Şimdi Ara

LG55NANO816 55' IŞIK SIZMASI SORUNU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

hocam aylardır ben bu kanıtları bilgileri yazmaya çalışıyorum insanların parasına yazık olmasın alıp iadeyle mahkemeyle servislerle uğraşmak zorunda kalmasınlar diye ama forumdaki lg satıcısı şahıs foruma reklam parası adı altında para vererek mesaj silme yetkisi aldı tüm bu bilgileri örnekleri kanıtları sorun yaşayanların memnun olmayanların mesajlarını anında siliyor konudan yok akllı zeka kumanda bilmem ne diyerek satıyor insanlara bu tv leri sonuç 100 kişiden 90 ı pişman...

• Arızalı bu,iade edin...Bende de LG var 2019 serilerinden ama ben çok memnunum...

• :)))

• Bir arıza olduğunu sanmıyorum. Altyazı ile ilgili bir bilgi vereceğim

Biraz uzun bir yazı oldu, düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Uzun sürelerde LG, Sony ve Samsung kullandım. LG kullanmaya devam ediyorum. Marka düzeyinde karşılaştırma yaparsak bu firmaların yeterli düzeyde performans sağladıklarını düşünüyorum. Konu aslında beklenti ile ilgili.

Önce bir yerli firmada(!) TV test mühendisliğinde daha sonra Sony'de mühendis olarak çalışan bir arkadaşımla bu konuları uzun uzun tartışırdık. Özellikle yabancı marka cihazların üretim aşamasında gözle değil, dijital cihazlarla ve yerli firmalardaki sistemden kat kat üstün gelişmiş bilgisayarlarla test edildiğinden bahsetmişti. Yani seri üretim olarak böyle bir hata varsa bile ancak kasten olmuş olması gerekir.

Renk ve parlaklık algısının görme olayından önce algısal bir olgu olduğu söylenir. Görme yeteneği ile ilgili kaynaklarda bu konunun ayrıntısını bulabilirsiniz (örnek: grey strawberries) . Bugün kullanılan panellerin hemen hemen hepsi aşırı parlak ve canlı renkler üzerine yapılandırılmış olsa da aslında gerçek görüntüden uzaklaşılıyor. İlk görüşte etkileyici bir görüntü oluyor ama aslında izlenen görüntünün gerçekle alakası yok. Bunu yüksek sesle müzik dinlemeye benzetebiliriz. Yoğun bas etkisi başta kulağa hoş gelse de yarım saat sonra bile artık yorgunluk hatta ağrı hissi verebilir. İşte görüntüde de böyle bir durum vardır. Görüntünün çok parlak, çok canlı, çok net vs olmasından önce orijinale sadık bir dengesi olmalı.

Sanatçılar görüntü çekimlerinde bazı kısımlarda bilerek fark edilmeyecek kadar karanlık çekim yapar. Buna rağmen, yazılım ve donanımla orijinalliğin bozularak karanlık kısımların aydınlatılması zorlayıcı bir etki(HDR konusundan farklı olarak). Şahsen tercih etmiyorum. Tercihen bunun tam tersi olan durumu da isteyen tüketici hiç de az değil. Bu noktada parlak TV iyidir, loş TV kötüdür demek biraz sığ olur. Futbol maçı yayını yapan aydınlık bir kafede parlak renkler arayabilirim belki ama evimde sürekli gözüme ışıldayan renkler beni rahatsız eder (bkz: mağaza modu). Burada önemli olan üretici firmanın sayısız TV özelliklerinden hangi konulara nasıl yaklaştığıdır. (yazılım, çözünürlük, parlaklık, elektrik tüketimi vs..). Ödül alan televizyonların en parlak televizyon olmamasının sebebi doğallığa yakın olmasındandır.

TV ayarlarında kullanıcı ayarları belirli seviyelerde kısıtlanarak piyasaya sürülse de görüntü kalitesi aslında bu ayarlara bağlı. Özellikle LG televizyonlarda ciddi anlamda ayar yapmak gerekiyor. Bunun için çeşitli yöntemler var. Kontrast, parlaklık, renk gibi ayarlarda yüzde 50 ile 55 seviyeleri bile çok fark edebilir. yani yüzde 5lik bir aralık belirleyici olabiliyor. Yabancı forumlarda referans ayarlar mevcut. Buna dikkat etmek önem arz ediyor. Naçizane tavsiyem öncelikle bu yöndedir. Gece (karanlık ortamda) izlenen ayarlarla gündüz izlenen ayarlar kesinlikle aynı olamaz.

