Bildirim
Lingusta or Rosetta Stone ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
http://forum.donanimhaber.com/m_109569238/tm.htm
bayağı set kullandım kursa gitmedim
şunu unutma hiç bir set sihirli değnek değildir.
mutlaka emek vermen lazım.
rosetta yı da kullandım bir müddet ama bana uygun değildi. belki sana uygundur. -
Rosetta Stone hakkında hazırlanmış şuan en geniş inceleme yazısı şu konu.Olumlu ve olumsuz tüm özellikleri yazıldı.
http://forum.donanimhaber.com/m_111065910/tm.htm -
quote:
Orijinalden alıntı: Melankolik Paranoyak
rosetta yı da kullandım bir müddet ama bana uygun değildi. belki sana uygundur.
Merhaba, ingilizce öğrenme konusunda şuan için çok azimliyim, emek verebileceğimi düşünüyorum. Ayrıca ben daha önce kursa gittim 1 ay kadar ama gramer dışında hiçbir şey öğretmiyorlardı resmen, e zaten bizlere yıllarca ilkokulda, ortaokulda, lisede ingilizce gramer anlattılar ve sonuç olarak nerdeyse hiçbirimiz ingilizce bilerek mezun olmadık okullarımızdan. Dolayısıyla ben bu işin gramer öğrenmekle olduğuna inanmıyorum o yüzden setlere yöneldim. Yazılarını da inceledim, çok faydalı olmuş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: rat.planet
Rosetta Stone hakkında hazırlanmış şuan en geniş inceleme yazısı şu konu.Olumlu ve olumsuz tüm özellikleri yazıldı.
http://forum.donanimhaber.com/m_111065910/tm.htm
Yazını okudum, teşekkür ederim.
Lingusta içinde benzer yazılar yazılmış, burada, farklı forumlarda. Ama ikisinin arasında nerdeyse %50lik bir fiyat farkı var. O konuda biraz kafam karıştı. -
quote:
Orijinalden alıntı: Katt
quote:
Orijinalden alıntı: rat.planet
http://forum.donanimhaber.com/m_111065910/tm.htm
Yazını okudum, teşekkür ederim.
Lingusta içinde benzer yazılar yazılmış, burada, farklı forumlarda. Ama ikisinin arasında nerdeyse %50lik bir fiyat farkı var. O konuda biraz kafam karıştı.
O konuyu tam olarak okusaydınız anlarsınız farkları.Hatta Rosetta almaktan bile vazgeçerdiniz diye düşünüyorum.Çünkü
-Rosetta Stone ile herhangi bir dilde 5 level sonunda intermediate seviyesine geliyorsunuz.Sizi advanced yapmıyor.Şuan 6 aylık üyelik 140 euro.
Bu fiyatına rağmen bu seviye az.Öğrendiklerinizi unutmazsınız öyle bir olumlu yanı var.Ama sonuçta 500 saat civarında İngilizce çalışıp sonuç olarak intermediate seviyesine geleceksiniz.Halbuki bu süreyi başka sistemlerle çalışarak daha verimli geçirebilirsiniz.Yalnız şu ince noktayı da yazayım.Rosetta Stone ile gördüğünüz dersleri GERÇEKTEN unutmuyorsunuz.Ama diğer sistemlerde unutabilirsiniz.(Orjinal Rosetta Stone'u kastediyorum.Korsan kullanmayın.)Ve seviyenizi yükseltmek için ayrıca başka bir set veya sistemle çalışmanız gerekiyor.Yani ayrıca para harcamanız gerekiyor.Zaten Türkiye'de insanlar dil öğrenmeye para ayırmakta zorlanıyor.
Benim size tavsiyem şu:(ayrıca bu tavsiye şuan hem en ucuz hem de en mantıklı görünen bir tavsiyedir.)
Englishclass101 denen bir podcast yani sesli ve görüntülü derslerden oluşan bir site var.1 aylık üyelik 15 TL(yılbaşına yakın alırsanız sadece 1 dolara alıp tüm derslerin tamamını indirebiliyorsunuz.Yılbaşından sonra tekrar 8 dolar olur.)
Bu dersler iki kısım.Sesli dersler var.400 den fazla mp3 dosyasından oluşan sesli dersler var.Her dersin pdf içerikleri var.Bu sayede tüm derslerin içeriğine rahatça ulaşabiliyorsunuz.Yİne 400 civarında video dersler var.Yine aynen pdf dosyaları var.Bu şekilde size İngilizce öğretiyor.Beginner seviyesinden başlayıp Advanced seviyesine kadar dersler var.Yani en üst seviyeye kadar.Hem ucuz hem de tüm seviyeler var.Şuan en mantıklı yol bu.TÜm dersleri bilgisayara indirip çalışırsınız.İstediğiniz kadar tekrar tekrar dinleyin.Dersleri çok basit şekilde anlatıyorlar.Benim size önerim bu.Rosetta ile ben 3 dil çalıştım.3 dildede aynen intermediate seviyesine kadar getiriyor.Sonradan ek olarak çok çalışmak gerekiyor.Bir sürü masraf harcamak gerekiyor.Rosetta alıp almamak size kalmış.Ama bu ayrıntıları bilip öyle karar verin.Hem para harcayacaksınız hem de emek.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Melankolik Paranoyak
rosetta yı da kullandım bir müddet ama bana uygun değildi. belki sana uygundur.
