Şimdi Ara

Lineage 2 C3/C4 Server Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Benim arkadasim server kurmaya kadar verdi ben c3/c4 server kurmayi bulamadim netde biliyosaniz bi yazin lutfen

• internetten bulabilirsin l2j yada l2c diye arat. ama l2c biraz karışık . l2j c2 c3 serverları kurdum c4 serverı kurmaya çalışıyorum. pek zor değil. Hazır patch ler var ama bisürü problem yaratıyorlar. En iyisi open source kaynaklarla kendin compile etmen.
    http://l2j.jot.com/WikiHome genel bilgi için iyi bir site. L2j diye arattığında çok kaynak var zaten. Herserverın kendine has kurulumu var al şu dosyayı söyle kur diyemem. hazır kurmak istiyorsan da system560c4v22 ve bunun server file ını ara. (filefrontta ikisi de var. unofficial >< )
    kolay gelsin biraz zaman alıyo ilk kurulumda ama metodu anladıktan sonra kendin serverdaki herşeyi edit edebiliyorsun updatelerini felan yapabiliyorsun....
    gereken bazı programlar var
    easyphp yada mysql
    java ve jar tools
    eclipse
    navicat
    tortuse
    SABIR :P hepsinin linki var wiki de
    http://l2j.jot.com/WikiHome/L2J/Setup%20a%20L2j/Alternative%20L2J%20Setup%20Method >>>>>bu metot mevcut dosyalarla çalışmıyo ama dosyaları buşabilirsin.

http://l2j.jot.com/WikiHome/L2J/Setup%20a%20L2j/Developers%20Suggested%20Method

L2c serverı biraz sabır istiyo harbiden pıt diye olmuyo :)
    orjinal l2 nin h@cked versionları da var ama onları ancak kore çin vs yerlerden bulabiliyosun. bende 5. günümdeyim server kurmada ama c2 c3 serverları kurdum çalıştordım oynadım . ama SABIRR istiyo

• http://forum.donanimhaber.com/m_5861268/tm.htm
    topic acmadan bi buna bak bidahaki sefere :P
    burda tamamen yapılmış bi build kullanılıyo yani senin compile etmene gerek yok eden etmiş server files ı upload etmiş. Bikaç bug var ama halloluyolar.
    c4 serverını hala beceremedim :((
    yaf olmuyo server çalışıyo oyun açılmıyo gg de yok

ehehe c4 serverı çalıştı ehhehehe

bu arada l2j yi geliştiren adamlar yukarıda verdiğim linkteki adamlarmış yeni öğrendim bir de greenhope denen bir grup var ama galiba onlar artık yok dağılmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 30 Nisan 2006; 15:13:28 >

• eywallah kardeşim bunu hiç görmemiştim
  • Anlatacağım metot benim çeşitli sitelerden derlediğim çalışan cir c4 serverı compile , database in bulunuşu , databse in servera yüklenişi . Serverın çalıştırılmasını içeriyor.
    Gereken materyaller:
    1. Sabır
    2. Java >>https://sdlc2d.sun.com/ECom/EComActionServlet;jsessionid=6BA510A526AB40285B1CF6B76B0DF8F3 burdan "Windows Offline Installation, Multi-language" (windows pentium için anlatıyorum) i indir. (222mb civarı)
    3.mysql http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html dan "Without installer (unzip in C:\)" yi indir.
    4.http://www.navicat.com http://www.navicat.com/download/navicat2004trial.exe navicat2004 ü indir .
    5.http://download.eclipse.org/eclipse/downloads/drops/R-3.1-200506271435/index.php den eclipse-SDK-3.1-win32.zip yi indir.
    6.http://tortoisesvn.tigris.org/download.html den tortoise i indir.

Arkadaşlar bu anlatacağım serverın compile ı nı database in bulunuşunu , servera yüklenişini serverın başlatılmasını içetriyor. Server files ın compile ı ayrı bir iş database in bulunuşu ayrı bir iş servera yüklenişi ilk 2 işi yaptıktan sonra yapabileceğiniz ayrı bir iş. İşe başlamadan önce bilgisayarınızda herhangi bir java jre jdk vs. kurulu olup olmadığına bakın 2 java kurulu ise işler biraz karışıyor. Ayrıca bilgisayarda apache ya da easy php gibi bir serverın olup olmadığınına da bakın varsa uninstall edin yada kapatın. Benim tavsiyem bir yere başka bir windows kurun ve hiçbirşey yüklemeden (firewall ve antivirus hariç) sadece gereken programları yükleyin.
    1.Java yı kurun
    2.mysql i c:\nin altına çıkartın. (başla bir yere de çıkartabilirsiniz ama database_installer daki mysql in yerini nereye kurduysanız değiştirmeniz gerekir. Bunun için C:\Server\l2j\tools deki database_installer.bat edit etmeniz gerek sağ tuş edit ( ya da düzenle) ilgili satırları bulup değiştirmeniz gerek.Ben c:\ nin altına çıkarttığınızı farzediyorum. (buraya çıkartamayanlara neleri nasıl düzeltmesi gerektiğini açıklarım )

Bilgisayarı boot edin gidin çay demleyin işimiz uzun.(bana da yollamayı ihmal etmeyin )
    3.navicat i kurun yine C ye programfiles in altına.(şart değil aslında)
    navicat i çalıştırın

connections a tıklayın create new database deyin isin olarak l2jbd seçin. programı kapatın.

