Şimdi Ara

Library, Cache,Application Support dizinleri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 128gb ssd'li macbook pro kullanıcısıyım ve Whatsize uygulamasını kullanarak hangi dosyanın boyutunun ne kadar olduğuna baktığımda başlıkta bahsi geçen Library, Cache gibi dosya sistemlerinde her birinde 5'er gb'lık alan kapladığını gördüm. Bahsi geçen dizinlerin mantığı az buçuk bilsemde aranızda bu dizinler hakkında detaylı bilgi verebilecek olan var mı ?
    Yada en azından hem library dizinin deki hemde users dizinin deki var çok boyutlu cacheleri yer açmak adına temizlersem yaşayabileceğim sıkıntılar hakkında bilgisi olan var mı ?

• Ben cleanmymac 3 ve onyx ile periodik olarak temizliyorum.Yoksa gereksiz yer kaplıyor.
  • Arkadaşlar buradaki bazı dosyalar geçici de olsa bazıları sisteminizin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Bu yüzden mac işletim sistemlerinde çok gerekmedikçe ne rami nede bu klasörleri temizleyin. Windowsta disk temizleyici varken Mac OS X de olmamasının bir sebebi var. Tavsiyem safari tarihçesinin bile gerekmedikçe silinmemelidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr_pc kullanıcısına yanıt
    Kusuruma bakmayın çok yoğun olduğumdan uzun süredir girememiştim bu sayfaya ama ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Birde geçmişte sildiğim programlardan ufak tefek kalıntılar kalabiliyor onları sildim yinede ama diğerlerinden çok emin değilim işte.
  • Cache klasörü içeriğini silebilirsiniz, Cache yapısı gereği kolay erişim için oluşturulmuş fakat gözden çıkarılabilir dosyalardan oluşmaktadır.

Diğer klasörler için silmeden önce bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim, içlerinde hayati dosyalar olduğu gibi silinebilir dosyalar da olabiliyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.