Merhaba, ingilizce öğrenme konusunda şuan için çok azimliyim, emek verebileceğimi düşünüyorum. Ayrıca ben daha önce kursa gittim 1 ay kadar ama gramer dışında hiçbir şey öğretmiyorlardı resmen, e zaten bizlere yıllarca ilkokulda, ortaokulda, lisede ingilizce gramer anlattılar ve sonuç olarak nerdeyse hiçbirimiz ingilizce bilerek mezun olmadık okullarımızdan. Dolayısıyla ben bu işin gramer öğrenmekle olduğuna inanmıyorum o yüzden setlere yöneldim. Yazılarını da inceledim, çok faydalı olmuş.
Dostum kursun sana verebileceği pek birşey yok.
Senin bundan sonra seviyeli kitap alman yoluna devam etmen gerekiyor bunun sana sağladığı katkıyı hiç bir kurs veremez emin olabilirsin buna.
Her seviyeden minimum 6-7 kitap oku seviye atla 3-4 e geldin mi extra english dizisini izle ondan sonra lostu izle 6 sezonu altyazılı 4-5 bölümden sonra alışırsın
kişilerin aksanına çok kolay gelir gerisi hatta ororodan üyelik al parayla on numara beş yıldız ilerletirsin ben hergün minimum 1 dizi izlemeye çalışıyorum zaman olmasa bile.
-
Kitap oku diyorsunda anlamadan nasıl olcak o iş? -
quote:
Kitap oku diyorsunda anlamadan nasıl olcak o iş?
Bak güzel arkadaşım bu İngilizce ve hatta tüm dilleri öğrenirken o kadar farklı yol deneyebilirsin ki şimdi yazsam akşama kadar sürer.Bir sürü yöntem var.Bir dili sadece bir şeyler okuyarak öğrenebilirsin.(Ama sadece okuma ve anlama becerisini geliştirmiş olursun.Belki orta düzeyde de yazma becerisi.Sadece okuyarak bunlar gelişir.)
Mesela akademisyenler genel olarak makale okumak için okuma,anlama ve çok kelime bilmeye yönelirler.
Kitap okuma ise en basit seviyeden başlayıp en üst seviyeye kadar kitapdaki cümleleri anlamaya çalışarak oluyor.
Mesela bir paragrafı okudun.Bilmediğin tüm kelimeleri çıkarıp o cümlede hangi anlamda kullanıldığını öğreniyorsun.
Sonra o cümlede geçen gramer kaidelerini öğreniyorsun.(Aslında burada öğrenmiş olmuyorsun.Sürekli o kuralları unutuyorsun.Kişisel olarak size söylemiyorum.Herkes de aynı durum oluyor.Sürekli unutuyorsun ama sürekli okuduğun için ve sürekli gramer kitabına baktığın için o kuralları belli bir tekrardan sonra öğrenmiş oluyorsun.Mantık bu.)
Ve o parçayı en son bir kağıda yazarak aklına yerleşmesi için son olarak böyle bir uygulama yapıyorsun.O kağıdı ve bu çalışmada biriktirdiğin kağıtları her ay tekrar ediyorsun.Bu arada o bilmediğin kelimeleri ve gramer kurallarını parçanın yazılı olduğu kağıdın arka sayfasına yazacaksın.Ön sayfada kesinlikle karalama bir şey olmayacak.Bu şekilde unutma zorlaşıyor.)
Okuyarak İngilizce ve diğer dilleri öğrenmenin en temel ve en mantıklı yolu budur.
Ama bu yöntemin genel olarak İngilizce öğrenmek isteyenler ve sınavlar için İngilizce öğrenmek isteyenler için bazı olumlu ve olumsuz tarafları var.
Olumsuz tarafları:
1.Konuşma becerisine dönük bir şey yapmamış oluyorsun.Bu beceriyi kazanmak çok önemli.
2.Öğrendiğin kelimeleri nasıl telaffuz edeceğini öğrenmemiş oluyorsun.Anlamını ve yazılışını biliyorsun ama.
Olumlu tarafları:
1.Grameri çok iyi öğrenirsin.
2.Yazma becerisi de orta üstü bir seviyeye gelir.
3.Anlama ve okuma becerisi üst düzeyde olur.
4.Kelime bilgin çok iyi dereceye ulaşır.
Ama üstte yazdığım olumsuz tarafları büyük bir eksikliktir.Bu eksikliği kapatmak için kitapların seslendirilmiş versiyonlarını dinlemek sizin bu iki eksiğinizi kapatır.Bunun için masrafa gerek yok.Lit2go sitesi mükemmel.
http://etc.usf.edu/lit2go/
Yani bu site sayesinde tüm becerileri geliştirebilirsin.
Şuradan seviyene göre okuma yapabilirsin.
http://etc.usf.edu/lit2go/readability/flesch_kincaid_grade_level/
Eğer metinlere ait bir de sonunda test vs çözmek istiyorsan şunu da deneyebilirsin.Ama çok detaylı değil.
http://www.ngllife.com/student-zone/interactive-reading-practice
Yani sadece lit2go sitesi sayesinde İngilizce üst düzeyde öğrenmek mümkün.Günümüzde artık kaynak sıkıntısı yok.Milyonlarca öğrenme kaynağı var.Ama insanlar çok tembel.Dil öğrenmek bir heves işi değil.Kararlı,azimli,çalışkan,sistemli çalışan birisi olursan ve doğru kaynakları doğru sistemlerle uygularsan istediğin dili öğrenebilirsin.Mesela ben sitede her gün en az 2 saat dinleyin diyorum.Adam haftada 2 saat dinliyor.Sonra öğrenemedim diyor.Tabi öğrenemezsin.Her gün o dile çalışmazsan öğrenemezsin.
Detaylı olarak imzamdaki konuya tıklayarak yazılanları okuyabilirsin.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X