Şimdi Ara

linux altında ldap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

linux alrında ldap kurmak/yönetmekle ilgili elinde kaynak olan biriisi varmı.openldap.org daki kaynaklar pek uygulamaya yönelik diil.aslında nette de kaynak var ama dediğim gibi uygulama örnekleri çok sınırlı.daha önce bu konuda tecrübe yapmış arkadaşlar varsa yardımlarına çok sevinirim..

• Malesef LDAP ile ilgili bir deneyimim yok. Ancak LDAP sadece bir protokol ve sunucudan ibaret. Sonuçta işe yaraması için uygulama gerekli. Acaba ne yapmak istiyorsunuz?

LDAP ile ilgili olarakhttp://www.belgeler.org da belgeler olması lazım.
  • ya aslında göründüğü kadar basit diil galiba yada bana öyle geliyor ben aslında active directory den aşinayım ldap a ama yinede linux altında bir hiyerarşi oluşturamıyorum. varsayılan ayarlarla başlıyor ama sonra ou yada user ekleyemiyorum.kullanmak istememin sebebi ise qmailden squide samba dan local sisteme kadar herbiri kimlik doğrulaması kendi yapıyor. herbirisi için ayrı kullanıcı adı ve parola gerekli oluyor.ben windowsta olduğu gibi bu işi merkezileştirmek istiyorum.mantık windows taki ile hemen hemen aynı fakat windowsta işi dcpromo.exe kendiliğinden yapıyo.linuxta ise text dosya .bu yüzden ldap iyi derecede kavramak gerekiyo.yinede yardımın için saol belgeler .org bakıcam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.