4.Eclipse yi kurun çalıştırın

ki gibi help ten software updates e gelin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 1 Mayıs 2006; 5:24:58 >

• deyip güncellemeleri alın.

ye gelin sonra

deyip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 30 Nisan 2006; 16:13:32 >

• new repository de

deyin.

check out as project deyince demlediğiniz çayı için. uzun sürecek.

işi bitirince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 30 Nisan 2006; 16:19:10 >

• yi seçin burası önemli programın çalışmama nedenlerinden biri bu bi çok kişi burda takılmış JDK yı seçtik jre yi değil JDK yı. (windows>preferences tan yaptık şekilde görüldüğü gibi)

eveeet
    şimdi

ten

deyin karşınıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 30 Nisan 2006; 16:26:10 >

• add buildfiles deyin .

build.xml i gördünüz ok e tıklayın.
    ant e gelin

burdaki dist[default ] bizim server file ını yapacak eleman
    e buna çift tık atılır . Çift tıklayın.
    burası da önemli dikkat :: demlediğiniz çayı için bana da bir fincan vermeyi ihmal etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 30 Nisan 2006; 16:48:05 >

• evet çift tıktan sonra bizim serverın güncel server file ı elimizde zipli
    C:/L2J ye çıkartın.

Buraya kadar yaptıklarımız server files ın oluşturulmasıydı ama şu anda serverda herhangi bir database yok. E garip server ne yapsın database siz geziyo hadi bi kıyak yapalım ona database bulalım .

Bundan sonra anlatacaklarım databse in bulunuşuyla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 30 Nisan 2006; 16:40:45 >
  • Toslumbağayı kurun (tortoise)
    L2J_Datapack_path diye herhangibir yerde klasör oluşturun. (c:\l2j nin altında mesela)
    sağ tuş tortoise i çalıştırın (checkout) url yehttps://opensvn.csie.org/L2J_Datapack yi girin 2. çayınızı için (1. den bana bişey vermediniz bundan da 1 fincan vermezseniz gerisini anlatmıcam ama )
    database elinizde işte .
  • server files lar var , database de var ama data base server tarafından tanınmıyo e ne yapalım bunları birbirlerine tanıtalım kaynaştıralım (pıh çöpçatan da olduk )

1.hani şu başlangıçta bikez açıp kapadığımız bi program vardı ya navicat
    öel bi kerede kurtulamaz yeniden açalım onu.

bizim database i server directorysinin altına koplayayın
    sql directory sinde ne kadar *.sql file ı varsa hepsini teker teker çalıştırın.
    2. Ya da >>> ya da VE değil dikkat full_Install.bat ı çalıştırın aynı işi o da yapıyo. Arada yapmaz o zaman da edit etmek lazım içinde bişey yanlıştır.
    ya sql in yeri yanlınlıştır yada başka ufak tefek bi yanlışlık vardır. 1. yol kesin işler edit etmenize gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 30 Nisan 2006; 16:58:15 >

