Şimdi Ara

LGA 775,i915,i925 PCI-EX'li anakart yurtdışında çıktı.. napiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pentium 4 530 3.0 LGA775 işlemcisi hemen gözüme çarptı siteye girince.. bende tam amd 64 siparişi vericektim... yine şaşırdım :)

birde LGA775 ile AGP ekran kartını kullanmak için i865pe LGA775 versiyonu çıkmış..

i915 ve i925x'de PCI-EX ve 2 adet PCI slotu var.. ancak ortalarda PCI-EX ekran kartı yok.. yani alsak da bir işe yaramaz yanlış biliyorsam söyleyin..

benim şimdi üç seçeneğim oldu bakın:

1.AMD 939 3500+, ABIT AV8 veya ASUS, 2x512 Corsair DDR400,
    2.AMD 754 3200+, ASUS KV8SE-Deluxe, 2x512 OCZ DDR533
    3.INTEL P4 530 3.0 LGA775, ABIT LGA775 i865pe, 2x512 OCZ DDR550,

aha işte çık çıkabilirsen işin içinden tam da değişimin ağzında mecburen almak zorundayım.. ahh kafayı yicem.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roo -- 24/6/2004 16:20:26 >

• 1.seçenek tabiki yeni inteller tam bir hayal kırıklığı gibi.Fiyatı yüksek ama kesinlikle socket 939...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomenhaa

1.seçenek tabiki yeni inteller tam bir hayal kırıklığı gibi.Fiyatı yüksek ama kesinlikle socket 939...
    kesinlikle birinci seçenek derim ben. intel alma bence. amd64 ler gerçekten çok iyiler.

bu arada hangi siteden nerden sipariş veriorsun???(newegg miş görmemişim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaLaVeRa -- 24/6/2004 16:31:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaLaVeRa

kesinlikle birinci seçenek derim ben. intel alma bence. amd64 ler gerçekten çok iyiler.

Alıntıları Göster
    ramler bir problem yaratırmı onu düşünüyorum..

çünkü garanti olmayacak birde parçalar yeni çıktı?

sizce rahatlıkla 1.seçeğeni almalımıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaLaVeRa

Alıntıları Göster
    hocam onu alıp oc yapmak istediğinde 100MHz bile zarzor oc çekebilip bir de üstüne o kadar para dökmek varken ben yanından bile geçmem.

soket 939 a yönel bence.. kaldı ki en ucuz sempronlarda bile Hypertransport olacak.. Hatta sempronunki kifayetsiz kalırsa VIA anakartlarda harici hypertransport çipi de var 2000MHz de çipset. misler gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEA24002F

hocam onu alıp oc yapmak istediğinde 100MHz bile zarzor oc çekebilip bir de üstüne o kadar para dökmek varken ben yanından bile geçmem.

soket 939 a yönel bence.. kaldı ki en ucuz sempronlarda bile Hypertransport olacak.. Hatta sempronunki kifayetsiz kalırsa VIA anakartlarda harici hypertransport çipi de var 2000MHz de çipset. misler gibi.

Alıntıları Göster
    LGA 775 in bi getirisi yok şimdilik.testlere bakabilirsin.
    soket 939 diyorum bende
  • quote:

Alıntıları Göster
    hoca tam anlayamadım hangisi için söylüyorsun 100 mhz bile zor görür?

socket939 alıyorum o zaman.. biraz kasacaz ama napalım öyle bi zamanda alıyorum ki tabii..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roo

hoca tam anlayamadım hangisi için söylüyorsun 100 mhz bile zor görür?

socket939 alıyorum o zaman.. biraz kasacaz ama napalım öyle bi zamanda alıyorum ki tabii..

Alıntıları Göster
    abi işlemciye en pahalı anakartta bile o kadar pahalı parçaların garantisini bozup mod yaparak %20 oc u ancak çekebiliyorsun. o da su soğutma mı ister artık araba radyatörü mü ister kim bilir.

Yani THG stili deyişleri geç abi.. çok şey de bekleme onlardan.
  • quote:

abi işlemciye en pahalı anakartta bile o kadar pahalı parçaların garantisini bozup mod yaparak %20 oc u ancak çekebiliyorsun. o da su soğutma mı ister artık araba radyatörü mü ister kim bilir.

Yani THG stili deyişleri geç abi.. çok şey de bekleme onlardan.

Alıntıları Göster
    socket 754 almda tam bir geçis varyasyonu....Onun dışında amd intel sana kalmış...Oc için önlem alınması yerinde olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcpratik_editor

socket 754 almda tam bir geçis varyasyonu....Onun dışında amd intel sana kalmış...Oc için önlem alınması yerinde olmuş

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinal: pcpratik_editor

O/c için önlem almaları bence AMD yi yanlarına çekemezlerse kendileri için kötü.

• quote:

Alıntıları Göster
    e zaten adam value bile çıkarıyor 939a via da valouelarda özellik eksikliği olmasın diye 2GHz lik çipset koyoyor anakartına. 754 zaten anlaşıldı belli ki. intel yine sana kalmış ama tam bir oc fakiri onlar da.
  • quote:

e zaten adam value bile çıkarıyor 939a via da valouelarda özellik eksikliği olmasın diye 2GHz lik çipset koyoyor anakartına. 754 zaten anlaşıldı belli ki. intel yine sana kalmış ama tam bir oc fakiri onlar da.

Alıntıları Göster
    o/c yapmak istemiyorum zati ya..
    sistem hızlı çalışsın yeter.. uyum sorunu olmasın.. aldığımda sorun çıkarmasın sadece bunlar..

sizce 1.AMD 939 3500+, ABIT AV8 veya ASUS, 2x512 Corsair DDR400,
    alayım mı?..
  • quote:

sistem hızlı çalışsın yeter.. uyum sorunu olmasın.. aldığımda sorun çıkarmasın sadece bunlar..

alayım mı?..

Alıntıları Göster
    süper olur.. tadından yenmez.
  • quote:

alayım mı?..

Alıntıları Göster
    1. sistem gayet güzel duruyor valla
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinal: Acharad

tamam ben cevabımı aldım :)
    ilgilendiğin için saol..

• quote:

quote:

Orjinal: Acharad

tamam ben cevabımı aldım :)
    ilgilendiğin için saol..

Alıntıları Göster
    çok güze bir seçim. de merakımdan sorucam. o 3 parça yaklaşık ne kadara maal olucak sana?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fistan

çok güze bir seçim. de merakımdan sorucam. o 3 parça yaklaşık ne kadara maal olucak sana?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinal: Fistan

819$ tam şimdi hesapladım..
  • quote:

quote:

Orjinal: Fistan

819$ tam şimdi hesapladım..

Alıntıları Göster
    oy oy oy
  • quote:

Orijinalden alıntı: mav1li

oy oy oy

Alıntıları Göster
    En az 2 belki3 sene hiç upgrade ypamadan rahat rahat idare edersin...
  • quote:

En az 2 belki3 sene hiç upgrade ypamadan rahat rahat idare edersin...

Alıntıları Göster
    upgarde mi 3 senemi bir sene sonra yeni parcalar cıkınca agzımızın suyu akacak satıp elmizdekileri parada varsa yenilere hucum.ama once elmizdekileri satacak bir kac enayi bulmak lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.