Şimdi Ara

Linux çekirdek 3.1 çıktı; NFC desteği ve daha fazlası... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: proyuris

quote:

Orijinalden alıntı: Computeus
    quote:

Orijinalden alıntı: cray
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: proyuris Yazılım geliştiren insanlara hitap etmedikleri sürece hiçbir zaman windows u tahtından edemezler. Pardus projesine harcanan para ve zamana acıyorum. Herkes bir iki program yapıp linux a isim vererek işletim sistemi yaptık diye ortalıkta dolaşıyor. Toplanın yapın visual studio gibi bir programı sonra izleyin bakın linux nasılda güçleniyor.
    Hocam sen gerçek misin? Microsoft ürünleri dışında (.NET) neredeyse bütün programlama dilleri Linuxe doğal (native) destek verir. IDE sorununu da Netbeans veya Eclipse ile çözersin. Daha birçok IDE de mevcut. Önce bilip sonra fikir sahibi olmak lazım. Yazılım dünyası Windowstan oluşmuyor.
    Sen Eclipse,Netbeans ve Visual Studiou kullanap aradaki farkları gördün mü? Piyasada hiçbir ide VSnin eline su dökemez.
    Gördüm hocam merak etme. Sizin anlamakta zorlandığınız kısım VS ile sadece MS dillerini programlayabileceğiniz. En basitinden PHP için VS ile elinizin kolunuzun bağlı kalmak zorunda olması. MS dilleri için VS en iyi IDE. Ama diğer diller için Linuxte ne yapıyorsanız Windowstada aynısını yapmak zorundasınız; yeni bir IDE kullanmak. Bilmeyen de sanacak ki VS ile bütün dillerde kod yazılır, Windows en hızlı sunucudur.
    Şimdi sen kalkıp 1000 ile 10000 satır koddan oluşan programlarla uğraşıyorsan zaten senin için hiçbir zaman sorun olmaz. Boyunu aşmayan sularda yüzmekle okyanusun en derin yerinde yüzmek farklı benim cahil kardeşim. Takım olarak çalışılan yaklaşık 1 yıl süren ve ortalama 900 bin satır kod yazdığın bir projede visual studio nun ve desteklediği teknolojilerin sana neler katabileceğini tahmin edemezsin, bilemezsin, çünkü sen hayatın boyunca böyle bir proje çalışmadın. Dahası var eğer elinde bütçe kısıtlıysa google gibi binlerce mühendisin yoksa amerikayıda yeniden keşfetmek istemiyorsan bir yerlerde mutlaka ucuza destek sağlamak isteyeceksin. Her neyse kime anlatıyorum ben bunları, Muhtemelen sen birşeyleri takip eden programlarla uğraşıyorsun, işte kim ne zaman tuvalete girdi ne zaman çıktı, kimin kime ne kadar borcu var, hangi araba ne kadar benzin harcamış gibi şeyler :-) :-) Seni suçlamıyorum buna dikkat et! Bilmediğin şeyler hakkında yorum yapıyorsun.

Hocam tarafsız biri olarak bu yazdıklarında diğer arkadaştan daha çok bildiğini gösteren birşey göremedim. Ama adamı bir güzel aşağılamışsın.

Bence olmamış...

• 10 yıl profesyonel, 6 yıl amatörlük yıllarımı da eklediğimizde toplamda 16 yıllık yazılım geliştirme tecrübemle aşağıdaki sonuca ulaştım:

Windows = Delphi
    Windows = MS C++ ( Api,Driver, Oyun, Sistem yazılımları)
    Web = Asp.NET ( C# )
    Multi Platform = Java ( Netbeans, Eclipse )
    Veritabanı Yönetim Sistemi = Sql Server ( Windows'da )
    Veritabanı Yönetim Sistemi = Oracle ( Linux'da )

