Şimdi Ara

Megane 2 benzinli - soğuk motorda geç çalışma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
7.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar megane 2 sedan 2009 1.6 benzin lpg aracım var. 6 aydan beri ilk marsta çalışmama problemi vardı ama son zamanlarda havalar soğuyunca daha bi ortaya çıktı. Motor soğukken genelde sabahları yapıyor bunu. Marsa bastığımda eğer gaz vermezsem anında stop ediyor, gaz verirsem de araba boğuluyor titriyor yavaş yavaş iki üç dk gaz verdikçe kendine geliyor gaza geçince problem tamamen ortadan kalkıyor sıcakken çalışmasinda sorun yok tek marsta alıyor. Sadece benzinde denedim yine aynı yaptı yani gaz tertibatına baktırdım yine de ama benzinde de yapıyor. Bobinler bujiler kontrol edildi zaten obd ile bakınca hata vermiyor. Benzin pompası sıfırı ile değişti aynı sorun devam ediyor boşuna pompa da değişmiş olduk. Benzin pompası soketi değişti. Gaz kelebeği temizlendi. Bunlar aklıma gelenler. Araç hâlâ düzelmedi soğuk motorda ilk çalıştırmada üç beş dk gaz vermek motoru ısıtmak gerekiyor gaz verince de gaz yemiyor araç boğuluyor ağır ağır gaz vermek gerekiyor. Gitmediğim usta kalmadı her biri yapamayınca bir bahane buluyor.

Edit. Hâlâ çözüm bulunmadı.

Obd cihazıyla bağlanıp hata kodu tarandı hata yok

Yağlı kasnak ve açı kaydırıcı orjinaliyle değişti sorun çözülmedi

Gaz kelebeği yeniden açılıp kontrol edilip temizlendi

Akü kontrol edildi

Buji bobin kontrolü yapıldı

Isı sıcaklık muşiri değişti

Benzin pompası değişti

Benzin pompası soketi değişti

Araç sadece lpg'de çalıştırılıp denendi, sonuç değişmedi

Araç sadece benzinde çalıştırıp denendi. ( lpg vanası kapatıldı) sonuç değişmedi.

Map sensörü değişti sonuç değişmedi.

Benzin enjektörlerine baktırdım sorun yok dendi.

Video ekledim

Adem Cevahiryoutube
    megane 2 geç çalışma sorunu
    https://www.youtube.com/watch?v=bO-fFTTqNlM&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 8 Kasım 2022; 13:29:3 >

• LPG kaynaklı LPG bağlantılarını kontrol ettirin özellikle bobin tarafına takılan bir kablo var leyim yapsınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 1 Kasım 2021; 16:58:18 >
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Araba ilk marşta benzinde çalışmıyor mu? Olayın lpg ile bağlantısını biraz detaylı açıklayabilir misiniz?

Bu arada konu sahibi arkadaş aracı bir süre benzinde kullanmayı denediniz mi?
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    egea 1.6 e-torq LPG li aracımda soğukta marş süresi uzuyordu yaptığım araştırma sonucu bu tür bir işlem yapıldığında düzenlediğini gördüm kendi aracımda LPG ustasına durumu izah ettim lehimle tutturdu bir daha sorun yaşamadım

Araç benzinde çalışırken yapıyor zaten hocam lpg ile ne alakası var anlamadım

• BPG2004 kullanıcısına yanıt

Evet hocam özellikle benzin pompasıni değiştirdikten sonra benzinde bindim ki temizlensin kanallar ama nafile.

Lpg servisine gittim bilgisayara bağlayıp ayarlarına baktı normal bizlik bişey yok muhtemelen benzin pompası arızalı yeterince benzin çıkışı olmuyor ilk çalıştırmada demişti. Pompa değiştikten sonra sorun aynen devam ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt
    ben başıma gelen ve çözümü yazdım (benzinle kullanırken de yapıyordu) oto tamircisinin çözüm olarak sundukları banada benzin pompası denildi sonra sırayla değişmesi gerek elemanları saydılar hepside sök tak geri ver parçalar değil takıldımı parasını paşa paşa ödüyorsunuz sonra internette araştırma yaptım çıkan sonuçla da LPG ustasına gittim oda söylediğimde aval aval suratıma baktı yapılan işlem sonucu çözüme ulaştım
    ben belki çözüm olur diye yazdım kesin o olacak değil size kolay gelsin

Hocam lpg ustasına gittim daha önce ama farklı bir ustaya daha gideyim sizin araç tam olarak nasıl düzeldi ne lehimi yapıldı biraz daha detaylı anlatır mısınız? Lpg ustası bana dedi ki aracı direkt benzinde çalıştırın yine aynı şekilde ilk marşta stop edip çalışmıyorsa kesinlikle lpg tesisatında sorun yok benzin pompasında sorun vardır. Direkt benzinde çalıştırınca da aynı şekilde stop etti ben de pompayi değiştirdim sorun düzelmedi. Hatta bir oto elektrikci araçta atiker gaz kesici olduğunu görünce onun kablosunu kesti bu da sorun çıkarabilir diye yine düzelmedi.

LPG sigortasını söküp sistemi tamamen mi kapattınız yoksa düğmeden mi kapattınız bendede Atiker vardı gaz kesici de psa modül dür depodan mı müdahale etti

Araç çalışır vaziyetteyken düğmeden lpg yi kapatıp benzine aldım o şekilde stop ettim. Marşa basarken de lpg kapalı direkt benzinde çalıştırdım. Lpg ustası da böyle söyledi zaten. Değişen bir şey olmadı yine çalışmadı.

Gaz kesici dediğim şeyi yanlış anlatmış olabilirim. Araç benzinde çalıştıktan sonra lpg ye geçtiğinde birkaç dk sonra benzin pompasıni devre dışı bırakan bir elektronik aparat var ondan bahsediyorum. İlk marşta çalışmama sorunu var deyince o aparattan olabilir kablosunu kesiyorum birkaç gün böyle bin bakalım düzelecek mi demişti oto elektrikci. Aylardır o şekilde biniyorum düzelme olmadı.

• Clio 2 varken aynı sorunu yaşamıştım, yakıt pompasını değiştirince sorun çözülmüştü ama siz zaten değiştirmişsiniz ve çözülmemiş sanırım.
    LPG yi sigortadan devre dışı bırakın 100 km kullanın devam ederse motor sistemi üzerinden bakarsınız
  • Lpg diyaframi veya enjektorler gaz kacirip manifolta gaz dolmasina sebep oluyor olabilir. Bu da ilk calistirmada hem benzin hem de lpgnin bir arada bulunmasindan aracin bogulmasina yol acabilir. Lpg yi benzin gaz gecis dugmesinden kapatmaniz yeterli degil. Öncelikle lpg nin deposundaki vanayi kapatarak araca gaz gelmesini tamamen kesin. borulardaki lpg bitene kadar 1-2 dk lpg de calistirin akabinde 1-2 gun benzinde deneyin halen problem devam ediyorsa sirasiyla map sensoru ve maf sensorlerini degistirin. halen duzelmez ise muhtemelen bogaz kelebegini degismeniz gerekecek. Bu noktada sadece renault bakan bir usta bulursaniz bakima gelen araclardan veya kendi elinde takip deneme yapabilecegi parcalar bulunabilir oyle olmasi avantajiniza olur.
  • Akşam aracı park ederken Lpg tankından gaz akışını kesin(Ya da bilen birine yaptırın, basit bir şey). Sabah söylediğiniz problem ortadan kalkmışsa Lpg buharlaştırıcı içindeki diyafram yırtılmıştır. Değiştirilmesi gerekir. Sızıntı şeklinde yanma odasına Lpg geldiğinden araç sabahları boğuluyordur.

• Araç geç çalıştıktan sonra hemen inip arkasına geçip egzozdan çiğ yakıt kokusu var mi ona bir bakin.

Eğer varsa %90 yukarıda arkadaşların dediği gibi LPG Regülatörü ya da enjektörü olabilir.

Bir de LPG modeline göre değişir de, LPG düğmesine basili tutarak marş deneyin. İlk marş anında sadece LPG ile çalışmayı dener. Eğer hemen çalışırsa benzin gelmediği, gene tekleyerek ve zorlanarak çalışırsa da LPG'nin manifolda sızdırdığı sonucuna varabilirsiniz.

• Akünüzün durumu nedir?
  • Hocam aracınızın tüm bakımlarını yaptırdınız mı? Mesela buji ve kablolarına baktırın.

benzin pompanızın barı düşük geliyordur. Şase numaranızdan orjinal barda bir benzin pompası bulun barın düşüklüğü de
  • Geç çalışma yaptırır. Daha sonra aracınızı güvenilir bir tam teşekküllü bir servise bırakın sabah soğukken bilgisayara bağlı halde aracın gerçek değerleri ile olması gereken değerlerini karşılaştırsınlar. Mesela benzin basıncına ya da mal sensörüne baksınlar. İyi bir servis sorununuzu çözer diye düşünüyorum
  • Cordarone kullanıcısına yanıt

Kaç tane ustaya gittiysem, motor ustası, lpg ustası, oto elektrikci hepsi yakıt pompası arızalı dedi ama sıfır pompa taktığım halde sorun çözülmedi

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.