Şimdi Ara

Motor soğutma suyum normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracım polo 1.2 tsi ,motor soğutma suyu min seviyesinin altına gelmiş.

Max'a kadar ilava yapmam gerekiyor mu ? Su mu yoksa aynı kırmızı antifirizden mi eklemem lazım ?

Son olarak bu motor suyu motor çalışırken veya kapalıyken seviye değişirmi *

Motor soğutma suyum normal mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wajomejoj -- 24 Mart 2018; 19:44:37 >

• güncel
  • rengi normal değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

rengi normal değil

neden ? kırmızı antifiriz
  • Motorun çalışmasından ziyade, sıcakken ve soğukken seviyesi değişir.

Çok soğuk don olan bir yerde değilseniz su ekleyebilirsiniz belki birkaç derece değeri değişir.

Rengi normal duruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %50 saf su+%50 antifriz ekleyin. Max çizgisini geçmeyin. Rengi gayet normal bir sıkıntı yok. Sanırım g13 yazıyor depoda. G13 özellikli antifriz olmasına dikkat edin lütfen.
    Edit: bu arada çok soğuk bir yerde yaşmıyorsanız şimdilik sadece saf su da ekleyebilirsiniz elinizde g13 antifriz yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 24 Mart 2018; 20:42:56 >
  • G13'le tamamlanacak kadar bir eksiltme yok. Su ile tamamlayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merak ettiğim bir husus var. Mesela bu arkadaşın aracındaki eksilme normal mi?

Benim 25 bindeki i10 un su seviyesi de sürekli değişiyor. Uzun yolda max'a geliyor. Bazen min'e yaklaşıyor. Bazen de şehir içi sıkıştırmama rağmen ortalarda duruyor. Ama hiç min'in altını görmedim.

Bu konuyu takıntı haline getirdim. Ne yapmak lazım?

• Motor soğutma suyum normal mi ?

Mesela burda sık sık eklemeniz gerekiyorsa diye bir ibare var. Bu ne manaya geliyor. Bir miktar eksilme normal mi yani?

• Motor Sogukken mi bu seviyede?

oyle ise saf su ekleyin.

motoru cok seri kullaniyor ve trafikte kaliyorsaniz.normaldir,

Fabrika cikisinda min seviyesinde cikiyor fabrikadan.

min seviyesine kadar Saf Su eklemek yeterli olacakltir

bir de motul MoCool seklinde bir urun var, iddiasina gore saf su ile kullanildiginda 15C e kadar dusus sagliyor, G12 Sogutma sivisi ile kullanildiginda 3 5 C fark ediyor, eger cok sicak bir bolgede uzun donemde cok ufak hararet probleminiz varsa daha az fan actirmak icin deneyebilirsiniz.

• Motor soğukken mi sıcakken mi bu şekilde? Daha önce hiç ekleme yaptınız mı? Renk normal, seviye olarak da korkacak bişey görünmüyor, motor sıcakken soğutma sistemindeki sıvılar genleştiğinden az daha yukarda olur, soğuyunca da az aşağıda olur.

İllaki ekleme yapacam diyorsanız, şuan içindeki antifiriz hangi marka ve model bilmiyorsanız sadece kaynamış ve kireci çökmüş su ilave etmenizi öneririm.

• anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Motor soğukken sabah bi kontrol edeyim dedim bu şekilde gördüm.bu zamana kadar hiç ekleme yapılmadı.En ufak bi sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wajomejoj

Motor soğukken sabah bi kontrol edeyim dedim bu şekilde gördüm.bu zamana kadar hiç ekleme yapılmadı.En ufak bi sorun yaşamadım.

Sıkıntı yok normaldir, sıcakken yoldan döndüğünüzde baktığınız zaman da daha yukarıda göreceksiniz.

Eğer gitgide eksildiğinizi gözlemlerseniz hortum bağlantılarını, kelepçeleri vs kontrol edin.

Benim 2004 Lada da eksiltiyordu, 3 ay kadar önce kalorifer peteği, conta ve tüm hortumları değiştim gram eksiltme yok. %50 su %50 antifiriz var, bahsettiğim gibi sıcak ve soğuk motorda dikkatli baktığım zaman çok azcık seviye farkı var.

• wajomejoj W kullanıcısına yanıt
    Motor soğuk zamanda, bu şekilde gördüyseniz saf su ekleyin, muhtemelen 200ml - 1 şişeden az saf su isinizi görecektir.

Yaralanmamak için, motor soğuk halde suyu ekleyin.

Benimde Tsi vosvos ilk aldigimda 20.000km civarinda ufaktan bir eksiltti, bir daha da eksiltmedi.

Soğutma suyu seviyesi motor sogukken kontrol edilir. Sicakken yukarida sogukken asagida diye bir kavram olmaz.

Min altinda ise eksiktir, ama denilen gibi o genlesme tankinda sogukken sivi oldugu surece pek sorun yaşamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 25 Mart 2018; 10:53:47 >
  • Saf su yerine sırf antifiriz eklese olmuyor mu? Ayrıca saf su heryerde bulunmuyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyka06

Saf su yerine sırf antifiriz eklese olmuyor mu? Ayrıca saf su heryerde bulunmuyor..

Hocam petrol istasyonlarında ve Tekzen, Koçtaş gibi yerlerin oto bölümlerinde oluyor. Akü veya ütü suyu olarak da geçer. 1 litresi iş görür. 5 lira mıydı neydi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.