Tabii yukarıda yazdıklarım şu an için geçerli, yarın başka bir dil veya platform çıkar o çok kullanılır. Ayrıca yukarıda yazdıklarımı yıllarca kullandım. Öyle sağdan soldan duymakla falan atmıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: proyuris Yazılım geliştiren insanlara hitap etmedikleri sürece hiçbir zaman windows u tahtından edemezler. Pardus projesine harcanan para ve zamana acıyorum. Herkes bir iki program yapıp linux a isim vererek işletim sistemi yaptık diye ortalıkta dolaşıyor. Toplanın yapın visual studio gibi bir programı sonra izleyin bakın linux nasılda güçleniyor.
    Hocam sen gerçek misin? Microsoft ürünleri dışında (.NET) neredeyse bütün programlama dilleri Linuxe doğal (native) destek verir. IDE sorununu da Netbeans veya Eclipse ile çözersin. Daha birçok IDE de mevcut. Önce bilip sonra fikir sahibi olmak lazım. Yazılım dünyası Windowstan oluşmuyor.
    Sen Eclipse,Netbeans ve Visual Studiou kullanap aradaki farkları gördün mü? Piyasada hiçbir ide VSnin eline su dökemez.
    Gördüm hocam merak etme. Sizin anlamakta zorlandığınız kısım VS ile sadece MS dillerini programlayabileceğiniz. En basitinden PHP için VS ile elinizin kolunuzun bağlı kalmak zorunda olması. MS dilleri için VS en iyi IDE. Ama diğer diller için Linuxte ne yapıyorsanız Windowstada aynısını yapmak zorundasınız; yeni bir IDE kullanmak. Bilmeyen de sanacak ki VS ile bütün dillerde kod yazılır, Windows en hızlı sunucudur.
    Şimdi sen kalkıp 1000 ile 10000 satır koddan oluşan programlarla uğraşıyorsan zaten senin için hiçbir zaman sorun olmaz. Boyunu aşmayan sularda yüzmekle okyanusun en derin yerinde yüzmek farklı benim cahil kardeşim. Takım olarak çalışılan yaklaşık 1 yıl süren ve ortalama 900 bin satır kod yazdığın bir projede visual studio nun ve desteklediği teknolojilerin sana neler katabileceğini tahmin edemezsin, bilemezsin, çünkü sen hayatın boyunca böyle bir proje çalışmadın. Dahası var eğer elinde bütçe kısıtlıysa google gibi binlerce mühendisin yoksa amerikayıda yeniden keşfetmek istemiyorsan bir yerlerde mutlaka ucuza destek sağlamak isteyeceksin. Her neyse kime anlatıyorum ben bunları, Muhtemelen sen birşeyleri takip eden programlarla uğraşıyorsun, işte kim ne zaman tuvalete girdi ne zaman çıktı, kimin kime ne kadar borcu var, hangi araba ne kadar benzin harcamış gibi şeyler :-) :-) Seni suçlamıyorum buna dikkat et! Bilmediğin şeyler hakkında yorum yapıyorsun.

Yazınızda karşı tarafı rencide etmeseydiniz size katılıyor olacaktım ama
    başka insanlardan çok şey biliyor olabilmemiz bize rencide etme hakkı verir mi.

• linux'u kötüleyenler, gidip bir qt, wxwidgets nedir diye biraz araştırsınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkadem

10 yıl profesyonel, 6 yıl amatörlük yıllarımı da eklediğimizde toplamda 16 yıllık yazılım geliştirme tecrübemle aşağıdaki sonuca ulaştım:Windows = DelphiWindows = MS C++ ( Api,Driver, Oyun, Sistem yazılımları)Web = Asp.NET ( C# )Multi Platform = Java ( Netbeans, Eclipse )Veritabanı Yönetim Sistemi = Sql Server ( Windowsda )Veritabanı Yönetim Sistemi = Oracle ( Linuxda )Tabii yukarıda yazdıklarım şu an için geçerli, yarın başka bir dil veya platform çıkar o çok kullanılır. Ayrıca yukarıda yazdıklarımı yıllarca kullandım. Öyle sağdan soldan duymakla falan atmıyorum.

