Şimdi Ara

LGA 775 için öneri CPU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun.

Benim bilgisayarım LGA 775 pine sahip. Şimdi öncelikle düşündüğüm şey, bilgisayarın anakarttan dahil tamamen değiştirip DDR3 bir makina yapmak i3 bir işlemci almaktı. Fakat sonra dedim ki, Şimdi seneye Üniversite var inşallah kazanırsak, üniversiteyi istanbulda okumayacağım. Yani istemiyorum ama çıkarsa da okurum en azından kira parası vermem Neyse sonuç olarak, bilgisayarı yenilemeyi değilde sadece CPU'yu yenilemeyi düşünüyorum ve bu işten çok anlamadığım için sizden yardım istiyorum.

PC Özellikleri:
    Intel E6300 Core 2 Duo 1.86 işlemci
    Nvidia Zotac 9800GT Synergy 1 GB 256 Bit
    Intel DPL965LT Anakart
    DDR2 5.5 GB Ram 2+2+1+512

Yurtdışından getirebilme ihtimalim var. Bu bilgiler dahilinde LGA 775'e uygun bir CPU önerebilir misiniz? (Çok pahalı olmayan 1 sene max 2 sene kullanabileceğim adam gibi)

• illa 775 alıcam diyorsan 2.el al
    2.el almışkende 4çekirdekli q6600 al derim
  • Bende az önce bunu gördüm beğendim ama sizce de güzel mi?

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=84034&ad=iNTEL-C2QUAD-Q8400-2.66GHz-LGA775-4MB-1333MhZ-islemciler

NOT: 2. El olarak düşündüm.
  • ben bazı eski 965 çipset anakartların 45nm işlemcileri desteklemediğini görmüştüm..bu nedenle işlemci almadan önce anakartının desteklediğine emin olmanı öneririm

http://processormatch.intel.com/CompDB/

şu linkte 3. seçeneği seçer anakart model numaranı ve almayı düşündüğün işlemciyi yazarsan uyup uymayacağının sonucu çıkar
  • This combination is not compatible.

Böyle birşey dedi yanlış bişey mi yaptım yoksa uyumsuz olduğunu mu söylüyor? Uyumsuzsa alcak hiç bişey kalmıyor ki. 4 Çekirdeklerin çoğu 45nm.

Evet sanırım uyumsuz az önce Q6600 VE Q6700 'e baktım uyumlu dedi. Bu iki seçenek var o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellomoto718 -- 12 Kasım 2011; 12:30:35 >
  • 2.el alacaksan deneyerek alırsın 45nm leri..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.