Altyazı konusunda ise,

Siz filmi hangi kaynaktan izlediniz bilmiyorum ama şöyle bir tespitim var:

Film harici bir kaynaktan (hdmi, wifi vs) oynatılıyorsa altyazı çıktığında TV bu şekli atyazı olarak algılayamıyor, sadece "parlak" bir alan olarak algılıyor ve ayarları ekrandaki bu "parlak" alana göre şekillendiriyor. Altyazı çıktığında ekranın aydınlanma sebeplerinden biri budur.
    Film dahili kaynaktan (usb, hdd) oynatılıyorsa, yani alyazı TV tarafından açılıyorsa TV ekrana altyazı koyduğunu "biliyor" ve ayarlarda değişiklik yapmıyor, parlatmıyor. Bu şekilde yaklaşmak çözüm olabilir hatta varsa eğer ayarlardan yazı rengini sarı renge değiştirmek renk düzenleme yazılımlarının daha bütünsel ve kararlı çalışmasını sağlayabilir.

Sonuç olarak; her durumda (gündüz, gece, tv yayını, hdmi, netflix, usb bağlantısı) farklı ayarlarla izleme yapmak gerekir düşüncesindeyim. Bu ayarlar hafızaya alınıp duruma göre hızlı menüden seçerek kullanılmalıdır. Bunun dışında yüzde yüz verim beklememek gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• niketnac kullanıcısına yanıt

hocam bahsettikleriniz doğru olsada bazı durumlar ihtiyaç ve kişisel zevktir...misal hdr bir içerikte bazı sahneler yüksek nit değerlerine çıkar ama kullandığınız tv o değerlere çıkamadığı için siz o sahneyi olması gerektiği gibi göremezsiniz ama bu parlaklık elinizin altında olsa istediğiniz zaman görürsünüz rahatsız olursanız düşürürsünüz sdr içeriklerdede durum böyle mesela yukarda örnek verdiğim fotolarda bazı durumlarda lg olması gerektiğinden daha karanlıkken samsungsa bazı durumlarda olması gerekenden daha parlak iki durumda resmi renkleri olumsuz etkiliyor yine aynı şekilde elinizin altında bu parlaklık varsa ikisinin ortasını bulursunuz yada zevkinize göre ayarlarsınız...yani satın alınan tv nin daha parlak olması kullanıcı için hiçbir eksi durum oluşturmaz...renk kısmına gelirsek hdr içerikte zaten kimse doğal renk aramıyordur diye düşünüyorum sdr içerikte ise her markanın kendine has renk algoritması var samsung biraz vivide kayar philips ortadadır sony daha doğaldır tv alırken dikkat edilecek husus bence parlaklıktan önce bu durum ve gradyan performansı çünkü renkler doğal olsa bile gradyan performansı iyi değilse o doğal renklerin bir anlamı kalmıyor örneğin sony xh90 da önceki modellerde olan smooth gradation özelliğini kaldırdığında bu durumun getirdiği sıkıntıya bakın şimdi bu tv hep doğal renk verse ne olur...yani bir tv yi değerlendirirken genel anlamda değerlendirmek gerekiyor sizin eliniz altında yüksek parlaklık yüksek kontrast yüksek aydınlatma bölgesi vs olsunda siz keyfinize göre ayarlayın ama bunlar yoksa ekrandaki görüntüye mahkumsunuz...

