Şimdi Ara

Honda City 2022 Model (5. Jenerasyon) / Lastik Değişimi, Yol Tutuşu, Ses Sistemi ve Ses Yalıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
3
Favori
7.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nisan 2022 de sıfır olarak aldığım Honda City aracımda gördüğüm birkaç sorun vardı. Bunlardan birincisi; araç 110km/sa hızın üzerine çıktığında yolda tutunmak için baya bir çaba harcıyordum. Ayrıca bir keresinde rüzgarlı bir havada otobanda giderken bir viyadüğün üzerinden geçmiştim ve beni sol şeritten en sağ şeride doğru götürdü hızım 110km/sa civarındaydı ve araçta 4 kişi vardık. Bu tarz sorunları yaşayınca bende aracımın 185/55 R16 olan lastiklerimi 205/55/16 yaptım. Artı olarak araçtaki yol tutuşu ve konfor arttı ve içeriye aldığı ses inanılmaz derecede düştü. Eksi olarak ise; yakıt olarak 0.5-1lt arasında fazla yakmaya başladı, aracın ilk kalkıştaki hızlanması biraz düştü ve fren mesafesi az da olsa uzadı. Ama getirdiği avantajları görünce eksileri pek önemsemedim. Lastik olarak Hankook Ventus Prime 4 taktım. Yağmurlu hava koşullarında da denedim gayet güzel performans sergiledi. 2021 model üstü yeni Honda City aldığınız zaman lastikleri değiştirmenizi kesinlikle öneririm. Şu an 30bin kilometrede aracım. Bu kilometrenin 20binini yeni büyük ebatlı lastiklerimle yaptım. Eskisine göre çok fark var araçta.

Honda City 2022 Model (5. Jenerasyon) / Lastik Değişimi, Yol Tutuşu, Ses Sistemi ve Ses Yalıtımı

İkinci bir sorun olarak ses sistemi ve yalıtım sorunu vardı. Bunun içinde aracımın 4 hoparlörünü değiştirdim ve kapılara ses yalıtımı yaptırdım. Bunu da Ankara'da Aydın Elektronik 'de yaptırdım. Keşke ilk aldığım zamanlarda yapsaydım dedim. Çünkü böyle bir şey yok araba artık zevkli bir hal almaya başladı, müziğin kalitesi arttı ve dışarıdan gelen sesler azaldı. Eğer araca uzun yıllar binecekseniz ve paranız varsa kaliteli bir şey yaptırmanızı tavsiye ederim. Birkaç fotoğrafta koyuyorum fikir edinebilirsiniz.

Yaşadığım tecrübeleri aktarmak istedim belki birilerine fikir vermiş oluruz. Herkese iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candemirel0 -- 20 Haziran 2023; 9:55:14 >

• 205/55 çok fazla marj dışı kalıyor.. yuvarlanma dairesi artışından ötürü mutlaka akselerasyon kaybını hissedeceksiniz.. tüketimin hissedilir ölçüde artması da kaçınılmaz.

Gösterge hata payınız muhtemelen tamamen kapanıyor, ibrede ne görüyorsanız hızınız o olacak, belki üstüne bile çıkacak, bu doğru bir durum değildir.

Açıkcası konu sahibinin yaşadığı olumlu değişim bana ölçü farkından çok, kaliteli bir lastiğe geçtiği için yaşıyor gibi geliyor. 195/55R16dan öteye geçmenizi kesinlikle önermiyorum..

Bu tip güney asya iç pazar otomobilleri kabin alanı için yapılır.. hem kısa hem daracık sedanda kocaman iç mekan ve bagaj olur, şaşırırsınız.. bunu sağlayan şey de minik teker davlumbazları, minik tekerler ve yüksek gövdedir.. aerodinami ve stabiliteleri doğuştan zayıftır.. bu yapı nedeniyle bu araçlar rüzgardan çok fazla etkilenir, city'e özgü bir durum değildir.

Bunu ancak uygun spor yay ile aracı biraz yere yaklaştırarak biraz egale edebilirsiniz.. lastik değişimi ile mucizeler beklemeyin.

• City hocam bu araç. Gerci yalitim olarak civic in de bundan farki yoktur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel ve yerinde dokunuşlar olmuş. Begendim...

• 205 55 R16 yerine 205 50 R16 daha uygun olurdu.

Bu şekilde araç lastiği çapı 22mm, araç yüksekliği 11mm artmış oldu. Lastik çapı da %3,5 civarında artmış oldu. Bu da kadrandaki hız ile gerçek hızınız arasında fark oluşturacak.

• tafo0911 T kullanıcısına yanıt

2017 civic'in yalitimi clio 4 ile ayniydi

• Bu aracı bir ara almaya niyetlenmiştim. Lastik ölçüleri çok saçma gelmişti.

Gayet güzel olmuş. Güle güle kullanın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tafo0911 T kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fractal design kullanıcısına yanıt

Aslında dediğiniz gibi biraz arada kaldım söylemiş olduğunuz ölçülerle ama en son 205 55 R16 da karar kıldım. Kadrandaki hızı da kontrol ettim hız ölçer uygulamalarından, kadrandaki hız neyse tam onu gösteriyor şu anlık bir sıkıntı olmadı

• hardcrss kullanıcısına yanıt

2022 yılında stoklarda bulunan araçlardan bir tanesiydi ve fiyatı da o zaman 390binTL'ydi. Bagaj hacminin büyüklüğü, arka koltuk diz mesafesinin çok geniş olması ve otomatik vites oluşu almamdaki en büyük sebeplerden. Ama lastikler aşırı küçüktü ve arabanın üzerinde görüntü olarak da çok kötü duruyordu.

Teşekkürler.

• SayınOzi kullanıcısına yanıt

Yalıtım konusunda city'i, civic fc5 den daha iyi yapmışlar sanki, karşılaştırma imkanım olmuştu

• candemirel0 C kullanıcısına yanıt

Fark %3,5 civarında olduğu için düşük hızlarda fark yok gibi gelebilir. Siz yine de hız sınırlarını sonuna kadar kullanmamaya çalışın ceza yememek için. Kazasız belasız sürüşler.

• fractal design kullanıcısına yanıt

Zaten pek hız yapan birisi değilim ama yine de tavsiyenize uyarım çok teşekkürler. Size de kazasız belasız sürüşler :)

• bunun sifiri 205k idi bayide. o zaman para eksikti alamadik.

bu arabanin tipine bayiliyorum

• Türk halkı böyle leş gibi araçlara binmeye mahkum kaldı . Yazık ...

• Moueson kullanıcısına yanıt

bence binemiyor bile...

durumda daha kötü.....

• Hocam yalıtım yapınca iç parçalarda sök taktan sonra trim sesi ile ilgili bir sorun oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jquidd -- 20 Haziran 2023; 12:10:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jquidd J kullanıcısına yanıt

elbette trim sesleri artacaktır sök-tak tan sonra. parçanın tırnaklarının mukavemeti bozuluyor.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Gönül isterdi ki daha kaliteli bir arabaya binelim ama şartlar bizi bu araca yönlendirdi. 93 model 2.0 opel vectra aracım vardı ondaki konfor bu araçlarda yok ama eski olduğu için sürekli sorun çıkarıyordu.

• jquidd J kullanıcısına yanıt

Hayır herhangi bir trim sesi olmadı. Çok fazla yol yaptım her türlü koşulda ama yine de trim sesi yok araçta. Kaliteli işini bilen bir yerde yaptırınca sorun olmuyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.