Şimdi Ara

LG WebOS televizyonlara 5 yıl güncelleme garantisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG WebOS televizyonlara 5 yıl güncelleme garantisi
    Akıllı telefonlarda ve tabletlerde gördüğümüz uzun yıllara yayılan işletim sistemi güncellemeleri akıllı televizyonlara da geliyor. Sektörün önemli isimlerinden olan LG, akıllı televizyonları için önemli bir karar aldı.

LG WebOS televizyonlarda yeni dönem

Günümüzde artık akıllı televizyonlar standart televizyonların yerini almaya başladı. Sadece kablodan gelen yayın haricinde tüketiciler internet üzerinden de içerik izlemek istiyor. Bu da akıllı televizyon segmentinin büyümesini sağlıyor.

Ayrıca Bkz.LG, 5 yıl güncelleme alacak 2024 QNED TV serisini tanıttı

İşin içine artık işletim sistemi girdiği için uydulu televizyon anlayışı da ortadan kayboldu. Uygulamalara uyum sağlamak ve güvenliği üst seviyede tutmak için akıllı televizyonlarda güncelleme zorunlu. Bu da tüketiciler için dikkat edilmesi gereken yeni bir alan haline geldi.

Üreticiler belirli bir süre boyunca akıllı televizyonlara güncelleme desteği veriyor. Sektörün devlerinden LG ise çıtayı daha da yukarı çıkardı. 2024 model LG WebOS akıllı televizyonlar 5 yıl güncelleme garantisi ile gelecek. WebOS lisansı alarak kendi televizyonlarını satan üreticilerin ise güncellemeleri kendi inisiyatiflerinde. Güncelleme garantisi sadece LG televizyonlar için geçerli olacak.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/12/28/lg-2024-qned-mini-led-tvs-unveiled/

• Webos 2.0 ile gelen TV'lere 3.0'ı bile vermediler. Google TV dışında TV alınmaz artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet tutturmş google android den baska alınmaz vs. tekel oluyor sonra tuhaf yerlere tuhaf dayatmalar ,reklamlar sağda solda ağlıyorsunuz.

mobilde,web de android,ios,you tube baslı başına tekel olmuşlar her yeri ,verileri ele geçirmişler...

alternatif os lar olmalı desteklenmeli,webos özelinde ise diğer üreticileri gönlüne bırakmak olmaz olmmalı bir standrtı olmalı tüm üreticeler en az 1o yıl ab desteği olmalı.

• xxxx1 kullanıcısına yanıt
    webos ta o zaman android gibi açık kaynak kodlu olacak. uygulama uzantısı herhangi bir uygulama eklemeye izin verecek. bunları yapmazsan androide bırakırsın sahayı

• 4K çıktığı zaman Sony android TV almıştım. Menüler yavaş idi ama olsun sony kalitesi + 4K + android işletim sistemi cezbetmişti. Aradan 7 yıl geçti. TV 3 büyük güncelleme aldı. Her güncellemede tepkiler daha da azaldı. Şu an ses açma tuşuna bastıktan 3 saniye sonra ses açılıyor! TV yi fabrika ayarlarna döndürdüm düzelmedi. Evet android çok iyi bir şey. Cep telefonundan kolayca spotify, youtube gibi uygulamaları TV ye sorunsuz içerik aktarımı yapabiliyorum. Ablamın evde LG tv var. Orda bunları yapabilmek için önce TV de ilgili uygulamayı açmam gerek ki cep telefonu TV ye aktarabilsin.
    Keza Samsung'da da benzer durum var. Android bu nedenle birinci tercihim olur.
    Binbir saçma uğraş...
    LG'nin OLED TV sini almayı çok istiyorum. C4 serisi gelecek çok iddialı ama WebOS beni soğutuyor. Belki LG TV+Chromecast alarak çevresinden olaşacağım!

