Şimdi Ara

Line 6 Pocket Pod mu Digitech Rp80 mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Digitech Rp80 ve Line 6 Pocket Pod prosesör arasında kaldım. İkinci el alacağım. Kulaklık takarak çalmak önceliğim. Bu iki prosesörü de deneyen varsa hangisini önerir?
    Gitar çalmaya yeni başlayacağım. Gitarım Cort M600. Bunların dışında ''bu fiyat aralığında'' önereceğiniz başka prosesör varsa onu da söyleyebilirsiniz. Ama önceliğim bu ikisi arasında çünkü ikinci ellerini buldum şu an. Pocket Pod'un adaptörü yok sadece pille çalışıyor, Rp 80 hem pille çalışıyor hem de orijinal adaptörü mevcut.

1. Line 6 Pocket Pod:

Pocket POD® POD standardında ses kalitesi ve özellikleri heryerde kullanabilmeniz için üretildi.
    Bu küçük fasulyenin içine 300 özel preset sığdırdık ve bu presetleri hazırlarken hiç bir masraftan
    kaçınmayarak en ünlü setupları ünlü müzisten ve gruplarla modelledik!

Pil ile çalışabilen ve irikıyım bir akort aleti boyutlarında olan bu prosesörü ister kulaklıkla ister bir
    ampliyle istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

USB Üzerinden bilgisayar bağlantısı kurup ücretsiz Vyzex yazılı ile tüm detaylı ayarlarınızı bilgisayar
    üzerinden yapıp POD`nize yükleyebilirsiniz. ya da customtone.com`dan 3000`in üzerinde ücretsiz
    preseti yükleyebilirsiniz.

300 PRESET HAZIRLAMASINDA BULUNAN MÜZİSYEN VE GRUPLAR

Steve Pedulla - Thursday
    Randy Torres - Project 86
    Bumblefoot
    John Lefler - Dashboard Confessional
    Tim Wheeler - Ash
    Nick Hipa - As I Lay Dying
    Phil Sgrosso - As I Lay Dying
    Jim Ward - Sparta
    Keeley Davis - Sparta
    Matt Scannell - Vertical Horizon
    John Z - Volto
    Tim Mahoney - 311
    Marcos Curiel - P.O.D.
    Bjorn Agren - Razorlight
    Dan Estrin - Hoobastank
    JT Woodruff - Hawthorne Heights
    Jim McGorman - Hawthorne Heights
    Joel Stroetzel - Killswitch Engage
    James Valentine - Maroon 5

Baz Alınan Ampli Modellemeleri :
    64 Fender® Deluxe Reverb®
    59 Fender® Bassman®
    68 Marshall® Plexi 100 watt
    Marshall® JTM-45 meets Budda Twinmaster
    60 Tweed Fender® Champ®
    Budda Twinmaster head
    65 Blackface Fender® Twin Reverb®
    60 Vox® AC 15
    60 Vox® AC 30 non-Top Boost
    85 Mesa/Boogie® Mark IIc+ Clean Channel
    85 Mesa/Boogie® Mark IIc+ Drive Channel Dumble® Overdrive Special Clean Channel
    95 Mesa/Boogie® Dual Rectifier® Head
    89 Soldano SLO Super Lead Overdrive Dumble® Overdrive Special Drive Channel
    1987 Roland® JC-120 Jazz Chorus
    Line 6® Insane

Baz alınan Kabin Modellemeleri :
    1960 Fender® Tweed Champ®
    1952 Fender® Tweed Deluxe Reverb®
    1960 Vox® AC-15
    1964 Fender® Deluxe Reverb®
    1965 Fender® Blackface Twin Reverb®
    1967 Vox® AC-30
    1995 Matchless Chieftain
    1959 Fender® Bassman®
    1996 Marshall® with Vintage 30s
    1978 Marshall® with stock 70s
    1968 Marshall® Basketweave with Greenbacks
    Line 6® 4x12
    Line 6® 1x12
    Line 6® 2x12
    Line 6® 4x10

POD Efektleri :
    Compressor Delay/Compressor
    Tremolo Delay/Tremolo
    Chorus 1 Delay/Chorus 1
    Chorus 2 Delay/Chorus 2
    Flanger 1 Delay/Flanger 1
    Flanger 2 Delay/Flanger 2
    Rotarty Speaker Delay/Sweel
    Delay Reverb

2. Digitech Rp80

RP80, 11 vintage ve modern amfi tonları, 9 adet aynı anda kullanılabilen; stüdyo kalitesinde efektler, harici pedal girişi ile gerçek zamanlı tonlara müdahale özelliği sunuyor. RP80 kullanıma hazır 40 fabrika efektine sahiptir. Kendinize özel efekler yaratabilmeniz için 40 adet boş hafızası mevcuttur. Arka panelinde 1/4 giriş, 1/4 sağ ve sol çıkış ve 1/8 stereo kulaklık çıkışı vardır.

