Şimdi Ara

Pendik-Yalova arası karadan gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım 1.4 tdi polo. Hafta sonu yalovaya gitmeyi planlıyorum. Hem biraz gezmek amacım,birazda köprü ücretinden falan uzak durmak. Sizce mantıklı mı bu arkadaşlar ? Yolları nasıl ? Trafik oluyor mu ? Kaç dakika sürer ?

• karadan yaklaşık 150 km yol yapacaksınız ve bu yol en az 2 saat sürer.
    yoğun dur-kalk ve ışıklı trafikte aracınız en iyi ihtimalle 50 lira yakıt tüketir.

köprüde satışlar kesat olduğu için geçiş 65 liraya düştü.
    eskihisar-topçular ise buna kampanya ile karşılık verdi ve gidiş-dönüş 80 lira oldu.

sanırım bir de pendik-yalova ido var, onda da rakamlar 40-50 arası olması lazım.

kararı siz verebilirsiniz.
  • Trafik değil ama Gölcükten sonra çok aşırı virajlı dar yollar var. Dur kalk yapılan yerler de var. Köprü ücreti ödemek daha iyi bence.
  • Gezmek için bile olsa o yol çekilmez,zevkli bir yol değil...
  • 3-5 gün önceden pendik vapurundan bilet alırsanız yolcular dahil 50 tl civarına geliyor,sürmeye değmez
  • Yolu bence cok eglenceli, guzel bir yol. Deniz kenarindan, manzarasi guzel. Durulacak yerler var. E5 uzerinde eskisi kadar kirmizi isik da yok. Ozellikle izmite kadar cok guzel.

Eger gezmek amacli gidiyorsaniz kopruyu vs kullanmayin, e5 ten gidin. Ama ekonomik olarak fazla getirisi olmaz.

Araclarin tek masrafi yakiti degil. Yol yaptikca bakimi yaklasiyor, lastikleri eskiyor, deger kaybediyor vs vs. o yuzden tek kriteri yakit olarak hesaplamayin.
  • Köprü 65 liraya düştü ama otobanlar çat çat götürüyor bakiyeden.Ben şahsen dolaştım 1 saat 15 dk fazla araba 25 liralık gaz yaktım ama olsun.Aradaki fark 1 günlük çalışmama tekabül ediyor nerdeyse!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bencede köprüye gerek yok, 3-4 kez gittim geldim o yoldan.Trafik ışığı olsa bile yolları kötü değildi en son gittiğimde( 2 ay önce felan ) . 1.4 tdi poloyla o yolda 5 - 5.5 yakarsınız 100 km de , 150 km yol olsa 9 lt mazot gider en fazla, o da 40 lira civarına gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freqX kullanıcısına yanıt
    hangi gölcükte dar yollar var.sürekli gelip gittiğim yol gayet güzel duble yol.bir kaç tane viraj var onun haricinde normal bir yol.ışıklar var ama genelde sakin bir yol.kış vakti daha sakin olur.
  • Özer Hocam hafta sonu okulların dönem arası tatiline (sömestr) denk geliyor. Muhtemelen yollar daha yoğun ve geliş süreniz daha uzun olacak. Bu yoğunluğa feribottada kuyruk olabileceğini varsaymalısınız. Bu bilgileri paylaştıktan sonra Yalovada ikamet eden ve yılda en az 3-4 kez bu yolu kullanan biri olarak bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

Başta köprüye indirim gelmeden önce kesinlikle köprüyü kullanmazdım şuan zaman kazanma açısından mantıklı geliyor. Trafiğin nispeten yoğun olacağı dönemlerde kesinlikle tercih ederim. 65 Tl tek yön, Ortalama 94 km az yol gideceksiniz.

Feribot serbestse körfezi dolanmak yerine Topçular-Eskihisar Arasını feribotla gitmeyi tercih ediyordum. Bekleme süresi hariç 30 dk civarı deniz yolculuğu güzel oluyor. (kişisel tercih tabi şuan havalar nispeten soğuk feribot gezisi pek zevk vermeyebilir). Tek yön 45 gidiş-dönüş 80. Pendik-Eskihisar 22 km, Topçular-Yalova 15 km. 100 km civarı daha az yol gideceksiniz

Tamamen kara yolu tercihiniz olursa akıcı trafikte İzmite nasıl geldiğinizi anlamazsınız. İzmit gölcük arası yolda gayet güzeldir. Arkadaşların bahsettiği virajlı kesim Gölcük Altınova arasıdır muhtemelen ama oranında abartılacak bir durumu yok bence. Uzun yolu tercih ederseniz 140 Km gibi bir yol yaparsınız.

