Şimdi Ara

linea ile pendik-hendek yolculuğum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.bugün lineam ile yaptığım pendik-hendek yolculuğu hakkında bilgi vermek istiyorum.

Aracım 2013 model 95 hp 40 bin küsür kmde.40 bin bakımı 38 bin km de yapıldı.araçta 4 yetişkin vardı.

Giderken deneme amaçlı sakin kullandım.kurtköy gişelerden girdim ve hızımı 2000 devir 87 km hıza sabitledim.osmangazi köprüsü kavşağına kadar yeri geldi hızım düştü yeri geldi yükseldi.o noktadan sonra hendek sapağına kadar hiç cc yi hiç bozmadım.sadece sollama için 100-110 km hıza çıkıp sollamamı yaptım hemen akabinde tekrar eski hızıma geri döndüm.ayrıca hendek sapağına kadar 2 dinlenme tesisinde 5 er dk lık ihtiyaç molası verdik.
    140 km sonunda ortalama hızım 68 km ortalama tüketim 3.9 lt olarak bilgisayara yansıdı.

Dönüşte ise klima hiç kapanmadı.trafiğin akışının yavaşladığı durumlar haricinde 3000 devir 130 km hızın altına düşmedim.yeri geldim 140km hıza çıktım ama 140 km hızı geçmedim.sadece 1 kere mola verdik.yine 140km sonunda ortalama hızım 100,ortalama tüketim 5.3 lt olarak bilgisayara yansıdı.

Km de 0.8 lt klimanın etkisi olsa 120+ km hızda lt de yarım lt fark ediyor diyebiliriz.bence tasarruf yapacam diye artık kasmak yok.0.5 lt için değmez.hee;90 km ile giderken yola daha çok hakim oldum.etraftaki doğal güzelliklerin daha çok farkına Vardım ve daha güvenli sürüş sağladım.dönüşte ise gözümü yoldan ayıramadım,sürekli yola ve arkamdan gelecek olan araçlara odaklandım.

Özellikle belirteyim mobilden girdiğim için fazla resim yüklenmediği için sadece gidiş ve dönüş ortalama tüketimlerin resimlerini yükledim.

Şimdiden belirtmek istiyorum yol bilgisayarı tutmuyor diyenler çıkacaktır.onlara ithafen söyliyim bilgisayar %99.9 tutuyor.

Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur.

linea ile pendik-hendek yolculuğum linea ile pendik-hendek yolculuğum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 19 Ağustos 2016; 20:52:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değerler güzel. Sıkılacak uzunlukta da değil ayrıca

• 1.5 dci fluence ile (otomatik) Bursa Fethiye arası 4.4 tuketimim oldu,zaman zaman 150 km ve üzeri oldu ama çoğunlukla 110 km CC ile gittim ortalama hız 98 km idi,sizin değerlere benzerlik gösteriyor

Ama dün sıfırladım sehirici 100 km gezdim ortalama hız 23 km,ortalama tüketim 8.8

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UssuzAdam

Değerler güzel. Sıkılacak uzunlukta da değil ayrıca

Şöyle söyliyim.ben sıkılmadım.düşük ve sabit hızda etrafı seyrede seyrede yolculuk yapmasını seviyorum ama arkadakiler sıkılıyor bu seferde.ama artık en azından sabit 100 ile giderim.

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Yazının uzunluğundan bahsetmiştim:)

• Pazar günü de pendik-marmara ereğlisi yapacam ve yine aynı denemeyi bu sefer araçta tek iken yapacam.bakalım bu sefer nasıl olacak değerler.

Ayrıca 23 km ortalama hızda kışın 7.5,yazın ise 7 lt civarı yakıyorum.

• Güzel inceleme, linea alacaklar icin guzel bir yazi olmus yakit ekonomisi acisindan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linea 1.6multijetle geçen sene Ankara'dan Bursa üzerinden Çanakkale sonrasında İstanbul yaptım arabada bir tek ben herhangi bir yüküm yoktu lastik havalarını normalden 3-4psi fazla basarak yolculuk yaptım aracım 990kmde ışık yaktı ışık yaktıktan sonra hemen yakıt alırsam 35-36litre yakıt alıyor bu hesaba göre 100 kmde 3.5-3.6l arası yakıt yakmıştım yol bîlgisayarı ise 3.1 litre ortalama gösteriyordu ort hız ise yol bilgisayarına göre 78km idi kullanım şeklim 6.vites 1600-1700devir arası ve genellikle 90-95km arası hızlarda seyrettim , yokuşlArı tırmanırken aracın hız kaybetmesine izin verdim yeri geldi uzun inişler vardı vitesi boşa alarak kmlerce süzüldüm klima nerdeyse hiç kullanmadım mevsim itibariyle çokta gerekli değildi genel anlamda çok sakin kullandım ve depo ışığı yanana kadar 1000 km yol yaptım çanakkalede şehitliklerde dur kalk trafikte bir süre yol aldım buna rağmen tüketim beni şaşırtmıştı.