Oldu mu şimdi? Hem özgür yazılım, açık kaynak kod ve linux diyeceksin hem de PostgreSQL yerine yok MicrosoftSQL veya Oracle diyeceksin. Olmadı...
  • quote:

Kesinlikle katılıyorum. Herhalde 10 kere filan linux kurup öğrenmeye heveslendim, her seferinde bir sıkıntı yaşadım, çözümlerin hepside kod yazar gibi karmaşık. Elimde win7 gibi güzel bir işletim sistemi olunca, bir kaç deneme sonrasında ama ya ne uğraşıyorum diyorsun. Ayrıca piyasa milyontane linux versiyonu var, pardusunda bunlardan bir farkı yok.
    Ben de sana katılıyorum :)

Ben neyse de davranışlarıyla penguene benzemeye çalışan linuxçu bi arkadaş bile "ya bu win7'yi güzel yapmışlar ben bile alıp kullanmayı düşünebilirim" demişti. Linux olayı harbiden saç baş yolduruyor. Ama iş, sunucu yönetimine gelince yani sunucu yapacak için değişir tabi. Linux, java, php, PostgreSQL çözümdür...
  • VS' e laf atıp komik olmayın. Beğenmiyor ya da kullanmıyor olabilirisiniz ama piyasadaki en iyi IDE VS di.Su götürmez hemde. eclipse ve netbeans inde güzel yanları var ama karşılaştırılmaz bile.

Yani bir IDE'de bütün dillere kod yazabiliyor olmak neden artı bir özellik olsun ki, aksine o ide nin dile özgü özel kolaylıklar getirmesini engeller bence. O açıdan baktığımızda en iyi ide heralde canım gözüm NOTEPAD olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiR MaNiaC -- 25 Ekim 2011; 12:12:40 >
  • Sörvırlarda :) Linux tabanlı olmakla (aslında Unix) Linuxun kurulu olması çok farklı hemşerim, elmayla armudu karıştırmayalım. Linux beleş olduğu halde (evet evet beleş) toplumun dönüp yüzüne baktığı yok! (toplum derken bilgisayarla yeni tanışan türk toplumunu kastetmiyorum, kapiş?) Nerde bir korsanlık heveslisi, aklı bir karış havada macera perest varsa Linuxa atlıyor ve sonrada kendini özel zannediyor, tek kelimeyle komik! Neymiş de açık kaynak kodluymuş da cart curt, yemişim onun kodlarını ben!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam sen böyle bir mesaj atıyorsan hem bilgine hem insanlığına yazık.

Yahu IBM mi, Apple mı, Google mı, Facebook mu, Twitter mı, Oracle mı, NASA mı sizce VS kullanıyor? Hem bu firmaların yaptığı programlar, sizin yazdığınız 900 bin satır gibi orta ölçekli programlardan çok daha büyük.

İlk aldığınız bilgisayarda Windows yüklü imiş, çalıştığınız firmada da Windows tabanlı yazılımlar geliştirmişsiniz, bütün dünyayı böyle sanıyorsunuz.

.NET tabanlı yazılım geliştirme dışında VS'yi kullanan programcı neredeyse kalmadı dünyada.

• quote:

Orijinalden alıntı: LORDTEK

quote:

Orijinalden alıntı: bkadem10 yıl profesyonel, 6 yıl amatörlük yıllarımı da eklediğimizde toplamda 16 yıllık yazılım geliştirme tecrübemle aşağıdaki sonuca ulaştım:Windows = DelphiWindows = MS C++ ( Api,Driver, Oyun, Sistem yazılımları)Web = Asp.NET ( C# )Multi Platform = Java ( Netbeans, Eclipse )Veritabanı Yönetim Sistemi = Sql Server ( Windowsda )Veritabanı Yönetim Sistemi = Oracle ( Linuxda )Tabii yukarıda yazdıklarım şu an için geçerli, yarın başka bir dil veya platform çıkar o çok kullanılır. Ayrıca yukarıda yazdıklarımı yıllarca kullandım. Öyle sağdan soldan duymakla falan atmıyorum.
    Oldu mu şimdi? Hem özgür yazılım, açık kaynak kod ve linux diyeceksin hem de PostgreSQL yerine yok MicrosoftSQL veya Oracle diyeceksin. Olmadı...