Yine belirtmekte fayda görüyorum.Hafta sonu sömestr tatili nedeniyle bahsettiğiniz uzun güzergahta yoğunluk olma ihtimali çok çok yüksek. Hem zaman hemde yakıttan çok zarar edebilirsiniz. Şimdiden hayırlı yolculuklar.
    @ozerpeker61

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PiSiCoMaT -- 19 Ocak 2017; 13:11:4 >

• Pendik D100 köprüsünden devlet karayolu ile topçular feribotunun karaya çıktığı yer 122 km veya hızlı feribot ile yalova arası 134 km. Yakıt tüketimini buna göre hesapla. Devlet karayolunu kullanırsan bazı noktalarda trafik ışıkları nedeniyle dur kalk yapacağından yakıt tüketiminde bunu da gözönünde bulundur.

Pendikten Körfez Kirazlıyalıya kadar trafik ışığı yok. Kirazlıyalı, derince, izmit outlet, izmit sanayi dahil başiskeleye kadar 4 veya 5 ışık var. Gölcük karamürsel civarı sayısını tam bilmediğim ama 10 civarında ışık var.

Işıktan daha önemlisi İstanbul trafiğinde olduğu gibi gidiş dönüş saatin çok önemli. Sabah ve akşam trafiği saatinde gideceksen hiç tavsiye etmem yoğun trafikte hem çok zaman kaybedersin, hemde yakıt sarfiyatın artar. Normal saatlerde trafik yoğunluğu çok olmaz karayolundan gidebilirsin. Yol tamamen bölünmüş yoldur rahattır. Bazı yerlerde ufak tefek virajlar var ama rahatsız etmez. İzmit Yalova arası deniz manzaralıdır.

• ben herzaman dolaşırım,otoyoldan git önce izmitte gölcük yalova çıkışından çık. uzun sürmüyor.

• Hocam köprü ve feribot indirimlerini konuyu açtıktan sonra gördüm. Feribotla gidiş dönüş 80 TL çok uygun bence de. Ama köprüden hiç geçmediğim için gidiş köprü geliş feribot olarak yapabilirim. Merak ediyorum köprüyü açıkçası :) Teşekkürler verilen bilgiler için
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadillaccts

hangi gölcükte dar yollar var.sürekli gelip gittiğim yol gayet güzel duble yol.bir kaç tane viraj var onun haricinde normal bir yol.ışıklar var ama genelde sakin bir yol.kış vakti daha sakin olur.

Gölcük'te demedim. Gölcük'ten sonra dedim. İşte o bir kaç tane viraj ve ışıkları ben sevmedim.
    Cidden gezmelik bir yol değil bana göre. Bitse de kurtulsam diyorum ben orda.
  • cadillaccts C kullanıcısına yanıt
    duble yol yenimi yapılmış yahu şehir merkezlerine yaklaşınca mahalle yolu gibi 2 şeritli yol değilmigeçensene geçtim .ışıklar dediğin yeri geçen bayramda 2 saatte aşabilmiştim

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    yol yeni yapılmadıda gidiş geliş olduğu bölümleride vardı oranın.yani eskiye nazaran güzel demek istedim.bayramda geçersen normal şimdi git boştur.sonuçta yolun çoğu yerleşim bölgesi.
  • Karayolu ile giderim ben gidiş dönüş 130 tl köprü parası çok yüksek. Gidiş-dönüş 80 tl olmadığı sürece ben körfez köprüsünü kullanmam.

Pendikten yalovaya köprüyle gidilirse 1 saat, körfez dolaşılarak gidilirse 2 saat sürer. Körfez köprüsü ile mesafe yaklaşık olarak 60 km, köprüsüz 130 km civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 20 Ocak 2017; 11:16:19 >
  • Ben iki haftada bir cdti astra mla ataşehir - orhangazi arasinda gidip geliyorum. Ortalama 1.5 saat suruyor. En fazla 40 lira yakiyor benim aracim, oyle abartmaya gerek yok ha ortakoye gitmissin ha yalovaya pendikten. Ayni hesap.

Not: imla kurallarina uymadigim icin ozur dilerim.

• Köprü kullanın hocam, nasıl olsa geçmeseniz de ödiycez boşa gitmesin paralar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.