ARKADAŞLAR MAKİNEYE KURDUĞUM LINUX I KALDIRDIM AMA LİLO YU KALDIRAMADIM VE HALA AÇILIŞTA ÇIKIYOR HANGİ İŞLETİM SİSTEMİ DİYE SORUYOR NASIL KALDIRILACAĞINI BİLEN BİR ARKADAŞ BANA ANLATIRSA ÇOK SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER
linux kısmına yazarsan orada daha yardımcı olan kişiler olabilir sana.
aslında master boot record u silmem gerek sanırım ama tam olarak emin olmam lazım komuttan ama linux kısmına da yazarım zaten saol
linuxu kaldirdiktan sonra XP yi CD den boot etmen ve rescue seceneği ile acip fdisk /mbr yazman.Bu kadar.
dos başlangıç disketi ile açtım ve dediğin komutu yazınca bad command or file name dedi zaten sorunum da böyle doğdu diyebilirim
bu arada cd yanımda değil o yüzden disketten açtım yani mutlaka cd gerekiyorsa beklemem gerekecek anlaşılan :(
bilgisayarım>sağtıkla>özellikler>gelişmiş>başlangıç ve kurtarma>ayarlar>düzenle açılan notepad'de kaldırmak istediğin satırı sil ...
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
yukarıdaki satırlar çıkıyor ama burada linuxla ilgili bir kısım varmı anlayamadım
yanlış mı hatırladım acaba ? dur şu arşivimi bir karıştırayım ...
ya bende aynı sorunu yaşadım ama daha kötüsünü ben linuxu sildikten sonra boot ekranı bile çıkmadı sadece grub deyip kalıyordu sonra windowsu yeniden yükledim tabii sorun şindilik çözüldü de bi daha aynı şekilde linux u sildikten sonra master boot record denilen şeyi nasıl ayarlıyacam bilmiyorum.
murat o satırları silersen disk raw a düşer haberin olsun sen beni dinleme bildiğini oku nasılsa gene bana gelip kurtar beni diyeceksinnn
fdisk /mbr
Yahu adam ne diyor görmüonuzmu "DOS Başlangıç disketiyle açtım" Windows 9x bir Startup disk ile açmış e tabi oLmaz /fdisk mbr .. Kardeş Al eline bir WINDOWS XP Bootable CD onun ile başlat PC yi sonra İlk Mavi Ekranda "R" tuşuna bas. Orda yaz şu /fdisk mbr yi.
quote:
Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant
murat o satırları silersen disk raw a düşer haberin olsun sen beni dinleme bildiğini oku nasılsa gene bana gelip kurtar beni diyeceksinnn
fdisk /mbr
olum sen konuyu tam okumadan konuşuyorsun orada ben lilo ile ilgili birşey görmediğimi yazdım bu arada sanırım olay xp den teknik yardım bölümünde bir arkadaş 98 ile yap demiş ee benim oluşturduğum dos başlangıç disketi xp den sanırım oradan çözüm olabilir işin tek kötü tarafı benim bu cd lerim bursada ama sen bana bu cdleri verirsen hayır demem tabii
ya bir saniye xp de başlanbış disketi oluşturtunca vede bunla boot edince nasıl olupta fdisk /mbr tanımsız komut olur????
sen xp de f1 e bas mbr diye bir arat bakayım helpten ne bulacaksın
mbr diye aratınca sorunun nasıl çözüleceği yazıyor :( ama ne yazık ki arkadaşların dediği gibi cd den ve cd benim yanımda değil alkın sen şu cd yi bugun versene bana
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme