Şimdi Ara

limera1n Jailbreak (iphone 3g, 3gs, 4, ipad) - BETA SÜRÜMÜ ÇIKTI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
5.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ooooo... Dev Team da olaya müdahil oldu... Tweetleri okuyunca gerek Chronic gerekse dev team a hak verdim...
    Geohot kesinlikle başka bir bootroom açığı kullanıyor.... Bu durumda 2 exploit te boşa gidecek.. Yani birisi boşa gidecek.. Oysa bunlardan birisi şimdi kullanılabilir, diğeri ise apple tarafından ileride yapılacak donanım güncellemesi sonrasında değerlendirilebilirdi...
    Hatırlarsanız ilk life time jb yapıldığında herkes bunun çooook uzun bir süreyi kapsadığı anlamını çıkartıyordu.. Oysa köprünün altından çok güncellemeler aktı..
  • adam tek başına neleri halt ediyorr yaa helal gercekden
  • quote:

Orijinalden alıntı: jadgo

bence greenpasi0ndan daha iyi olucak her acıp kapatınca yeninden jb lemek gerekiyormus ya greende o olay cok sacma bu kişi onun önüne gecerse greenosi0n hava alır gibi geliyor

hocam 4.1 de öyle bişey olmuycak.o dediğiniz tethered jb,iki toolda untethered çıkacak 4.1de.
  • bunları okuyunca geçen seneki halim aklıma geldi.amerikadan 30 eylülde iphone 3gs alıp türkiyeye dönmüştüm.tabi telefon kilitli.ne jb var ne unlock var piyasada.ondan sonra tweetera ne kadar iphone hackle uğraşan varsa hepsini eklemiştim.birinden jb sonrada unlock çıktı şu zaman çıkacak lafı gelecek diye sürekli yenileyip duruyordum sayfayı.sonra 10unda geohot jb çıkardı.sonrada 22 sinde sanırım saat 6da unlock çıkmıştı ne günlerdi be...
  • quote:

Orijinalden alıntı: realbrutal

bunları okuyunca geçen seneki halim aklıma geldi.amerikadan 30 eylülde iphone 3gs alıp türkiyeye dönmüştüm.tabi telefon kilitli.ne jb var ne unlock var piyasada.ondan sonra tweetera ne kadar iphone hackle uğraşan varsa hepsini eklemiştim.birinden jb sonrada unlock çıktı şu zaman çıkacak lafı gelecek diye sürekli yenileyip duruyordum sayfayı.sonra 10unda geohot jb çıkardı.sonrada 22 sinde sanırım saat 6da unlock çıkmıştı ne günlerdi be...

Ben de geçen yıl 3gs almamıştım dostum pahalı diye, samsung omnia almıştım iphonekiller sıfatına kanarak Ama bu yıl Apple Store da ip4'ü inceleyince kaçırmadım, zaten DE'den aldım mis gibi vergisiz:D Bu ilk iphone'um dün geceden beri öğrenmediğim terim kalmadı nerdeyse

• Konuya açıklık getirelim:
    GeoHot'un istediği şey: kendi exploitinin greenpois0n'da kullanılması. Böylece greenpois0n tam anlamıyla bir tool olacak. Zira greenpois0n'un şu hali iPhone 4, iPod touch 4, iPad ve Apple TV 2G'den başka cihazları jailbreak edemeyecek. Eğer onlar geo'nun limera1n'de kullandığı exploit'i bir şekilde yarına kadar greenpois0n'a ekleyemezlerse, geohot kendi jailbreak'ini çıkarıcak. Çünkü bütün cihazların jb'lenmesini sağlıyor.

Ayrıca geohot'un kullandığı exploit, bootrom olmasına rağmen düzeltilebilirmiş. Bu exploit tethered olmasına rağmen, jailbreak'in untethered olarak çıkacağını tahmin ediyorlarmış.
    Yani aslında SHAtter exploit'inin elde kalmasını sağlayacak bir olay bu. Greenpois0n baştan inşa edilirse SHAtter çıkartılıp, geohot'un kullandığı exploit eklenirse, böylece ellerinde fazladan bir exploit kalmış olur.

