Şimdi Ara

Retro Sistem (LGA 775) Upgrade Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bir retro sistem mevcut. Gigabyte GA-G31M-ES2L (rev 2.4) üzerinde bir Core2Duo E8400 işlemcim var ve 2 adet 2GB DDR2 RAM ile besleniyor. İşlemciyi 467MHz x9 olarak 4.2GHz ile kullanabiliyorum. Bunun için 1.35V veriyorum ve çekirdekler sırasıyla maksimum 67°C ve 58°C görüyorlar.

Sorum şudur ki bu işlemciyi upgrade etmeli miyim sizce? Edersem yerine ne önerirsiniz? Sarı sitede bana yakın olarak şu ürünleri ve fiyatları gördüm. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Q6600 - 100TL

Q8200 - 100TL

Q8300 - 120TL

Q8400 - 150TL

Q9300 - 180TL

Q9500 - 300TL

Q9550 - 500TL

Not: Cihaz Windows 10 Home SL 64bit çalıştırıyor SSD üzerinden.

• Q8200 / 8300 / 8400 önermem. Çarpan sayısı düşük olduğu overclockta yüksek hızlara çıkamıyorlar.

Burada en f/p seçenek Q6600. G0 revizyon kullanmıştım. P35 DS3L anakart ile 3.4 GHz (1.4v veriyordum) günlük kullanıyordum. Benimki biraz takozdu. Yanlış hatırlamıyorsam biosta VID değeri düşük görünen işlemciler daha iyi overclock oluyordu.

Amaç hız rekoru kırmaksa 4 çekirdek bir işlemci ile 4 ghz'i geçmeniz zor. Amaç günlük kullanımda biraz daha iyileşmek ise 4 çekirdeğe geçilebilir. Bu sefer de 4 gb ram ayakbağı olur. Size kalmış.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Amaç overclock rekoru ya da denemesi değil. Bahsettiğim PC zaten genel olarak internette gezinmece, video veya IPTV izlemece için kullanılacak. Oyun olursa da 15 yıllık oyunlar oynanacak üzerinde. E8400'ü güncelleştirmeye gerek olur mu esas anlamak istediğim nokta. Olursa da sanki Q6600 daha iyi bir seçenek gibi 100TL gibi komik bir meblağ için.

• Bu anakartı işyerimde kullanmıştım. 2 GB ram ile getirilmişti.Ram miktarı artırılabilir mi,işlemci terfii durumu nedir düşüncesi ile araştırınca anakart biosunun intel Xeon işlemcileri kullanabilmek için gerekli mikrokod bios terfisi ve LGA771'den LGA775'e mod edilmiş chipset desteğine uygun Xeon işlemci ile daha sabit,daha uzun süre saat üstü hızlarda çalısabileceğimi öğrendim. 4GB toplam hafızaya terfii
    en son işletim sisteminizi yeni bir işletim sistemine terfii yaparken birebir kopyalayabilecek programlar ile diyelim ki Windows 10 64 bit'e terfii ederek (terfii sonrası Windows 10 home sisteminizde kurulu her yazılımınızı 64 biy Windows 10'da tek tek kurmadan 64 bit windows'ta 4 GB hafıza ile bilgisayar kullanımı maceranıza devam edebilirsiniz.
    Ben Xeon mikrokod bios terfiisini araştırıp kurmadım.
    Bilgisayarım muhaebe sunucusu idi.Hem vakit, hem gerekli bilgi ihtiyacı sebebleri ile bios terfiisini kurmadım.
    Ama bu cinsten Mod edilmiş Xeon işlemci terfii örneklerine internette tesadüf edebilirsiniz.
    4GB ram, 64 bir işletim sisteminde sizin bir müddet daha yolculuğunuza sebep olacaktır şeklinde düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.