Şimdi Ara

LGA 775 P4 3.2 Sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işlemci sıcaklığı 96-97 derece arası dolaşıyor.sıcaklığı gösteren yer şu anda kırmızı renkli.Ne yapabilirim

• bilgisayarı kapatabilirsin mesela
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusuf117

bilgisayarı kapatabilirsin mesela

bu ara forumu bole esprık arkadaslar sardı.

sorununa gelıncek kasa yan kapagını ac hala cok yuksekse fanlarının yerıne daha saglam sogutabılen fan veya set olarak baska bır sogutucu set al.baska turlu sogutabılcegını sanmıorum
  • bilgisayarı ılk aldıgından berı mı bole yoksa yenımı oldu.İlk aldıgından beerı boyleyse fan yerıne tam oturmamısda olabılır.soledıgın rakam cok ucuk bı rakam işlemcin nasıl hala yanmadı onu anlayamadım.belkide yanlıs olcuyodur.bazı anakartlar fazladan olcebiliyo.
  • COOLERMASTERI TAVSIYE EDERIM COK KULLANISLI VE SESSIZ 1400 RPM YADA CPU UZERINE UFLEYECEK EXTRADAN YAN KAPAGA 80 LIK BIR FAN MONTE ET.
  • üflicek değil içerdeki havayı dışarı atıcak bir fan lazım.yoksa daha çok ısınır
  • tamam bak şimdiye kadar dua et işlemcin uçmamış bundan sora bilgisayarı acarken uzun kullanma yani sorunun kaynağını bulanakadar kısa aralıklarla aç kapa yoksa işlemci almak zorunda kalırsın

yada boardın yanlış okuyodur yaksa o değerler çok yüksek değerler allah muhafaza

aldığından beri böyle alması imkansız

bide bilgisayar calısırken işlemcinin soğutucusuna elle bakalım elini çektiryomu ama dikkat et sakın bi entegreye falan dokunma statik elektrikten yakarsın boardı kolay gelsin
  • Asus p5gd1-pro anakartım.Bu anakart yanlış ölçebilir mi dereceyi?
  • öncelikle nereden bakiyorsun..biosdanmi yoksa everst veya speedfan tarzi bir programlami?programlar bazen yanliş ölçebiliyor..
    yüksek olduğunda eminsen;
    kasanin kapaklarini açıp serin bir yere koy(vantirator veya pencere onü) eğer sıcaklık gene yüksekse işlemci fanin bozuk olabilir...

sıcaklık cok yüksek çünki..
  • Kasanın yan kapağı açık 94.5-95 derece.Sıcaklığa biostan bakıyorum,kasanın önündeki göstergeye bakıyorum 31-32 derece.Windowsu açmayı düşünmüyorum şuan çünkü işlemcinin yanma ihtimali var o yüzden daha bi program kurup ısıyı ölçemedim.
  • o kadar yüksek bi ısıya çıkması için fan ile işlemci arasınsa hiç termal macun sürülmemesi gerekir.bende daha 1 ay öncesine kadar lga 3.2 kullanıyordum anakart gigabyte 915p-g idi ısı en fazla idlede 38 dereceyi gördü tabi kasa iki tane 80mm fan önde, 1 tane 80 mm yan kapakta 1 adet 120 fan arkada bide power supplynin 120mm fanı vardı.senin bahsettiğin ısı çok yüksek, elini işlemcinin üstündeki soğutucuya bi dokundur elini yakıyorsa değer doğrudur,yok eğer elini yakmıyor sadece çok az bı sıcaklık hissi varsa anakartın ısı sensörleri ısıyı yanlış gösteriyordur.birde şu var intel işlemcilerde ısı bu aşamaya zaten gelmeden pc sürekli restart durumunda olur bu intel işlemcilerin bi özelliği sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necat -- 19 Temmuz 2005, 19:58:16 >
  • Sorun anakarttanmış.Anakartı değiştirince 42 derece gösterdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.