Geohot'un kullandığı exploit'in yeni nesil cihazlara da uygulanabileceğini belirtmişler. O yüzden onun bu exploit'i yakmasını istemiyorlar. Ama onun jailbreak'i çıkmazsa da greenpois0n yetersiz kalıcak. Çünkü bir çok cihazı jb edemiyor.

Chronic zaten gördüğünüz üzere zayıf bir takım. Dev Team gibi hali hazırda bir tool'ları da yok. Zaten bu tool'u(greenpois0n) hazırlamak için çok uğraştılar. Şimdi bi kısım geriye gidip, tekrar başlamaları ve yarına bitirmeleri zor gibi gözüküyor. O yetenekleri veya sabırları var mı bilemiyorum.

Dip not: Geohot'un yayınlayacağı jailbreak blackra1n tarzında olacak.
    Dip not*: Greenpois0n bootrom'u pwn edip, jailbreak yapıcak. Costum firmware üretmesine rağmen hali hazırda jailbreak olmamış cihazları jb yapabilecek.
    Dip not**: Belirtmek istediğim başka önemli bir nokta; bir firmware exploit'i ortaya çıkmadığı sürece, üstünden kaç sürüm geçerse geçsin orda kalabilir. Diğer elde bi bootrom exploit'i ise ortaya çıkmasa bile yeni bootrom'da düzeltilmiş halde bulunabilir. Anlatmak istediğim ikisinin de ayrı ayrı önemlerinin olduğudur.
    Dip not***: Bana göre limera1n'in kullanacağı exploit kat kat değerlidir. Çünkü herhangi bir yeni cihazda yani daha çıkmamış bir cihazda işe yarayabilecek. Harcanmasına yazık olacak. Ama SHAtter da yetersiz bir exploit. Hem sadece eski cihazlara jb yapabilecek hem de toplamda 4 cihaza jb yapılabilecek. Ayrıca bu kadar az cihaza jb yapılabilinmesinin sebebi onların tembel olması mı yoksa exlploit'in yetersiz olması bilmiyorum. Bir diyorlar "biz tembeliz", bir diyorlar "exploit yetersiz".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBeCooL -- 9 Ekim 2010; 12:56:20 >

• Şimdi greenpois0n mı yoksa limera1n mi ömür boyu jb olacak?
  • Greenpois0n
  • quote:

Orijinalden alıntı: buckethead®
    Greenpois0n

Sağolasın.Yarın yapalım jb o zaman.Eğer öyleyse neden limera1n çıkıyor?
  • quote:

Greenpois0n

Limera1n de ömür boyu olacak...... Ama bu noktada "ömür boyu" tabirine açıklık getirmek gerekiyor. Eski sürümlerde de "ömür boyu" jb yapılıyordu ama her yeni cihaz ile bu jb ler tarihe gömüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaragücü67

quote:

Greenpois0n

Limera1n de ömür boyu olacak...... Ama bu noktada "ömür boyu" tabirine açıklık getirmek gerekiyor. Eski sürümlerde de "ömür boyu" jb yapılıyordu ama her yeni cihaz ile bu jb ler tarihe gömüldü.

E hangisi iyi?Hangisini yapalım?
  • Beklemek gerek Pazartesi gününü.
  • unlock'u da sıkıstırırlarmı acaba araya (:
  • valla GeoHot o tarz bi güzellik yapabilir:D
  • rekabet oluştuğu icin bu bize yansır arkadasların dedigi gibi.Telefonu aldık 4.1 baseband son surum cıktı sansızlık.AT&T
  • 2 saat sonrada ben alıorm bakalm ne cıkıcak bekleyenler kervanına bende katıldım
  • Unlock daha çıkmadımı bırakalaım bence JB'yi :)
  • 02.10.04 baseband unlock bahsi bile geçmiyor :(
  • Peki cihazı her kapatıp açtığımızda bilgisayara bağlayacakmıyız ???????????????
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

Peki cihazı her kapatıp açtığımızda bilgisayara bağlayacakmıyız ???????????????

Hayır.. gerek greenpois0n, gerekse Geohot'un çıkartacağı jb "untethered" olacak.. Yani öyle bir şey yapmayacaksınız.. ))
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.