• cok saol valla yarinkuramya basliycaz..
  • pazartesi yarın haftaya kadar bişey kuramam ben
  • server.properties i açın (../config in altında)
    # This is the server configuration file. Here you can set up the connection for your server.# Usually you have to change the ExternalHostname option to# - 127.0.0.1 (if you want to play alone / testing purpose)# - LAN IP* (if you want to play from another computer in the network)# - WAN IP** (if you want to play with friends over internet)# - Questions? =>http://l2j.sourceforge.net## * = If you want to get your LAN IP, simply choose "Start" => "Run..." then type "cmd" => "ipconfig"# **= If you want to get you WAN IP, visithttp://www.whatismyip.com# ===================================================================================================# Bind ip of the gameserver, use * to bind on all available IPsGameserverHostname=* <- Do not changeGameserverPort=7777 <- Do not change# This is transmitted to the clients connecting from an external network, so it has to be a public IP or resolvable hostnameExternalHostname=192.168.1.100# This is transmitted to the client from the same network, so it has to be a local IP or resolvable hostnameInternalHostname=192.168.1.100# Bind ip of the loginserver, use * to bind on all available IPsLoginserverHostname=* <- Do not change# Database infoDriver=com.mysql.jdbc.Driver <- Do not change#Driver=org.hsqldb.jdbcDriver <- Do not changeURL=jdbc:mysql://localhost/l2jdb#URL=jdbc:hsqldb:hsql://localhost/l2jdb <- Do not changeLogin=rootPassword=MaximumDbConnections=5#Datapack root directory, defaults to current directory from which the server is started#DatapackRoot = C:/Work/tmp/DataPackC3# Useable values: "true" - "false", use this option to choose whether accounts will be created # automatically or not. If not, you have to put it in the logins.txt in the data folderAutoCreateAccounts=true# Define how many players are allowed to play simultaneously on your server.MaximumOnlineUsers=100#Global/Trade Chat usablitly - ON, OFF, GMGlobalChat=ON#AutoLoot enable... True to enable, False to disableAutoLoot = trueDebug = falseAssert = falseDeveloper = falseEverybodyHasAdminRights = false# If XP loss (and deleveling) is enabled, default is 'true'Delevel = true# Alternative crafting rules:# - crafting takes time# - players get EXP/SP for craftingAltGameCreation = false# Alternative skill learn rules:# - all classes can learn all skills# - skills of another class costs x2 SP# - skills of another race costs x2 SP# - skills of fighters/mages costs x3 SPAltGameSkillLearn = false# Alternative cancel of attack (bow, cast, all)AltGameCancelByHit = cast# Alternative rules for shields - if they block, the damage is powerAtk-shieldDef,# otherwice it's powerAttak / (shieldDef + powerDef)AltShieldBlocks = false# Spell Book needed to learn skillsSpBookNeeded = true#Logging ChatWindowLogChat = true#Configure GM AccessLevelsGMAccessLevel = 100GMMinLevel = 100GMCanAnnounce = 100GMCanBan = 100GMCanShop = 100GMCanDelete = 100GMCanKick = 100GMMenu = 100GMGodMode = 100GMCanEditChar = 100GMCanEditNPC = 100GMCanTeleport = 100GMCanRestart = 100GMMonsterRace = 100GMRider = 100GMFastUnstuck = 100GMResurectFixed = 100# Rate control, float valuesRateXp = 3RateSp = 3RateDropAdena = 5RateDropItems = 5RateDropSpoil = 5RateQuestsReward = 1.# Maximum range mobs can randomly go from spawn pointMaxDriftRange = 300# Alternative Xp/Sp rewards, if not 0, then calculated as 2^((mob.level-player.level) / coef),# A few examples for "AltGameExponentXp = 5." and "AltGameExponentSp = 3."# diff = 0 (player and mob has the same level), XP bonus rate = 1, SP bonus rate = 1# diff = 3 (mob is 3 levels above), XP bonus rate = 1.52, SP bonus rate = 2# diff = 5 (mob is 5 levels above), XP bonus rate = 2, SP bonus rate = 3.17# diff = -8 (mob is 8 levels below), XP bonus rate = 0.4, SP bonus rate = 0.16#AltGameExponentXp = 0#AltGameExponentSp = 0AltGameExponentXp = 0AltGameExponentSp = 0# Use tiredness (instead of combat points)AltGameTiredness = false# Allow L2Walker client (Deafult False)# Can be True, False, GM# Note: L2WalkerAllowL2Walker = GML2WalkerRevision = 552# Activate the position recorder# valid 3D points will be recorded and written to data/universe.txt on shutdownActivatePositionRecorder = False# Warehouse is disabled until dupe bugs are fixed.# If you wish to still use them then set this to TrueAllowWarehouse = False# show level of character to others in Community BoardShowLevelOnCommunityBoard = False# movement speed for strider and wyvernWyvernSpeed = 400StriderSpeed = 250# Minimum and maximum protocol revision that server allow to connect.# You must keep MinProtocolRevision <= MaxProtocolRevision.MinProtocolRevision = 551MaxProtocolRevision = 553# Minimum and maximum variable in seconds for npc animation delay.# You must keep MinNPCAnimation <= MaxNPCAnimation.# "0" is default value.MinNPCAnimation = 0MaxNPCAnimation = 0

gibi olması gerek.
    host u açın sizin host u
    127.0.0.1 localhost yi ekleyin ( evde tek başınıza oynarsınız ) ( ya da ip adresiniz neyse onu ekleyin başkası da sizin serverda oynayabilsin ama onunda sizin ip yi host a eklemesi gerek.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 30 Nisan 2006; 17:05:57 >

• Y bunu güzel anlatmıssında biraz daha detay versen bunları yaptıktan sonra oyuna nası gircez oyunun login bolumunda ne yazcaz göm nası yaratcaz bunlarıda yazarsan cook memnun olcam valla sonra patch nası hazırlanır onuda anlat bi ara olurmu
  • Java server kurma konusunda yardım edebilirim
    accayip tecrübem vardır.

nightguard456@hotmail.com
  • mailini ekledim kardes yuce iel baslıyo mailim kabul et biraz su server konusu ile ilgili konuşalım
  • Arkadaşlar farkındaysanız topic hort olmuş
  • oba :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.