hakemin durduğu yer zaten yanlış, benim burda takıldığım nokta, bu pozisyonu verirken bu açı ile değil, kaleye yakın lan kamera ile çekilen görüntüye çizgi çektiler, orada kamera yere daha yakın olduğundan çekilen çizgile saha çizgisi uyumunu görünmez hale getirdiler, bu açıdan da bakınca saha çizgilerinde adamın 1mt önde olduğunu zaten görüyorsun. yan hakem de hizada olmayın ca kaçırmış olayı. kaçabilir. benim taktığım ligtv nin yanlış açı ile çizgi çekip bizi yanıltması
Çizgi konusunda saçlamayabiliyorlar bazen.
Bir keresinde de yanlış hatırlamıyorsam. Defans oyuncusunun vücudunun kaleye yakın tarafından değil de diğer taraftan çizgi çekmişlerdi. Böyle olunca defans oyuncusu ile aynı hizada olan ofans oyuncusu ofsaytta gibi görünüyordu. İlk bakışta ofsayt gibi algılıyordun. Ama dikkatli bakınca farkına varılıyordu işin.
Ha birde bazen öyle çizgi çekiyorlar ki. Çim izlerine paralel gitmesi gereken çizgi ileride bir yerlerde çim izleriyle kesişiyor vb.
quote:
Orijinalden alıntı: Rizeli
hakemin durduğu yer zaten yanlış, benim burda takıldığım nokta, bu pozisyonu verirken bu açı ile değil, kaleye yakın lan kamera ile çekilen görüntüye çizgi çektiler, orada kamera yere daha yakın olduğundan çekilen çizgile saha çizgisi uyumunu görünmez hale getirdiler, bu açıdan da bakınca saha çizgilerinde adamın 1mt önde olduğunu zaten görüyorsun. yan hakem de hizada olmayın ca kaçırmış olayı. kaçabilir. benim taktığım ligtv nin yanlış açı ile çizgi çekip bizi yanıltması
Bu aı seni yanıltıyor. Pozisyon ofsayt değil. Koyu alanın açık alanla kesiştiği yeri referans al yanılmamak için. Beyazlı oyuncunun kafasının iz düşümünü al. Kırmızılı oyuncunun sol ayağı ile aynı hizada.
Bu aı seni yanıltıyor. Pozisyon ofsayt değil. Koyu alanın açık alanla kesiştiği yeri referans al yanılmamak için. Beyazlı oyuncunun kafasının iz düşümünü al. Kırmızılı oyuncunun sol ayağı ile aynı hizada.
Tertemiz ofsayt.. Gölgelerine baksan anlarsın zaten.. Bu kadar çapraz açıdan bile zar zor beyazlı önde duruyor. Bir de tam açısından baksan kırmızılı oyuncunun öndeki ayağı en yarım metre kadar önde..
Al bu da ofsayt çizgileri çizilmiş hali.. Siyah çizgi kırmızı oyuncuya ait. Öndeki ayağına göre çizilmiş
Bu açıdan baktığında beyazlının önde durması imkansız zaten. Ona rağmen önde duruyor. Ters açıdan bakıldığında beyazlı önde durur ve ofsayt olarak görünmez. Pozisyon bu açıdan bakılınca kesin ofsayt görünmesi gerekirken buna rağmen görünmüyor. Adamın kafasının izdüşümünü görmüyorsunuz oraya dikkatli bakın. Ofsaytla uzaktan yakında alakası yok. Ayrıca tam çizgiye paralel bakılmadığı sürece gölgelerde yanıltır.
quote:
Orijinalden alıntı: samplus
Bu açıdan baktığında beyazlının önde durması imkansız zaten. Ona rağmen önde duruyor. Ters açıdan bakıldığında beyazlı önde durur ve ofsayt olarak görünmez. Pozisyon bu açıdan bakılınca kesin ofsayt görünmesi gerekirken buna rağmen görünmüyor. Adamın kafasının izdüşümünü görmüyorsunuz oraya dikkatli bakın. Ofsaytla uzaktan yakında alakası yok. Ayrıca tam çizgiye paralel bakılmadığı sürece gölgelerde yanıltır.
Valla 3 boyutlu düşünme biraz yetenek işi.. Kızmayın ama göremiyorsunuz malesef. Açık ofsayt bu pozisyon
Bu pozisyon maçı izlerken benimde gözüme çarptı hatta bu resimde top ayaktan çıktıktan sonra alınmış çok azda olsa tam ayaktan çıkarken açık şekilde ofsayt pozisyon ama hakemin durduğu yer zaten yanlış o yüzden kaldıramamış bayrağı..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme