Şimdi Ara

LG ve samsung film oynatma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bende Samsung 46lc630 ve LG 32lw4500 3d cinema televizyonları mevcut. iki tv içinde tüm film formatlarını usb den oynatır deniyor fakat dün indirdiğim 4 filmden sadece bir tanesini oynatabildim. bunların 3 tanesi .mkv uzantılı bir tanesi bilmediğim .ts uzantılı. ts uzantılı olan half sbs 3d avatar filmi. diğerleri 1080p. transformers 1080p filmini oynatmasına rağmen aynı formatta hatta aynı forumdan indirdiğim 1080p mkv uzantılı filmeleri açmadı. transformers 10gb, avatar 13gb, diğer iki film 7gb. yani indirdiğim yaklaşık 25gb lık filmi şu an izleyemiyorum. bilgisayarda denedim filmeleri filmlerde bir sorun yok. tvleri update mi etmek lazım bu konuda bir bilgim yok. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu filmleri kalitesini bozmadan bu tvlerde oynatabileceğim şekle nasıl dönüştürebilirim, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi acaba?

• fikri olan yok mu???
  • Sizin amacınızı anladım, ama sorunsuz film izlemek için media oynatıcı şart,

Bende de C6000 LED var, arada tek tük çıkıyor onlarıda zaten media oynatıcılarımda izliyorum.

Eğer imkanınız varsa bir media oynatıcı alın.
  • Format sorunu olmuyor ama TV media playerları Level 5.1 sıkıştırmalı Blueray riplerin çoğunu açmaz. Samsung - LG bu konuda en yüksek destek sağlayan markalardır ama bunlar bile açmaz.
    MKV2AC3 ile düzeltmeyi deneyebilirsin filmi ya da en temizi bir harici media player alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilal20

merhaba arkadaşlar.
    bende Samsung 46lc630 ve LG 32lw4500 3d cinema televizyonları mevcut. iki tv içinde tüm film formatlarını usb den oynatır deniyor fakat dün indirdiğim 4 filmden sadece bir tanesini oynatabildim. bunların 3 tanesi .mkv uzantılı bir tanesi bilmediğim .ts uzantılı. ts uzantılı olan half sbs 3d avatar filmi. diğerleri 1080p. transformers 1080p filmini oynatmasına rağmen aynı formatta hatta aynı forumdan indirdiğim 1080p mkv uzantılı filmeleri açmadı. transformers 10gb, avatar 13gb, diğer iki film 7gb. yani indirdiğim yaklaşık 25gb lık filmi şu an izleyemiyorum. bilgisayarda denedim filmeleri filmlerde bir sorun yok. tvleri update mi etmek lazım bu konuda bir bilgim yok. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu filmleri kalitesini bozmadan bu tvlerde oynatabileceğim şekle nasıl dönüştürebilirim, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi acaba?

Mkvtoolnix programının eski versiyonları ile (v2 veya v3 ile başlayanlar) filmleri yeniden işlemden geçirmek faydalı olabilir. LG LW4500 serisinde bu metot işe yarıyor. Sese ilişkin sorunlarda ise bir önceki mesajda techraven in yazdığı gibi MKV2AC3 programı veya PopCorn MKV AudioConverter programı size yardımcı olacaktır.

• sanırım harici bir media player alıcam, önerebileceğiniz bir model var mı? optik çıkışlı ve 5.1 destekleyen. çünkü şu anda tvden 5.1 ses alamıyorum. logitech 5500 ses sistemim var fakat tam olarak kullanamıyorum. optik çıkışla tvye bağladım fakat arka hoparlörlerden ses gelmiyor. fakat playstation3'e bağladığımda süper ses alıyorum. bu da tv ile alakalı? media player ile bu da düzelir mi? yoksa tvye olan bağlantıdan olabilir mi? bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum. bütün formatları tkır tıkır açan media player hangisi? tabi fiyatıda biraz makul olmalı :)
  • Sayın bilal20 ,

Tvde Film İzlerken Ses veya Görüntü Sorunu Yaşayanlar
    http://forum.donanimhaber.com/m_41727029/mpage_1/tm.htm

başlığına bakın. Büyük bir ihtimalle indirdiğiniz filmler MKVToolnix 4.xx sürümü il oluşturulmuştur. Bu sürümde Compressin (Header Stipping ) dene bir özellik var ve tvler bunu tanımadığı için açmıyor. Mkvtoolnix 3.40 versiyonu ile yeniden mkv yapın. Yaklaşık 10 dakika sürecektir , bu süre kodlama süresi değildir sadece harddiskin okuma-yazma hızıyla alakalıdır.. Yukardaki başlıkta gerekli linkler var.

İkinci bir ihtimal ise filmlerin çok yüksek kodalama değerine sahip olmasıdır. Bu şekilde ise ya yeniden konvert edeceksiniz ya da başka grubun üretimi gilmi bulup indireceksiniz.

Kolay gelsin

• Teşekkür ederim ilginize verdiğiniz linki inceleyeceğim
  • Media player ile ilgili tavsiyeleriniz neler? film oynatma sorunu olmayan logitech z5500 ses sistemini sorunsuz ve verimli kullanabileceğim optik çıkışı olan 1080p ve 3d filmleri rahatlıkla oynatabilecek ve harici harddisk bağlayabileceğim bir media player önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilal20 -- 15 Kasım 2011; 11:32:31 >
  • ??
  • Bütçeye göre WD HDD Live Hub, Dark Media Mania, Forex R6A sırasıyla bakabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.