Ben açık kaynak kod demedim siz başkasına alıntı yapacakken bana yapmışsınız.

• Bir şeyin alternatifinin olması neden bazılarını rahatsız ediyor.
    Linux gelişmekte olan bir işletim sistemi adamların elinde finansal bir güç yok. Ücretsiz olarak size bir alternatif sunuyor. Kaldı ki gündelik işleri için bilgisayar kullanan ofis internet vb. microsfta para vermek akıl karı değil.
    Ayrıca linux'un çok güçlü olduğu alanlarda mevcut serverlar mesela.
  • iki işletim sisteminide kullandım evet gerçekçi olmak gerekirse 84 lü zamanlarda ms dos ile başlamıştım pc kullanmaya arkasından windows ve güncel sürümleri,açıkcası yaygın işletim sistemi olmasının avantajları olmasaydı oyun multimedia tarafından desteklenmeseydi çok güçlü bir ekonomiye sahip olduğu için firmalarla anlaşmalar yapamasaydı bu kadar çok kullanırmıydınız,bolca açığı olan isterlerse verilerinize çok rahatlıkla ulaşabilecekleri bir yazılım güvenlik seviyesi düşük,çoğu ülkenin kendi işletim sistemleri ile çalışma nedeni budur!Evet linux süpersonik bir ev kullanıcısı işletim sistemi değil ve zamanı var henüz alışkanlıklar programlar firmalar microsofta destek vermekte microsoft onlara destek vermekte normal ev kullanıcısının microsoft ürünlerini tercih etmesi normal ortada kapital bir güç var ve linux beleş bir işletim sistemi ama hor görülmemeli elektronik ürünlerine teknolojiye katkıları büyük ve ileride microsoft un korkulu rüyası olacaktır....

• linuxun derdi windows gibi olmak değil ki önceliklerini farklı bi kere
    linux posix uyumunu olsun donanım desteği olsun maksimum uyum için çalışıyor adamlar

alın bakın bütün bu sistemlere linux çekirdeği çalışabiliyor.
    quote:

Supported platforms DEC Alpha, ARM, AVR32, Blackfin, ETRAX CRIS, FR-V, H8/300, Itanium, M32R, m68k, Microblaze, MIPS, MN103, OpenRISC, PA-RISC, PowerPC, s390, S+core, SuperH, SPARC, TILE64, Unicore32, x86, Xtensa

google web sunucusu olsun sadece android değil birçok pda lar süper bilgisayarlar olsun cern deki araştırmada bile sistemler linux playstationdan süper pc yaptı adamlar ispanyada üniversitede yüksek işlemler için kullanıyor amerikan hava kuvvetleri bile playstation dan süper pc yaptı oho biz halen o iyi bu kötü herkes kendi kullandıgını beğeniyor süper valla