• Çok parametre var ve bunların hepsi hakkında bilgi sahibi değilim. Tamamen zevk ve tercih konusu. Kendi adıma psikolojik etkinin belirleyici olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki; bir mağazada ya da misafirliğe gittiğimde üst düzey görüntü kalitesinin olduğu televizyonda vakit geçirirken ilk başta etkileyici geliyor. Birkaç saat sonra gözüm alışıyor ve sadece ekrandaki olayları takip ediyorum. Eve gelince alıştığım bu görüntü kendi televizyonumda olumsuz etki oluşturuyor ama birkaç saat sonra buna da alışıyorum. Bir şey fark etmiyor :) tüplü tv izleyelim demiyorum, belli standartların tabi ki olması gerekir. Bunun üzerindeki değerleri ilgi alanıma almamaya çalışıyorum.

Hobi olarak görüntü kalitesi ve tv teknolojisi ile ilgilenenlere bu söylediklerim tam ters düşer. Benim için günümüz teknolojisinde yeter seviyedeki standartları en az beş yıl karşılayabilen tv yeterlidir.

Burada konusu geçen üst düzey TV modellerinde ise üreticinin hangi özelliği ile ön plana çıktığını araştırmak gerekir. Burada yazdığınız özellikler çok önemli parametreler ve üst düzey TV alırken iyi araştırmak gerekir. 7bin TL olan bir TV modelinde arge çalışmaları daha çok yazılım üzerine yapılmışsa iyi görüntü beklemek hayal kırıklığı yaratabilir. Aynı şekilde panel için yeni bir girişim ile üretilen seride yazılım konusunda tutarsızlık beklenen bir olumsuzluktur. Bu yüzden TV'den beklenti TV'nin verebilecekleri ile paralel olmalı. Eğer bu bahsettiklerimiz normal şartlarda ise, hem yazılım konusunda hem de görüntü konusunda her ne olursa olsun belli standartlar her zaman sağlanabilmelidir. Buradaki gibi ışık sızmasının olduğu sorunlar asla olmamalıdır.

Burada arkadaşın bahsettiği durum beklenen kalite standartlarının altında, ciddi bir sorun. Ben böyle bir sorun ile pazarlanacağını düşünmüyorum, bahsi geçen hatanın TV ayarları ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Renk ayarını sıfıra getirip TV'nin siyah beyaz gösteridğinden şikayet etmeye benzetiyorum. Eğer sorun renk ayarında olmuş olsaydı değer yükseltilir ve düzelirdi. Buradaki sorun için biraz daha emek ve zaman harcamak gerekir. Sonunda kıyaslanan diğer TV ler gibi bir parlaklık sunamayacak da olsa düzenlenmiş görüntünün seyir zevkini böyle baltalayacak seviyede kalması ciddi bir üretim hatası olurdu.

hocam bu ips paneller film ve dizi kullanımı için satılan tv ler değil zaten sorun en başta buradan başlıyor ips panelin düşük kontrast ve parlaklık değerleri kenar aydınlatmayla birleşince ortaya bu felaket çkıyor dikkat ederseniz hiçbir incelemeci yada inceleme yapılan sitelerde film dizi kullanımı için bu panel tipi önerilmez yada yüksek film puanı alan modeller arasında ips panel yoktur...yani bu tv aslında sorunlu değil kullanıcı farklı beklentiye göre yanlış tercih yaptığı için ona göre sorunlu olayda bu kadar basit aslında :)

• bu yüzden iyi ki forumdonanimhaber var :) umarım problem en kısa zamanda çözülür.

• Ben de yeni nano796 kullanıcısıyım bu ışık sızmalarından o kadar korkuyorumki artık her aldığımız malda çıkacak nerdeyse, üstelik hata bizimmiş gibi değişim/iade konusunda çok dert çıkarıyolar. Geçmiş olsun

Doğru kalibre edilmemiş/edilemeyen egxajere görüntü sunan paneller olduğu konusunda haklısınız. Bu sebeple ihtiyca göre panel tipi belirlenmeli ve sırf test içib kullanılan otoban sa tavşana far tutulması kabilinden zifiri karanlıkta ekranda prlak nokta gezdirme fazntazisi ile tv kötülenmez normal kullanım senaryosu bu değildir. İps bir panel tipidir tıpkı va panel gibi artıları ve eksileri vardır kimse sizin kullanom tercihinize uymuyor diye kullandığınız panele hakaret etmemeli....

• LG'den destek kaydı oluşturdum panel hatasıyle ilgili. Beklemedeyim.

