Şimdi Ara

linea ile pendik-hendek yolculuğum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Cihat_,

kardeşim aynı araç bende var %50 şehir içi kullanılıyor ortalama hız 33-35 civarı ve araç 6,5 yakıyor süratli kullanılmıyor vites değiştirirken 3 bin devirlere çıkıyor o kadar benim araçtamı sıkıntı var anlamadım millet maşallah 6'yı geçmiyor ayrıca araç 13bin km'de

30 km ortalama hızda 6 lt yakıt tüketimim oluyor.3 bin devir çok.araçta tek iken genelde 2250 devirde vites atıyorum.dolu iken de yolun eğimine göre 2500 yada 3000 de.
    Ayrıca facebook da linea club tr yazıp üye olursanız daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otofaresimazlum

hendekli misiniz

Pendikliyim.
    Kardeşim hendek myo a başlayacak bu sene.onun kayıt,yurt vs işlemleri için gittik hendeğe.

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    gitmişken nefis simidini ve odun ekmeğini almadan dönmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

Hocam yıl bilgisayarindan fazla yaktığını iddia edene cevap vermeniz hakkınız. Ama pek çok kişinin gözüne batan hitap sekliniz. Sonuçta arabanız ve ehliyetiniz olduğuna göre belirli bi yastasiniz. Keşke düzgün bi hitap kullansaydiniz. Zaten resimlerle gereken cevabı vermişsiniz kırıcı olmaya gerek yok açtığınız konunun da seviyesi korunmuş olur.

Hocam karşımda başka biri veya siz olmuş olsaydınız daha seviyeli cevap verirdim.çünkü kendisi her şartta fiat araçlarını kkötüleyen,konuları baltalayan bi kişi.zaten soruma cevap bile veremedi.neyse onu boşverelim.

• Ben de pendikte oturuyorum gecen hafta kocaeli kerpeye gittim. Kandiraya kadar temden daha sonra ışıklı ve bol virajlı bir yol. Hizim temde 130-150 temden sonra sehir ici gibi dusunebiliriz. Toplamda 300 km git gel ortalama tuketim 5.2 litre arac 1.9 tdi octavia. Genelde istanbul ici ve kisa mesafelerde kullaniyorum araci genel ortalamam 6.3 litre.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

Ben de pendikte oturuyorum gecen hafta kocaeli kerpeye gittim. Kandiraya kadar temden daha sonra ışıklı ve bol virajlı bir yol. Hizim temde 130-150 temden sonra sehir ici gibi dusunebiliriz. Toplamda 300 km git gel ortalama tuketim 5.2 litre arac 1.9 tdi octavia. Genelde istanbul ici ve kisa mesafelerde kullaniyorum araci genel ortalamam 6.3 litre.

Yayalarda5oturuyorum.en sık kullandığım güzergah şeyhli-pendik arası.bilirsiniz her 300-400mt de bir ışık var ve üçevlerden sonraki pendige kadar rampa.pendik dönüşü o rampada dur kalk da mazotu içiyor resmen.
    Kışın bu güzergahta 7 lt nin altını göremiyorum. 7.2-7.5 arası gidip geliyor.yazın ise 6.5-7.
    Mazotu ise itfaiyenin karşısındaki class dan alıyorum.ilk açıldığı günden beri ben ve kuzenim oradan alırız hiç bir sorun yaşamadık.menzilde de bi değişme olmadı.kuzende de symbol var.

• Dün ben de pendikten sapancaya e5 üzerinden gidip geldim. Klima hiç kapanmadı. Güzergah boyunca sürekli durakladık. Yol boyunca market, fırın sahil, lokanta vs derken en az 10 kere durdum. İzmitte merkez çarşıya, Çenedereye, maşukiyeye uğradım. Araçta 3 yetişkin, bir bebek vardı. Dönüş yolunda gebze, tuzla civarlarında yer yer trafiğe de yakalandım.

Eve döndüğümde ortalama tüketim 4.4 litre idi. Araç 1.6 tdci focus, 95hp. Araç kiralıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: civan76

Şehiriçinde hiçbir avantajı yok o zaman bu araçların, Fluence i olan arkadaş 8.8 Lineası olan arkadaş 7,0-7.5 gibi değerler vermiş.

Tsi benzinli motor da bu değerleri yakalıyor.

Bende de volvo s40 var dizel 2006 model. Tdcı 109 hp motor var yani focus motoru. Ben de 25 km hızla 8 e yakın değerler görüyorum. Ama bu performanslı kullanım. Ayağımı gaza korka korka basmıyorum, yokuşa gelince soldan yardırıyorum Vs

O dediğiniz benzinli araçlarla yakalanan 7.5 lt gibi değerler böyle bi kullanım mı? Yoksa sakin sakin tıngır mıngır bi kullanım mı? Bunu bilmek istiyorum hocam gerçekten :) benzinli aracım olmadı, kısmetse bundan sonra düşünüyorum da bu konuda çekincem var. Arabayı rahat rahat süremedikten sonra az yaksa da boş yani

Yav he he de geç işte... Aynı kullanim sartlarinda 10lt'den asagi yakmaz bahsettigi araba...

E yani.. Bana inandırıcı gelmiyor zaten dizel bile 7 nin üstünü gördükten sonra. Ama herkes diyince bi kafam karışıyor acaba gerçekten öyle az mı yakıyor diye.. Teşekkürler hocam cevap için :)

Senin dediğin şartlarda ( yokuşlarda soldan yardırarak vs) TSİ ile o değerleri tutturamazsınız. TSİ ile ekonomi yapacaksanız "efendi olacaksınız"

yoksa Ankara için örnek vereyim: teyzemler 1.2 tsi golf7 ile 6,7 lt ortalama tutturuyorlar. Çok efendi kullanırlar.

umarım anlatabilmişimdir.