Özellikleri:

Gitar efekt modelleme prosesörü
    11 Amfi modelleme
    22 Stüdyo kalitesinde efekt
    Gerçek zamanlı çalışan harici pedal girişi
    Davul Makinası
    40 adet hazır efekt, 40 adet kendinize özel efekt yapabilmeniz için boş hafıza
    24-Bit A-D-A çeviriciler
    Kromatik Akort Aleti
    1/4 sağ ve sol çıkışlar
    Kulaklık çıkışı

Efektler:

Manyetik modellemesi,
    Comppression,
    Wah, 11 Amfi modellemesi,
    Akustik gitar simülasyonu,
    3-Band Ekolayzer,
    Noise Gate ( Gürültü Önleyici),
    Kabin modellemesi,
    Chorus
    Flanger,
    Phaser,
    Tremolo,
    Panner,
    Vibrato,
    Dönel Hoperlör,
    YaYa™,
    AutoYa™,
    Envelope Filtre,
    Detuner,
    Pitch Shifter,
    Whammy™,
    Delay,
    Reverb

Teknik Detaylar:
    1/4 Giriş
    2 adet 1/4 unbal
    3.5mm Stereo kulaklık çıkışı
    24-Bit analog-Dijital Sigma
    PS200R adaptor veya 6 adet AA pil ile çalışma özelliği
    Pil ile 15 saate kadar çalışabilme özelliği
    30 Adet Davul örnekleri
    9 simülasyon efekt
     Line 6 Pocket Pod mu Digitech Rp80 mi? Line 6 Pocket Pod mu Digitech Rp80 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockbeth -- 22 Mayıs 2015; 18:21:24 >

• Digitech'den uzak dur derim ben de zamanında almıştım RP50 (Senin modelin Wah/EXP Pedal olmayanı) düşman başına ses veriyordu... Patates yani. Line 6 daha iyi görünüyor eğer bütçe kısıtlı ise. iPad'Le kullandığım Line 6 Sonic Port var bende de genel olarak tonlar ufak ayarlamalarla adam edilebiliyor. CustomTone.Com da gayet başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5BBEC5079 -- 22 Mayıs 2015; 18:36:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MikaelAkerfeldt

Digitech'den uzak dur derim ben de zamanında almıştım RP50 (Senin modelin Wah/EXP Pedal olmayanı) düşman başına ses veriyordu... Patates yani. Line 6 daha iyi görünüyor eğer bütçe kısıtlı ise. iPad'Le kullandığım Line 6 Sonic Port var bende de genel olarak tonlar ufak ayarlamalarla adam edilebiliyor. CustomTone.Com da gayet başarılı

Evet.Yeni başlayacağım için bütçem kısıtlı. En azından ucuz bir prosesör alıp efektleri vesaire tanımak istiyorum.
    Line 6 pocket pod'da bateri ritim seslerinin olmaması, pedalının olmaması ve adaptörünün olmaması ilk aşamada büyük bir eksiklik olur mu benim için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockbeth -- 22 Mayıs 2015; 19:10:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ufak bir sorum olucaktı da; Bu prosesorlerde youtuberların videolarında izlediğimiz arkadan bass ritimi-bateri ritimi veren sistemler mi var? Yani elime aldım gitarı, açtım prosesorü, alttan ritim gelmeye mi başlıyor? Bir de efektler derken vurdum tele bastım efekte seste oynama mı yapıyor bu alet ? Pedal işlevi mi görüyor yani ?
    Hocam biraz uzun ve parçalı oldu o ufak soru ama bilgilerinizi esirgemeyin bu kardeşinizden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reardeltoit123 -- 22 Mayıs 2015; 20:09:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdin123

Hocam ufak bir sorum olucaktı da; Bu prosesorlerde youtuberların videolarında izlediğimiz arkadan bass ritimi-bateri ritimi veren sistemler mi var? Yani elime aldım gitarı, açtım prosesorü, alttan ritim gelmeye mi başlıyor? Bir de efektler derken vurdum tele bastım efekte seste oynama mı yapıyor bu alet ? Pedal işlevi mi görüyor yani ?
    Hocam biraz uzun ve parçalı oldu o ufak soru ama bilgilerinizi esirgemeyin bu kardeşinizden :)

Hocam çoğu prosesörde loop var yani alttan davul ritmi veriyor , ama youtubeda aldıkları kayıtlarda kaydettikleri programlardan ekliyolardır cubase falan gibi , ama kendiniz kayıt almadan çalarken proseörden verebilirsiniz davul loopu , prosesör biçok pedalın efektini verir kendin ton yazarsın veya içinde tonlar vardır.

