Şimdi Ara

LG X130 İncelemesi - ( Ana Konu ) (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.414
Cevap
9
Favori
217.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar lg-x130'umda partitionları kurcalarken,sistem açılırken çıkan ana sistem yükleme ekranına geçiş tuşunu yazan yeri kaybettim artık çıkmıyor. Bu problemi düzeltmenin bir yolu varmıdır acaba ?
  • BIOS update in nerden yapıldıgını bilen var mı?
  • Arkadaşlar merhaba Lg x130 marka bir netbook a sahibim. windows 7 starter kurulu olarak almıştım. bi ara ubuntunun netbook için kullanılan bi işletim sistemini kurdum.. ubuntu güncelleme yaparken bi sorun meydana geldi ve bilgisayar bir daha açılmadı. ne windowsu açabildim ne de ubuntuyu. daha sonra microsoftun bi programı sayesinde usb belleğe windows 7 ultimate yazdırdım.usb üzerinden ultimate kurdum. aslında memnundum windows 7 starterdan çok daha az kasıyordu bilgisayar fakat zaman geçtikçe artık bilgisayar çok kasmaya başladı. virüs programı da kullanmadığımdançok yavaşladı. bende tekrar format atmak istiyorum. fakat ilk alındığında gelen işletim sistemini kurmak istiyorum yani oem bölümündeki Windows 7 starter ı. bunu nasıl yapabilirim. yardımınıza ihtiyacım var. teşekkürler. resimde gözüktüğü üzere oem bölümü yani windows 7 starter ın olduğu bölüm sağlam gözüküyor. zaten o zaman ultimate i kurarken de dikkat etmişti o bölüme format atmamaya. yardım ederseniz çok sevinirim.

LG X130 İncelemesi - ( Ana Konu )

• bu aletin harddiski nerde yahu? nasıl çıkartıyoruz? bir de kardeşim harddiski komple formatlamış. kurtarma partisyonu falan gitmiş. lisanslı windows 7 gitmiş. smart on gitmiş. bunları nasıl hallederiz ki? servisle uğraşmak istemiyorum. acaba elinde bu aletin disk image'ı olan biri var mı? disk image bulsak halledilir gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalenhourna -- 17 Mart 2011; 2:45:21 >
  • fan çalışmıyor. durmuş. cpu derecesi 80'e dayanıyor. sanırım servis yolu gözüktü. ankara'da lg servisi bilen var mı? ben bulamadım da. garantisi sürüyor hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalenhourna -- 17 Mart 2011; 2:50:40 >
  • Selam
    6 ay önce aldığım LGX130 cihazım bugünlerde saçmalamaya başladı çalışırken durduk yere mavi bir ekran çıkıyor,bellek ile ilgili birşeyler yazıyor okuyamandan cihaz yeniden kapanıp açılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonusssimo

Arkadaşlar merhaba Lg x130 marka bir netbook a sahibim. windows 7 starter kurulu olarak almıştım. bi ara ubuntunun netbook için kullanılan bi işletim sistemini kurdum.. ubuntu güncelleme yaparken bi sorun meydana geldi ve bilgisayar bir daha açılmadı. ne windowsu açabildim ne de ubuntuyu. daha sonra microsoftun bi programı sayesinde usb belleğe windows 7 ultimate yazdırdım.usb üzerinden ultimate kurdum. aslında memnundum windows 7 starterdan çok daha az kasıyordu bilgisayar fakat zaman geçtikçe artık bilgisayar çok kasmaya başladı. virüs programı da kullanmadığımdançok yavaşladı. bende tekrar format atmak istiyorum. fakat ilk alındığında gelen işletim sistemini kurmak istiyorum yani oem bölümündeki Windows 7 starter ı. bunu nasıl yapabilirim. yardımınıza ihtiyacım var. teşekkürler. resimde gözüktüğü üzere oem bölümü yani windows 7 starter ın olduğu bölüm sağlam gözüküyor. zaten o zaman ultimate i kurarken de dikkat etmişti o bölüme format atmamaya. yardım ederseniz çok sevinirim.