• Sizin Verileriniz de güzel fakat hız sabitleyiciyi açmadan daha iyi değerler elde edebilirdiniz sanırım

• fiat genel olarak dizel konusunda cok tutumlu. cok bilmem ama toplamda 1 2 ay 2015 doblo ve 2012 linea kullandim karisik, dusuk devirdeki turbo lag disinda ozellikle lineadaki ilk devirdeki hantallik disinda, cok cok begendim motoru, sebebide ekonomisi tabiki. 7 uzerini gormek cok zor geldi bana acikcasi. tabi aracta hep tektim ve bostu, istanbul anadolu yakasin trafiginde kullanildi bu 1 2 ay.

Sonuc olarak dci ve mjet motorlar cidden ekonomik. symbol dci de kullandim ama nedense o arabanin dusuk devri daha atik geldi. belkide teneke gibi hafif olmasindandir.
  • Şehiriçinde hiçbir avantajı yok o zaman bu araçların, Fluence i olan arkadaş 8.8 Lineası olan arkadaş 7,0-7.5 gibi değerler vermiş.

Tsi benzinli motor da bu değerleri yakalıyor.
  • 90 km üstü her 10 km/s hız için %5 yakıt tüketimi artıyor denilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

90 km üstü her 10 km/s hız için %5 yakıt tüketimi artıyor denilebilir.

200 km hızda kaç litre yakar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: civan76

Şehiriçinde hiçbir avantajı yok o zaman bu araçların, Fluence i olan arkadaş 8.8 Lineası olan arkadaş 7,0-7.5 gibi değerler vermiş.

Bende de volvo s40 var dizel 2006 model. Tdcı 109 hp motor var yani focus motoru. Ben de 25 km hızla 8 e yakın değerler görüyorum. Ama bu performanslı kullanım. Ayağımı gaza korka korka basmıyorum, yokuşa gelince soldan yardırıyorum Vs

O dediğiniz benzinli araçlarla yakalanan 7.5 lt gibi değerler böyle bi kullanım mı? Yoksa sakin sakin tıngır mıngır bi kullanım mı? Bunu bilmek istiyorum hocam gerçekten :) benzinli aracım olmadı, kısmetse bundan sonra düşünüyorum da bu konuda çekincem var. Arabayı rahat rahat süremedikten sonra az yaksa da boş yani

• civan76 C kullanıcısına yanıt
    Saldirirlar diye korktum, ben söyleyecektim bunu. İstanbul içi 7 - 7.2 ortalamam vardı. Ayrıca 2 kişi klima açık e5 üzerinden bursaya gittim geldim 110 civarı cc siz, 5.5 litre.

• benim bacanakta aynı araç var,oda pendikte oturuyor ortalama 5.5 yakıyormuşöyle diyor.
    pendikten sivasa 160 lira yaktı diyordu.

forumda ne kadar çok pendikli var

• quote:

Orijinalden alıntı: civan76

Şehiriçinde hiçbir avantajı yok o zaman bu araçların, Fluence i olan arkadaş 8.8 Lineası olan arkadaş 7,0-7.5 gibi değerler vermiş.

Güzergah ve kullanım tarzı çok önemli. 7_7.5 lt yakıyorum diyen bendim.benim 7 lt yaktığım güzergahta tsi 9 lt den aşağı yakmaz.
    6 km de 15 tane trafik lambası var ve 4 km si rampa.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

benim bacanakta aynı araç var,oda pendikte oturuyor ortalama 5.5 yakıyormuşöyle diyor.

Linea clup tr etiketi var mı aracında?varsa tanıyorumdur😂

• Maşallah, bende 7,5 tutturayım diye göbek çatlatıyorum. Güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

benim bacanakta aynı araç var,oda pendikte oturuyor ortalama 5.5 yakıyormuşöyle diyor.

Linea clup tr etiketi var mı aracında?varsa tanıyorumdur😂

ahmet yesevi mahallesinde oturuyor,foruma takılmıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.