Şimdi Ara

Linksys Velop Tri-band AC6600

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Özellikle büyük alanlarda, kapsama sorunu yaşayanlar için bilgi vermek istedim.

İş yerimize, 3 adet aldım Amazon'dan:

https://www.amazon.com/Linksys-Tri-band-AC6600-System-WHW0303/dp/B01N2NLNEH

600 m2 civarı bir alanda kullandım. Üretim yeri olduğundan çok sayıda metal parça ve makina mevcut; haliyle Asus AC68 ve klasik tekrarlayıcılar yeterli gelmiyordu.

Kablo+AP çözümüde, farklı Wi-Fi ağı yarattığından dolayı kullanımda pratik olmuyordu.

Powerline çözümü fena değil ama yine tek bir ağ yaratamadığınız için yine pratik değildi.

Öncellikle cihazın kurulumu çok kolay; kitapçık yok. Sadece uygulamayı indiriyorsunuz, 5 dk'da hazır hale geliyor. Güncellemeleri gece saatlerinde kendi otomatik yapıyormuş.

Her yeni ünite eklemede, sizin koyduğunuz yeri test ederek olumlu veya olumsuz yönlendiriyor.

iOS uygulaması için konuşacak olursam, detaylı olmasada basit ayarlar pratik bir şekilde yapılabiliyor.

Port açma, VPN, cihazların filtre kuralları vb.

Herhangi bir sorunda bildirim geliyor.

Cihazda 6 adet anten mevcut. 716 MHz quad-core ARM Cortex-A7 işlemciye, 4GB flash belleğe ve 512MB DDR3 ana belleğe sahip.

Kablosuz kurulum içinde Bluetooth mevcut.

İşin en önemli noktası, universal repeater kullanımında olduğu gibi hız düşümü yaşanmıyor. Malum, her eklenen tekrarlayıcıda hız yarıya düşüyor. Bunda ise en son üniteye kadar %100 aktarım sağlanıyor; denediğim testlerde gerçekten hem ping süresi olsun hem download/upload hızları olsun gerçekten mükemmeldi. Büyük bir dertten kurtardı beni :-)

Ek olarak en büyük faydası, tek bir Wi-Fi ağı olması.

Benzer koşullarda kapsama sorunu yaşayan arkadaşlar değerlendirebilir.

Linksys'e göre 6 adet sorunsuz olarak kullanılabiliyor; daha fazlasınıda destekliyormuş ama sınır nedir bilmiyorum...

http://www.linksys.com/us/velop/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 31 Ocak 2017; 20:24:0 >

• Paylasiminiz icin tesekkurler. Büyük evler icin özellikle güzel cözüm olacak bu tarz sistemler. Asusta da Hivespot ve Hivedot var gelecek

https://www.asus.com/Networking/HiveSpot/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son güncellemeler ile birlikte (kendi otomatik yapıyor) tamamen stabil hale geldi.

Wi-Fi üzerinden 90-92 Mbps (paketimiz 100 Mbps'e kadar) hız verebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Son güncellemeler ile birlikte (kendi otomatik yapıyor) tamamen stabil hale geldi.

Wi-Fi üzerinden 90-92 Mbps (paketimiz 100 Mbps'e kadar) hız verebiliyor.

Hocam kablo +AP yeni wifi ağı yaratıyor demişsiniz ama o durum AP değil router için geçerli değil mi?
    Bildiğim kadarıyla Access point olduğunda yeni bir wifi ağı yaratmamış oluyor. Birde hız düşmesi AP yada router için geçerli mi, yoksa sadece universal repeater için mi?
    Büyük bir evde yaşıyorum, kapsama alanı için modeme kablolu olarak router / AP bağlamayı düşünüyorum.
  • Selamlar
    Velopları Bridge mode da mı kullanıyorsunuz ?

Ben Airties 5760 modeme 1 adet kablolu 3 adet kablosuz 1 adet de ilk kablolu üzerinden kablou toplam 5 adet Velop kullanıyorum. Velpo Bridge mode da.
    Airties modem üzerinde evdeki her cihaza mac adreslerine gore sabit IP atıyorum. Evdeki tum bilgisayarlar telefonlar tvler muzik sistemleri statik iplerini alırken Veloplar almıyor.
    yaklaşık 1 aydır Linksys ile konuyu çözmeye çalışıyorum ancak olmuyor malesef.
    Adamlar en son suçu Airties2a attı çünkü Velop bridge olunca DHCP dağıtımı komple modem tarafından yapılıyor. Ama ben de diyorum ki evde 25 tane alet hepi iplerini gayet güzel alıyor bir tek sizin velop kafasına göre ip alıyor, kaldık boyle ortada :)
    Hatta enteresan birşey daha var, Velopların bir kısmı normal alması gerkeen bloktan ip alırken 192.168.1.xxx, bazen biri veya birkaçı 192.168.20.xxx alıyor, onu da çözemedik.
    Velop bridge modedayken veloplara ip ataması da yapılamıyor kendi içinden veya appten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.