Şimdi Ara

Linux çekirdek 3.1 çıktı; NFC desteği ve daha fazlası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Tam 10 farklı aday sürümden sonra Linux çekirdeğinin (kernel) 3.1 sürümü dakikalar önce Linus Torvalds tarafından yayınlandı. Açık kaynak işletim sisteminin yeni çekirdek sürümü uzun süredir merakla beklenen yeni özelliklere ek olarak çeşitli güncellemeler ve iyileştirmeler de içeriyor. 

Akıllı telefonlarla birlikte yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan NFC yani Yakın Alan İletişim teknolojisine destek kazanan Linux aynı zamanda OpenRISC açık kaynak işlemci desteği, yeni iSCSI uyarlaması ve Wii kontrolcü desteği de içeriyor. Yeni işlemci güç araçları ile daha iyi güç yönetimi ve çok sayıda yeni sürücü güncellemesi de çekirdek 3.1'in detayları arasında yer alıyor. 

Linux çekirdek 3.1 hakkında daha fazla bilgi için; http://kernelnewbies.org/Linux_3.1

• abi bu linux nasıl birşey önerir misiniz mesela ben autocad solidworks ve unigraphix programlarıyla biraz içli dışlıyım. Bu yazılımların bu işletim sistemi setupları var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: proyuris

Yazılım geliştiren insanlara hitap etmedikleri sürece hiçbir zaman windows u tahtından edemezler. Pardus projesine harcanan para ve zamana acıyorum. Herkes bir iki program yapıp linux a isim vererek işletim sistemi yaptık diye ortalıkta dolaşıyor. Toplanın yapın visual studio gibi bir programı sonra izleyin bakın linux nasılda güçleniyor.

Hocam sen gerçek misin?

Microsoft ürünleri dışında (.NET) neredeyse bütün programlama dilleri Linux'e doğal (native) destek verir. IDE sorununu da Netbeans veya Eclipse ile çözersin. Daha birçok IDE de mevcut. Önce bilip sonra fikir sahibi olmak lazım. Yazılım dünyası Windows'tan oluşmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: proyuris

Yazılım geliştiren insanlara hitap etmedikleri sürece hiçbir zaman windows u tahtından edemezler. Pardus projesine harcanan para ve zamana acıyorum. Herkes bir iki program yapıp linux a isim vererek işletim sistemi yaptık diye ortalıkta dolaşıyor. Toplanın yapın visual studio gibi bir programı sonra izleyin bakın linux nasılda güçleniyor.

Kesinlikle katılıyorum. Herhalde 10 kere filan linux kurup öğrenmeye heveslendim, her seferinde bir sıkıntı yaşadım, çözümlerin hepside kod yazar gibi karmaşık. Elimde win7 gibi güzel bir işletim sistemi olunca, bir kaç deneme sonrasında ama ya ne uğraşıyorum diyorsun. Ayrıca piyasa milyontane linux versiyonu var, pardusunda bunlardan bir farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Orijinalden alıntı: proyuris Yazılım geliştiren insanlara hitap etmedikleri sürece hiçbir zaman windows u tahtından edemezler. Pardus projesine harcanan para ve zamana acıyorum. Herkes bir iki program yapıp linux a isim vererek işletim sistemi yaptık diye ortalıkta dolaşıyor. Toplanın yapın visual studio gibi bir programı sonra izleyin bakın linux nasılda güçleniyor.
    Hocam sen gerçek misin? Microsoft ürünleri dışında (.NET) neredeyse bütün programlama dilleri Linuxe doğal (native) destek verir. IDE sorununu da Netbeans veya Eclipse ile çözersin. Daha birçok IDE de mevcut. Önce bilip sonra fikir sahibi olmak lazım. Yazılım dünyası Windowstan oluşmuyor.

Sen Eclipse,Netbeans ve Visual Studio'u kullanap aradaki farkları gördün mü? Piyasada hiçbir ide VS'nin eline su dökemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: cray

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: proyuris Yazılım geliştiren insanlara hitap etmedikleri sürece hiçbir zaman windows u tahtından edemezler. Pardus projesine harcanan para ve zamana acıyorum. Herkes bir iki program yapıp linux a isim vererek işletim sistemi yaptık diye ortalıkta dolaşıyor. Toplanın yapın visual studio gibi bir programı sonra izleyin bakın linux nasılda güçleniyor.
    Hocam sen gerçek misin? Microsoft ürünleri dışında (.NET) neredeyse bütün programlama dilleri Linuxe doğal (native) destek verir. IDE sorununu da Netbeans veya Eclipse ile çözersin. Daha birçok IDE de mevcut. Önce bilip sonra fikir sahibi olmak lazım. Yazılım dünyası Windowstan oluşmuyor.