LG X130 İncelemesi - ( Ana Konu )

8
    bilgisayar açılırken "press f11 to run lg recovery" demesi lazım.o anda f11 e basacaksın.gerisi geliyor zaten.ama çıkmazsa yapacak birşey yok.Ubuntu yanlış hatırlamıyorsam GRUB kullanıyordu.GRUB bozulmuştur...e haliyle en kısa yol hdd ye komple format atıp (bütün herşey gidecek(smart-on,recovery)) win7 kuracaksın.neden win7 diye sorarsan driver problemin olmaz...

• ayrıca chrome kullanmayın derim çünkü işlemciyi sömürüyo resmen.ben opera 11 kullanıyorum ve neredeyse işlemci hiç %50 yi aşmadı (işlmeci:n270 1.6Ghz)
  • Arkadaşlar içine Toshiba (ericsson) F3507G modül ve 3g anteni monte edilmiş ram 2gb a çıkarılmış X140 AABS2T netbook GG de satılıktır. 3G li X140 diye arattığınızda bulabilirsiniz.
  • Ubuntu Netbook Edition kullanın , bende hem 7 var hemde ubuntu... Arada gerçekten kullanırken pil farkı var, yazılım konusunu dert etmeyin , tüm driverları eksiksiz kuruyor... Update merkezinden istediginiz herşeyi indirebiliyorsunuz...

Film,mp3 programları codecler hepsi updte merkezinde duruyor..... kesinlikle öneririm...

http://www.ubuntu.com/netbook
  • quote:

Orijinalden alıntı: malborom

Arkadaslar cıldırıcam yardım edin lütfen bu buraya 3.kez yazısım ama hiç cevap yok ben wirelessi kullanıyorum ama modemden azcık uzaklasıyim ne bayt alıyo nede veriyo sadece mükemmel yani 5 cizgi cekmesi lazım driver falan güncelledim herseyi yaptım ama yok yan odaya geciyim modemin oldugu odadan nete giremiyorum bu konuda bir fikri olan warsa destek yardımcı olursa cok sewinirim.

Arkadaşlar benim x130 durduk yere kapanıyordu serviste anakart değiştirilip sorun çözüldü ama şimdide yukarıda alıntı yaptığım arkdaştaki gibi wireless problemi yaşıyorum sinyalde çok ciddi düşüş var. Modeme yakın olmazsam veri alış verişi olmuyor. Bütün driverları denedim, xp tekrar yükledim , win7 denedim bi işe yaramadı, sadece anakart değişmiş wifi kartım aynı. Anakart ile ilgili bir problem mi acaba ?

• Arkadaşlar selam... ben win 7 kurduktan sonra F11 smart recovery silindi. LG X130 için smart recovery center programını bulabilir miyim ? hard diske gömülü orijinal fabrika imajı da silindi. bu program bulunduktan sonra hard diske imajı gömmek ve F11 tuşunu aktif etmek mümkün mü ? Servise göndermek istemiyorum. 40 TL istediler. Ben Acronisle bunu yapabilirim. Ama, istiyorum ki aldığım gibi olsun... Konuya ilgi gösterip yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  •  LG X130 İncelemesi - ( Ana Konu )

Merhabalar Arkadaşlar,

Klavye üstündeki m harfine basınca 0 çıkıyo, ç harfine basınca virgül çıkıyo, ğ harfine basınca .. çıkıyor,

bunu nasıl eski haline getiricem acaba ?

Tşkler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinolampx

quote:

Arkadaslar cıldırıcam yardım edin lütfen bu buraya 3.kez yazısım ama hiç cevap yok ben wirelessi kullanıyorum ama modemden azcık uzaklasıyim ne bayt alıyo nede veriyo sadece mükemmel yani 5 cizgi cekmesi lazım driver falan güncelledim herseyi yaptım ama yok yan odaya geciyim modemin oldugu odadan nete giremiyorum bu konuda bir fikri olan warsa destek yardımcı olursa cok sewinirim.