adamlar maksium verim için kullanıyor

• Aga olayı bilmeyen n'olur yorum yazmasın!
  • Eclipse ile C++ ve Java, ayni zamanda Visual Studio ile C++.Net ve C# yazilimlari gelistirmekte oldugum icin bunlarin aralarindaki farki oldukca iyi bildigimi dusunuyorum. Uzun yillardir Eclipse, Visual Studio (6.0'dan son versiyonuna kadar) ve QT Creator kullandim. Bunlar arasinda en begendigim ve en rahat kullanilir buldugum IDE (tamamen ozellestirilebilir olmasini ve ozelliklerinin cok guzel calismasini da gozonunde bulundurarak) Eclipse, daha sonra QT ile cok guzel entegrasyonu olmasini ve en az Visual Studio kadar ozellikleri olan (en azindan kullandigim yanlariyla) QT Creator, daha sonra da (code completion gibi seylerde ilk oldugunu da unutmamak gerekiyor, bilemiyorum belki bu ilk Visual Studio degildir, Borland gibi IDE'ler de eskiden vardi) Visual Studio geliyor. Visual Studio'nun kullanmadigim ozelliklerine gelince, beni team ozellikleri ornegin pek ilgilendirmiyor, cunku Git version kontrol sistemi kullaniyorum. Diger Crystal Reports gibi ozelliklerini de kullanmadim ve ihtiyac da duymadim. Sunu kesinlikle soyleyebilirim, Eclipse bugune kadar gordugum (sadece IDE olarak degil) dunyada yapilmis olan en guzel proje.

• quote:

Asıl VS Eclipse eline su dökemez ama eclipse hakkıyla kullanmak çok zor.Eclipse kullanamıyorsan eclipse gibi bir ide'yi hakedebilecek kod yazarı değilsidir , drag&drop out diğer bir tabirle.

Karıştırılan da bir şey var VS denince tüm MS teknolojileri akla geliyor , Eclipse sadece bir IDE dir.
  • ben program yazarı filan değilim fakat yorumları okudumda garibime gitti. herkes diyorki ben yazılımcıyım şu kadar bu kadar bu kadar yazılım geliştim vs vs vs. siz neyi kullanmanız gerektiğini bilmiyormusunuz. elbetteki aynı işi yapan seçenekler arasında fark olacaktırç yoksa hep si aynı olurdu. herşeyi ikileme sokmanın ne manası var. bütün forum fandroidler ve iboylar arasında çene dalaşına girmiş. bütün android ve ios teller aynı işi yapıyor. hangisini istersen onu kullan.

ben nasıl hangi telefonu kullanmam gerektiğini biliyorken eminim yazılım geliştiren de neyi kullanması gerektiğini bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csh

Sunu kesinlikle soyleyebilirim, Eclipse bugune kadar gordugum (sadece IDE olarak degil) dunyada yapilmis olan en guzel proje.
    Tavsiye mahiyetinde NetBeans'ı üzerine düşerek denemeni tavsiye ederim. Eski Borland ne ise bugün NetBeans o.
  • Tavsiyen icin cok tesekkurler Lordtek, NetBeans'i bir Java projesinde kullanmistim guzel gorunuyordu fakat Eclipse'ten cok memnun oldugum icin Eclipse kullanmaya devam ettim. Genelde C++ tabanli yazilimlar gelistiriyorum. Eclipse'in cok guzel plug-in'leri var, ozellikle CDT plug-in'i cok guzel C++ destegi sagliyor. Bazen dusunuyorum da, Eclipse C++ ile yazilmis olsaydi cok daha guzel olurdu.

Netbeans'ta gordugum sey Swing ile GUI yaparken GUI kodlarina dokunamamamiz (Visual Studio'daki gibi). Eclipse uzerinde cok guzel plug-in'ler var. Eclipse'in Swing Designer'i ile kendi yazdigimiz GUI kodlarini bile cok basarili bir sekilde visual olarak gorup duzenleyebiliyoruz. Normalde GUI kodlarini el ile duzenlemeye gerek kalmiyor zaten (kendi GUI komponentlerimizi kullansak bile) ama GUI editorun her tur GUI kodunu tanimasi guzel birsey olur. Bunun disinda pek kullanmadigim bir sey icin cok fazla yorum yapmam dogru olmaz, bos bir zamanda C++ destegini denemeyi dusunuyorum, fakat Eclipse'in CDT plug-in'i kadar basarili olacagini pek sanmiyorum.

• linux de artık çok hızlı sürüm numarası değiştirmeye başlamadı mı? önce 2.6.xx sürüm numarasını takip ediyorken, önce 3.0a sonrada 3.1e geçiş yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.