Sen Eclipse,Netbeans ve Visual Studio'u kullanap aradaki farkları gördün mü? Piyasada hiçbir ide VS'nin eline su dökemez.

Gördüm hocam merak etme. Sizin anlamakta zorlandığınız kısım VS ile sadece MS dillerini programlayabileceğiniz. En basitinden PHP için VS ile elinizin kolunuzun bağlı kalmak zorunda olması. MS dilleri için VS en iyi IDE. Ama diğer diller için Linux'te ne yapıyorsanız Windows'tada aynısını yapmak zorundasınız; yeni bir IDE kullanmak. Bilmeyen de sanacak ki VS ile bütün dillerde kod yazılır, Windows en hızlı sunucudur.

• Arkadaşlar MS Windows ile GNU-Linux'ü karşılaştıramazsınız, felsefeleri farklı. Bilgisayarla tanışmışlığı Windows işletim sistemi ile olan insanların Linux tabanlı işletim sistemlerine alışması kolay değildir. Bolca çaba ve emek ister.
    Hem Windows'un hem de Linux'ün kendilerine has artıları ve eksileri vardır, ben her iki işletim sistemi türlerini de bolca kullandım ve kullanmaya da devam ediyorum, her ikisinde de Eclipse, Netbeans kullanıyorum ve MS üzerinde Visual Studio da kullanıyorum. Her birisinin kullanım yeri farklıdır. Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

aslında temel sorun standart olayı. windows tyek standarta sahip ve genele yönelik birşeyler üretmek daha kolay, ama linux tarafında programlama içinbir çok konuda bilgi sahibi olmak gerekir ve programınızı farklı sistemlere uydurmanız gerekir. qt visual studio ya en yakın duran ide/framework,ama sıfırda yeni birşeylr öğren mek heleki eski tabulara ykırı bir şeyler çok zor oluyor. belki alışkanlıkların etkisiyle belgi kullanıcı kitlesinin cazibe ile windows daha önde duruyor.

• linux iyi hoş ama bu penguenden hiç haz etmiyorum zamanında çok daha iyi bir logo bulunabilirdi
  • Yine ayni sig yorumlar. bari haberle alakasi olsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu adamlar bir de reiser4 ü mainline kernel içine alsalarda rahatlasak ya...
  • Herşeye rağman DH'da linux ile ilgili haber okumak şaşırtıcı. Devamı gelir umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cray

quote:

quote:

Sen Eclipse,Netbeans ve Visual Studiou kullanap aradaki farkları gördün mü? Piyasada hiçbir ide VSnin eline su dökemez.

Hepsini kullandım, amaç özgürlükse eclipse tek geçerim.

• Linux çok kötü olduğu için serverların %90ı linux tabanlı zaten...

bir de kalkıp diyorlar ki VS en iyi ide. hadi bilmeyene yutturursun ama bilene sökmez bu. vs daha bi eclipse bile değil hatta. vs ile sadece ms programları geliştirebilirken eclipse ile c++'tan tut java, android her türlü ortama uygulama geliştirebilirsin. ayrıca vs liselerde eclipse mühendisliklerde gösteriliyor. bu bari farkı anlamanızda yardımcı olsun...
  • By kernel nasi bisi. android ile ubuntuda kulanian kernel ayni seymi
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

By kernel nasi bisi. android ile ubuntuda kulanian kernel ayni seymi

kernel denen şey, işletim sistemlernin çekirdeklerine verilen ad.

her işletim sisteminde kendine has bir kernel olur.

android kullanılan kernel ubuntu(yani linux) kernelinin bir kuzeni diyebiliriz. Daha doğrusu daha kapalı bir mimari için(pda telefon tablet vs) yeniden şekillendirilmiş hali.

wiki den aratırsanız bu konunun ne kadar derin olduğunu görebilirsiniz.
  • sanki windowsun herseyinin biliyoruz...bu is biraz da aliskanlik meselesi linux tabanli isletimsistemlerinde temel isleveleri root olma program ekle program kaldir surucu yukle surucu kaldir..bilsek yeter....de artar bile...windows da yaptigimiz is zaten bunlar degilmi...:D
  • linuxtan size güzel bir cevap 3ün 1 ini buyrun alın :)
  • Kernel 3.1 çıkmış ta bize mi çıkmış? Kaç kişi kernelini kendi derleyip sorun yaşamadan Linux dağıtımında kullanabiliyor? Hadi tamam masaüstü kullananlar bir şekilde deneye yanıla yapıyor olabilirler ancak serverlarda bu işlem çok riskli. Centos / RHEL hatta debian gibi kendi özel kernelini kullanan linux dağıtımları daha bu 3.X kerneli çok bekler.

Backportçu zihniyete ban (RHEL).
  • linux son kullanıcılar için bir sistem değil
    bu açıdan ancak android gibi son kullanıcılara özgü sistemlerle
    son kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.