Arkadaşlar merhaba, Bende yaklaşık 3-4 ay önce piyasa ortalamasının üzerinde yeni model olması yeni işletim sistemi ve daha kullanılabilir diye LG 42LB730 model televizyon satın aldım. Öncelikle cihazın yazılımı gerçekten çok yavaş kanal geçişleri menülere giriş ve ayarlar gibi...
--Kanal listesi görmek istediğimde live menü tuşuna basınca geç gelen bir ekran ve iki seçenek “kanallar ve kaydedilen” burada sanırım yüzde 99 kullanıcı direk kanalların gelmesini ister.
--Kanalları seçince bu sefer ekranda sadece 3 kanal görüntüsü, halbuki en eski cihazlarda bile ( Benim 2004 yılında aldığım receiver çok daha kullanışlıydı) bu kısım çok kullanışlı ekranda aynı anda 10’dan fazla kanal görünüyor ve hızlıca bunlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz, bunun yanında sayfa geçişleri yok sadece aşağı ve yukarı tuşlar ile geçiş sağlanıyor.
--Kanal ayarlaması yapmak istediğimde yine uzun bir bekleyişin ardından ve birkaç seçenekten sonra kullanışsız bir arayüz kanal silme seçeneği yok kanal taşıma çok zor. Taşımak istediğiniz kanal 1108 de ise sadece seçim için en az 5 dakika aşağı tuşuna basıp 1108. kanal gelmeniz sonra seçip işlem yapmanız gerekiyor.
--Bir diğer problem "guide", basılınca ekran görüntüsü gidiyor sonra küçük ekran ve rehber, çıkmak istediğimde tekrar görüntü gidiyor.
--Kumandada bulunan renkli tuşların teletexden başka kullanım yerinin olmaması
--Buna benzer daha birçok problem...
Bu problemlerin kullanıcı talebi doğrultusunda yazılım güncellemesi ile düzeltileceğini ümit ediyorum. Babamın 5 yıl önce aldığı Samsung LED Tv yazılımı televizyonun kullanışlılığı ve hızı benim 2014 yılında çok daha yüksek bütçeye aldığım LG televizyonundan çok çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Televizyon iadesi mümkün olsa hiç tereddütsüz iade ederim ve sanırım bu haliyle LG satın almam.
Benzer problemleri sizler de yaşıyorsunuzdur sanırım. Ayrıca Arkadaşlar LG'nin 2014 modelleri ile ilgili bu problemleri aşmanın yolu sanırım yazılımla mümkün. Bunun için yapmamız gereken LG nin kensi sitesinden mesaj ile şikayetde bulunmak. Ben birkaç yere ilettim. Geri aramalar oldu. Durumu açık bir şekilde anlatınca kendileride hak verdiler. Umarım ilgili yerlrede iletirler. Bu yönde şikayetler çok olursa düzeltmelerde olacaktır. 2200 lira vererek aldığım cihaza neden ayrı receiver alayım.
musa25M
kullanıcısına yanıt
Sayfa geçişleri nasıl yok ya.. Olması lazım. Kanal değiştirme tuşlarıyla listede hareket edin. Ayrıca 2200 tl verdiğiniz cihaz aslen fiyat olarak 900 tl civarında. Kanal taşıma konusunda hazır listeleri indirebilir, mouse takarak oldukça zaman kazanabilirisiniz.
4007
kullanıcısına yanıt
Kanal geçişleri liste halinde yok. Aslında var ama sadece 3 kanal ve bunlarda da 1'den 4'e, 4'den 7'ye geçiş yok. Listeyi biliyorum ve öyle yaptım. Mouse da olabilir ama neden bunları yapayım. Basit bir Receivar bile daha kullanışlı.