Edit: Rp80 i bilmem ama rp90 kullandım arkadaşımda var , liseler arası müzik yarışmasına o pedalla çıkmıştı bende okul konserine o prosesörle çıkmıştım tonları gayet güzeldi iş görüyodu bulursan rp90 bak derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eddie Van Halen -- 22 Mayıs 2015; 21:36:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eddie Van Halen

quote:

Hocam ufak bir sorum olucaktı da; Bu prosesorlerde youtuberların videolarında izlediğimiz arkadan bass ritimi-bateri ritimi veren sistemler mi var? Yani elime aldım gitarı, açtım prosesorü, alttan ritim gelmeye mi başlıyor? Bir de efektler derken vurdum tele bastım efekte seste oynama mı yapıyor bu alet ? Pedal işlevi mi görüyor yani ?

Hocam çoğu prosesörde loop var yani alttan davul ritmi veriyor , ama youtubeda aldıkları kayıtlarda kaydettikleri programlardan ekliyolardır cubase falan gibi , ama kendiniz kayıt almadan çalarken proseörden verebilirsiniz davul loopu , prosesör biçok pedalın efektini verir kendin ton yazarsın veya içinde tonlar vardır.

Hocam çok sağolun. Valla şu 15 dk içerisinde müthiş bir aydınlanmaya uğradım, ekim devrimimi gerçekleştirdim resmen siz ve diğer forumcu arkadaşlar sağolsun.

• quote:

quote:

quote:

Hocam çok sağolun. Valla şu 15 dk içerisinde müthiş bir aydınlanmaya uğradım, ekim devrimimi gerçekleştirdim resmen siz ve diğer forumcu arkadaşlar sağolsun.

Önemli değil hocam , yazın izmire gelebilirim gelirsem gitarımı prosesörümü falan getiririm buluşuruz takılırız istersen.

• Eddie Van Halen kullanıcısına yanıt
    Haydaaa, muhteşem olur valla. Hocam biz biraz izmirin kıyısında biyerde küçük bir otel işletiyoruz oteli stüdyoya çevirmeyi düşünüyorum bi odayı alıp :)
    Facebook linkimiz, fotoğraflar falan var bakarsın :)

https://www.facebook.com/yildizotelcafe 86 beğenmeye ulaştık bu yaz 1000 yapmaya çalışıcam :)
  • quote:

Haydaaa, muhteşem olur valla. Hocam biz biraz izmirin kıyısında biyerde küçük bir otel işletiyoruz oteli stüdyoya çevirmeyi düşünüyorum bi odayı alıp :)
    Facebook linkimiz, fotoğraflar falan var bakarsın :)

https://www.facebook.com/yildizotelcafe 86 beğenmeye ulaştık bu yaz 1000 yapmaya çalışıcam :)

Dostum stüdyo işi sıkıntılı feci masraf istiyor ama bende odama öyle küçük bi stüdyo kurmak istiyorum bi ufak ses kartı mikrofon midi klavye falan kayıt aldırsın yeter.

• quote:

quote:

Edit: Rp80 i bilmem ama rp90 kullandım arkadaşımda var , liseler arası müzik yarışmasına o pedalla çıkmıştı bende okul konserine o prosesörle çıkmıştım tonları gayet güzeldi iş görüyodu bulursan rp90 bak derim ben.

Alıntıları Göster
    Öneriniz için teşekkür ederim. Rp90'a da bakayım.

• Poddan şaşmayın, digitech kalitesiz.

Ek oloarak processorlerdeki loop ayrı bişeydir bateri ritmi veren drum machine ayrı bişeydir. Çoğu processorde olan loop gitarda çaldığınız ritimi ayarladığınız sürede kaydedip, arka arkaya durmadan çalar. Bateri ile alaksı yoktur. Zaten drum machine çoğu değil adam gibi pod boss processorlerin nerdeyse hiçbi modelinde yok. Bi zoom g3xlerde falan var onda bildiğimiz oyuncak bateri sesi veriyor. Youtubedakileri drum vstleri ile yazıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.