Şimdi Ara

Megane 2 benzinli - soğuk motorda geç çalışma sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
7.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlginç gelecek ama araçta benzin filtresi yok. Normal megane 2 lerden biraz farklı benim araç 2009 model fluence motoru var mesela. Benzin filtresi hangi ustaya gittiysem bulamadılar en sonunda benzin pompasına birleşik dediler pompa sıfırıyla değiştiği için filtre de değişmiş oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elk_91 E kullanıcısına yanıt
    Hocam krank sensörü dediğiniz nasıl bişey açı kaydırıcı mil var ondan bahsediyorsanız yağlı kasnak ile beraber o da değişti. Şuan görevim dolayısıyla Kars'a atandım burda işinin ehli usta da yok. Krank sensörü desem o ne diyecekler o derece.

Hocam krank sensörü için eski ustamı aradım şimdi söylediği şey şu. Krank sensörü arızalı olsa obd cihazıyla baktığımda arıza kaydı çıkardı. İkincisi de krank sensörü arızalı olsa soğuk sıcak fark etmez araç hiç çalışmaz seninkisi sadece soğuk motorda sabahları yapıyor sıcak motorda tek marşta sıkıntısız alıyor dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 7 Kasım 2022; 21:0:19 >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Krank sensörü ile ilgisi yok hocam. Krank sensöründe arıza olsa araç kendi kendine stop eder. Bu sensörün anacı krank milimin dönüşünü kaydedip beyne iletmesi ve aracın elektrik akımını buna göre düzenlemesi. Dediğim gibi bu sensörde oluşan hata varsa aracın elektriği komple kesilir araç ne kadar marş yaparsanız yapın çalışmaz. İlk çalıştırmada sorun olması yakıtın basınç yetersizliği yada yakıt hava karışımının uygunsuz olması sebebi ile olur. Aracınızda geri dönüş valfi var mı? Bu valfte kaçak varsa yeteri kadar yakıt basıncı oluşmaz. Dolayısıyla araç sarsıntılı ve zor çalışır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • citiraga kullanıcısına yanıt
    Üst mesajda yazdım ustam da benzer şeyler söyledi krank sensörü hakkında. Geri dönüş valfi ne bilmiyorum ama ateşleme sistemini kaç kez baktırdım buji ve bobinler sağlam ama yine de başka araçtan söküp taktik değiştirdik filan sorun çözülmedi. Bazen sorunsuz çalışıyor hiç devir düşmüyor tek marşta alıyor ama en fazla bir ay gidiyor bir ay sonra yine ilk marşta stop etmeye başlıyor. Kendi kendine ara ara düzeliyor ama genelde bu şekilde soğuk motorda ilk marşta çalışmama sorunu devam ediyor. Karsta sabah - 8 derece idi marş alıp çalışmadı mesela 3.denemede çalışır gibi oldu hemen gaza yüklendim 4-5 bin devirde birkaç dk ısıttım anca kendine geldi motor. Gazı bıraksam hemen devir düşüp stop ediyor.

Sorunuzu gayet iyi anladım hocam. Geri dönüş valfi 12v elektrikle çalışan bir valf. Siz kontağı açtığınızda ilk ateşleme için bu valf elektrik alıp manyetik olarak yakıtın geriye sisteme dönüşünü kapatır ve motorda gerekli yakıt basıncı oluşmasını sağlar. Dediğim gibi bu valfte sorun varsa yakıt sisteminden dönen yakıtın önünü tam kesemiyordur ve motorda çalışmakta zorlanıyordur. Bu bir ihtimal tabi. Bence diğer bütün parçalar değişmesine rağmen ve bu valfte de bir sıkıntı yoksa aracınızın motor contalarını test ettirin. Motor bloğunda ve üst kapağında vs contalarında bir problem varsa aracınız soğukken çalışmakta zorlanır. Conta yanığı da genelde hararet kaynaklı çıkan bir problemdir.

Krank sensoru kirlendigi zaman ilk marsta zor aliyo,sersem calisiyo bir dakka falan.Sonra toparliyo.Temizleyince hicbir sikinti kalmiyo.Sicakken de belli etmiyo.Benden tavsiye hic yoktan temizlet.Ben deneyimimi anlattim.Millet burda ezbere konusuyo,gene de kendin bilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam zaten en sonunda motoru açtırmak gerekecek sanırım üst kapak conta vs. Sensörlerden çözeriz belki dedik ama değişmeyen parça kalmadı araçta. Araç orjinal 184 binde 2009 model motorda üfleme vs yok ama geçen yıl bi ara radyatör bozulmuştu hararet yapa yapa kullanmak zorunda kalmıştım şehir içinde. Acaba o zaman conta filan mı yandı diye düşünmüyor değilim.

Hocam bulunduğum yerde krank sensörünü sanmıyorum ki yerini bulup temizlesinler ama internetten bakıp kendim temizlemeye çalışayım. Teşekkür ederim yine de.

Başka masraf yapmayın artık araca ateşleme tertibatı ile ilgili. Dediğim gibi çok büyük ihtimalle contalarınız yanık araçta. Aslında çok büyük maliyeti olmaz sadece conta değişecekse ama motor hazır açılmışken ağır bakımlarını da yaptırmak son derece iyi olur tabi. Bu arada tam %100 sonuç vermese de contaları motoru açtırmadan test ettirme şansınız var. Ama bunu adam akıllı yapan ustayı bulmak işin en zor kısmı. Ama teste gerek yok kanımca probleminiz yanmış conta veya contalar çok yüksek ihtimalle. Şimdiden geçmiş olsun hocam. Mutlaka işin ehli birine açtırın aracın motorunu. Saygılar İzmir den selamlar.

• Krank sensörü veya eksantrik sensör arızalarında araç ya çalışmaz yada çalışır hırıl hırıl çalışmaz. Araç gazda dahi bu sorunu yaparken pompayı falan değiştiren ustanın beynine mevlüt okuyorum. İyi yemişler sizi. Aracınızda yapılabilecek şey benzin enjektörünün pompacıda kontrol edilmesi. Dikkat edin her pompacıda bu enjektörleri takacak cihaz yok. Puluyla somunuyla götürün. Araç su eksiltiyor mu acaba. Araç conta yakarsa su veya yağ eksiltir. Eksilttiği su silindirlere dolar ve o su buhar olana kadar araç sersem çalışır. Şuan için aracınız su eksiltiyor mu onu öğrenelim. Eğer eksiltiyorsa aracınıza karbon testi yaptırın. Eksiltmiyorsa benzin enjektörünü kontrol ettirin. Bu kadar masraf boşa gitmiş o ayrı.

• sevecen69 kullanıcısına yanıt
    Hocam benzin enjektörlerini sağlam bir pompacıda kontrol edildi, bilgisayara bağlandı sorun görülmedi. Hatta pompacı enjektörler sağlam sen gaz kelebeğine adaptasyon yaptır dedi gittim yaptırdım yine aynı. Su eksiltme yok araçta.

Hocam conta yanığı dediğim gibi benim de aklımda ama motoru ellenmemiş aracın o yüzden onu en sona bıraktım zaten bulunduğum yerde iyi bir usta bulmak da zor. Benzin pompası değiştirdim iki kere yağlı kasnak açı kaydırıcı filan değiştirdim nerdeyse tüm sensörler değişti araç düzelse de kısa bir süre düzeliyor yine aynı başa sarıyor bıktırdı valla.

Motor için iyi bir usta araştırmaya başlayın bence. Yada civar ilçelerde yada merkezde olan bir ustaya emanet edeceksiniz. Buralara yakın olsanız yardımcı olurdum her türlü :) Ayrıca motorunun ellenmemiş olması sorun olmadığı anlamına gelmiyor. Zaten iyi bir ustaya denk gelmiş olsaydınız conta ile ilgili şüphe duyup kontrol yapardı.

https://www.youtube.com/watch?v=bO-fFTTqNlM&feature=youtu.be

Videosunu da ekledim fikir daha iyi sahibi olabilirsiniz hocam

• sevecen69 kullanıcısına yanıt
    Çalıştırma videosu da ekledim

https://www.youtube.com/watch?v=bO-fFTTqNlM&feature=youtu.be

• Silindir kapak contası yanmış muhtemelen. Soğuk marşta silindir yanma odasında biriken suyu atmaya çalışıyor.

• motograter M kullanıcısına yanıt
    Peki hocam aracın geç çalışması, çalışsa bile devir düşmesi ardından hemen stop etmesi, zar zor çalışsa bile motor ısınana kadar gaz yememesi, motor ısındıktan sonra problemin tamamen ortadan kalkması ve sıcak motorda tek marşta çalışması bunların hepsi conta yüzünden midir

Çoğunlukla evet. Bir ihtimal subap ve ateşleme problemi de olabilir. Conta yanığı için test yapan yerler var. Oto expertizler yapıyordu sanırım. Sanal üzerinden test ürünleri de satılıyor kendiniz de yapabilirsiniz. Hortumların taşlaşmasından da anlaşılabilir. Iyi bir ustaya denk gelmeniz lazım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.