• RNNN kullanıcısına yanıt

Nu8000i ni sizin tavsiyenizle almıştım yıllar önce geçenlerde fiyatına indirimine kanıp düştük bu LG bataklığına sizin uyariniza rağmen.. umarım iade edebilir.

• Fanboy tartışmalarından uzak durarak, 2013 42LA860V cihazımızda sorun yokken akrabam da bulunan Samsung UE40F8000 cihazından var olan ışık sızması Samsung'u panel anlamında kötü bir cihaz mı yapar? Yoksa sorunlu bir cihaz mı yapar? Gözümün gördüğü kadarıyla iki cihazda günümüz FHD kanallarından veya online içeriklerde gayet yeterli. Hatta Samsung'un görüntü kalitesi bizim LG' ye göre bir tık daha iyi. Seri üretim hızı ile alakalı olduğunu düşündüğüm kalite problemleri çoğu cihazı etkiliyor. Ha bu X markada daha fazlaysa ve bir çözüm üretilmiyorsa uzak durmak lazım tabi. Konu özelinde ki ışık sızması problemli, sorunlu cihaza karşı LG nin tavrı umarım sizden yana olur. Bu ülkede ayıplı bir malı geri verebilmek büyük bir başarı! Gerçekten akşamları bir şey izlemek insanı sinir edebiliyor. Sorunsuz bir cihaza kavuşmanız dileğiyle, geçmiş olsun.

• kobaol10 K kullanıcısına yanıt

hocam bu kaçıncı pişmanım mesajı ben ne kadar uyarsamda satıcılar bir şekilde inandırıyor helal olsun diyorum onlara burdan :)

• pr3dTR kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam umarım.
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt

Boş yapma birader çöp gibi görüntü işte.

• Zaman kaybetmeden thh başvur. İade yada değişim olur sıkma canını
  • Demek ki herkesin tecrübesi farklı bende 2014 yılında Vatan'dan 6.200 TL'ye LG 65UB950V 4K/3D Harman serisi bi TV almıştım.. Şubat 2021 yılına kadar hiçbir sorun yaşamadan ve kalite kaybına uğramadan cihazı kullandım ve 5.000 TL'ye ilana koyduğum bir Pazar günü yasakların olmasına rağmen arayan arayana aynı gün havada kapıp gittiler.. Hemen yerine PS5 için Teknosa'dan 11.300 TL'ye LG 65NANO916NA serisi bi TV aldım.. Kurulumu yapıldı; gündüz vakti olduğu için ayrıntıları pek görme şansım yoktu ama akşam olduğunda belli başlı yerlerden ışık sızmalarını ve ekran parlamalarını fark ettim.. Arka Işık gibi birkaç ince ayar yapıp, Full Array özelliğine aktif hale getirdiğiniz de birazda olsa durum iyileşiyordu.. İnternet üzerinden yaşanan genel sorunlara, insanların bu sorunlarla ilgili şikayetlerine, kendi başlarına ürettikleri çözümlere (bant yapıştırıp paneli çekme vs.) ve servislerin bu gibi şikayetlere yaptıkları geri dönüşlere baktım.. Konu içerisinde paylaşılan bazı resimlerdeki şikayetler bende yaşanan sorunlarla aynıydı.. Teknosa'ya gittim oradaki TV'ler üzerinden önce bir yoklama yaptım sonra durumu izah ettim ve servisi onlara arattırdım.. 1 gün sonra geldiler; teker teker sorunları gösterdim, kendilerince ince ayar yapıp sonrasında özel bi kumanda ile test ettiler ve akşamına değişim kararı çıktı.. Bu seferde içime başka bir kurt düştü.. Gelen gidenden daha kötü çıkarsa diye çünkü bu yönde de çok şikayet vardı.. Neyse eski tv gitti yenisi geldi vs. derken aynı model aynı seri Yeni TV'nin kurulumu yapıldı.. Işık sızmaları veya ekran parlamaları yok.. Gerekli ince ayarları yaptıktan sonra canavar gibi kullanıyorum.. Umarım sizin de sorunlarınızla ilgili bir çözüm bulunur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzer -- 23 Mart 2021; 9:55:23 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.