Arkadaslar daha 3 hafta once aldığım Linksys WAG200G modemim aldigim ilk bir kac gunden sonra habire internetten kopmaya basladi biraz bekleyip tekrar baglaniyor, bir sure kullaniyorum gene kopuyordu, son firmware guncellemesi yaptım gene kopuyor ama sure araligi uzadi sıklıgı azaldı... linksys in sitesinde forumunda gordum aynı sorunu yasayanlar olmus, hatta sanki aksam saat 6 dan sonra devamli kopmaya basliyor bende orada da aynı seyi soyleyenler olmus, bir cozumu olan var mi? internet baglantımda ve hattımda sorun yok eminim baska modemle denedim...
ne oldu hiç mi ilgilenen yok?
aynı sorun bende de var. yapmadıgım sey kalmadı yeni hat cektim parazit var dediler hatta bi süre sanki iyi gibiydi yine basladı. dunyanında parasını verdik. secure easy setup diyede bi ışık koymuslar üzerine alakasız. cok sinirlendiriyo aynı seyi 5 sefer indirmek. keserle dalasım geliyo modeme.
aynı sorun bendede var eski linksysimi değiştirdim yenisini aldım 200g olanını telekomu aradım sorun gözükmüyor kablolarımı yeniledim gene olmadı galiba bu linksislerin hepsinde aynı sorun var
bu arada arkadaşlar birde şunu deneyebilirsinz bazılarında işe yarıyormuş linsysin destek hattına göre şifre girdigimiz ekranda SETUP-BASIC SETUP- altında Connect on Demand: Max Idle Time degılde Keep Alive: Radial Period secili olacak
bende zaten keep alive secili, connect on demand derseniz habire kopup bi daha baglanırsınız ama ben keep alive yaptigim halde yarım saatte bir kopuyor modemi kapatıp beklemem gerekiyor sonra bi yarım saat daha gidiyo, bir de ilginctir is aksam saat altiya kadar falan 2-3 kere koptuysa ondan sonra sıklık artıyor anlamadım gitti ... kendi forumlarında baktım aynı sorunu baskaları da yasıyormus, gecmis olsun kazıklandık galiba ... ben eski,ezilmis,anteni kırık ama onurlu loopcomm wireless modemimi kurdum kopma falan yok simdi...
hmm keep alive yaptım şimdi bakalım nolacak. yanında radial period 30 sn görülüyor. nedir bu sure? secure easy setup ta 3 farklı ışık yanıyor. nedir bilen varmı bu sacmalık. elinde bu modem olupda sorunsuz kullanan varmı acaba? ama sunu soylemem lazım ben sadece rapid den bişeyler indirirken kopuyorum. normalde fark etmiyorum kopuyosa bile.
Ben WAG54G kullanıyordum daha önce, onda böyle sorunlar oluyordu. Özellikle ilk modemi açtığımda uzun süre bekliyordum bağlanması için, bazen hiç bağlanmıyordu. Garantisi sürdüğü için servise gönderdim, bir hafta sonra WAG200G verdiler. Şu an evde onu kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamıyorum. Yaklaşık 8 aydır falan kullanıyorum. Eğer garantisi varsa hemen aldığınız yere götürün derim, boşa uğraşmayın. Ben çok uğraşmıştım, kafayı yemek üzereydim.
beyler bilmeden konuşmayın "connect on demand" seçili iken bağlantı kesilmez kendi isteğin ile bağlantıyı modem otomatik koparır.yani 5 dk internette işlem yapmaz isen interneti keser modem.internete girmeye başlayınca ise otomatik tekrar bağlanır."Keep Alive" ı seçersen sürekli açık kalır bağlantınız.bu bir yana ;
bende de WAG200G modeli war hep sorun duruyor güya dünyanın en iyi modemi :P (ama şunu da düşünmek lazım Türkiye@Telekom )
sorunlarıma gelince ;
-Vista da ethernetten bağlanınca msn açmıyor ama notebook ile wireless olarak açıyor çok garip bir durum -Rapidden dosya indirdikten sonra beklememek için modemi restartlayınca bağlantı 25 KB den 5 KB lere düşüyor ve modemin içine girip Popoe@popoa ayarlarını değişmek gerekiyor yani popoe ise popoa , popoa ise popoe olacak ki çok çok garip bir durum daha -son birkaç gündür ise modemin içine girdiğimde ayarları çook geç okuyor ve ayarları kaydettikten sonraki animasyon ekranı gelmiyor.
şimdilik sorunlarım bunlar aynı sorunları veya benzerini yaşayan arkadaşlar war mı acaba ?
GELELİM SİZİN SORUNLARINIZA : HAT KESİLMELERİ İÇİN DENEYİN VE SORUNUNUZUN KAYNAĞINI BULUN : şimdi yapacağınız iş cep telefonunuzdan evinizi aramak ve tabiki açıp konuşun kendi kendinize bir taraftan da gözünüz bağlantı ışığında olsun ki sönecek yani bağlantı kopacak.(bu sorun telsiz telefonlarda olur)yapmanız gereken modemin içinden çıkan BEYAZ kablo ile modemi bağlamak.bağlamak derken de direk duvar jackından modeme bağlayacaksınız hiçbirşekilde ayırıcı vs kullanmayacaksınız.beyaz kablo kısa ama yapacak birşey yok.EĞER SORUNUNUZ BU İSE MODEMLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR !!!
-BAŞKA TÜRLÜ HAT KESİLMELERİNDE İSE SORUNU MODEMDE ARAYIN...kolay gelsin...
Arkadaşlar Çözüm Bulunmuştur hiç uğraşmayın;
linksys i aradım bende daha önce wag54g vardı değiştirmişlerde 200g ile aynı sorun devam ediyordu hattaki beyfendi sorunun voltajdan kaynaklandığı ve kopmaların bundan yaşandığını söyledi.Bir mail adresi ve müşteri numaranızı veriyor o mail adresine adresinizi müşteri nonuzu faaln yazıyorsunuz ve bir gün sonra size bir adaptör geliyor.Bana bu adaptör geldi ve bir kaç gündür hiç netten düşmedim
dostum telefon numarası kaç LinkSys in bende yukarıda yazdığım sorunların kaynağını sorayım bakalım ne diyecekler.
Türkçe Linksys destek hattı 0 212 444CSCO(2726)
arkadaşlar bende dün aldım linksys wag200g 1 gün içinde bişi olmadı inş. da olmaz.. ben türkçe kurulum cd si ile yaptım kurulumu orda herşey açık ve netti kopma olmaması için kullanıcı ıd ve şifre girilen yerin altında seçiyodun sürekli bağlantı şıkkı vardı.. ama tabi ki bunu kendi basic setup danda değiştire bilirsiniz :) dedim ya yeni inş. bi sorun çıkmaz
arkadaslar bendede wag200g var be kopma problemi yaşamıyorum ama benim sorunum baglantı hızım 1019kb 253kb gosteriyor bir turlu anlamadım bu durumu ya baska bole olan arkadaslar varmı. bu arada baska modem taktıgımda 1024 256 gosteriyor yani hatta bir sorun yok...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme