Merhaba,
Nisan 2022 de sıfır olarak aldığım Honda City aracımda gördüğüm birkaç sorun vardı. Bunlardan birincisi; araç 110km/sa hızın üzerine çıktığında yolda tutunmak için baya bir çaba harcıyordum. Ayrıca bir keresinde rüzgarlı bir havada otobanda giderken bir viyadüğün üzerinden geçmiştim ve beni sol şeritten en sağ şeride doğru götürdü hızım 110km/sa civarındaydı ve araçta 4 kişi vardık. Bu tarz sorunları yaşayınca bende aracımın 185/55 R16 olan lastiklerimi 205/55/16 yaptım. Artı olarak araçtaki yol tutuşu ve konfor arttı ve içeriye aldığı ses inanılmaz derecede düştü. Eksi olarak ise; yakıt olarak 0.5-1lt arasında fazla yakmaya başladı, aracın ilk kalkıştaki hızlanması biraz düştü ve fren mesafesi az da olsa uzadı. Ama getirdiği avantajları görünce eksileri pek önemsemedim. Lastik olarak Hankook Ventus Prime 4 taktım. Yağmurlu hava koşullarında da denedim gayet güzel performans sergiledi. 2021 model üstü yeni Honda City aldığınız zaman lastikleri değiştirmenizi kesinlikle öneririm. Şu an 30bin kilometrede aracım. Bu kilometrenin 20binini yeni büyük ebatlı lastiklerimle yaptım. Eskisine göre çok fark var araçta.

İkinci bir sorun olarak ses sistemi ve yalıtım sorunu vardı. Bunun içinde aracımın 4 hoparlörünü değiştirdim ve kapılara ses yalıtımı yaptırdım. Bunu da Ankara'da Aydın Elektronik 'de yaptırdım. Keşke ilk aldığım zamanlarda yapsaydım dedim. Çünkü böyle bir şey yok araba artık zevkli bir hal almaya başladı, müziğin kalitesi arttı ve dışarıdan gelen sesler azaldı. Eğer araca uzun yıllar binecekseniz ve paranız varsa kaliteli bir şey yaptırmanızı tavsiye ederim. Birkaç fotoğrafta koyuyorum fikir edinebilirsiniz.
Yaşadığım tecrübeleri aktarmak istedim belki birilerine fikir vermiş oluruz. Herkese iyi günler.

Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.317 (Bu ay: 360)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel