Şimdi Ara

Li-ion pil mi, AA kalem pil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
30.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dijital fotograf makina modellerinin bazılarında (genellikle hafif ve ince olanlarda sanırım)
    sadece li-ion batarya kullanılıyor
    li-ion bataryanın diger AA kalem pillere gore avantajı nedir
    acaba daha uzun sure mi dayanıyor mesela video cekimi yaparken falan
    bilgisi olan var mı

li-ion pillerin temini ve özellikle fiyatı konusunda tereddut etmistim. konuyla ilgili samsung turkiye dagıtıcısı kont'a mail attım. gelen cevap asagıda.

-------------------------------------------------------------
    İyi Günler;

Öncelikle web sitemize ve ürünlerimize gösterdiginiz ilgiye çok tesekkür ederiz.

Belirtmiş olduğunuz yedek parçalar firmamızın stoklarında mevcuttur. Ürünler; Pil 30$+kdv, Şarj aleti 30$+kdv, Şarj kiti 50$+kdv fiyata sahiptir. Aşağıda link'i yer alan size en yakın yetkili teknik servislerimizden bu parçaları temin/talep edebilirsiniz.

http://www.kont.com.tr/pages/ce.asp

Yardımcı olabileceğimiz başka bir konu olursa; mail atabilir veya Call Center numaramızdan (0216 444 KONT) bizlere ulaşabilirsiniz. (0216 444 5668 )

Saygılarımızla...

• Li-on pil avantaj gibi geliyordu bana ama senin bu mesajını görünce yani fiyatları görünce tereddüt ettimçünkü bir seyahate gitseniz li-on pil bittiğinde şarj etme imkanı olmayabilir ama en kötü ihtimal bi kalem pil alır kurtulursunuz pillilerde.

Ayrıca 2500mah piller de 5ytl di yanılmıyorsam. Alırsın 1 yıl kullanır aatarrsın ömrünü doldurunca ama li-on pil cep telefonu gibi bi süre sonra enerjisiçabuk bitmeye başlayınca 60milyon verip yenisini almak zor olur hele birde pyasada zor bulunması ve teknolojinin de çabuk eskimesi ile zor bulunur hale gelebilir...

Birde abi li-on makine olsun diye dünya para verip üç beş makine ancak buluyoruz halbuki pilli birsürü kaliteli model var bende bundan sonra pilli arayacam
  • Şarj edilebilir NiMH AA pillerin de, Li Ion pillerinde kendilerine has avantajları vardır.

- Li Ion piller daha küçük ve daha hafiftirler, AA'lar daha ağırdırlar.
    - Farklı boyutlarına rağmen, AA pillerden daha iyi performans sergilerler.
    - Li Ion piller pahalıdır (gerçi eBay'de çok ucuza da bulunabiliyor bazen), AA piller ucuzdur.
    - AA piller her yerde bulunur, Li Ion pil bulunmaz.
    - Li Ion pil ansızın biterse yedeği mutlaka gerekir, AA piller bitse bile herhangi bir marketten alacağınız performanslı alkalin piller sizi bir süre daha idare eder.
  • Eğer boyut çok önemli değilse AA pili tek geçerim. Tatile giderken bi dünya aparatla gitmek pek cazip gelmiyor. Koy telefon çantanın yanına kalem pillerini keyfine bak.
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkur ederim
    zaten sırf bu yuzden sevdigim bir lityum pil kullanan modeli almaktan vazgectim benzer ozellikte kalem pilli modele döndüm
  • Selamlar ,

Eminönünde nimet ablanın 2-3 yanındaki fotoğrafçıda 4 ytl ye 2600 gp marka pil satılıyor ayrıca 12 ytl yede sarj cihazı satılıyor tavsiye olunu ;)
  • bence aa pil kesinlikle daha avantajlı.diğeri bitince şarj olana kadar fotoğraf çekebilmek için yedeğinin olması lazım.ancak aa pili arkadaşlarında dediği gibi heryerde bulmak mümkün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AA Kalem pil kapasitesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hort !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cowinenge -- 6 Nisan 2013; 21:15:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

Hort !

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.