• the guardian14 kullanıcısına yanıt

Web OS açık kaynak değil mi halihazırda.Web OS diye aratırsak Open Web OS diye bir şeyler çıkıyor internette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F51993B3C -- 30 Aralık 2023; 13:35:9 >
  • Peki LG dışında Web OS kullanan üreticiler bu 5 yıllık güncellemeleri alamayacak mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F51993B3C -- 30 Aralık 2023; 12:56:43 >
  • tam emin değilim ozaman ama uygulamalar ne uzantılı ise apk gibi, harici biyerden uygulama falan yüklemeye izin veriyormu. destekleyen yerler varmı. tekel olabilmek için bunlar gerekli. ios a bi le internetten store harici yerlerden profil yükleme ile uygulama yüklenebiliyor sınırlı da olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the guardian14 -- 30 Aralık 2023; 13:20:13 >
  • WebOS'tan daha iyisini kullanmadım. 5 yıl güncelleme cidden çok iyi olmuş. Fakat artık smart özelliği olmayan tvler niye üretilmiyor bne anlamış değilim. Apple TV 2022 alan birinin mesela hiçbir tv os'una ihtiyacı yok ki. Küçücük cihazda 128 gb alan ethernet ve A15 işlemci var zaten boş yere smart özelliğine niye para ödüyorum ki.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    bende 7-8 yaşında web os ile çalışan lg oled tv var. ilk 5 yıl sorunsuz calıştı, şimdide sorun yok ilk dönemlere kıyasla yavaşlama var ancak android tv çıkınca nvida shield taktım harika bir ikili oldular.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10 yıllık webos lu lg televizyonum hala stabil ve oldukça işlevsel bir ay önce güncelleme aldım hem de on yıllık televizyona lg ye helal olsun tek geçerim

• zero fear kullanıcısına yanıt
    hangi tvyi kullanıyorsunuz?

• web 2.0 tv aldık hiç güncelleme gelmedi spotify birinci senesinde uçtu gitti neyseki netflix ile youtube hala çalışıyor

• 5 yıl önce aldığım b55 oled tv hala güncelleme alıyor, alt serilere mi vermiyorlardı da böyle demişler acaba

• Nerede paneli bozuk hatalı televizyon varsa Türkiye ye sürmüşler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • the guardian14 kullanıcısına yanıt

Uygulama uzantıları ipk olarak geçiyor ve açık kaynak kodlu webos versiyonu var.

• Yaklaşık 1 yıldır Lg 43UP7700 modelinden aldım. Kanallar sürekli kendiliğinden gidiyor. Sonra ayarlar kısmından kanal arama yapıyorum kanallar önceki gibi kendiliğinden geliyor. Bunu yapmaktan yoruldum. Şimdi evde değilim kanallar gitmiş evde kimse yapmayı bilmiyor. Lg servisi ile görüştüm daha önce Tv nin anakartı bozulmuştu dediler anakart değiştirecez

Lg nin uygulama Mağazası yetersiz. Android tv box ile kullanıyorum. Donma kasma yok diyorlar. Ama uygulama açmaya çalışırken Tv nin ekranında bir tekerlek şeklinde sürekli dönüyor. Yani uygulama açarken bekletiyor. Birden açmıyor. Aldığım Android Tv Box daha seri çalışıyor. Web os dedikleri şey boş. Hiç beğenmedim.

• LG 55 LA 860V sahibiydim. Panelim kırıldı. 6-7 ay önce LG yetkili servisini aradım. TV yi atölyeye götürdüler. 1-2 gün sonra aradılar ve panel ücretinin 17 bin küsür TL olduğunu söylediler. Size hiçbir şekilde evde fiyat vermiyorlar. Siz bu fiyata paneli tamir ettirmiyorsunuz doğal olarak. Bunu onlarda biliyor. Sırf sizden servis ücreti almak için yapıyorlar. Aman diyorum panelinize iyi bakın. Tamir ettirirm diye düşünmeyin. Zira çöp oluyor. Özel servislerde de orijinal panel bulamıyorsunuz.

• Burdaki haberde sanki eski LG TV lerde Yeni bir güncelleme geldiği veya geleceği ile ilgili , sizde yorumlarmısınız

https://www.lgnewsroom.com/2024/01/more-lg-smart-tv-owners-set-to-enjoy-the-latest-webos-upgrade-making-their-tvs-feel-brand-new/

• ender E kullanıcısına yanıt

2022 model OLED ve QNED 8K olanlara geldi, daha eskiyi de kapsayabilir zaman içerisinde. Donanımı (işlemic/ram) yeten bütün cihazlara bu imkanı sağlayacaklar gibi duruyor. LG WebOS televizyonlara 5 yıl güncelleme garantisi 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.