Şimdi Ara

motor suyu ekleme geç ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba motor soğutma suyu eksilmişti antifiriz le suyu karıştırıp tamamladım şimdi araç daha geç ısınıyor daha geç tüpe geçiyor normal mi?

• Gayet normal bi durum da termostat sorunu yok değil mi.?
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    edit: göstergede suyu eklemeden önce sıkıntı felan yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highflyeer -- 16 Ocak 2020; 20:38:23 >
  • websosyal kullanıcısına yanıt
    hocam şöyle anlatıyım kendim ilkin 0.5 lt sadece su koydum sonra bi petrole antifiriz derecesini ölçtürmeye gittim 5-10 felan çıktı
    sonra başka bir yere gittim ordada az çıkınca su kabından yarım litre su alıp antifiriz koyduk birazda su koyduk min ile max arasına getirdik (yarım litreyi geçmiştir koyulan karışım ) (ama bunları motor sıcakken yaptık hatalı işlem galiba) sonra ölçtük bir ölçümde 25 çıkıyor bir ölçümde mesela ölçen cihaz 45 e kadar ölçüyo onu bile geçiyo gidiyo 50 60 olsa oraya kadar gider yani , ölçüm cihazları çok sağlıklı çalışmıyor heralde.

sonrasında aracın ısı göstergesinin daha geç ideal sıcaklığa ulaştığını fark ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highflyeer -- 16 Ocak 2020; 20:33:59 >
  • Yukarıdaki yazanlardan anlatimdan dolayı pek birşey anlamadim.

Şu bilgileri göz önünde bulundurarak kendine cevap bulabilirsin.

Bir araçta modele bağlı olarak 6litre ile 10litre arasında soğutma sıvısı bulunur.

Sadece kontrol ettigin genleşme bidonunda 1.5litre civari sogutma sivisi olur.

Az soğutma sivisi olan bir araç doğal olarak daha çabuk ısınır.

Araçta kullanılan soğutma sıvısı glikol tabanli sivi olan antifriz ve saf sudan olusur.

SafSu oranını arttirmak termal iletkenliği sağlar.
    Antifriz sivisini arttırmak donma ve kaynama noktalarini modifiye eder, kireçlenmeyi onler ve lastik aksamin korunmasini sağlar.

3Litre suyu isitmak 1dk alirsa 3Litre Antifrizi isitmak 5dk alır.
    Elbette sivinin hacmi arttıkça aracın ısınması gecikir.

Doğru seviyede koyulmasi icin motor soğuk olmalıdır.0.5 litre gibi bir miktar saf antifriz konsantresi olmadıkça çok etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 16 Ocak 2020; 21:46:39 >

• yani aracın hem antifirizi hemde su miktarı arttığı için biraz daha geç ısınması normal , teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.