Bildirim
linksys WRT54GC USR 9105
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
hiç bir ayar yapmanıza gerek yok. yalnız kullanım klavuzunda yazmıyor modemden network kablosunu internet portuna değil diğer 4 thernet portundan birine takmanız gerekiyor. -
quote:
Orjinalden alıntı: xndr
hiç bir ayar yapmanıza gerek yok. yalnız kullanım klavuzunda yazmıyor modemden network kablosunu internet portuna değil diğer 4 thernet portundan birine takmanız gerekiyor.
Linksys WRT54GC'nin arkasında 5 adet RJ-45 port vardır. Bunlardan birisi mor renklidir ve üzerinde "internet" yazar. Diğer dördü de sarı renklidir ve üzerlerinde "ethernet" yazar. Siz kablo modem veya ADSL modemden alacağınız ethernet çıkışını (modemizin USR 9105 olduğunu kabul edersek, 9105'in arkasındaki 1 ila 4 ile işaretli ve sarı konektör portlarından herhangi birisinden alacağınız çıkışı) WRT-54GC'deki bu mor renkli "internet" yazılı porta bağlamalısınız, bana göre. Yani yukarıda yazılanın tam tersine. Yakın zamanda WRT-54GC'yi kullanmadım ama bir zamanlar kullandığımda böyle yaptığıma eminim. Yanılmaktaysam ltf. daha detay vererek düzeltiniz.
-
Cihazın, kullanmakta olduğunuz internet modeminizin ip adresinden farklı bi ip adresi almasını sağlayın. -
Linksysden sonra swich bağlayıp 12 bilgisayara neti paylaştırabilirmiyiz. -
quote:
Orjinalden alıntı: resler
Linksysden sonra swich bağlayıp 12 bilgisayara neti paylaştırabilirmiyiz.
Evet paylaştırılabilir. -
Tekrar merhaba
Bu gün linksys WRT54GC router cihazı elime ulaştı ve kurulumunu yaptım. Sorunsuz olarak çalıştı. Kablosuz bağlantıyı kullanırken hangi şifreleme yöntemini kullanmamı tavsiye edersiniz. Şimdilik sadece MAC filtreleme ile kullanıyorum.
Teşekkürler. -
quote:
Orjinalden alıntı: resler
Tekrar merhaba
Bu gün linksys WRT54GC router cihazı elime ulaştı ve kurulumunu yaptım. Sorunsuz olarak çalıştı. Kablosuz bağlantıyı kullanırken hangi şifreleme yöntemini kullanmamı tavsiye edersiniz. Şimdilik sadece MAC filtreleme ile kullanıyorum.
Teşekkürler.
Bence en güvenliklisi WAP, hatta WAP + MAC filtreleme kullanmak... -
WAP tan kastınız sanırım WPA oluyor. Fakat listede bir çok WPA şifreleme yöntemi mevcut hangisini nasıl kullanıcam çözemedim. Şimdilik MAC ile devam ediyorum. -
Buyrun, bu sıkıntının çözümü burası.
Ben de Robotics 9105 kullanıyorum, yanına bu AP'den aldım.
3 gün uğraştım durdum, kimseden hayır yok kendim buldum çözüm yolumu.
Buyur kardeşim. Tıkla sen buraya.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X