Estağfurullah. Arızalı, diyaframı yırtık buharlaştırıcı(Regülatör) gece yanma odasına gaz sızdırır. Sabah benzinde çalıştıracağınız zaman yanma odasına benzin de gideceği için iki yakıt yoğunluğundan araç boğulur, geç çalışır. Bir kaç marş yapmanız gerekir. Toyota Avensisim vardı. Aynen böyle olmuştu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 2 Kasım 2021; 19:46:48 > |
Megane 2 benzinli - soğuk motorda geç çalışma sorunu (3. sayfa)
-
-
-
Dediğiniz çok mantıklı hocam ama gaz vanasını kapatıp bir süre benzinde kullanmak kesin çözüm olacak mı yoksa parça değişimi gerekir mi?
Yarın sabah ilk işim aracı direkt gazda çalıştırmak olacak benzin olmadan direkt gazda çalıştırmayı denecegim bakalım ilk marşta çalışacak mı. Ondan sonra duruma göre gaz vanasını tamamen kapatıp bir süre benzinde binerim zaten lpg ye gelen zamdan sonra çok bir avantajı kalmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam birkaç ustaya daha sordum aküden olsa araç sıcakken de çalışmaz soğukken yapması aküyle alakasız olduğunu gösterir dediler ama ben yine de akü bulabilirsem deneyeceğim.
Kanister valfi ne bilmiyorum ama araştıracagim ustaya da sorarım.
Gaz kelebegini iki kez temizletip kontrol ettirdim sıkıntı göremedi usta ama gerekirse kendim bir daha söküp bakacağım zaten zor bir işlem değil.
Sigorta kutusu motor içindeki oksit yapabiliyor
Birde akü kutup başları anahtar ile temizleyebilirsiniz kontak sprey ile
-
Lpg tankının üzerindeki elektronik devre dimi bu hocam. Oysa eğer ordaki vanayi kapattım tamamen benzinde sürmek için. Orda küçük bir hortum gibi bişey vardı onu çıkarmaya çalıştım gelmedi çok da zorlamadim anlamadığım için.
Sıcaklık sensörü değiştirdikten sonra da değişen bir şey olmadı. Sabah aracı sadece gazda çalıştırmayı denedim yine çalışmadı. Sadece benzinde çalıştırmayı denedim, lpg vanasını tamamen kapatıp yine 4.marşta gaz vererek anca çalıştı.
Araba geç çalışma problemi başlıca nedenleri:
-Akü Zayıf
-Marş Rölesi Zayıf
-Ateşleme Sisteminde Sorun Var (Buji , Buji Kablosu, Ateşleme Bobini)
-Yakıt Enjektöründe Problem Olması
-Yakıt Pompası Problemleri
-Supap Ayarı veya Supap aşınmaları
Yorumlara baktığımda Supap kontrolü hariç diğerlerini denemişsiniz sanırım. Kapakçı diye tarif edilen bir ustayla görüşün bakalım.. İnşallah probleminiz çözülür.
sitede de bahsettim . hayırlı günler
arıza tespitARIZALI PARÇA HANGİSİ?https://www.xn--arzatespit-yub.com/2021/10/arizali-parca-hangisi_27.html
-
Ayrıca problem supap kaynaklı çıkarsa, vakit kaybettirmeden giderin, malesef LPG kullanımı supaplara çok zarar veriyor, aracınız çekişten düşecek, yakıt sarfiyatınız artacak ve araç en sonunda hiç yürümeyecektir. İnşallah Basit bir nedene dayanıyordur geç çalışma nedeni..
-
Subap da aklımda olsun hocam maalesef henüz sonuç alamadım şimdilik tek çarem gaz vanasını kapatıp bir süre benzinde sürmek belki bu şekilde düzelir diye bekleyeceğim bir de aküyü kontrol ettirdim ama yine de yedek akü arıyorum bulursam onla deneyeceğim soğuk motorda.
Tamam hocam, ancak problemin supap kaynaklıysa bunu erteleme, yolda bırakır daha fazla masraf ve zor durumlar karşına çıkarabilir. Bu problemin üzerine eğilmende fayda var. Hayırlı günler
-
Aynı sorun 2005 megane aracımda vardı. Yetkili servis Eksantrik Mil Sensörü değiştirip yazılım güncelleyerek halletmişti.
-
eksantrik miller üst kapakta bulunur, emme ve egzoz vazifesinin supaplar aracılığıyla itici ve horozları hareket ettirerek sağlar..
-
Arkadaşlar sorunu hâlâ çözebilmiş değilim. Birçok ustaya gittim şuan araç hâlâ sabahları soğuk motorda ilk çalıştırmada gaz vermezsem stop ediyor. Ama vuruntulu gürültülü çalışma ve uzun uzun gaz verme sorunu gitti. Sabah ilk marşa basarken hafiften gaz da veriyorum hemen ilk marşta çalışıyor ama gaz vermezsem marş alıp çalışmıyor. Önceden iki üç dk boyunca gaz vermezsem stop ederdi şimdi ilk çalışırken gaz versem yetiyor daha motor zorlanıp gaz istemiyor. Ama normalde gaz vermeden tık diye çalışması lazımken gaz istiyor. Şimdi sorun nerde olabilir
Aynı sorun yine nuksetti. Sabah ilk marşta gaz vermezsem stop ediyor gaz verirsem de vuruntulu çalışıyor. Motor ısınınca problem yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Obd cihazıyla hem kendim baktım hem ustaya baktırdım herhangi bir hata vermiyor bu arada. Arıza ışığı filan da yok. Bobin buji filan olsa arıza kaydı çıkardı diye düşünüyorum.
Aynı sorunlar yeniden baş gösterdi. Artık havanın soğuk olmasıyla da araç ilk marşta direkt stop ediyor ikinci üçüncü marşta şanslıysam çalışıyor gaza yüklenir bırakmazsam.
Benzin filtrenizi kontrol ettiniz mi?
-
Hocam krank sensorunu degistirsene anlattiklarinin tek sebebi bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X