Linksys Cisco V1.00.12 Modem olarak kullanıyorum ve ZyXEL P-660HW-T1 v3 router olarak kullanmak istiyorum. Bunu kablosuz olarak yapmak istediğimde bağlantıyı bir türlü sağlayamadım. Linksys modemde hiçbir ayarı değiştirmeden, ZyXEL'de Ağ > Geniş Alan Ağı > Internet Erişim Ayarları kısmında Mod'u Köprü yaptım Kapsülleme RFC 1483, Çoklama LLC ve Sanal Devre ID leri VPI 8 VCI 35 olarak duruyor. İki modemin de kanalını 9 olarak ayarladım. Ağ > Yerel Alan Ağı > DHCP Kurulumu kısmında ise DHCP Hiçbiri olarak işaretledim. Bu ayarları yaparken ZyXEL modemi ethernet ile bilgisayara bağladım ve ethernet bağlandığı anda wifi ile Linksys bağlantım olduğu halde internet erişimim kesiliyor. Linksys modem arayüzüm 192.168.1.1 ZyXEL modem arayüzüm 192.168.3.1 olarak ayarlı Kablosuz ağ isimleri ikisinin de farklı Yaptığım hata veya eksik yaptığım birşey varsa yardımcı olabilir misiniz?
Modem olan cihazın köprü modunda çalışması gerekir, router olanın değil. Modem köprü görevini yapıp, routing özelliğini router'a bırakabilmeli ki, geri kalan işi router halletsin.
Özetle, modemin köprü modunda olması gerekir, PPPoE parolası gibi verileri router'da ayarlamanız gerekir. Kanal vs farketmez bu durumda.
Bir de bu işlemi komple kablosuz olarak yapmanız çok mümkün olmayabilir. Wireless AP gibi özellikler lazım bunun için.
Not: bahsettiğiniz iki cihazı da tanımıyorum. Genel bilgi verdim.