Soldan yardırarak çıkmanın efendilikle ne alakası var. İkinci viteste kağnı gibi gidenlerin peşine takılmak zorunda mıyım yol müsaitse?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şehiriçinde hiçbir avantajı yok o zaman bu araçların, Fluence i olan arkadaş 8.8 Lineası olan arkadaş 7,0-7.5 gibi değerler vermiş.

Bende de volvo s40 var dizel 2006 model. Tdcı 109 hp motor var yani focus motoru. Ben de 25 km hızla 8 e yakın değerler görüyorum. Ama bu performanslı kullanım. Ayağımı gaza korka korka basmıyorum, yokuşa gelince soldan yardırıyorum Vs

O dediğiniz benzinli araçlarla yakalanan 7.5 lt gibi değerler böyle bi kullanım mı? Yoksa sakin sakin tıngır mıngır bi kullanım mı? Bunu bilmek istiyorum hocam gerçekten :) benzinli aracım olmadı, kısmetse bundan sonra düşünüyorum da bu konuda çekincem var. Arabayı rahat rahat süremedikten sonra az yaksa da boş yani

Yav he he de geç işte... Aynı kullanim sartlarinda 10lt'den asagi yakmaz bahsettigi araba...

E yani.. Bana inandırıcı gelmiyor zaten dizel bile 7 nin üstünü gördükten sonra. Ama herkes diyince bi kafam karışıyor acaba gerçekten öyle az mı yakıyor diye.. Teşekkürler hocam cevap için :)

Senin dediğin şartlarda ( yokuşlarda soldan yardırarak vs) TSİ ile o değerleri tutturamazsınız. TSİ ile ekonomi yapacaksanız "efendi olacaksınız"

yoksa Ankara için örnek vereyim: teyzemler 1.2 tsi golf7 ile 6,7 lt ortalama tutturuyorlar. Çok efendi kullanırlar.

Soldan yardırarak çıkmanın efendilikle ne alakası var. İkinci viteste kağnı gibi gidenlerin peşine takılmak zorunda mıyım yol müsaitse?

Ben sizin "soldan yardirmak" tabirini farklı anlıyorum sanırım... Yoksa yokuşta kalma muhabbetini şu an yapıyorsunuz. Benim efendi efendi sürme den bahsettiğim sakin sürüş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben sizin "soldan yardirmak" tabirini farklı anlıyorum sanırım... Yoksa yokuşta kalma muhabbetini şu an yapıyorsunuz. Benim efendi efendi sürme den bahsettiğim sakin sürüş.

Hayır ben ankarada yaşıyorum. Yokuşa geldiğim zaman keyifle sol şeride geçip 3 veya 4. Viteste çıkıyorum. Dizel olmayan araçlar orda bayılabiliyor. Çok dik bi yokuştan bahsediyorum.. Dizel aracın keyfi de burda işte. Efendi kullanmak biraz başka anlama çıkıyor. Trafik magandası gibi bişey dediniz sandım..

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

linea kullanıcılarında bir gariplik oluyor gerçekten, facebook grubu da gerçekten efsane, bende de bir ara 2. araba olarak linea vardı gruba gireyim dedim bizim arkadaş grubuna makara konusu çıkıyordu, arabasının kaputuna oturup günaydın diye her sabah resim çektirenler mi görmedik, kafa kafaya getirip abi kardeş yazanlar mı...

işte bu yüzden gördüğümüz gibi pompadan ölçüm daha doğru sonuç verir diyen arkadaşa da verdiği cevabın şeklinden görülebiliyor durumun vahimliği

konuya gelirsek de linea da kullanılan motor piyasadaki en çok dizel yakan motorların başında gelir, tek olumlu yanı uzun ömrü ve parça fiyatlarının ucuzluğudur, çok da yüceltmenin gereği yok, özellikle yükte ve dur kalkta aşırı yakan bir motor

Kullanıcılarda gariplik yok kardeşim.aslı astarı olmayan,insanı deli eden sözler sarf edilirse bizde tepki gösteririz.adam diyorki bilgisayarda yazan rakamdan1 lt daha çok yakıyor.bende belgeleri ile cevabını verdim.hesapla bakayım doğru muymuş dedim cevap bile veremedi çünkü pompa ile bilgisayar %99.99 tutuyor.
    Ayrıca o dediğiniz gruba bende üyeyim.dediğiniz gibi arabasını yücelten çok ama ben öyle değilim.ama parasına göre çok iyi işler yaptığı bi gerçek.

kullanıcıları baştan aşağı garip, üretimden kalkmış arabanın üreticisi değilsiniz pazarlamacısı değilsiniz herhangi bir hisseniz de yok, araba özel de bir araba değil, belli ülkelerde çıkarılmış ucuz maliyetli bir araç, kapasitesi belli sınırları belli, işte bu garip kullanıcılar yüzünden linea lar yeni nesil kuş serisi muamelesi görüyor, biri birşey dediğinde bu kadar gerilmeye gerek yok yani

bu saatten sonra bu aracın ne yaktığı konusunu bile konuşmak saçma olmakla beraber "yol bilgisayarı tutmaz pompada olcun derim" diyen birine adamsan diye cevaba başlamak bile garipliği açık bir şekilde gösteriyor, sonuçta araba bu, bu kadar duygusal bağ kurmanıza gerek yok, ha diyorsanız ki uzun süre kullanıcam size tavsiyem de ön koltukları değiştirin, araca uyumlu ayarlanabilir ve en önemlisi en ufak darbede eğilmeyecek bir koltuklar koyun, koltuk iskeleti görüp görebileceğiniz en dandik iskelet çünkü

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.