Şimdi Ara

LGA775 Anakart Sistem Güncellemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar baya eski bir bilgisayarım var. Çok üst seviye oyunlar oynamıyorum fakat MSI Afterburner'dan verilere bakınca FPS ve MOBA oyunlarında işlemcimin zorlandığını farkettim. Özellikle kapalı betası yeni açılan Valorant'ı deneyeyim dedim fakat GPU kullanımı %30'dayken işlemcim sürekli %100'de oluyor.

I3, I5 işlemcilere geçmek istesem dolaylı olarak Anakart ve RAM de değiştirmek zorunda kalıyorum. Zaten birkaç ay içerisinde yeni bilgisayar toplayacağım için böyle bir şey yapmak istemiyorum. LGA775 pin için hangi işlemcileri tavsiye edersiniz?

Sistemim
    Anakart: ASUS P5G41T-M LX3
    Ekran Kartı: AMD Radeon HD 5750
    İşlemci: Intel Pentium E6500
    RAM: 6GB
    SSD: ADATA 240GB SU650

Xeon ve Quad serisine baktım. Xeon'larda BIOS güncellemesi gerekiyor diye okudum birkaç yerde, bu doğru mu? Q9650 almak ne kadar mantıklı olur?

Ek soru olarak bu işlemciler artık hep ikinci el olarak var.(sahibinden, gittigidiyor, letgo vs.) Sizce böyle bir alışveriş yapmak güvenilir mi?

• Aynı anakart ile x5460 kullanmıştım. Xeon işlemciler fiyatına göre verdiği performans iyidir. Ayrıca hali hazırda kullanan çok kişi olduğu için merak ettiğiniz oyunların performans videolarını Youtube da bulabilirsiniz. X5460 yada E5450 kullanabilirsiniz. Bunlardan birini kullanacaksanız microcode'lu bir bios yüklemesi yapmanız gerekir buda çok basit bir işlemdir. İki işlemcinin performansı hemen hemen aynıdır x5460 e5450 ye göre daha çok ısınır.
    Edit: anakartınızın overclock potansiyeli pek yok. Alacağınız işlemciye en fazla %15 overclock yapabilirsiniz. Test videolarına bakacaksınız bunu göz önünde bulundurun. Ayrıca bu işlemciler çok eski olduğu için sıfırı zaten bulunmuyor. Genellikle ilk tercih aliexpress oluyor. Şu anda Çin'den kargo sevkiyatı var mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 14 Nisan 2020; 0:48:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Aynı anakart ile x5460 kullanmıştım. Xeon işlemciler fiyatına göre verdiği performans iyidir. Ayrıca hali hazırda kullanan çok kişi olduğu için merak ettiğiniz oyunların performans videolarını Youtube da bulabilirsiniz. X5460 yada E5450 kullanabilirsiniz. Bunlardan birini kullanacaksanız microcode'lu bir bios yüklemesi yapmanız gerekir buda çok basit bir işlemdir. İki işlemcinin performansı hemen hemen aynıdır x5460 e5450 ye göre daha çok ısınır.
    Edit: anakartınızın overclock potansiyeli pek yok. Alacağınız işlemciye en fazla %15 overclock yapabilirsiniz. Test videolarına bakacaksınız bunu göz önünde bulundurun. Ayrıca bu işlemciler çok eski olduğu için sıfırı zaten bulunmuyor. Genellikle ilk tercih aliexpress oluyor. Şu anda Çin'den kargo sevkiyatı var mı bilmiyorum.
    BIOS işleriyle hiç tecrübem yok X5460 almak yerine Q9650 alsam bu işi BIOS'la uğraşmadan halledemez miyim?
    Performans olarak pek fark göremedim userbenchmark'ta.

• Emirkaon E kullanıcısına yanıt
    xeon771to775biosmod.blogspot.com
    ASUS P5G41T-M LX3 XEON BIOS-MOD
    https://xeon771to775biosmod.blogspot.com/2018/12/asus-p5g41t-m-lx3-xeon-bios-mod.html?m=1

ismailTPC_Hastanesiyoutube
    Asus P5G41T-M LX MODLU BIOS GÜNCELLEME YÜKLEME ANLATIM-Xeon İşlemciler için
    https://www.youtube.com/watch?v=APdF_NExYtY&feature=youtu.be

Hocam tercih tabiki sizin. Arada çok fiyat farkı yoksa q9650 de tercih edebilirsiniz. Modlu bios yüklemek bios güncelleme ile aynı işlem. Videoda gördüğünüz gibi yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

https://xeon771to775biosmod.blogspot.com/2018/12/asus-p5g41t-m-lx3-xeon-bios-mod.html?m=1

https://www.youtube.com/watch?v=APdF_NExYtY&feature=youtu.be

Hocam tercih tabiki sizin. Arada çok fiyat farkı yoksa q9650 de tercih edebilirsiniz. Modlu bios yüklemek bios güncelleme ile aynı işlem. Videoda gördüğünüz gibi yapabilirsiniz.
    Bulabilirsem ilk tercihim Q9650 olacak, bulamazsam dediğiniz gibi E5460 alıp BIOS mod yoluyla halletmeye çalışacağım.

Son bir sorum daha olacak yeni bilgisayar aldıktan sonra bu kasayı atmayıp kullanmak istiyorum. Bir kardeşim var, evde iki bilgisayar olması her zaman avantajlıdır. Ekran kartına da bir yükseltme yapmayı düşünüyorum.

Q9650/E5460 ile darboğaz olmayacak şekilde kullanabileceğim en iyi ekran kartı nedir? (RX 570/RX 460 gibi ekran kartlarını besleyebilir mi?)

Yardım ettiğiniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirkaon -- 14 Nisan 2020; 1:31:38 >

Rx 460 fazlasıyla yeterli olacaktır. 570i besleyemez

200-250 TL'ye HD 7770 veya HD 7790 fazlasıyla yeter. RX 460 dengi GTX 950 ile Q6600@3.4 ghzde darboğaz oluyordu. Hem 150-200 TL cebinizde kalır, SSD eklersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.