatsanız çok iyi olacak yoksa onca arşiv boşa gitmesin...

Açıkcası harici harddisklere güvenmiyorum artık, yolladım geçen gün servise ki zannetmiyorum içindeki dosyalarıda kurtarsınlar. O yüzden en mantıklısı DVD'ye kaydetmek. Western Digital'in 500 GB'lık MyBook var elimde bugüne kadar bir problem çıkarmadı gece gündüz çalışıyor 1 seneden fazla oldu hala kullanıyorum ama tedbiri elden bırakmamak gerekiyor yine mümkün olduğunda önemli dosyaları yedeklemek yani hem harddiskte olsun hemde DVD'ye kaydetmiş ol benim tavsiyem budur artık bir harddisk mağduru olarak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.