Arkadaşlar benim x130 durduk yere kapanıyordu serviste anakart değiştirilip sorun çözüldü ama şimdide yukarıda alıntı yaptığım arkdaştaki gibi wireless problemi yaşıyorum sinyalde çok ciddi düşüş var. Modeme yakın olmazsam veri alış verişi olmuyor. Bütün driverları denedim, xp tekrar yükledim , win7 denedim bi işe yaramadı, sadece anakart değişmiş wifi kartım aynı. Anakart ile ilgili bir problem mi acaba ?

Valla netbook un amacı internetdir. Ne oyun ne film ne de başka bir şey sadece internetdir ama adamlar öyle bir netbook yapmış ki internete girmiyor. Bütün driverlerı yükledim düzelmedi. Açmıyorum lanet şeyi sinir krizine giriyorum. LG bir daha uzak dursun bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: metinolampx

quote:

Bende de aynı problem vardı.Aldığım gün akşam evde açtım kurcaladım modeme uzak durunca hiç girmiyordu nete.Sonra alıp götürdüm teknosaya böyle böyle dedim.Daha alalı 24 saat bile olmamıştır.Sonra baktılar başka bir tane açıp yan yana denediler,benim aldığım problemi olduğunu sonunda anlayabildiler Bende kaptım yeni bir tane canavar gibi.Yani yazılımsal bir sorunu yok en kısa sürede aldığınız yere götürün.Kabul etmezlerse sıfır biriyle açıp yan yana denetin.O zamanda kabul etmezse kızılcık sopasını unutmayın

• Arkadaşlar merhaba ben de lg x130 kullanıcısıyım ve bir sorunum var neden kaynaklandığı konusunda hiçbir fikrim yok sizlere sormak istiyorum. Örneğin normal olarak forumda dolaşırken acil bir işim oluyor ve bilgisayarın kapağını direkt kapatıyorum ve bekleme moduna geçiyor ardından ise mouse'u yahut klavyenin herhangi bir tuşuna basınca normal haline dönüyor bu bir ay içersinde 2 kez başıma geliyor bu olay bilgisayar kapağı kapatmadan önceki haline geliyor yalnız ne klavyedeki tuşlar çalışıyor nede mouse'un tıklama klikleri. Mecburen bilgisayarı istemeyerekde olsa power tuşundan kapatmak zorunda kaldım ve gerçekten can sıkıcı bir durum. Sizce bu neyden kaynaklanmaktadır ve birdaha olursa ne yapmamı tavsiye edersiniz? Şimdiden zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum, iy günler.
  • Arkadaşlar burada bir kaç kişi wireless probleminden söz etmiş. Açıkçası ben de benzer bir problemi hiç yaşamadığım halde son günlerde yaşamaya başladım.

X130u yeni açtığımda hiçbir problem yok. Fakat belli bir süre çalıştığında , yani alet ısındığında WiFi'de kopmalar olmaya başlıyor.

Sıcaklıkları çok yüksek olmasına ragmen fan sesi çok az geliyor. Sanırım fan kontrol yazılımı verimli çalışmıyor.

BIOS update ile bu sorun çözülür mü sizce.

Ben aslında problemi çinden aldığım mini-usb wifi adaptör ile çözdüm ama USB yi işgal eden bu alete gerek olmamalı.

BIOS update önerir misiniz ?
  • arkadaslar aranizda x130un son bios'u 3g41_UI yi kullanan var mi? varsa memnun musunuz? problemi var mi? benim x130 cok isiniyor acaba bu durumu duzeltir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 30 Haziran 2011; 23:45:15 >
  • yukarda yazdigim bios'u kullanan yok mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

arkadaslar aranizda x130un son bios'u 3g41_UI yi kullanan var mi? varsa memnun musunuz? problemi var mi? benim x130 cok isiniyor acaba bu durumu duzeltir mi?

dostum ben o biosu kurarken dondu kaldı yaklaşık 30 dk ve pc suanda acılmıyor garantisi yok.cihaz bataryayı görmüyordu bu sürümü yükleyin dediler bende kurarken dediğim gibi dondu ve suanda puf pc acılmıyor yani ekrana görüntü gelmiyor bilen kim varsa yapabilecek en ufak dahi bir şey olursa söylermisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.