Eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig'de geride kalan 53 sezonda en fazla gol atan futbolcu Hakan Şükür olarak tarihe geçti.
Hakan Şükür, Türkiye'deki lig kariyerinde toplam 249 gol atarak, 2007-2008 sezonunda, bu unvanı yıllar sonra Tanju Çolak'ın elinden almayı başardı ve listenin en başına yerleşti. Hakan Şükür'ü 240 golle Tanju Çolak, 219 golle Hami Mandıralı, 217 golle Metin Oktay, 200 golle de Aykut Kocaman izliyor.
Hakan Şükür, Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Metin Oktay ve Aykut Kocaman, aynı zamanda lig tarihinde 200 gol barajına ulaşan 5 futbolcu oldu.
Ligde 100 gol barajını, geride kalan 53 sezonda yalnızca 33 futbolcu geçebildi.
Fenerbahçeli Alex de Souza, Medical Park Antalyasporlu Necati Ateş ve Trabzonsporlu Umut Bulut, listeye geçen sezon eklenen isimler oldu.
YABANCI FUTBOLCULAR Lig tarihinde 100 gol barajına şimdiye dek yalnızca 3 yabancı oyuncu ulaşabildi.
Sonradan Türk vatandaşlığına geçen Boşnak Elvir Boliç, Galatasaray, Gaziantepspor, Fenerbahçe, İstanbulspor, Malatyaspor ve Gençlerbirliği formaları altında toplam 129 gole imza atarak Türk futboluna damgasını vurdu.
Uzun yıllar Türkiye'de top koşturan Kongolu Andre Kona Ngole de 100 gol barajına ulaşan ikinci yabancı oyuncu olarak tarihe geçti.
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza ise geride kalan sezonda attığı 28 golle hem "Gol Kralı" unvanını aldı, hem de Süper Lig'de 122 gole ulaşarak, "100'ler Kulübü"ne giren 3. yabancı oyuncu oldu.
ORTA SAHADAN 3 İSİM Türk futbolunun en golcü isimleri arasına giren toplam 33 futbolcudan 3'ü, bu unvanı orta sahada görev yaparak ulaştı.
Beşiktaş'ın efsanevi oyuncuları "Şifo" lakaplı Mehmet Özdilek ve Sergen Yalçın ile Fenerbahçe tarihine damgasını vuran Brezilyalı yıldız Alex de Souza, "100'ler Kulübü"ne diğerlerinin aksine forvet hattında değil, orta sahada oynarken girmeyi başardı.
Özledik be KRAL.
belçika maçında uçtu sanmıştım.
A milli takımı sırtlayan isimler her zaman Galatarasaydan çıkmıştır.
Kral Şükür !
96 da macaristanı inönüde 2-0 yenmiştik, 9 ve 31 inci dakikalarda goller hakan şükürden gelmişti. o göllerin görüntüsünü arıyorum. özellikle de ikinci gol. daha önce izlememiş olanların ağzı açık kalacak...
Hakan Şükür gibi oyuncularımızın değerini bilemedik,gönderirken bile olaylarla gönderdik,tören yapmadık.
Bu adamın kafasıyla attığı şutları çoğu futbolcu ayağıyla atamaz. Öyle darbeli vuruyordu ki kaleci çaresiz kalıyordu. Bana göre dünyanın en iyi hava hakimiyetine sahip futbolcu. Onun gibisi bir daha gelmez.
quote:
Orijinalden alıntı: tomthejeer
Bu gol aklımdan hiç çıkmıyor.Hakan Şükür denildiğinde aklıma gelen ilk gollerden birisi.
Kral!
quote:
kırıkla çıkıkla oynadığı çok maçı bilirim.. video nun 4:30 dan sonraki kısmı özellikle izleyelim...
quote:
kırıkla çıkıkla oynadığı çok maçı bilirim.. video nun 4:30 dan sonraki kısmı özellikle izleyelim...
bende bayadır ilker yasin in "şapka çıkartacaksınız şapka" diye bağırdığı hakan ın isviçreye ceza sahası dışından aşırtma tarzı attığı golü arıyorum , seken topa fena çakmıştı birdaha öyle bir gol atamadı zaten
heh ya burda varmış , 2:42 ( kaç sene oldu izlemeyeli belki ama sergen in indirişi bile dün gibi aklımdaydı :) )