Şimdi Ara

Honda City 2022 Model (5. Jenerasyon) / Lastik Değişimi, Yol Tutuşu, Ses Sistemi ve Ses Yalıtımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
7.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • City sadece honda damgası vurulmuş bir araç. Maalesef yine de kötü olduğunu değiştirmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle kullanın lastik oranı çok komik gerçekten leylek gibi duruyor araç bi orantısızlik var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lego95 kullanıcısına yanıt

Niye kötü, kime göre kötü, niye böyle şevk kirici yorumlar.

Kişi bütçesi dahilinde, o zamanki şartlar dahilinde kendince bir karar vermiş ve almiş.

Siz ne kullaniyorsunuz, merak ettim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Bende zamanında o araba kötü bu araba bu para etmez deseydim büyük ihtimalle şu anda altımda bir arabam bile olmazdı, iyi kötü bir arabamız var bu devirde çok şükür

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • candemirel0 C kullanıcısına yanıt
    Hocam selam,
    Ben de Ocak ayında aldım City, yol tutuş inanılmaz kötü, rüzgarlı havalarda otoyolda savruluyor cidden.
    Lastik değişimini ben de düşündüm ama jant değişmeden sıkıntı olabilir gibi geldi bana.
    205/55/16 lastiği üzerindeki jantlar ile mi kullanıyorsun?
    Değişim sonrası rüzgarlı havalarda sıkıntı yaşadın mı eskisi gibi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • duemind kullanıcısına yanıt
    Lastikleri orjinal üzerindeki jantlarla kullandım 20bin km yol yaptım her türlü koşulda ama çok şükür bir sorun olmadı. Emin olamıyorsanız yine de tanıdık lastikçi de varsa elinde bulunan 205 55 r16 ölçüsündeki lastiği taksın test edersiniz ona göre karar verirsiniz ben öyle yapmıştım.

Savrulma ve yol tutuşu konusunda cidden fark etti öyle komple düzeltmedi ama en azından iyi bir noktaya geldi araba, şimdi sürüşü daha keyifli oldu. Satmayı bile düşünmüştüm sırf yol tutuşu için.

Ayrıca lastik olarak da şu anda kullandığım hankook markasını tavsiye ederim.

Hocam valla ben de haftasonu izmitten İstanbula dönerken otoyolda kan ter içinde kaldım 1 saatlik yolda, inanılmaz şekilde savruluyor araç özellikle virajlarda. Şeritte kalmak için cebellesip duruyorsun, 2022 model araba mı kullanıyorum yoksa 1980 model toros mu belli değil.
    Fabrikanın lastikcisine sordum, o da Honda servise Bi sor dedi, surtme falan yapabir demişti ama emin olamadı o da...
    Sen memnun kaldıysan ciddi anlamda düşüneceğim, arabayı satma noktasına geldim bu hafta inan!
    Lanet olsun ki Hindistan ve Meksika gibi ülkeler için üretilen arabalara layık göruluyoruz!!!:(

Ben arabayı yüklü şekilde de denedim bir sürtme olmadı şimdiye kadar. Ama ben şu an üzerindeki 205 55 r16 hankook lastiklere göre konuşuyorum başka markalarda ne olur bilemiyorum. Bazılarının yanakları daha kalındı sanırım.
    Aynı şekilde bende yolda tutmak için çok uğraşıyordum aşırı yoruydu cidden artık çekilmez olmuştu. En son değiştirdim lastikleri, dedim ya işte budur. Siz değiştirin lastikleri cidden farkı anlayacaksınız.
    Zaten bu konuyuda bilerek açtım belki birisine faydamız olur diye. Bu arabaya binecekseniz lastik değişimi şart kesinlikle.

Eyvallah Hocam, değişim sonrasında bilgi veririm bende.
    Teşekkürler

Rica ederim ne demek bekliyorum geri dönüşünüzü. Mükemmel bir yol tutuşu beklemeyin yinede, eski haline göre çok daha iyi olacak sadece

Bu arada hankook hangi serisi? Yaz lastiği mi 4 mevsim mi?

hankook ventus prime 4 - 205 55 r16 yaz lastiği şu an üzerindeki

Islak zemin fren A
    Yakıt tüketimi C
    Ses seviyesi 69 db

Hangi marka olursa olsun hocam 205 55 diyor sa hepsinin tabanı ve yanak kalınlığı aynıdır.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam öyle olması gerek zaten ama lastikçi farklı şeyler söyleyince bende emin olamadım

• orta vadede ön takım koyvermezse gayet yerinde değişiklik olmuş demektir.

205/55 çok fazla marj dışı kalıyor.. yuvarlanma dairesi artışından ötürü mutlaka akselerasyon kaybını hissedeceksiniz.. tüketimin hissedilir ölçüde artması da kaçınılmaz.

Gösterge hata payınız muhtemelen tamamen kapanıyor, ibrede ne görüyorsanız hızınız o olacak, belki üstüne bile çıkacak, bu doğru bir durum değildir.

Açıkcası konu sahibinin yaşadığı olumlu değişim bana ölçü farkından çok, kaliteli bir lastiğe geçtiği için yaşıyor gibi geliyor. 195/55R16dan öteye geçmenizi kesinlikle önermiyorum..

Bu tip güney asya iç pazar otomobilleri kabin alanı için yapılır.. hem kısa hem daracık sedanda kocaman iç mekan ve bagaj olur, şaşırırsınız.. bunu sağlayan şey de minik teker davlumbazları, minik tekerler ve yüksek gövdedir.. aerodinami ve stabiliteleri doğuştan zayıftır.. bu yapı nedeniyle bu araçlar rüzgardan çok fazla etkilenir, city'e özgü bir durum değildir.

Bunu ancak uygun spor yay ile aracı biraz yere yaklaştırarak biraz egale edebilirsiniz.. lastik değişimi ile mucizeler beklemeyin.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Hocam arabayı satıp satmama arasında gidip geliyorum, aldığıma pişman oldum maalesef.
    Mevcut durumda ya lastik ve süspansiyon ile oynayıp durumu düzelteceğim yada arabayı tez elden satıp kurtulacağım.
    Bizi bu arabalara mahkum edenlerin Allah Belasını versin, ne diyelim...

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum. Aracın ivmelenmesi konusundaki dediğiniz doğru onları yazmıştım zaten onu hissettim ve yakıtta da artış oldu ama benim için sürüş konforu ve aracın daha kolay kontrol edilebilmesi olduğu için dediğiniz sorunları göz ardı ettim. 195/55 yapmayı da düşündüm ama pek birşey değişeceğinden ümit etmediğim için 205/55 taktım.

Yüksek hızlarda ve virajlarda yine de dikkat etmek de fayda var.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Her 10binde bir servise gittiğimde ilk baktırdığım şey ön takım ve tekerleklerin bağlı olduğu her aksama baktırtıyorum :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.